3.ceyrekteki 13-0 lik seriyle maci kopardik. Son ceyrek formaliteden oynandi. Fenerbahce yenilmeden sampiyon olacak bu gidisle playofflarda.
3.ceyrekteki 13-0 lik seriyle maci kopardik. Son ceyrek formaliteden oynandi. Fenerbahce yenilmeden sampiyon olacak bu gidisle playofflarda.
Psikolojik olarak 3. periyodun ortasinda verdik maci resmen. 3. periyotta olaganustu oyunuyla kazandi Fenerbahce, hakettiler. Tebrikler.
Seri iyice riske girdi su maci alsak cok sey degisebilirdi. Ama ben yine de Abdi İpekci'de 2 mac kazanacak kadar takim oldugumuzu dusunuyorum.
Ah Rancik ah sen olaydın bari.
Güzel gidiyoruz. Tahminim Abdi İpekçi'de 1 maç veririz Galatasaray'a ve Seri Sinan Erdem'de biter..
Bir Euroleague takımının bir Eurocup takımından bir devrede 46 sayı yemesi ayıptır; hemde kendi taraftarı önünde... Maçın ilk devresi atarak kazanacağımızı sandık, savunma lay lay lom'du; geri koşmuyorduk, vesair... Bir bakmışız, çemberimizde 46 sayı görmüşüz. Herhalde oyuncularımız devre arası bunun mahcubiyetini yaşamış olmalılar ki, 3. periyodun ortasından itibaren bir Euroleague takımı gibi sertleştirdik müdafaayı ve maç koptu. Zaten savunmada taşlar yerine oturunca bizim takımın hücumları da tıkır tıkır işlemeye başlıyor.
4-0 Fenerbahçemin bu seri çok rahat oynuyoruz .
Sean May'e noluyo ya![]()
Fenerbahçe Cumhuriyeti
dıgıturk webtv final serisini 9.90 yapmış
maç başı 2 lira mıydı üç lira mıydı neydi
enteresan kazıklanmak da işin sonunda![]()
Bu defa Galatasaray taraftarının önünde oynayacağız. Saat 20:00'da... Serinin 3. maçı... Sinan Erdem'deki kadar sakin ve kendi havasında bir taraftar topluluğu olmayacak. Çok daha elektrikli, çok daha gergin ve patlamaya hazır bir ortam olacak. Çoğunluğun tahmini bu yönde... Fenerbahçe'nin ev sahipliğinde oynanan maçlardaki çekirdek çıtlatan ve takımının kazanacağına emin olduğu bir maçı izlemeye ve eğlenmeye gelen, 40 liralık koltuklarda oturan tuzu kuru kalabalık olmayacak bu maçta. Bu salonda takımının kazanacağı maçı görmeye gelenler değil, takımına maç kazandırmaya gelenler olacak ve bunun için her çılgınlığa hazır olacaklar. Bizim Caferağa'yı yıktığımız ve başarıya susadığımız yıllardaki gibi... (O günlerde taraftar ne güzeldi. O ambiyansı şu günlere taşıyamadık. Galatasaray maçında bile "yerinize oturun beyler" diyen cacık tiplerle doluymuş salon. Malesef.)
İlk periyot son gaz saldıracaklar ve maç sonu gibi tam saha baskı yapacaklar diye tahmin ediyorum. Taraftar baskısı ve tempoyu birleştirip daha maçın başında açık farkla öne geçmek isteyecekler. Bu sebeple maçın kilidi bence yapacağımız TOP KAYIPLARI ve ribaunt sayımız olacak. Savunmada rahat ribaunt çekemezlerse tempo yapamazlar. Top kaybı yapmaz ve baskıya karşı topun değerini bilip kolay sayı yemezsek yine bahsettiğim havayı yakalayamazlar. Bugün, hele maçın başlarında yapılacak her top kaybı belki sadece 2 sayıya malolacak ama psikolojik etkileriyle 5 sayılık coşku yapacak. Bugün topun altın değerinde olduğunu bilmezsek, hele ilk periyot mücevher korur gibi sahip çıkmazsak işimiz tahminlerin ötesinde çok zor olur. Saras ve Ukiç tempoyu nasıl ayarlayacak, topun kıymetini bilecek mi? Maçın bam teli...
Bu seride bir maç kaybedeceksek o maçın bu maç olma ihtimali yüksek... Serinin 4-1 bitmesini istiyorum ama 3-0 olursa 4-0'a gider kanaatindeyim. Yine de belli olmaz. Ama dediğim gibi bir maç kaybedeceksek o maç büyük ihtimal bu maç olur.
