Maalesef çok önemli 2 puan kaybettik. Emre'nin yokluğu nedeniyle takımda çok fazla taşın yer değiştirmesinin dezavantajını ilk yarı çok fazla hissettik. Ortasahada bir üstünlüğümüz var gibi gözükse de; aslında sahte bir üstünlüktü. Çünkü hücumda gerekli organizasyonlar yapılamıyor ve Bursa'nın hızlı çıkışlarına da engel olamıyorduk. İkinci yarıda sahte değil, gerçek baskıyı kurduk. Golü bulabileceğimiz pozisyonlara da girdik ama golü bulamadık. Oyuncularımızın üzerinde bir baskı olduğu belliydi. Bu baskının sebebi Trabzon'un dün 3 puan alması da olabilir, tribünlerin maçın ilk yarım saatinden sonra bu maçı ölüm-kalım maçı gibi görerek, bu tip davranışlarda bulunması da olabilir vs. Penaltı pozisyonu haricinde bana göre maçın pozisyonu Alex'in tam köşeye giden kafasını Ivankov'un kurtarmasıdır. Spikerlerin uzadı deyimi Ivankov'un pozisyonu için cuk oturuyor.

Aykut Kocaman'ın bu kadroyu çıkarması doğal. Sonuçta Semih formda olduğundan böyle bir kadro çıkardı. Ama sanki Niang ileri uçta, Caner sol açıkta oynasaydı daha iyi olurdu gibi. Semih gerçekten ilginç bir adam. Muhtemelen oyuna sonradan girip attığı gol sayısı ilk 11'de başladığı maçlarda attığı gol sayısından fazladır. Bugün Semih sıfırdı. Kenarda olsaydı oyun sıkıştığında sokup faydalanabilirdik. Bu sistemde Niang solda harcandı, Özer sağda etkili olamadı, Cristian sevimli hayalet casper gibi olunca hücum-ortasaha bağlantısı sağlanamadı. Bugün Emre'nin olmaması nedeniyle Mehmet'in yeri değişti. Mehmet'in yeri değişince Gökhan-Mehmet uyumu bozuldu. Mehmet Emre kadar hücumu zorlamayınca ortada da sıkıntı oldu.

Kuddusi Müftüoğlu maalesef maça damgasını vurdu. Semih'e verilmeyen pozisyon bana göre tartışmasız penaltıdır. Serdar Semih'in dengesini tamamen bozduktan sonra bırakıyor. O kadar çektikten sonra al paketle eve götür; farkı yok. İkinci yarının hemen başında Bursa cezasahası içinde Semih-Vederson arasında geçen pozisyonda Semih Vederson'a Serdar'ın yaptığının %25'ini bile yapmıyor ama hakem Semih faul yaptı diyor. Bunun haricinde son zamanlarda oyunu bu kadar yavaşlatan bir hakeme rastlamamıştım. Her iki takımdan da futbolculara çıkarmadığı kartlar var vs.

Bu puan kaybıyla birlikte Trabzonspor Galatasaray deplasmanında berabere kalma lüksü kazandı. Biz de Eskişehir deplasmanında mutlak kazanma stresine gireceğiz.