Savanoviç için 1,5 M € istiyormuş Valencia
Savanoviç için 1,5 M € istiyormuş Valencia
Renaldas Seibutis L.Rytas ile imzaladı.Samardziski ile aynı takımdalar yine.
Last edited by vego : 13.Haziran.2011 at 17:59
Pınar Karşıyaka, Stanojevic ile yeniledi
13 Haziran 2011 16:47 | NTV Spor ve Ajanslar
Beko Basketbol Ligi ekiplerinden Pınar Karşıyaka, iç transferde Jovo Stanojevic ile sözleşme yeniledi.
![]()
Pınar Karşıyaka, iç transferde Jovo Stanojevic’in sözleşmesini uzattı.
Basketbol şubesinin resmi internet sitesinde yer alan açıklamada, Pınar Karşıyaka'ya geçen yıl transfer olan, tecrübesiyle ve yetenekleriyle genç oyunculara örnek model oluşturan ve uluslararası arenada saygı gösterilen oyunculardan Jovo Stanojevic ile opsiyonu Pınar Karşıyaka'da olmak üzere 1 artı 1 yıllık sözleşme imzalandığı belirtildi.
Diğer yandan Karşıyaka Spor Kulübü Basketbol altyapısı, gerçekleştirdiği organizasyonla kış spor okullarını sona erdirdi.
Etkinliğe katılan öğrenciler kendi aralarında maç yaptı, öğrencilere başarı belgeleri verildi.
Basketbol Altyapı yöneticilerinin, yarışmacı takımların teknik sorumlularının ve spor okulu antrenörlerinin da hazır bulunduğu organizasyona katılan öğrenciler ve velileri mangal keyfi yaptı.
Cenk Akyol 1 yıl daha Efes'te
14 Haziran 2011 14:43 | NTV Spor ve Ajanslar
Beko Basketbol Ligi takımlarından Efes Pilsen, var olan sözleşme iptal opsiyonunu kullanmayarak, Cenk Akyol ile bir yıl daha devam kararı aldı ve oyuncunun sözleşmesini 2011-12 sezonu sonuna kadar uzattı.
![]()
Beko Basketbol Ligi takımlarından Efes Pilsen, var olan sözleşme iptal opsiyonunu kullanmayarak, Cenk Akyol ile bir yıl daha devam kararı aldı ve oyuncunun sözleşmesini 2011-12 sezonu sonuna kadar uzattı.
Kendi altyapılarından yetişen başarılı oyuncuyu kadrolarında tuttukları için mutlu olduklarını belirten Efes Pilsen Genel Menajeri Engin Özerhun, ''Cenk ile sözleşmemizi devam ettirdiğimiz için mutluyuz. Hedefleri, var olduğu her alanda şampiyonluk olan Efes Pilsen'in gelecek sezon başarıya ulaşma çabalarında, Cenk'in takımımıza önemli katkı sağlayacağını düşünüyorum'' dedi.
Cenk ise yetiştiği kulüpte kalmanın mutluluğunu yaşarken, ''Basketbola, gözlerimi açtığım kulüpte devam ediyorum. Bundan dolayı çok mutluyum. Şimdi tek hedefim yeni sezonda hem Türkiye'de hem de Avrupa'da zirveye çıkabilmek için takımıma elimden gelen katkıyı sağlamak'' ifadelerini kullandı.
Geçen sezon Avrupa Ligi'nde 4 karşılaşmada forma giyen Cenk, Beko Basketbol Ligi'nde ise 26 karşılaşmada oynadı. 26 karşılaşmada 13.10 dakika ortalama süre alan Akyol, 6.2 sayı, 2.2 ribaunt, 0.7 asist istatistikleri ile mücadele etti.
Kambala ve Dudley TT'de deniyor.
TURKSPORTAL Interactive - FM Türkiye
Cengiz Haskan
Fenerbahçe Araştırmacısı
Beşiktaş'ta kriz büyüyor
15 Haziran 2011 18:35 | NTV Spor ve Ajanslar
Beko Basketbol Ligi'nin iddialı takımlarından Beşiktaş, gelecek sezon hazırlıklarını sürdürüyor. Teknik yönetim, kontratı devam eden oyunculardan Cüneyt Erden, Bekir Yarangüme ve Serhat Çetin'i kadroda düşünmezken; sözleşme feshi üzerinde bir anlaşmaya varılamadı.
![]()
Beko Basketbol Ligi'nin iddialı takımlarından Beşiktaş, gelecek sezon hazırlıklarını sürdürüyor. İsim sponsorluğu için arayışlarını hızlandıran siyah-beyazlılar, bir yandan da yeni yılın kadro yapılanması üzerinde çalışıyor.
