Futbol'u Beşiktaş'ta Bırakacağım”

Beşiktaş’ın tecrübeli futbolcusu İbrahim Toraman, yeni transferlerin hepsini beğendiğini belirterek, “Güçlü bir kadromuz vardı, yeni oyuncularla daha güçlüyüz. Ancak isimlerden çok takım oyununun ön plana çıkması gerekir. Bunu yaptığımız sürece başarılı olacağız” dedi.

Radyospor’da Özgür Sancar’ın canlı yayın konuğu olan İbrahim, “Forlan, transfer edilirse mutlu olurum. Bir dünya yıldızı. Takıma katkısı büyük olur. Geçen sezon sözleşmem bittiğinde hem yurtiçinden hem de yurtdışından çok ciddi teklifler almıştım. Fakat sevdiğim ve sevildiğim bir yerde olduğum için bunları kabul etmedim” diye konuştu.

TÜRKİYE’DE BAŞARININ ÖLÇÜTÜ ŞAMPİYONLUKTUR

Türkiye’de şampiyon değilseniz, başarısız olarak gösterilirsiniz. Sadece şampiyonluk başarı olarak kabul ediliyor. Fakat Tayfur Havutçu ile birlikte Türkiye Kupası’nı almamız teselli oldu. Büyüm umutlarla başlamıştık; ama her zaman isteğiniz sahaya yansımıyor. Daha iyi olması gerekirdi. Kupa teselli oldu. Önümüzdeki sezon daha iyisini yapacağım.

YENİ TRANSFERLERİN HEPSİNİN İSABETLİ OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM

Yeni transferlerin hepsini beğeniyorum. Gençler umut vadeden, takımda rekabeti üst düzeye çıkaracak nitelikteler. İyi bir forma savaşı verecekler. Uyum sürecini aşmaları durumunda takıma çok faydalı olacaklardır. Zaten iyi bir takımımız var. Yeni transferlerle daha güçlü olacak.

TAYFUR HAVUTÇU TAKIM RUHUNU ÖN PLANA ÇIKARTIYOR; BU BİZİM EN ÖNEMLİ AVANTAJIMIZ OLACAK

Tayfur Havutçu, hem kişiliğiyle hem de futbol bilgisiyle çok iyi bir teknik adam. Ben kendisinin başarılı olacağına inanıyorum. Yıllardır kulübün içerisinde bu kendisi için çok büyük bir avantaj. Hocamız, takım ruhunu ve takım oyununu ön plana çıkarmaya çalışıyor. Bunu yaptığımız zaman her alanda başarılı oluruz.

SADECE SAVUNMA OYUNCULARININ ELEŞTİRİLMESİNİ DOĞRU BULMUYORUM

Geçen sezon hep savunma oyuncularına yönelik eleştiri yapıldı. Diğer taraflardaki eksiklikler görülmedi. Günümüz futbolunda savunma ileriden başlar ve takım olarak yapılır. Bu yapılmadığı için sürekli defansif açıdan zayıf olduğumuz yorumu yapıldı. Fenerbahçe bizden sadece 2 gol eksik yemiştir; ama daha fazla gol attıkları için şampiyon oldular. Bizim de çok gol atmamız gerekiyor. Takım olarak hücumu ve defansı birlikte yaparsak başarılı oluruz.

YILDIZ OYUNCULAR DEFANSİF ANLAMDA DA TAKIMA KATKI YAPMALILAR

Kadromuzdaki yıldız oyuncular çoğu maçta iyi işler yaptılar; ama Türkiye Ligi kolay değil. Savaşıp, mücadele etmezseniz sıkıntıyı yaşıyorsunuz. Yıldız oyuncularımız çoğu maçtaki performansı iyi olabilir; ama bu oyuncuların defansif olarak da çalışmaları gerekir. Ancak yıldız futbolcularımızın iyi olan yanı da rakipler için her zaman tehdit unsuru oluyorlar. Önümüzdeki sene daha dengeli olacağımızı düşünüyorum.

FORLAN GELİRSE MUTLU OLURUM; ANCAK İSİMLERDEN ZİYADE TAKIM OLMAK BİZİM İÇİN DAHA ÖNEMLİDİR

Forlan, dünya yıldızı bir futbolcu takımımıza gelmesinden çok mutlu olurum. Böyle bir futbolcu bize çok şey katar. Fakat, sadece isimlere takılıp kalmamak gerekir. Bizim için önemli olan takım olabilmektir.

GEÇEN SEZON YURTİÇİ VE YURTDIŞINDAN ÇOK CİDDİ TEKLİFLER ALDIM; AMA SEVDİĞİM VE SEVİLDİĞİM BİR YERDE OLDUĞUM İÇİN KALMAYI TERCİH ETTİM

Geçen sezon bonservisim elimdeydi. Hem yurtiçinden hem de yurtdışından gerçek anlamda teklifler aldım. Fakat ben Beşiktaş’ta mutluyum. Hedefim devam etmek ve futbolu burada bırakmak. Tabii ki futbol ne getirir bunu bilemeyiz; ama mutlu olmasaydım sorun yaşasaydım sezon başında gidebilirdim. Avrupa’ya da gidebilirdim, yurtiçinden bir takıma gidebilirdim. Sevdiğim ve sevildiğim bir yerdeyim.

MİLLİ TAKIM TERCİHLERİ KONUSUNDA YANLIŞLAR OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM

Milli Takım hassas bir konu. Beşiktaş’tan çok fazla oyuncu alınmıyor. Bu konuda çok fazla yorum yapmak istemiyorum; ama yapılan pek çok yanlışın da olduğunu düşünüyorum.

Radyospor