Sayfa 35 / 46 İlkİlk ... 25333435363745 ... SonSon
1,021 ile 1,050 arası toplam 1361 sonuç

Konu: NBA Yaz Sezonu

Nesil
    2009
    Yer
    Samsun

Bucks, Delfino’nun Opsiyonunu Kullanacak

Milwaukee Bucks Genel Menajeri John Hammond’ın, bu yıl zaman zaman başarılı maçlar çıkartan Carlos Delfino’nun opsiyonunu kullanacağı belirtildi.

Bir yıl daha takımda kalacak olan Arjantinli oyuncu, sözleşmesi gereği $3.5milyonun sahibi olacak. Geçtiğimiz yıl zaman zaman yaşadığı sakatlık sorunları nedeniyle takımdaki yerini alamayan Delfino, 49 karşılaşmada 11.5 sayı- 4.1 ribaund- 2.3 asist- 1.6 top çalma rakamları yakalamıştı.

Delfino’nun organizasyona katıldığı günden bu yana önemli katkı verdiğini belirten GM Hammond, “O şansız sakatlık sorunları yaşadı. Ancak ben yine de Carlos’un iyi oynadığını düşünüyorum” dedi.

Nesil
    2009
    Yer
    Samsun

Tüm Indiana, Vogel’i Geri İstiyor

Geçici koçların genelde takımları üzerinde çok az etkileri olur ve çoğunlukla yeni baş antrenör belirlenip göreve getirilene kadar koltuğun boş kalmamasını sağlarlar. Sonra da görevlerine sor verilir ve yeni bir döngünün başlamasını beklerler.

Ama Indiana Pacers’tan Frank Vogel sıradan bir geçici koç değil. Ocak ayında Jim O’Brien’ın ayrılmasıyla takımın başına geçen Vogel, 20 galibiyet ve 18 mağlubiyet alarak Pacers’ı sürpriz bir şekilde playofflara taşıdı. İlk turda Chicago Bulls karşısında sadece bir maç kazanabilmelerine rağmen çok iyi mücadele ederek güçlü rakiplerine zorlu anlar yaşatmayı başardılar.

Dolayısıyla Vogel’in titrinden ‘geçici’ ibaresinin kaldırılması gayet mantıklı görünüyor ve bunun yakında gerçekleşmesi bekleniyor. Indiana Pacers Başkanı Larry Bird de Vogel’in performansından etkilendiğini gizlemiyor. 37 yaşındaki koçun baş antrenörlük görüşmelerinde ilk sırada yer alacağını belirten Bird, “Frank’ın baş antrenörlük tecrübesi bulunmamasına rağmen çok iyi bir iş çıkardığını düşünüyorum. Kendine yön verme şekliyle takımına olumlu enerji verdi. Kaybettiğimizden fazla maç kazandık ve bunu büyümeye çalışan genç bir takımla yaptık” dedi.

Vogel’in gelişiyle Indiana oyuncularının ruh hali hemen değişti. Henüz görevinin ilk döneminde Doğu Konferansı’nın güçlü takımları Boston, Miami ve Orlando’nun Pacers ile playoffta karşılaşmak istememelerini sağladı. Büyük maçları kazanacak yeteneğin kadroda zaten bulunduğunu söyledi ve Pacers taraftarlarına umut verdi. Bu özgüven sayesinde oyuncuların da saygısını kazandı. Şimdi ise herkes Vogel’in geri dönmesini istiyor ve bunun olmasına da kesin gözüyle bakılıyor. Yine de hatırlatmakta fayda var: Frank Vogel şu anda bir free-agent olduğu için Rockets ve Warriors gibi baş antrenör arayan takımlardan reddedilemeyecek teklifler alabilir.

Basketbolseverler

Nesil
    2009
    Yer
    Samsun

Shawne Williams Kalmak İstiyor

New York Knicks ile yaz döneminde kontratı tamamlanan Shawne Williams, yeni sözleşme imzalamak istediğini söyledi.

Bu yıl $885.210 kazanan ve kariyerinin en verimli dönemini geçiren Williams, yaptığı açıklamada, “Oynamak istediğim yer burası. Birkaç ufak katkı ile bu takımın büyük işler gerçekleştirebilir. Bununda olacağını hissediyorum” dedi.

Takımdaki rolünden memnun olduğunu da belirten 25 yaşındaki Williams, organizasyona uzun yıllar katkı yapmak istediğini de sözlerine ekledi.

