Rambis'ın Görevine Son mu Verilecek?


Minnesota Timberwolves'ın coach Kurt Rambis'ın görevine son verileceği basketbol yazarı Marc Spears tarafından iddia edildi. Spears'e göre Timberwolves'un sahibi Glen Taylor, şu anda ESPN'de yorumcu olarak görev yapan Mark Jackson'ı göreve getirecek.

Bu sezonu 17 galibiyet ve 65 mağlubiyet ile tamamlayan Timberwolves'da bazı oyuncular Taylor'a sezon sonunda Rambis'in kendileriyle iyi diyalog kuramadığını ve maçlar için hazırladığı oyun planlarının kafa karıştırdığını belirtmiş. Taylor'ın şu ana kadar Rambis'in görevine son vermemesinin nedeni olarak da Rambis'e olası bir lokavt durumunda hem tazminat ödemeyi hem de şimdiden seçilirse yeni coacha para vermek istemediği belirtildi. Rambis'ın garanti olan kontratında 2 sezon daha bulunuyor.


Skiles Başarısız Olduğunu İtiraf Etti


Milwaukee Bucks'ın tecrübeli coachu Scott Skiles düşündüklerini net bir şekilde ifade eden birisi olarak tanınır. Zaman zaman oyuncularını eleştirirken de direk konuya girer ve düşündüklerini, hislerini açıkça belirtir. Bu özelliği de onu bazı oyuncuları tarafından pek çekilmez hale getirir.

Ancak eleştiri oklarını kendisine çevirdiğinde de Skiles pek farklı değil. Geçen sezon 46 maç kazanan ve bu sezon da hedefleri playoff olan takımının sezonunu değerlendiren Skiles, “Beni bu takımın başında 35 maç kazanmam için tutmuyorlar. Benim görevim bu değil. Bu nedenle ben başarısız oldum. Bu kadar basit” dedi.

Milwaukee'nin sakatlanan oyuncularının toplam 277 maç kaçırdığını, yeni transferler Cory Maggette ve Drew Gooden'ın zaten hassas olan takım kimyasını bozduğu görüşleriyle ilgili yorum yapmaktan kaçınan Skiles kendisinin işini iyi yapamadığının altını çizdi.