Sterling Şaşırtmaya Devam Ediyor
Angeles Clippers'ın sahibi Donald Sterling spor dünyasının en sevilmeyen kişisi seçildiğinde kimse bu gelişmeye fazla şaşırmamıştı. Dün basketbolseverler.com’un size eski coachu Kim Hughes'ın kanser olduktan sonra Sterling'in ona sırt çevirdiğini, hiç bir tedavi, ameliyat ve hastane masrafını karşılamayacağını bildirmesinin ardından Hughes'un oyuncularında Corey Maggette, Elton Brand, Chris Kaman ve Marko Jaric'in tüm masrafları üstlenip adam başına $ 70.000- 80.000 civarında bir para ödediğini iletmiştik.
Şimdi ise Sterling ile ilgili inanılması zor bir haber daha var. Sterling 1935 yılından beri Güney Kaliforniya’da yaşıyor. Uzun bir süredir de sporun ve özellikle de basketbolun içinde. Elgin Baylor ise 13 sezonluk NBA kariyerinde 11 kez All-Star seçilmiş, 10 kez NBA'in en iyi beşinde yer almış, kariyerinde 23.000 sayıyı aşmış ve Jerry West ile birlikte bugün Lakers'ın geldiği noktada bulunmalarının en önemli sebeplerinden birisidir. Baylor'ın NBA tarihinin en iyi 50 oyuncusu arasında yer alması, gittiği her yerde hayranlarıyla buluşması ve gerçek bir NBA efsanesi olduğunu bilmeyen yoktur.
Ama demek ki varmış! Kim mi? Ona genel menajeri olarak görev veren ve 22 yıl onu bu görevde tutan Donald Sterling! Clippers'ın sahibi 1986 yılında Baylor'ı göreve getirdiğinde Elgin Baylor, Hall Of Fame'e seçileli 9 yıl geçmişti. Ancak Baylor'ın Sterling'e karşı açtığı davanın mahkemesi halen devam ediyor ve efsanevi oyuncunun avukatı Carl Douglas ile Sterling arasındaki şu diyalogu okuyun ve böyle bir şeyin olup olamayacağına siz karar verin.
Douglas: “Elgin Baylor'ın kim olduğunu biliyor muydunuz? Hall Of Fame'e girmiş, NBA'de elde ettiği başarılar konusunda bir bilginiz var mıydı?”
Sterling: “Hayır. Hiç bir bilgim yoktu. Ben onu ayda $ 3.000 maaşa işe aldım. Posta siparişleri alan ve evemamül teslim eden bir firmada çalışıyordu.”
Douglas: “Peki Carl Sheer ile ilgili ne söyleyebilirsiniz?”
Sterling: “İsmi yabancı gelmiyor. Ama ben basketbol ile ilgili bir birikime sahip değilim. Ben bir avukatım.”
Bu arada Carl Sheer da Clippers'ın sahibinin Elgin Baylor'dan önceki genel menajeriydi. Basketbola bu adamın yakıştığını söylemek mümkün değil. Bunun farkına David Stern ve diğer takım sahipleri de ne zaman varacaklar ve Clippers'ı kurtaracaklar merak ediyoruz.
basketbolseverler