Teknik yönetim, kontratı devam eden oyunculardan Cüneyt Erden, Bekir Yarangüme ve Serhat Çetin'i kadroda düşünmezken; sözleşme feshi üzerinde bir anlaşmaya varılamadı.
Beşiktaşlı oyuncular beş aydır paralarını alamıyorlar. Siyah-beyazlı yönetim, gelecek sezon kadroda düşünmediği basketbolculara, "alacaklarına karşılık takımdan ayrılmaları" önerisinde bulundu. Ancak gelecek sezonki hak edişlerinden vazgeçmek istemeyen oyuncular anlaşma yoluna gitmek istiyor. Bu süreçte Beşiktaş ile oyuncuları arasında bir psikolojik savaş yaşanıyor.
Siyah-beyazlı yönetim yaptığı son tebligat ile Bekir, Cüneyt ve Serhat'a günde üç antrenman zorunluluğu koydu. Buna göre oyuncular 31 Temmuz'a kadar sabah sekizde kros, 10'da basketbol ve 16'da toplu idman yapmak zorundalar.
Türk sporunda benzer bir durum geçtiğimiz sezonun başında Fenerbahçe futbol takımı teknik direktörü Christoph Daum ile yaşanmış, uzun süren anlaşmazlığın ardından taraflar anlaşma yoluna gitmişti.
Antalya BŞB'den imza şov
15 Haziran 2011 17:41 | NTV Spor ve Ajanslar
Beko Basketbol Ligi takımlarından Antalya Büyükşehir Belediyespor, üç transfer birden yaptı. Turuncu-mavili ekip Gökper Gen, Bora Hun Paçun ve Sırp oyuncu Jevolac ile anlaşmaya vardı.
![]()
Beko Basketbol Ligi takımlarından Antalya Büyükşehir Belediyespor, üç transfer birden yaptı. Turuncu-mavili ekip Gökper Gen, Bora Hun Paçun ve Sırp oyuncu Jevolac ile anlaşmaya vardı.
Beko Basketbol Ligi'nde 2011-2012 sezonu hazırlıklarına başlayan Antalya Büyükşehir Belediyespor, üç transfer birden yaptı.
Antalya Büyükşehir Belediyespor, geçen sezon takımın formasını giyen Gökper Gen ile sözleşme yeniledi. Antalya ekibi ayrıca Banvit forması giyen ve aynı zamanda B Erkek Milli Takım oyuncusu olan Bora Hun Paçun ile de anlaşma sağlayarak, sözleşme imzaladı. Yabancı oyuncu transferine de başlayan turuncu-mavililer, Sırp oyuncu Stefan Jevolac ile anlaşmaya vardı.
Transfer çalışmalarının devam ettiğini söyleyen kulüp yetkilileri, diğer isimleri ileriki günlerde açıklayacaklarını bildirdiler.
Kartal Kambala'yı İstiyor
Murat Didin
Beşiktaş Cafe Crown gelecek sezon için transfer çalışmalarına devam ediyor. Siyahbeyazlıların geçen sezon Aliağa’da forma giyen Letonyalı pivot Kaspars Kambala’ya talip oldukları belirtildi. Kambala geçen sezon Aliağa formasıyla 18 maçta 20.1 sayı ve 7.1 ribaund ortalamaları tutturmuştu.
Basketdergisi
Didin Haberi Açıkladı
![]()
Didin, Beşiktaş'ın sponsorluk anlaşması yaptığı belirtilen Gloria Hotel Grubu öncülüğünde, Dusseldorf Kulübü'nün yapılanması için çaba harcadığını belirtti ve çıkan haberlerin "Yakıştırma" olabileceğini kaydetti.
Beşiktaş'ta çok güzel yıllarının geçtiğini ancak bu dönemde Almanya Kulübünün organizasyonuna odaklandığını, Beşiktaş'ın başında bir antrenör olduğunu vurgulayan Didin'in bize ilettiği mail şöyle:
“Ben Dusseldorf"dayim...
Bugun internet sitelerinde, canlı radyo programlarında yer alıp, bana da bu konuda telefonlar ve sualler gelmeye baslayınca, kamuoyunu bilgilendirme gereği duydum...
’Didin Beşiktaş’la antlaştı ve transfer calışmalarına hız verdi haberleri’ gerçeği yansıtmıyor..
Herşeyden önce, bugün Beşiktaş basketbolunun başında koçları var.