Kariyeri boyunca Indiana Pacers ve Dallas Mavericks formaları da giyen Shawne Williams, bu yıl NY Knicks’te 64 karşılaşmada oynamış ve %40 üç sayı isabetiyle 7.1 sayı- 3.7 ribaund ortalamaları yakalamıştı

basketbolsevererler

Nesil
    2009
    Yer
    Samsun

McDyess Emekli Oluyor

Memphis Grizzlies'e 4-2 elenen San Antonio Spurs'de 16 yıldır NBA'de forma giyen 37 yaşındaki tecrübeli yıldız Antonio McDyess emekli olacağını açıkladı.

1995 NBA Draftinde ilk turda ikinci sıradan seçilen McDyess, onu seçen Los Angeles Clippers'ın hiç formasını giymedi ve NBA kariyeri boyunca Denver Nuggets, Phoenix Suns, tekrar Nuggets, New York Knicks, tekrar Phoenix Suns, Detroit Pistons ve San Antonio Spurs'de forma giydi.

2001 yılında All-Star seçilen McDyess, Alabama Crimson Tide Üniversitesindeyken çok büyük bir yıldız adayı olarak gösteriliyordu. NBA kariyerine de başlarken bu hedefe ulaşacak bir çizgide başladı. NBA'de oynadığı ilk altı sezonda 17.8 sayı ve 8.8 ribaunt ortalamalarıyla oynayan McDyess, 2000 yılında Olimpiyatlarda altın madalya kazanan ABD Milli takımında da forma giydi. Ancak 2001 yılında başlayarak diz sakatlıkları ve ameliyatları onun daha büyük bir oyuncu olmasına izin vermedi. Kariyerinin ikinci yarsında Detroit ve San Antonio gibi şampiyonluk yaşamış ve şampiyonluk adayı olan takımlarda o çok istediği NBA şampiyonluk yüzüğüne ulaşmak istedi. Hatta Milli yıldızımız Mehmet Okur şampiyon olduktan sonra Utah Jazz ile anlaştığında, Pistons genel menajeri Joe Dumars "Dice" lakaplı oyuncuyu Memo'nun rotasyondaki yerini doldurması için transfer etmişti. Ancak McDyess ne Pistons ile ne de Spurs ile şampiyonluk yaşayamadı.

basketbolseverler

Nesil
    2009
    Yer
    ANTALYA

McDyess 90'lı yılların sonlarına doğru bu ligin en atletik ve en gelecek vadeden uzunlarından birisiydi. O dönemin genç powerforvetleri arasında Tim Duncan, Kevin Garnet, Shareff Abdurrahim ve Antonio McDyess en önde gidenler, NBA'in 10 yılına damga vurması beklenenlerdi. Hatta Duncan hariç diğer 3 tanesi 2000 yılı Sidney Olimpiyatlarında Dream Team (Rüya Takım) olarak bilinen Amerika Milli Takımı'na seçildiler ve bir Olimpiyat şampiyonluğu yaşadılar. Hatta yarı finaldeki Litvanya maçının son 40 saniyesinde McDyess'in 3 kişinin elinin üstünden aldığı hücum ribauntu olmasaydı Rüya Takım tarihinin ilk hezimetini yaşayacaktı. (Saras'ın el üstünden attığı son saniye üçlüğü girmemişti. O eli gösterenlerden birisi de McDyess'tı. Diğeri ise Jason Kidd...)

McDyess bugün bir efsane olarak anılıyor olabilirdi. Ama tıpkı Shareff Abdurrahim gibi dizlerinden ard arda yaşadığı çok ağır sakatlıklar bu iki efsane potansiyelinde beklentilerin altında bir kariyerle basketbola veda etmesine neden oldu.

Grant Hill, Penny Hardaway, Antonio McDyess, Shareff Abdurrahim, bunlardan daha önemlisi (ben yetişemedim, maçlarını sonraları videolardan izledim) Ralph Sampson ve daha böyle birkaç isim... Hatırladıkça burnumun direkleri sızlar. Çok daha büyük bir şöhretin sahibi olarak veda edebilirlerdi. Hele Samphson...

Nesil
    2009
    Yer
    Samsun

Diz sakatlıkları nelere kadir.

Nesil
    2009
    Yer
    İstanbul

vince carter, t-mac ve arenas gibi eski yıldızlar da diz sakatlıklarından muzdarip. eğer içeri penetre eden, zorlayan, agresif, uçan oyuncuysan sakatlanmak çok doğal oluyor. ben de lise takımındayken diz sakatlığı geçirmiştim ve kısa süreli basketbol hayatım bitmişti

Nesil
    2007
    Yer
    Diyarbakır

Quote Originally Posted by vego View Post
    Diz sakatlıkları nelere kadir.
    ...............

