1 ile 30 arası toplam 45 sonuç

Konu: Taktik ve Antrenman Tartışma Platformu

Hybrid View

Nesil
    2008
    Yer
    Balıkesir

Quote Originally Posted by mehmetd View Post
    2 yerde yazdım,cevap gelmedi yeri burası sanırım ama bakalım cevap gelecek mi?

şimdi fm 2010 oynuyorum(oradan yanıt pek gelmiyor) rakplerim bana karşı 4-2-3-1 oynadığında sıkıntı yaşayabiliyorum hangi taktikle oynamamı önerirsiniz bu durumda?

benim tercihim 4-4-2 counter.Nedeni 3 lü defansta başarılı olamıyorum tek forvette sevmem 4 lü defans en az 2 forvet olunca sistem 4-4-2 oluyor.bununla atak oynadığımda gol yiyip daha fazla atak yapıp 2.golü yiyorum o yüzden gol yiyince countere dönünce 1-1 oluyor 2.yi bulursam maçı kazanıyorum sizin öneriniz nedir taktik olarak bu durumda?

maça counter başlamak hariç tabii.onu yapıyorum zaten.

4-2-3-1 savunması en zor taktiklerdendir bana göre ve en azından ben sıkıntı yaşıyorum. Ancak FM2010 da yaptığım 3 dc 2 wb 2 mc 1amc 2 st dizilimli taktiğimde çözüm bulmuştm. Öncelikle 3 defanslı taktiklerin genel özelliği gibi man marking değil yarı man yarı zone ile oynuyoruz. Defanstaki 1 man markin olan adam rakibin forvetini tutuyor. WB ler rakibin kanatlarını tutuyor ve onlar kaçırırsa zaten 2 dc miz kademeye geliyor. orta sahadaki 3 adamımız zone marking yapıyor ve orta sahayı kontrolde tutuyorlar. Son olarak 3 st nin kenardakileri bekleri tutuyor ve bu şekilde rakibi kilitliyoruz.
    Football is simple,but Football Manager is not

Nesil
    2007
    Yer
    Katılmıyorum

Quote Originally Posted by Corpus View Post

4-2-3-1 savunması en zor taktiklerdendir bana göre ve en azından ben sıkıntı yaşıyorum. Ancak FM2010 da yaptığım 3 dc 2 wb 2 mc 1amc 2 st dizilimli taktiğimde çözüm bulmuştm. Öncelikle 3 defanslı taktiklerin genel özelliği gibi man marking değil yarı man yarı zone ile oynuyoruz. Defanstaki 1 man markin olan adam rakibin forvetini tutuyor. WB ler rakibin kanatlarını tutuyor ve onlar kaçırırsa zaten 2 dc miz kademeye geliyor. orta sahadaki 3 adamımız zone marking yapıyor ve orta sahayı kontrolde tutuyorlar. Son olarak 3 st nin kenardakileri bekleri tutuyor ve bu şekilde rakibi kilitliyoruz.
    ben dediğin 3-5-2 yi normal olarak denedim ve fark yedim
    takım 3lü defansta pek başarılı olamıyor,çoklukla 4lü olduğundan 1 maçta deneyince tutmuyor;
    dediğini deneyebilirim ama 4-1-2-2-1 yani gene 4-5-1 e karşı aynı oyunla geçen maçta galip geldim.
    bi (hızlı) forvetim bi maçta 5 le bi maçta 7-8 le oynuyor o yüzden tek forvetli 4-2-3-1, 4-1-2-2-1
    gibi taktiklere dönebilirim.

Mesaj Yetkileri