Bundan sonra destek olma vakti. Ben de hayal kırıklığına uğradım Zico'nun gelmesine; fakat Capello, Scolari gibi hocalar gelse ne olacaktı? Dolarlarını alıp, gideceklerdi. Bu hocalar zaten kendini ispatlamışlar ve başarıya aç değiller. Giden Fenerbahçe'nin milyon dolarları olacaktı.
Zico ise başarıya aç bir hoca. Turkcell SüperLig'de FB'yi şampiyon yapması zor değil. Avrupa'da da bilemem, ama her hocanın bir çıkış noktası vardır. Zico, bu fırsatı eline geçirmişken, takım için en iyisini yapacaktır.
Daha adam gelir gelmez eleştiri yağmuruna tuttuk; belki de tam da 100. yılda istediğimiz şeyler olacak. Bu adam en azından futbolu bilen adam. Zico, Beyaz Pele olarak anılan birisi. Gelmiş geçmiş en büyük oyunculardan biri olduğundan dolayı, futbolcular ona çok saygı duyacak ve disiplinli olacak.
İlk geldiğindeki kızgınlığım geçti, çünkü uzunca düşündüğümde Zico'nun gelmesini doğru buldum. Unutmayın ki, Del Bosque gibi LaLigi Şampiyonluğu, Şampiyonlar Ligi Şampiyonluğu kazanmış hocalar da geldi Türkiye'ye; ama bir sezon kalmadan gönderildi. Capello gelseydi ve Beşiktaş'ın Del Bosque ile yaşadıklarını yaşasaydık, daha mı iyi olurdu?
Transfer konusunda da Zico büyük avantaj sağlayacaktır. Brezilyalı yıldız transferinde zorluk çekmeyeceğiz; çünkü Parreira'nın yakın dostu, aynı zamanda tüm Brezilyalı oyuncuların örnek aldığı 'Beyaz Pele' Zico oyuncuları çok rahat ikna edebilir. Ve onlardan maksimum performansı da alabilir.
Tek sıkıntı, uyum sorunu olabilir. Yanına Türk birisinin verilmesi (Rıdvan Dilmen gibi) iyi olur. Çünkü adam takımı bilmiyor, sadece Brezilyalılar'ı ve Appiah'ı tanıyor. Takımı iyi analiz etmeli, geçen sezonun kasetlerini izlemeli. En önemli nokta burası. Takımı analiz edip, tüm oyuncuları tanımalı ve nerelere adam ihtiyacı olduğunu saptamalı.
EreN'in yazdıklarına katılmaktayım. Yukarıdaki mesajım da onu içeriyor zaten.Originally Posted by EreN