Nesil
    2009
    Yer
    Samsun

Popovich’e Göre Büyük Değişiklik Olmayacak

Memphis Grizzlies’a play-off ilk turunda elenerek büyük bir şok yaşayan San Antonio Spurs’da antrenör Gregg Popovich 2011/12 sezonunda kadroda önemli değişiklik yapılmayacağını söyledi.

Spurs’un tecrübeli antrenörü, normal sezonda 61 maç kazanan bir organizasyon olduklarını söylerken, emekliliği düşünen Tim Duncan’ın da takıma geri döneceğini belirtti. Takımın iskelet oyuncularından vazgeçmeyeceğini de kaydeden Popovich, “Elbette takımda bazı değişiklikler olacak. Ancak bu değişiklikler çok da ciddi şeyler olmayacak. Biz sadece bazı rötuşlar yapmak istiyoruz” dedi.

2000’li yıllara damgasını vuran San Antonio Spurs, Memphis Grizzlies karşısında büyük bir şok yaşayarak seriyi 4-2 ile kaybetmişti.

Basketbolseverler

Nesil
    2009
    Yer
    Samsun

George Karl, Felton’ı Bırakmak İstemiyor

Denver Nuggets’ın tecrübeli antrenörü George Karl, yeni sezonda Raymond Felton’ı takımda tutmak istediklerini söyledi.

Sezon içerisinde New York Knicks ile gerçekleştirilen takas sonrasında Denver Nuggets’a gelen Raymon Felton, genç Ty Lawson ile birlikte oyun kurucu pozisyonundaki dakikaları paylaşmıştı. Felton’ın yeni sezonda da kadroda olması gerektiğini söyleyen George Karl, “Her iki oyun kurucumdan da memnunum. Çünkü iki oyuncu da combo guard oldukları için birlikte de oynayabilecek özellikteler. Önümüzdeki yıl aynı şekilde devam etmek istiyoruz” dedi.

2011/2012 sezonunda $7.5milyon kazanacak ve ardından da serbest kalacak olan 27 yaşındaki Raymon Felton, Nuggets formasıyla 21 maçta 11.5 sayı- 3.6 ribaund- 6.5 asist ortalamaları yakalamıştı.

Nesil
    2009
    Yer
    Samsun

Nene Opsiyonunu Kullanmayacak

Denver Nuggets’ın Brezilyalı uzunu Nene’nin, yaz döneminde kontratındaki opsiyonu kullanmayacağı ve serbest kalacağı belirtildi.

Nuggets’dan bu yıl $11.3milyon kazanan ve 2011/12 sezonu içinde $11.6milyonluk opsiyonu bulunan Brezilyalı oyuncunun, uzun süreli yeni bir kontrat imzalamak istediği kaydedildi. $60milyonluk sözleşmesi tamamlanan Nene, “Burada dokuz sezon geçirdim ve süre içerisinde basketboluma birçok şey kattım. Oynanan oyundan da zevk alıyorum. Şehir ve taraftarlar için elimden gelenin en iyisini yaptım. Ama Nuggets’ın da ne yapmak istediğini görmem gerekiyor” dedi.

Uzun süreli yeni kontrat teklifi alamaması durumunda takımdan ayrılacak olan Nene, bu yıl 75 maçta oynamış ve 14.5 sayı- 7.6 ribaund- 2.0 asist ve 1.1 top çalma ortalamaları yakalamıştı.

basketbolseverler

Nesil
    2009
    Yer
    Samsun

Vogel,Rockets Flörtü

Indiana Pacers’ın geçici koçu Frank Vogel’in geçtiğimiz Perşembe günü Houston Rockets ile görüştüğü ileri sürüldü.

Rockets geçen ay Rick Adelman ile yollarını ayırdıktan sonra eski Atlanta Hawks koçu Mike Woodson, Milwaukee Bucks Asistan Koçu Kelvin Sampson, eski New Jersey Nets koçu Lawrence Frank, Mario Elie ve Kevin McHale’ın da aralarında bulunduğu birçok isimle görüşmelerde bulunmuştu. Rockets’ın genel menajeri Deryl Morey de Vogel ile daha önce Boston Celtics’de birlikte çalışmıştı.

Indiana’da ise başantrenörlük belirsizliğinin çözülmesi için başkan Larry Bird ile takım sahibi Herb Simon’ın Salı günü yapacakları toplantı bekleniyor. Ocak ayında görevine son verilen Jim O’Brien’ın yenire geçen Vogel, Pacers’ı 20 galibiyet ve 18 mağlubiyetle 2006’dan bu yana ilk kez playofflara taşımıştı.

