Real Madrid'de Nikola Mirotic, Drafta Giriyor

Real Madrid’in genç oyuncusu Nikola Mirotic’in 2011 draftine gireceği ve kısa sürede bu kararını basına açıklayacağı belirtildi.

1991 doğumlu ve 2.08 boyundaki Mirotic, İspanya’da yayın yapan bir gazeteye yapmış olduğu açıklamada THY Euroleague çeyrek final karşılaşmalarına konsantre olduğunu ancak bir yandan da kendi kariyeriyle ilgili olarak karar aşamasında bulunduğunu söyledi. Real Madrid’in genç forvetinin, 2013 yılındaki drafte kadar yaşı nedeniyle hakkı bulunuyor.

Aslen Karadağ doğumlu olan İspanyol pasaportuna da sahip olan Mirotic, bu sezon THY Euroleague’de 15 karşılaşmada 7.6 sayı- 3.5 ribaund- 0.5 asist ortalamaları yakalamıştı.

Twitter İlgisi Gasol'u Şaşırttı

Los Angeles Lakers'ın All-Star uzunu Pau Gasol her ne kadar Hollywood gibi bir yere yakın yaşıyor olsa da, röportaj verirken pek rahat olmadığı da her halinden anlaşılır.

Lakers'a takas olduğu günden bu yana bu konuda önemli gelişme gösteren Gasol modaya uydu ve twitter hesabı açtı. Twitter'ı açılır açılmaz üç saat içinde 15.000 takipçisi kayıt olan Gasol'u bu ilgi şaşırttı. Gasol'un 6 saat içinde ise 18.600 takipçisi olmuştu.

Gasol "Hiç böyle bir şey beklemiyordum. Tam olarak twitterın ne olduğunu da bilmiyordum. Bugün yeni başladık ve olumlu bir girişim olacağını düşünüyorum. Tabii ki Lakers'da oynuyor olmamın bunda çok büyük etkisi var. Bir süredir isimiz bir hesap açtım ve takım arkadaşlarımı takip ediyordum. Bakalım neler yazıyorlar diye. Ron Artest'i bile izliyordum. Ron'a sordum günde kaç kere giriyorsun diye. O da bana 20 kere dedi. İnanamadım. Ama o çok eğleniyor. Umarım benim içinde güzel olur." dedi.

İspanyollara Göre Gasol, Knicks’e Gidecek

İspanyol basınında yayınlanan bir habere göre Memphis Grizzlies’ın başarılı uzunu Marc Gasol’un, yaz döneminde takımdan ayrılarak New York Knicks’e gideceği iddia edildi.

Marca gazetesinde yer alan habere göre Knicks’in Basketbol Operasyonları Sorumlusu Donnie Walsh’ın, Carmelo Anthony’i takas ettiği süreçte kaybettiği kadro derinliğini yeniden kazanmak için yaz döneminde Marc Gasol’un kapısını çalacağı belirtildi. Orlando Magic karşılaşması sonrasında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Walsh ise kendisine konuyla ilgili olarak yöneltilen soruya ise, “Takımın neye ihtiyacının olduğunu biliyorum. Bizim öncelikle pota altına takviye yapmamız gerekiyor. Ancak bu konuda birşey söylemek için erken” dedi.

Öncelikli hedefi Zach Randolph’u takımda tutmak olan ve bu nedenle de Gasol’u ikinci plana atan Memphis Grizzlies Genel Menajeri Chris Wallace’ın da İspanyol oyuncunun yüklü bir sözleşme imzalaması durumunda bu teklifi karşılamayacağı kaydedildi.

Hornets’da David West Yıkıldı

New Orleans Hornets’ın All-Star forveti David West’in, sol dizinden yaşadığı sakatlık problemi nedeniyle ameliyat olacağı ve yaklaşık altı ay boyunca parkelerden uzak kalacağı belirtildi.

Knicks’in Dwight Howard Rüyası

New York Knicks Basketbol Operasyonları Sorumlusu Donnie Walsh’ın, Orlando Magic’in süper yıldızı Dwight Howard’ı kadrosuna dahil edebilmek için Amare Stoudemire ya da Carmelo Anthony’i takasta kullanabileceği iddia edildi.

Önümüzdeki yaz kontratı tamamlanacak Dwight Howard’ı bir süredir gündeminde tutan ve Walsh’ın, yıldız oyuncuyu takas yoluyla kadrosuna katmaya hazır olduğu belirtildi. Takımın hedeflerine ulaşması için bir Howard’ı mutlaka New York’a getirmek isteyen tecrübeli basketbol adamı, bir yerel gazeteye yapmış olduğu açıklamada, “Bizim her zaman için iyi oyunculara ihtiyacımız var. Amacımız bu takımı büyük hedeflere ulaştırmak. Bu hedefler için de bu tarz oyuncuları kadromuzda bulundurmalıyız” dedi.

2004/05 sezonundan bu yana Orlando Magic forması giyen 25 yaşındaki Howard, bu yıl 71 karşılaşmada 23.2 sayı- 14.3 ribaund- 2.4 blok ortalamaları yakalamıştı.

Basketbolseverler