Hunter - Stern Savaşı Kızışacak



Oyuncular Birliği İcca Direktörü Billy Hunter’la NBA Başkanı David Stern arasındaki savaş giderek daha kanlı bir hal alacak gibi görünüyor.

NBA’in bir numaralı gündem maddesi, önümüzdeki sezon yaşanması muhtemel olan lokavt. Bazıları iyimserliğini korumaya devam etse de son gelen haberler, iyimserliğe hiç de yer olmadığını gösteriyor. Son yayınlanan haberlere göre Oyuncular Birliği İcra Direktörü Billy Hunter’ın NBA All-Star maçını boykot etmeyi dahi düşündüğü ortaya çıktı. Bu kararından son anda vazgeçse de Hunter’ın nihai amaçlarından asla geri adım atmayacağı belirtildi.

Tabloyu esas karartan ise Hunter ile Stern’ün All-Star hafta sonunda yaptıkları toplantı. Stern’ün bu toplantıda NBA’deki kirli çamaşırlardan haberdar olduğunu söylemesi toplantının tanıklarını tam anlamıyla şoka uğratmış. Zira bu kirli çamaşırlardan birçoğunun da Stern’e ait olduğu herkes tarafından bilinen bir gerçek. Örneğin Chicago Bulls’un yıldız oyun kurucusu Derrick Rose, “Böyle bir şeyi söylediğine inanamıyorum” diyerek şaşkınlığını ortaya serenler arasında yer aldı.

Oyuncularla yapılacak yeni toplu sözleşmenin temellerini oluşturduğu bu gerginlik, çok yakın bir zamanda NBA’e ciddi anlamda zarar vermeye başlayacak gibi görünüyor. Bu noktada şimdiden vermeye başladı mı sorusu da akıllara gelmiyor değil. All-Star arifesinde yaşanan bu toplantı, son derece sönük geçen All-Star maçının havasını da etkilemiş olabilir mi acaba?

basketbolseverler