Originally Posted by
mehmetd
2 yerde yazdım,cevap gelmedi yeri burası sanırım ama bakalım cevap gelecek mi?
şimdi fm 2010 oynuyorum(oradan yanıt pek gelmiyor) rakplerim bana karşı 4-2-3-1 oynadığında sıkıntı yaşayabiliyorum hangi taktikle oynamamı önerirsiniz bu durumda?
benim tercihim 4-4-2 counter.Nedeni 3 lü defansta başarılı olamıyorum tek forvette sevmem 4 lü defans en az 2 forvet olunca sistem 4-4-2 oluyor.bununla atak oynadığımda gol yiyip daha fazla atak yapıp 2.golü yiyorum o yüzden gol yiyince countere dönünce 1-1 oluyor 2.yi bulursam maçı kazanıyorum sizin öneriniz nedir taktik olarak bu durumda?
maça counter başlamak hariç tabii.onu yapıyorum zaten.
4-2-3-1 savunması en zor taktiklerdendir bana göre ve en azından ben sıkıntı yaşıyorum. Ancak FM2010 da yaptığım 3 dc 2 wb 2 mc 1amc 2 st dizilimli taktiğimde çözüm bulmuştm. Öncelikle 3 defanslı taktiklerin genel özelliği gibi man marking değil yarı man yarı zone ile oynuyoruz. Defanstaki 1 man markin olan adam rakibin forvetini tutuyor. WB ler rakibin kanatlarını tutuyor ve onlar kaçırırsa zaten 2 dc miz kademeye geliyor. orta sahadaki 3 adamımız zone marking yapıyor ve orta sahayı kontrolde tutuyorlar. Son olarak 3 st nin kenardakileri bekleri tutuyor ve bu şekilde rakibi kilitliyoruz.
Football is simple,but Football Manager is not