Vogel geçen hafta yaptığı açıklamada, “Son 3 ayda şunu öğrendim ki ben bu işi yapabilirim. Liderlik, yöneticilik ve antrenörlük kabiliyetlerime güveniyorum”
    demişti.

basketbolseverler

Nesil
    2009
    Yer
    Samsun

Lakers Yeni Koçunu Arıyor

Sezonu beklenenden erken noktalayan son şampiyon Los Angeles Lakers’da başantrenörlük arayışlarında ‘kapının ardına kadar açık’ olduğu ifade edildi. Kararı verecek zincirin de sırasıyla Başkan Jim Buss, takım sahibi Jerry Buss ve Mitch Kupchak’ten oluştuğu bildirildi. Şu andaki asistan koç Brian Shaw’ın Phil Jackson’ın koltuğuna en yakın aday olduğu da alınan haberler arasında…

Shaw ise yaptığı açıklamada, “Bu fırsatın tadını çıkarırım. Şimdi derin bir nefes alıp kadroyu işleyeceklerini ve diğer bazı şeylerin de verilecek kararda önceliğinin bulunduğunu biliyorum. Şu anda ne olacağı konusunda kendimi tüketmeyeceğim” dedi.

Lakers’da Kobe Bryant’a yakınlığıyla bilinen ve süper yıldızın saygı duyduğu isimlerin başında gelen Shaw için bu durum önemli bir faktör. Çünkü yeni Lakers koçunun, son 10 yılda ilk kez playoff maçlarına damgasını vuramayan Bryant’a giderek artan bir sıklıkla “Hayır” demesi gerekecek gibi görünüyor.

Basketbolseverler

Nesil
    2009
    Yer
    Samsun

Howard:''Orlando Beni Shaq Gibi Yollamaya Çalışıyor!''

Pazartesi gecesi Howard Twitter'da gönderdiği mesajda Orlando Sentinel'in kendisini Shaq gibi tüketmeye çalıştığını söyledi.

''Evet Orlando Sentinel yazarları aptal yazılarıyla beni takımdan yollamaya çalışıyor.Bu can sıkıcı.İzninizle yaz tatilimin keyfini Orlando'da çıkarabilir miyim?Lütfen.Bunlar Shaq'a yaptıklarınızın aynısı.''

Bir başka Tweet'inde de şunları söylemiş Howard:

''Medyayı suçlamıyorum.Sadece aptalca yazılarını bitirmelerini istiyorum.Benim yerime karar verecek değiller.Sadece Orlando taraftarlarının bu yazılara inanmamasını istiyorum.Çünkü onlar bilmiyorlar.Ben şehrimi seviyorum.''

NBATRKY

Nesil
    2009
    Yer
    Samsun

Steve Blake Zorlandığını Kabul Etti

Lakers'ta neredeyse her maçtan önce , erkenden gelip şut çalışması yapan isimlerden biri Steve Blake'di.Blake bu çalışmalarının meyvesini maç içinde nadiren alabildi.Sezon boyunca sadece %35.9 ile şut atıp 4 sayı ortalaması tutturabildi.

Sene başında Lakers'la 4 yıllığına 16 MD'a anlaşan Blake, Mitch Kupchak ve Phil Jackson'la çıkış röpörtajında neler konuştuğunu açıklamadı.Kendisinin iyi oynamadığının farkında olduğunu belirten Blake :"Hiçbir zaman yapabileceğimin en iyisini yaptığımı hissetmedim.Bunu açıklayamıyorum." dedi.

Nesil
    2009
    Yer
    Samsun

Celtics, Ray Allen’ı Takasta Kullanacak

Son üç yılda kazanılan bir şampiyonluk sonrasında düğmeye basan Boston Celtics Basketbol Operasyonları Sorumlusu Danny Ainge’in, yaz döneminde yeniden yapılanma için düğmeye basacağı ve ilk olarak da halen takas değeri olan Ray Allen karşılığında takıma bir yıldız dahil edeceği iddia edildi.

Ligin en önemli dış skorerlerinden biri olan 36 yaşındaki Ray Allen’ın hem önümüzdeki sezon kazanacağı $10milyon sonrasında sözleşmesinin tamamlanması hem de dahil olacağı organizasyona halen önemli katkı verebilecek özelliklere sahip olması nedeniyle takasının gerçekleştirilebileceği belirtildi. Takımdan ayrılmaya sıcak bakmayan Allen’ın ise kariyerini Celtics’de sonlandırmak istediği ve önümüzdeki sezon da şampiyonluk yolunda katkı vermek istediği kaydedildi.