Fakat o yüksek tempoya izin vermezsek maç 3. periyodun sonlarında durur ve oynanmayacak bir hale gelir. Yani büyük bir skor farkı elde edebiliriz de... İşin sırrı tempoya izin vermemek, hücum ribauntlarını sürekli ama sürekli kovalamak... Rahat ve net ribaunt alıp fast-break sayısı bulmasınlar... Aman Ukiç, aman Saras, aman Emir... Top kaybı yok, top kaybı yok...
Eğer Fenerbahçe bizim taraftarını moralini bozamazsa kazanması çok zor eğer kazanırsa da Sinan Erdem'deki maçlar gibi büyük fark olacağını sanmıyorum.
Screw you guys, I'm goin' home
Salon full olacak. Keşke tatilim olmasaydı da orada olabilseydim.
İlk çeyreği 23-21 önde kapattık. Ömer Onan olmasaydı şu an durum çoooooooooooook farklı olabilirdi.
Atmosfer müthiş, taraftar müthiş, takım olarak fena da oynamıyoruz, rakipte ise Ömer Onan gerçeği var resmen, aldı götürdü. Onu yavaşlatmamız lazım..
Kaya ve Oğuz 3'er faul yapmış durumda aslında onları faul sıkıntısına sokarsak daha iyi olur, onların üzerine oynamalı bizimkiler![]()
Screw you guys, I'm goin' home
Devre GSCC 50-45 FBÜ
50-45 ilk yarı.Artık bu maçı buradan vermemeliyiz.
Fenerbahçe şahıslara bağlı kaldı devre boyu. Takım oyununu oynayamadılar doğru düzgün. Eğer onları böyle düzen dışı oynatmaya devam edersek maçı alırız.
Webtv'den satın almıştım saat 19.00 gibi, şu ana kadar kesinlikle hakkını veriyor, gerçi verdiğim 3 lira bir şey zaten.
50-45 önde kapattık devreyi, fark bir ara 13'e kadar çıkmıştı, ondan sonra panik yaptık niyeyse. Tecrübesizliğin etkisi olsa gerek. Taraftar ilk periyoda göre biraz kötüydü, devre arası iyi gelir canlanırlar. Fenerbahçe'yi Ukic ve Ömer sırtlıyor resmen, 2. periyod Ömer sakinleşti biraz neyse ki.
Pek fazla içi dolu yorum yapamıyorum biliyorum çünkü pek anlamam basketboldan, bizimkisi heyecan işte. Ama spormaxteki yorumculardan iyi anladığım kesin, edi ile büdü ikilisi gibiler.
Son olarak Fenerbahçe'nin kadro kalitesinin bizden iyi olması çok rahat ortaya çıkıyor, sadece iki oyuncudan verim alabiliyorlar bu maçta ama buna rağmen fark çok açılmadı. Üstelik bizim oyuncuların bazıları maksimumu ile oynuyor bence. Bu maç sonuna kadar heyecanlı geçer diye düşünüyorum, umarım biz kazanırız çünkü bu maçı alamazsak herşey biter.
Bu kadar yüksek tempolu oynayan Galatasaray'ın 3. periyot sonuna kadar temposunu kaybedeceğini düşünüyorum, 3. periyot sonunda 6-7 sayı önde geçerse Fenerbahçe maçı almaya çok yaklaşır. Hala ibre Fenerbahçe lehine. FB uzunları bu kadar kötü oynamasalar FB önce bitirebilirdi.
TURKSPORTAL Interactive - FM Türkiye
Cengiz Haskan
Fenerbahçe Araştırmacısı
Tutku'nun üçlüğüyle 5 sayılık farkı koruyarak 4.çeyreğe giriyoruz. Haydi aslanlar!
Bu arada Shumpert sakatlanarak dışarı çıktı, Oğuz beşleyerek dışarı çıktı.
Of of of harika maç oluyor. Josh Shipp'in basketiyle son 6,5 dakikaya 5 sayı önde giriyoruz.
Hakemler çok kolay faul çalıyor bize, özellikle bu periyotta. Sanıyorum Recep Ankaralı hakemin ismi, adaletli değil bence.
Hakemler rezalet ! Hayretler içinde izliyorum !
Hakem saçmalıyor.
Marko Tomas'ın kaçan üçlüğünde top potaya gidene kadar ömrümden bi 2 yıl gitmiştir.