Burdan çıkarılacak sonuç ligte yapılan bu istatistik senin çok büyük oyuncu olduğunu gösterir ama dünya klasında oyuncu olduğunu göstermez.Hagi dünya klasında bir oyuncuydu Barcelonada,real madridte top oynadı peki ALex italyada neden başarılı olamadı da buraya geldi? Hagi milli takımla dünya kupasında çeyrek final oynadı yanılmıyorsam peki ALex milli takımla ne yaptı? Alex avrupada kaç maçında iyi oynadı Fener in? Demek istediğim sadece ligte yapılan istatistiğe bakılsa kolombiyadan tunusdan Dünya yıldızları bulurum sanaÖnemli olan Her kulvarda başarılı olmak.
Alex'in İtalya kariyeri çok kısa. Kulüple maddi sorunlar oluyor, davalık oluyorlar vs. Oynadığı 5 maçta da 2 gol atıp 7 asist yapıyor.
Alex milli takımla 49 maça çıkıyor. 12 gol atıp 11 asist yapıyor. Brezilya gibi zaman zaman Kaka ve Ronaldinho gibi oyuncuların bile kadroya giremediği bir milli takımla Alex'i yargılayamayız.
Alex 100 küsür yıllık Fenerbahçe tarihinin Avrupa kupalarında en çok gol atan oyuncusu. 2008 ŞL asist kralı.
Alex'in Fenerbahçe'deki en büyük şanssızlığı bir türlü eksiksiz kadro kurulamamasıdır. Alex'in önünde yıllarca Kezman-Güiza oynadı. Arkada bir türlü ideal ortasaha sağlanamadı. Maldonado, Josico gibi oyuncuları Alex'in arkasına yerleştirip tüm yükü Alex'e yıktılar. Oysa ki Niang gibi bir forveti Alex'le uzun yıllar beraber oynatabilseydik. Arkada Appiah, Emre ve eski Aurelio gibi adamları biraraya getirebilseydik; Alex çok daha başarılı olurdu. Niang gibi bir forvete eğer 3 yıl önce sahip olsaydık Alex'in şuan en az fazladan 50 asisti ve daha da fazla golü olabilirdi.
Fenerbahçe Cumhuriyeti
Hagi mi Alex mi ben pek bilemem.Hagi'yi tam manasıyla seyremedim.Ama Monaco maçındaki golü benim için yeterli.Ama Baros mu Niang mı derseniz %1000000 Baros derim.