Türk hakemlerin bu dönemde oldukça yetersiz oldukları ortada, ben bu şekilde düşündüğümden, Fenerbahçe aleyhine de hakem hatası yapıldığında çıkıp haykırabiliyorum hakemlerin kötülüğünü.

Baros'un izgüzarlığı, hakem düdüğü çalmış, rakip oyuncular oyunu bırakmış, hiç anlamıyor mu bunları ki devam edip gol atıyor sonra da olayın adı Baros'un attığı gol oluyor.

Özer'in hareketi deniyor mesela, hakeme yapmıyor, maçı izleyenler görmüştür, bana böyle yaptı derken yani Galatasaraylı oyuncunun yaptığını anlatırken ayarlayamıyor ve hakemle temasa giriyor. Hakem niye atamıyor çünkü Özer'e o hareketi yapan Galatasaraylıya kartı çıkaramadığı için.

Önceleri ofsayt olmayan pozisyon ofsayt verildiğinde ya da penaltı verilmediğinde/verildiğinde tartışmalar olurdu ve buna maça direk etki eden hatalar denirdi, şimdi boyut atladı, bizim bir taçımız vardı hakem vermedi sonra 15 pozisyon geçince biz gol yedik gibisinden şeyler yakındır çıkar.

Hakem kötü maç yönetti neden, itirazdan 2. sarı alması gerekn oyuncuları atamadı, oyunu çok durdurdu, avantaj uygulayacak yerlerde es geçti. Amacı bir şekilde sallamak olan, mağlubiyeti başka yönlere çekip gündem değiştirmek isteyenler çıkıyor ortaya, maç dün Fenerbahçe aleyhine de sonuçlanmış olsa, bu tarz yorumları, aynı hakem için o düşüncede olan Fenerbahçeliler atacaktı. Hakemden mutlaka bir taraf memnun olmayacaktı.

İş hakeme gelene kadar, Fenerbahçe'ye orada duran top şansı veren Neill ve Semih'i boş bırakan savunma hatalıdır ki Hagi'nin yaptıklarını saymıyorum.

Alex'in şu açıklaması hoşuma gitti, devre arası Aykut Kocaman'ın soğukkanlılığı bizi kendimize getirdi dedi. Bu atmosferde, üstelik kötü bir ilk devrenin ardından kontrolü kaybetmeyen, paniklemeyen ve takıma güvenini veren Aykut Kocaman Fenerbahçe için büyük şanstır. Yaptığı taktiksel hatalar ya da oyuna müdahalelerinde bazen bizleri şaşırtması geliştirebileceği yönleri. Geçmişten ders alıyor, eminim ileride sorulduğunda bu maça orta sahada bu 4'lü ile çıkmasının hata olduğunu da söyleyecektir.