-
Mozgov 2 hafta yok.
----------------------------------------------------
NBA Hakemleri Başkaldırdı

Ulusal Basketbol Hakemleri Birliği, NBA’in kendilerine karşı uygulamalarıyla ilgili olarak Ulusal İş İlişkileri Kurulu’na şikayette bulundu.
Hakemlerin şikayeti, NBA’in ekonomik konular haricinde kesinlikle kendileriyle uzlaşmaya yanaşmadığı yönünde. Hakemlerin kiloları ve kondisyonları üzerine kısıtlamalar ve seyahatlerle ilgili sıkıntılar ile ırk, cinsiyet ve sendikal aktiviteler baz alınarak uygulanan ayrımcı politikalar ve ayrıca NBA Başkanı David Stern’ün bir toplantı esnasında kullandığı, edebe aykırı olduğu iddia edilen bazı ifadeler şikayet dosyasında yer alan maddelerden.
Hakemlerle NBA arasındaki, 1 Eylül’de sona erecek mevcut toplu iş sözleşmesinin yenilenmesi sürecinde ortaya çıkan bu gelişmenin görüşmeleri nasıl etkileyeceği önümüzdeki günlerde gözlemlenebilecek, ancak oyuncularla yürütülen görüşmelerde yaşananlar geleceğe umutlu bakılmasını engelliyor.
Tecrübeli avukat Lee Seham’la anlaşan Hakemler Birliği, en son 31 Mart’ta olmak üzere üç kez NBA’le masaya otursa da yaptıkları hiçbir teklifin yanıt bulmadığı belirtildi.
Kyrie Erving Kararını Açıkladı

Duke’ün çaylak oyun kurucusu Kyrie Irving, NCAA kariyerini erken noktalayıp NBA draft’ına girmeye karar verdi.
Irving’in bir menajerle anlaşarak 2011 draft’ında yer alacağını açıklayan Duke koçu Mike Krzyzewski, “Kyrie’nin burada geçirdiği bir yıl hepimiz için çok keyifliydi. Yüksek bir sıradan seçilerek NBA’e adım atma şansı olduğu için mutluyum” dedi.
Geçtiğimiz sezonun büyük bölümünü sağ ayak başparmağındaki sakatlık yüzünden kaçıran Irving, yine de kendini göstermeyi başarmış ve forma giydiği 11 maçta 17,5 sayı, 4,3 asist ve 3,4 ribaund ortalamalarıyla mücadele etmişti. Genç yıldız, Michigan State karşısında kaydettiği 31 sayıyla okul tarihinde bir maçta 30 sayının üzerine çıkan 4. çaylak olmuştu.
Koç K için oynamanın harika bir tecrübe olduğunu belirten Irving, “Bana basketbol hakkında çok şey öğretti. Sakatlığımda bile bir şeyler öğrenmeye devam ettim. Ayrıca beni NCAA Turnuvası’na yetiştiren sağlık ekibine ve tüm sezon boyunca bana destek olan takım arkadaşlarıma da teşekkür ederim. Duke, bana hayal bile edemeyeceğim bir tecrübe sundu” dedi.
Basketbolseverler
Mesaj Yetkileri