-
Collison 3. Maçta Oynamayı Umuyor

Indiana Pacers’ın geçici koçu Frank Vogel, sol bileğini burkan Darren Collison’u Karate Kid filminden bir sahneyi canlandırarak çabucak iyileştirmeyi planladığı esprisini yaptı. Vogel, Bay Miyagi’nin kitabından bir sayfa koparsa iyi olur çünkü Pacers, Bulls ile mücadele ettiği serinin üçüncü maçında Collison’dan yoksun kalabilir. Vogel de, “Oynayıp oynayamayacağını bilmiyorum. Bizim onsuz mücadele edecekmiş gibi hazırlanmamız gerekiyor” dedi.
Collison ise Pacers, Conseco Fieldhouse’da serideki ilk galibiyetini almaya çalışırken sahada olmayı hedefliyor. “Eğer %60-70’imde olursam oynayacağım” diyen Collison, “Playofflardayız. Pazartesi gecesi ikinci yarıya çıkamadığım için üzüldüm. Çok şanssız bir durum. Antrenörlerim oynamamam gerektiğini karar verebilirler. Ama sahaya çıkarsam adrenalinim yüksek olacağı için sakatlıkla başa çıkabilirim” şeklinde konuştu.
Darren Collison’ın 3. maçı kaçırması durumunda Vogel’in A.J. Price’ı ilk beş başlatması ve kanardan da T.J. Ford’u getirmesi bekleniyor
Amar’e Oynuyor, Billups Şüpheli
NBA Playoff ilk turunda Boston Celtics ile mücadele eden New York Knicks’de sakatlanan iki yıldızdan haber geldi. Amar’e Stoudemire’ın bel MR’ının temiz çıktığı, Chauncey Billups’ın ise dizinden sıvı aldırdığı ve 3. maça çıkabilmek için kortizon iğnesi olduğu bildirildi.
Bir Knicks yetkilisi yaptığı açıklamada, “Chauncey maça yetişmek için her şeyi yapıyor. İlk iki maçın sonunda sahada olsaydı kazanabileceklerini düşünüyor ve bu onu öldürüyor. MR sonuçlarını şeker gibi dağıtıyoruz, dolayısıyla artık fazla dikkat etmiyorum. Amar’e’nin durumu iyi ve zaten oynayacağını da duyurdu” dedi. Stoudemire’ın belindeki bir kasta çekme olduğu belirtilirken, Billups’ın tendonunda zorlanma tespit edildi. Knicks, veteran oyun kurucunun seride forma giyeceğini umsa da Billups’ın iyileşmek için bir haftaya ihtiyacı olduğu da konuşuluyor.
Billups, Celtics-Knicks serisinin ilk maçının bitimine 2 dakika kala sakatlanmıştı. Stoudemire ise ikinci maçın ikinci periyodunda belindeki spazmlar nedeniyle oyundan çıkmış ve geri dönmemişti.
Roy’un Gözleri Doldu

Portland Trail Blazers’ın guardı Brandon Roy’a sempati duymak çok kolay. Roy, seri şampiyonluklara göz kırpan bir takımın en parlak yıldızıyken şansızlıklar ve diz sakatlıkları nedeniyle eski halinin bir gölgesine dönüştü. Hiçbir oyuncunun bunları yaşamasını istemeyiz ve basketbolseverler olarak Roy’un durumuna üzülmeden edemiyoruz.
Öte yandan Roy son bir senedir böyle ve son Dallas maçında az süre aldığı için gözlerinin dolması, bugünlerde nasıl bir oyuncu olduğunu düşündüğünü anlamamızı zorlaştırıyor. Maçın ardından Yahoo! Sports'tan Marc Spears’a konuşan Roy, “Ben her zaman içinde bulunduğum duruma olumlu tarafından bakmaya çalışırım. Ama bu kez olumlu bir şey bulmakta zorlanıyorum” demiş.
Roy’un hüsranını fark etmek zor değil. Kariyerini tehlikeye sokan diz sakatlıkları nedeniyle takımın yıldızından görev adamına dönüşmesinin sonucunda gözyaşlarına hâkim olmakta zorlanıyor. “Bu gidişatla önümüzdeki yıl başa çıkamam” diyen Roy, “Bütün bir sezon bu halde olamam. İnsanı tüketiyor. Ama yine de bu oyuncular benim takım arkadaşlarım ve onlara destek olmalıyım” ifadelerini kullanmış. Sakatlık kurbanı guard, LaMarcus Aldridge’in gölgesindeki yeni rolüne alışabilecek mi; bunu zaman gösterecek.
Mesaj Yetkileri