Bu sezon Celtics’te 80 maçta oynayan Allen, %44 üç sayı isabetiyle 16.5 sayı- 3.4 ribaund- 2.7 asist- 1.0 top çalma ortalamaları yakalamıştı.

Nesil
    2009
    Yer
    Samsun

Knicks'te Jared Jeffries Ameliyat Oldu

New York Knicks’in tecrübeli forveti Jared Jeffries’in sezon boyunca da zaman zaman sorun yaşadığı sağ dizinden bir operasyon geçirdiği belirtildi.

Altı ile sekiz hafta arasında parkelerden uzak kalacak olan tecrübeli oyuncunun, daha sonra rehabilitasyon çalışmalarına başlayacağı kaydedildi. Knicks ile olan sözleşmesi yaz döneminde tamamlanan Jeffries’in, minimum değerde kontrat imzalayarak takımda kalmaya sıcak baktığı da ifade edildi.

Antrenör Mike D’Antoni’nin rotasyonda önemli dakikalar verdiği Jeffries, geçtiğimiz sezon 24 karşılaşmada 2.0 sayı- 3.4 ribaund- 1.0 asist ve 1.0 top çalma ortalamalarıyla tamamlamıştı.

Nesil
    2009
    Yer
    Samsun

Rivers, Perkins Takasının Başarısızlığını Kabul Etti

Boston Celtics’in tecrübeli antrenörü Doc Rivers, Kendrick Perkins’i Oklahoma City Thunder’a takas etmelerinin ve yola Shaquille O’Neal’la devam etme tercihlerinin başarısızlıkla sonuçlandığını kabul etti.

Play-off ikinci turunda Miami Heat karşısında sadece bir galibiyet alabilen Boston Celtics’de antrenör Doc Rivers, 39 yaşındaki Shaquille O’Neal’ın takıma istenilen düzeyde katkı yapamadığını belirtti. Rivers ayrıca, “Başarısız bir hamle yaptığımızı kabul ediyorum. Bir şeylerin eskisi gibi olmadığını gördük. Ne yazık ki Shaq sakatlığı nedeniyle bize katkı yapamadı. Sağlık ekimiz de biz de bunun ciddi olduğunu düşünmüyorduk. Çünkü kısa süre içerisinde bize döneceğini zannediyorduk. Ancak sonuç hiçte beklediğimiz gibi olmadı” dedi.

Boston Celtics ile bir yıl daha sözleşmesi bulunan Shaquille O’Neal’ın, bu sözler üzerine nasıl bir açıklama yapacağı merakla bekleniyor.
    Basketbolseverler

Nesil
    2009
    Yer
    Samsun

Rudy Gay’e Yol Gözüküyor mu?

Memphis Grizzlies’in takdiri hak eden playoff mücadelesinde sakatlığı nedeniyle takımını yalnız bırakan Rudy Gay’in bu yaz takasta kullanılacağı iddia edildi.

Akron Beacon Journal’ın haberine göre Grizzlies ile 4 yıllık ve 68 milyon Dolarlık bir kontratı bulunan 25 yaşındaki forvet, maddi nedenlerle takım değiştirebilir. Bu sezon Zach Randolph’un sözleşmesini uzatmak için 71 milyon Dolar’ı gözden çıkaran Memphis, şimdi de Marc Gasol’un biten kontratıyla uğraşmak durumunda kalacak. Sözleşmesi uzatılan bir diğer isim olan Mike Conley için de kesenin ağzını açan Grizzlies’in Gay için gerekli kaynağı yaratamayacağı ileri sürülüyor.

Takımın Rudy Gay’in yokluğunda gösterdiği playoff performansı da göz önüne alındığında bu iddialar gerçeğe dönüşebilir. Şubat ortasında omzundan sakatlanarak sezonu kapatan Gay, 19.8 sayı ve 6.2 ribaund ortalamalarıyla mücadele etmişti. Memphis’in etkili bir skorer olan ve kariyerinin en verimli dönemine giren Gay karşılığında yüksek kaliteli bir takviye yapması bekleniyor.

Bobcats, İlk Tur Hakkını Takasta Kullanabilir

Charlotte Bobcats Genel Menajeri Rod Higgins, 2011 draftındaki ilk tur seçme haklarını takasta kullanabileceklerini söyledi.

Kadroya tecrübeli ve hemen katkı yapacak oyuncu almak isteyen Higgins’in bu nedenle ilk turda bulunan iki draft hakkını da elden çıkartmayı düşündüğü belirtildi.

