Adanaspor başkanın böyle davranmasında Galatasaray yönetiminin etkisi olduğunu düşünüyorum.Başkanla görüşmeden önce Galatasaray yönetiminden almış sinyali mutlaka.Yoksa sözünden döneklik yapıp,çok da kötü olmayan teklifimize burun kıvırmazdı bence.Serbest piyasa,Galatasaray yeni takım kuruyor ihtiyacı çok fazla tamam ama şu durumu da avantajlarına kullanmak hoş olmaz yine de diye düşünüyorum.
Şu işler büyümesin de hemencecik Ersan bize gelsin
Bu düşünce tarzı iki büyük kulübün arasının bozulmasına neden olur.Eğer Galatasaray yönetimi ısrarcı olursa umarım Ersan bizde kalma konusunda sağlam bir duruş sergiler.O zaman Adanaspor başkanı mecbur bize satmak zorunda kalacaktır.Ersan'ın transferiyle ilgili düşüncemi ise forzaBeşiktaş forumlarında 18 gün önce yazdığım yazıyı alıntıyla aktarmak istiyorum.

Şöyle bir endişem var.Ersan bize geldiğinde alternatif gözüyle bakılıyordu ve nitekim sakatlıklar olana kadar o pozisyondaydı.Şans bulduğu vakit iyi değerlendirdi.Fakat o zaman kendisinden çok büyük beklentiler yoktu.Önümüzdeki sezon bonservisini aldığımız takdirde beklenti kendisinden yüksek olacak.(Takımın düşüşünde Ersan'ın sakatlığının çok büyük payı olduğunu düşünenler var) Muhtemelen kendisini almak için iyi de para vereceğiz.Ve bu adam 6 ay sakatlıktan çıkacak.Uzun süreli sakatlıklar oyuncuları kötü etkiliyor.Toparlanmaları uzun süre oluyor.(bkz.Holosko,Sivok) Taraftarımız da sağolsun sabretme konusunda pek başarılı değil (haklı sebepler var aslında) Bu yüzden kendisi için istenen paraları vermelimiyiz emin değilim doğrusu.
Hala özellikle sakatlığından dolayı çok emin değilim ama Ersan'ı seviyorum.Bu yüzden kulüpte görmek istiyorum.Eğer Galatasaray'a giderse üzülürüm doğrusu.Hatta dün sınava girmeden önce öğrendiğim Mustafa Pektemek transferinin sevinci eve geldiğimde Ersan ile ilgili gelişmeleri okuduktan sonra gitti valla.

Mustafa transferine gelirsek,bence iyi transfer.Yerli forvet konusunda büyük bir ihtiyacımız vardı ve o boşluğu doldurabileceğine inanıyorum.Ödenen ücret ise daha önce bu konuda genel olarak yaptığım yorumla aynı düşüncedeyim.Yani çok olduğunu düşünüyorum.Bu durumun en net göstergesi,Gaziantepspor'un devre arasında 500 bine aldığı Cenk'i yarım sezonluk performansından sonra 7-8 milyondan aşağıya satmayacağı gerçeğidir.(20 milyon gibi telaffuzlar var ki onu satmak istemediklerinin göstergesi olarak düşünüyorum/düşünmek istiyorum) Keza yine yakın zamanda 3 tane yetenekli gurbetçi oyuncuyu toplamda 2.5'a almamız da var.Ligimizdeki piyasaya haddinden fazla yüksek ve Galatasaray Ersan konusunda ısrarcı olursa daha yükselecektir.Fenerbahçe ile daha önce Mustafa Pektemek için girişimlerimiz olduğu hakkında da bir yorum yapmıştım.Eğer Fenerbahçe Emenike'yi de alacaksa,ben olsam Mustafa'nın yerinde bize gelirdim demiştim ve öyle oldu.Umarım kulübümüze hayırlı olur bu transfer.