Nuri Asan Tesislerinde Başkan Kazım Yılmaz, Asbaşkan Futbol Şube sorumlusu Suat Çakır'ın katılımı ile gerçekleşen imza töreninde tarafların mutlu oldukları görüldü.
Samsunspor Kulübü Başkanı Kazım Yılmaz “Uzun arayışlar sonrası Teknik Direktör seçiminde iyi bir tercih yapmış olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Hocamızın başarılı bir geçmişi var” dedi.

Daha sonra söz alan Teknik Direktör Vladimir Petkoviç “Samsunspor için ilk izlenimlerim olumlu. Hummalı bir çalışma içinde olacağız. Burada ki insanlar çok sıcak ve çok iyi bir ekip. Burada çok iyi işler yapacağımıza inanıyorum” dedi.
Yardımcılarının yerli veya yabamcı olmasının önemli olmadığını belirten Petkoviç, “Transfer için ani hareket etmeyeceğiz. Çok dikkatli çalışacağız. Samsunspor futbol olarak önemli bir geçmişe sahip. Bu müthiş kapasiteyi olumlu hamleler ile harekete geçirme planı yapıyoruz. Samsun'un futbol şehri olduğunu biliyordum. Buraya geldiğim zaman bunu yakından gördüm” dedi

Samsunspor'u nasıl bir oyun anlayışı ile oynatacağı sorusuna Petkoviç “Eski takımımda oynattığım Hücum futbolunu burada da oynatacağım. Yeni bir sürece giriyoruz. Sahada göze hoş gelen bir oyun izlettireceğiz. Benim oyun felsefem “Hücum oynamak en iyi defanstır” şeklindedir” dedi.