Bir yerel gazeteye açıklamada bulunan Higgins, “Takımımıza hemen yardımcı olacak bir oyuncu düşünüyoruz. Bu nedenle de gelebilecek teklifleri değerlendirmeye alabiliriz” dedi.

Nesil
    2009
    Yer
    Samsun

Grizzlies, Gasol’u Tutmak İstiyor

Memphis Grizzlies Takım Sahibi Michael Heisley’nin başarılı bir sezon geçiren Marc Gasol’u takımda tutmak istediği belirtildi.

Bir çok takımın gündeminde olan Gasol’un yeni sezonda da takımda olması için çalışmalarda bulunduklarını kaydeden Heisley, “Marc burada olmak istiyorsa, kararını da kendisi verecek. O şuan sınırlı free-agent durumda ve kendisine gelecek teklifleri değerlendirecektir. Şayet ayrılmak istiyorsa farklı, kalmak istiyorsa da farklı bir tutum sergileyecektir. Ancak biz play-off’ta başarılı olmuş bir takımız ve kadromuzu da korumak istiyoruz” dedi.

Çaylak kontratı tamamlanan İspanyol oyuncu, Grizzlies’ta 13 play-off karşılaşmasında 39.9 dakika süre alırken, 15.0 sayı- 11.2 ribaund- 2.2 asist- 1.1 top çalma ve 2.2 blok ortalamaları yakalamıştı.

Nesil
    2006
    Yer
    Aydın #09, Ankara #06

Şu adamı sevemedim bitürlü. Hep abi kontenjanından oynadığını düşünüyorum. İstatistkleri nasıl olursa olsun hep Pau Gasol'un kardeşi olduğu için oynuyor diye olacak.

Nesil
    2010
    Yer
    Rize #53, Mersin #33

Hakkını yeme abi playoffta biraz kıpırdadı sanki (: (:

Draft kurası çekilmiş. Cavs 1 ve4.sırayı almış. Erwing ve Enes Kanter'i draft ederler diye düşünüyorum. Derick Williams da 2 ya da 3ten gitmezse tercih edebilirler.

Nesil
    2009
    Yer
    Samsun

Timberwolves Genel Menajeri NBA'i Suçladı

Minnesota Timberwolves'un genel menajeri David Kahn NBA Draft sıralamasının belli olduğu kura sonrası NBA'in bu işi tamamıyla şansa bırakmadığını ima etti. Kelimelerini çok dikkatli seçen Kahn'ın yine de NBA Başkanı David Stern tarafından nasıl bir tepkiyle karşılaşacağı merak ediliyor. 1985 NBA Drafti’nde "donmuş zarf" komplo teorisinden sonra NBA'in en iyi oyuncuları büyük pazarlara ve şehirlere göndermek için her yolu denemeye hazır olduğu uzun süre yazılmış ve çizilmişti. 1985 NBA Drafti’nde "Georgetown Canavarı" lakaplı Patrick Ewing'i New York Knicks alma hakkını kazanmıştı. Minnesota'nın NBA'in en ufak pazarlarından birisi olduğu biliniyor. Hatta işin ilginç tarafı, ilk üçe kalan Minnesota, Utah ve Cleveland arasında sadece Cleveland'a "büyükçe" bir pazar denilebilir.

Bu sezonki lottery gecesine Cleveland Cavaliers'ın sahibi Dan Gilbert, takımı temsilen 14 yaşındaki oğlu Nick Gilbert'ın katılacağını açıklamıştı. Nick Gilbert'ın çok ender rastlanan "Neurofibromatosis" adında bir hastalıkla doğduğundan beri mücadele etmesi sonucu babası Dan, oğlu için, "O benim kahramanım. Moralini bozmadan geri adım atmadan ömrü boyunca bu hastalıkla mücadele ediyor" demişti. Timberwolves genel menajeri Kahn, Utah genel menajeri Kevin O'Connor ile birlikte sahneye çıktığında ona dönüp, "Biz yandık. Bu çocuk varken birinci seçme hakkının bize çıkma olasılığı hiç yok" demiş. Nitekim Kahn'ın dediği gerçekleşmiş, Cleveland birinci, Minnesota ikinci ve Utah üçüncü seçme hakkını yakaladı.

