Stern'den Magic Coach'una Sert Uyarı

NBA Başkanı David Stern ESPN radyoda katıldığı spor programında kendisini eleştiren Orlando Magic coach'u Stan Van Gundy ile ilgili çok sert uyarılar yaptı.

Takımın yıldız oyuncusu Dwight Howard'a çok sayıda faul yapılmasını ve önemli bir miktarın es geçilmesine değinen Van Gundy'nin "Bu sistemi David Stern ve yardakçıları seviyor. Bu sistem onların sistemi. Ben David Stern ile ilgili bir fikir sahibi olamam çünkü son zamanlarda dünyada iyice ön plana çıkan bir çok lider gibi o başka insanların görüşlerine tahammül edemiyor ve konuşma özgürlüğüne inanmıyor. Bu nedenle onunla ilgili fikir sahibi olmaya hakkım yok." sözleri sorulduğunda Stern "Ben öyle tahmin ediyorum ki, bu sezon sonuna kadar bir daha Stan Van Gundy'nin sesi çıkmayacaktır. Durup neler söylediğini tekrar gözden geçirdiğinde ve bunların anlamının farkına vardığında bir daha konuşmamayı tercih edecektir. İleride bir nebze kendini kontrol edebilirse onun ve ona görev veren kulübünün bu tür açıklamalara bir daha izin vereceğini sanmıyorum. Bundan sonra bu konuda görüşmeleri ben direk kulüp yetkilileri ile yapacağım." dedi.

Bu sözler basın vemedyada büyük tepki alırken, bir yerde de Van Gundy'nin Stern'ün kara listesine alındığının da göstergesi diyenler var. Howard'ın 16.ıncı teknik faulünü alıp bir maç ceza almasını doğru bulmayan Van Gundy ise bakalım her hangi bir cevap verecek mi?

BASKETBOLSEVERLER

----------------------------------------------

İşte Stern'den bu yüzden nefret ediyorum.