-
Jermaine O'neal'ın geri döndüğünü birkaç haftadır biliyoruz.Ancak bu seferki dönüşü sahada olmak anlamında değil,sahada takımına faydalı olmak anlamında.Ve belki de JO bunu uzun süre sonra ilk kez yaptı.
Bu sene JO adına maalesef çok zorlu ve acı dolu bir dönem oldu.Seneye 2 senelik 12 MD'lik bir kontrat imzalayarak giren JO,geçen sene kendisine karşı oluşan Miami kariyerindeki kötü izlenimi Celtics'te gidermek istiyordu.Ancak sakatlıklar buna normal sezonda izin vermedi.
Genel olarak medya ve taraftarlar JO'dan ümidi kesmiş durumdaydı.JO bildiğiniz gibi 15.sezonunda.32 aslında normal bir pivot için çok da büyük bir yaş değil.Ancak JO gibi ağır sakatlıklar geçiren ve uzun süre doğru düzgün oynayamayan bir oyuncudan bahsediyorsak JO için ümitli olmak bazılarına göre fazla iyimserlikti.
Ancak normal sezonun son maçlarında takımına giriş yapan JO ilk maçlarında olumlu performanslar sergiledi.Herkes onun bunu play-offlara taşımasını bekliyordu,bu konuda da fazla kişi ümitli değildi.Ancak Knicks'te Amar'e Stoudemire karşısında JO'nun ne yapacağı elbette ki merak konusuydu.
Jermaine O'neal bu serinin ilk maçında,yani dün,6'da 6 yani %100 şut isabetiyle 12 sayı attı,bunun yanında 4 blok yapıp 4 de ribaunt topladı.(Efektiflik puanı +18)
JO'nun takımına nasıl bir katkı yaptığını anlamak için Doc Rivers'ın şu sözlerini duymak yeter : " Şunu söylemek zorundayım ki,maçı Jermaine O'neal sayesinde kazandık.Hücumda ne yaptığını boşverin,savunmada bize gerçekten harika katkılar yaptı ; blok yaptı,bize sertlik kazandırdı,ribaund topladı.O gerçekten harikaydı. "
Jermaine O'neal'ın görüşlerini de alalım : " Başkasının ne dediğinin sizin için hiçbir önemi olmasın,siz kendinize inanıyorsanız bu yeterli.
Belki de kariyerimin en zor yılını geçirdim.Mental olarak bu yıl bana büyük bir eziyetti.Ancak takım arkadaşlarım ve kardeşlerim bana bu zorlu sürecin üstesinden gelmem için yardım etti.Bu şehir bana yardım etti.
Bu sadece bir oyun.Bu oyunda daha önce iyi yaptığım şeyleri hatırlıyorum ve daha iyisini yapmak için de çalışmaya devam edeceğim.Bu takımda herkesin bir görevi var.Takımın bir makine düzeninde işlemesi için herkesin görevini en iyi şekilde yapması gerekiyor.Ben de bunun için çalışıyorum.
Bu gece benim açımdan çok güzel geçti.Şimdi önümde iki seçenek var,bu gece ben yapacağımı yaptım demek mi ? Yoksa çalışmaya devam etmek mi ?
Çalışmaya devam etmeliyim. "
NBATRKY
Mesaj Yetkileri