Kahn, lottery sonrası yaptığı açıklamada, "NBA'de nedense bu tür dokunaklı ve duygusal hikayeler hep gerçekleşir. Bu konuda ligimiz çok şanslı. Hep reyting yapacak, ilgiyi arttıracak gelişmeler olur. Geçen sezon da Washington Wizards'ın vefat eden başkanı Abe Pollin'ın dul eşi Irene takımı adına kura çekimine katılmıştı ve tabii ki Washington birinci seçme hakkını kazanmıştı. O zaman Irene basında çok geniş yer almıştı ve kuraya ayrı bir boyut getirmişti" dedi. En son 2003 yılında birinci sırada seçmeye hak kazanan Cleveland, o sezon LeBron James'i draft etmişti. Bu yılki draftte Duke Blue Devils’den Kyle Irving veya Arizona Wildcats’ten Derrick Williams'ın ilk sırada seçilmesi bekleniyor. NBA tarihinin belki de en zayıf drafti olarak gösterilen draftte olası bir lokavttan dolayı Jared Sullinger ve Harrison Barnes gibi ilk sıraları zorlaması beklenen bazı oyuncular bir yıl daha NCAA'lerde oynama kararı aldılar.

Üçüncü ve 12. seçme haklarına sahip olan Utah Jazz'in ilgi duydukları oyuncularından birisi de Enes Kanter. Takımda Mehmet Okur'un da bulunmasının ve onun Enes'e yardımcı olacağını ve uyum sağlamasını kolaylaştıracağını düşünen Jazz'in böylece Enes Kanter'i üçüncü sırada seçme olasılığı da güçlenmiş oluyor. Ancak sürpriz bir şekilde Williams ilk iki içinde seçilmez de üçüncülüğe düşerse, Jazz'ın forvet ihtiyacından dolayı Arizona'lı oyuncuya sıcak bakacağı belirtiliyor. Enes Kanter'i draft ettikleri takdirde böylece ilk kez bir NBA takımında iki Türk oyuncu birlikte forma giymiş olacak.

Minnesota'nın kızgınlığını ve kırgınlığını anlamak mümkün. Tarihlerinde 14 kez birinci seçme olasılığını yakaladılar 14 kez birinci seçme hakkını kazanamadılar. Kahn'ın tepkisine de hak vermeden geçemeyeceğiz. Bu sezon da Minnesota kötü bir yıl geçirip yine kurada birinci seçme şansını yakalarsa o zaman tavsiyemiz, özel eğitilmiş bir orman kurdunu kuraya getirip, onu sahneye çıkartmak. Şansı yaver gitmese de kurdun bakışları bile Timberwolves'un ilk sırada seçme hakkını elde etmek için yeterli olur. Nasıl olsa öyle bir olay gerçekleştiğinde reyting ve ilgi açısından hiç bir sıkıntı yaşanmayacaktır.

Nesil
    2009
    Yer
    Samsun

Rockets, McHale İçin İkinci Adımı da Attı

Houston Rockets’ta Rick Adelman’dan boşalan antrenörlük koltuğunun en büyük adayı Kevin McHale olarak gözüküyor.

Son olarak TNT televizyonunda yorumculuk yapan Kevin McHale’in, Houston Rockets Genel Menajeri Darly Morey ile ikinci kez masaya oturacağı kaydedildi. Daha önce Boston Celtics asistanı Lawrance Frank ve Dallas Mavericks asistanı Dwane Casey ile görüşmelerde bulunan Morey’nin, büyük bir olasılıkla ikinci görüşmenin ardından Kevin McHale ile el sıkışması bekleniyor.

TNT’deki yorumculuk görevi öncesinde Minnesota Timberwolves’da çalışan McHale, önce yönetici ardından da antrenör olarak organizasyonda bulunmuştu.

Nesil
    2009
    Yer
    Samsun

Colangelo, Toronto’da Kaldı

Toronto Raptors Genel Menajeri Bryan Colangelo’nun, yeni bir kontrat imzalayarak organizasyondaki görevini sürdüreceği belirtildi.

Beş yıldır Toronto’da Genel Menajerlik görevini yürüten Colangelo’nun, yeni kontratının detaylarıyla ilgili olarak basına bilgi verilmedi. Toronto’da kaldığı için mutlu olduğunu kaydeden Colangelo, ise organizasyonun geleceğini oluşturmak için çalışmalar yaptıklarını söyledi.

45 yaşındaki tecrübeli basketbol adamı, 2006 draftında ilk sıradan İtalyan forvet Andrea Bargnani’yi seçerken, 2009 yılında ise DeMar DeRozan’ı dokuzuncu ve 13.sıradan da Ed Davis’i takıma kazandırmıştı.

Öte yandan Genel Menajer Bryan Colangelo’nun antrenör Jay Triano ile ilgili henüz net kararını veremediği ve ilk çalışmasını da bu yönde yapacağı kaydedildi.

