-
Bu sabah 08:30'da gece oynanan Chigago Bulls-New Orleans Hornets maçının tamamını NBA Tv'nin bant yayınından izledim. Maçın sonucundan haberim olmadığı için oldukça keyifliydi, üstelik molalar filan olmayınca daha zevkli oluyor.
Maçı Bulls'un rahat kazanacağını düşünüyordum. Zaten hücum anlamında sınırlı bir takım Hornets... T.Ariza'nın yokluğu yetmiyormuş gibi geçen maç hastaneye kaldırılan takımın süper yıldızı Chris Paul'de tedbir amaçlı oynatılmayacağı için Bulls adına rahat geçeceğini düşünmekte haklıydım. Bütün bunlar yetmezmiş gibi Hornets'in Paul'den sonra en önemli oyuncusu olan David West maç boyunca Joakim Noah savunmasında bunaldıkça bunaldı ve saçmaladıkça saçmaladı. 4/17 gibi bir uzun için komedi sayılabilecek yüzdeyle hücum etti. Buna rağmen son 3 dakikaya girilirken maç beraberdi. Bunda en önemli pay sanırım Bulls'un yıldızı Derrick Rose'un maç sonuna kadar vites arttırmaması, o delici penetreleri yerine şutla skor aramasıydı. Gerçi Hornets'in savunmasını delmekte öyle kolay değil. "Çanakkale geçilmez" gibi gömülüyor, Anadolu futbol kulüpleri gibi kapalı oynuyorlar.
Bir diğer faktör, İtalyan şutör Belinelli'nin elinin sıcak olmasıydı. İki ucu keskin bıçak bir gard olan J.Jack'ta saç-baş yolduran 5 top kaybına rağmen 23 sayıyla takımını maçta tuttu. Fakat Rose son dakikalar vites arttırınca ve David West saçma sapan hücumlara devam edince Bulls kolay geçmesi beklenen maçı ancak son dakika içinde koparabildi. Taktik fauller filan derken maç 85-77 bitti.
Mesaj Yetkileri