Zico ile beraber Alex, Aurelio ve Luciano'nun cok daha mutlu olacaklarini tahmin ediyorum. Hatta yanlarina bir tane daha Brezilya'li oyuncu katilirsa hic sasirmamak lazim.

Simdiden on yargili olmamak lazim Zico konusunda cunku bu tip hamleler bazen iyi sonuclar, bazen de kotu sonuclar verebilir. Bence Fenerbahce icin en buyuk handikap, Zico'ya fazla alisma zamani verilmeyecek olmasidir (100. yil oldugundan dolayi). Bir teknik direktor'un iki hafta icinde takima adapte olup hemen basarili olmasini beklemek pek dogru olmaz. Ozellikle sezonun baslarinda profesyonellikleri konusunda suphe duydugum Turk futbolcular Zico'nun yapmak istediklerini anlayana kadar bazi supriz sonuclar ortaya cikabilir. Eger Fenerbahce sezona kolay bir fikstur ile baslarsa, zamanla Zico ve futbolcular birbirine alisir. Tabii bu yazdiklarimda Zico'nun ismini, Turkiye'yi ve futbolculari fazla tanimayan herhangi bir isimle degistirebilirsiniz.

Yukarida yazilmis Cuper dusuncesine ben katilmiyorum. Cuper ozellikle Valencia'dan ilk ayrildiktan sonra demode futbol oynattigi icin cok elestirilmis bir isim. Ayrica futbolculari normal pozisyonlarinda farkli yerlerde oynattigi icin cok elestiri almis bir teknik direktor. Alex'i sol kanat, Tuncay'i on libero, Luciano'yu forvet oynatabilir yani .

Neyse, Zico'nun nasil bir takim ortaya cikartacagini, futbolculardan nasil bir performans alacagini gorecegiz. Zico konusunda tek korkum, Brezilyali oyuncular ile Turk ve oyuncular arasinda bir ucurum yaratilma ihtimali olmasi. Eger Brezilya'li Zico'nun secilmesinin nedenini, takimdaki Brezilyalilar olarak kabul edersek, ucurumun gerceklesme ihtimali beklendiginden daha yuksek olabilir.