Nesil
    2009
    Yer
    Samsun

Davis Celtics'ten Ayrılıyor

Boston Celtics ile kontratı tamamlanan tecrübeli forvet Glen Davis’in yaz döneminde takımdan ayrılmaya hazırlandığı belirtildi.

Celtics ile $ 3.3milyon değerindeki sözleşmesi sona eren ve kendisine gelecek teklifleri değerlendirmek isteyen Glen Davis’in, takımda kalma olasılığının ise çok düşük olduğu kaydedildi. Antrenör Doc Rivers’ın yeni sezonda da Davis ile çalışmak istemesine karşın, tecrübeli pota altı oyuncusunun istediği ücret nedeniyle yeni sezonda bir başka takımın formasını giymesi bekleniyor.

2007-2008 sezonundan bu yana Boston Celtics’te oynayan Glen Davis, geçtiğimiz yıl 78 karşılaşmada 29.5 dakika süre almış ve 11.7 sayı- 5.4 ribaund- 1.2 asist- 1.0 top çalma ortalamaları yakalamıştı.

basektbolseverler

Nesil
    2009
    Yer
    Samsun

Celtics'te Doc Rivers Ameliyat Oluyor

Boston Celtics’in tecrübeli antrenörü Doc Rivers’ın boğazından bir operasyon geçireceği açıklandı.

Boğazında bulunan bir kitle nedeniyle ameliyat masasına yatacak olan Rivers’ta herhangi bir kanser bulgusuna rastlanılmadığı kaydedildi. Ekim ayında biyopsi yapılan ve sezonun tamamlanmasıyla da ameliyat masasına yatan tecrübeli antrenörün, operasyonun ardından bir süre dinleneceği belirtildi.

Doğu Konferansı play-off ikinci turunda Miami Heat’e 4-1’lik seri ile elenen Boston Celtics’te Doc Rivers’ın sözleşmesi beş yıl uzatılmıştı.

Amir Johnson Ameliyat Olacak

Toronto Raptors’ın yedek forveti Amir Johnson’ın ayak bileğinden hafta içerisinde ameliyat olacağı açıklandı.

Sezon içerisinde de kendisini rahatsız eden ayak bileğinden operasyon geçirecek olan Johnson’ın, Ekim ayında başlayacak hazırlık kampına yetişebileceği kaydedildi. Geçtiğimiz yıl aldığı dakikaları iyi değerlendiren ve önümüzdeki sezon da ilk beş rotasyonunda şans bulması beklenen 24 yaşındaki oyuncunun, 2014-2015 sezonunun sonuna kadar kontratı bulunuyor.

Toronto Raptors’daki ikinci sezonunu geçiren Johnson, bu yıl 72 maçın 54’ünde ilk beş başlarken 9.6 sayı- 6.4 ribaund- 1.1 asist- 1.2 blok ortalamaları yakalamıştı.

Irving Gelirse Davis Gidiyor

2011 draftında birinci ve dördüncü sıradan oyuncu seçme hakkına sahip olan Cleveland Cavaliers’ın, Duke oyun kurucusu Kyle Irving’i draft etmesi durumunda Baron Davis’i takasta kullanacağı belirtildi.

Cavaliers Genel Menajeri Chris Grant’in, ilk sıradan Duke oyun kurucusu Kyle Irving’i seçerek kadrosuna dahil etmeye sıcak baktığı belirtilirken, Baron Davis’i ise elden çıkartarak tecrübeli bir forvetle anlaşmak istediği kaydedildi. Ancak geçtiğimiz sezon ortasında LA Clippers ile gerçekleştirilen takasla Cavaliers’a gelen tecrübeli oyun kurucunun, 2011-2012 sezonunda $ 13.9milyon ve 2012-2013 sezonunda da $ 14.8milyon kazanacak olması nedeniyle takasının zor olduğu ifade edildi.

Cleveland Cavaliers’da 15 karşılaşmanın 9’unda ilk beş başlayan ve 25.3 dakika da süre alan 32 yaşındaki Baron Davis, 13.9 sayı- 2.4 ribaund- 6.1 asist ortalamaları yakalamıştı.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Şaka maka ilk 5ten 2 seçim yapacak Cavs. Otoriteler ilk sıradan Irving'i, 5e kalırsa da Enes'i seçeceklerini söylüyorlar.

Nesil
    2007
    Yer
    Diyarbakır

Irving-Enes ikilisini seçecekler büyük ihtimal.

Sayfa 35 / 46 İlkİlk ... 25333435363745 ... SonSon

Mesaj Yetkileri