Ben Almanya Dusseldorf'ta Gloria Hotel ve Resort'larin öncülüğünde ileriye dönük büyük vizyonları olan bir kulübun temellerini atmaya çalışıyorum...
Dusseldorf, Avrupa’nin ilk on şehrinden bir tanesi. Çok kaliteli tesislerin yani sıra, en büyüğü 15.000 kapasiteli üç adet çok yeni spor salonumuz var.
Ben de koçluğun yani sıra, kulubun GM’yim ve çoğunluğu Gloria Golf Hotel Resort’lar da olmak üzere, kulübun hisseleri de Almanya’da yıllardır başarı ile iş yapan Turk/Alman iş adamlarının kontrolünde, bu sene...
Bir Turk grubunun Almanya’da boöyle bir misyon ve sorumluluk üstlenmiş olmasından dolayı gurur duyuyor ve tüm çabamı Gloria Giants Dusseldorf’u Avrupa’nın saygın organizasyonlarindan biri yapmak için harcıyorum.
Doğru, yatırım ve planlama ile her geçen yıl Avrupa’nin zirvesine yükselecek bir kulübun yapısı için çalışıyoruz.
Beşiktaş’ta geçiridiğim iki sezon, lig şampiyonluğuna çok yakın olmamız, özellikle Akatlar"in atmosferi, bir Beşiktaşlı olarak kariyerimin hiç unutamayacağım, en zevkli yılları...
Çikan haberlerde, Gloria Hotellerin adı geçtiği için, Genel Müdürleri Sevgili Ozgür Cankılıç ile dostluğumuzdan ve sportif beraberliğimizden dolayı belki böyle bir yakıştırma yapılıyor...
Böyle bir transfer için hiç bir kimse ile de herhangi bir görüşme yapmış değilim.
Konuya açıklık getirmek için, bilgilerinize sunarım...
BasketfaulBekir Yaramgüme, Serhat Çetin ve Cüneyt Erden'e kontratlarını feshetmedikleri için günde 3 antrenman yaptıranlar, asıl o sözleşmeleri imzalayan kişilere ceza vermeliydi..
Beşiktaş'a Yakışmayanlar Var
Beşiktaş Kulübünün tarihi asilliklerle doludur.. Futboldan örnek vermek gerekirse, öyle ikincilikleri vardır ki, şampiyonluklardan değerlidir.. Özellikle Süleyman Seba’nın başkanlığı döneminde Beşiktaş’ın Türk sporuna kazandırdığı seviye, rakiplerine bile örnek olmuştur..Böyle bir kulübün basketbol şubesinde maalesef birkaç yıldır, Beşiktaş’ın tarihine, kültürüne, hiç uymayan davranışlar sergilenmektedir. Geçen sezon bu günlerde Türk basketbolunun efsane ismi Haluk Yıldırım ile birlikte Adem Ören ve Kerem Özkan’ın bireysel antrenman yapmak için geldikleri Akatlar Spor Salonu’nun kapısından geri çevrildiğini yazmıştık.. Bu üç basketbolcu da alacakları 4 ay gecikince, federasyon vasıtasıyla protesto çekmişlerdi.. Yöneticilerin tepkisinin nedeni buydu.. Oysa bu, son yıllarda Beşiktaş’la anlaşan basketbolcuların sıkça başvurduğu bir yöntemdi.. Hatta sözleşme imzalarken, “Ya paranı alamazsan” diyenlere oyuncuların yanıtı, “Paranı geç alırsın ama alırsın.. Geçmişte de birçok kişi dava açıp, faiziyle birlikte paralarını aldılar” şeklindeydi..Beşiktaş’ta ödemelerin yapılmaması, oyuncuların yasal haklarını korumak için federasyona veya mahkemeye gitmesi, borçların daha sonra fazlasıyla ödenmesi neredeyse yöntem haline geldi..Bugünlerde ise Bekir Yaramgüme, Cüneyt Erden ve Serhat Çetin aynı nedenle, farklı bir sorun yaşıyor.. Yönetim bu 3 oyuncunun menajerine başvurarak, gelecek sezonki kontratlarının karşılıklı olarak feshedilmesini istiyor.. Nedeni rakamların çok yüksek olması..Sonuçta oyuncu tarafı, teklifi kabul etmedi.. Ve komando eğitimi başladı.. Bütün basketbolcular Bodrum’da denize girerken, onlar Akatlar’da, Belgrad Ormanları’nda ve ENKA’da antrenman yapıyor..Rakamlar gerçekten çok yüksek.. Bekir Yaramgüme 650 bin TL, Cüneyt Erden 440 bin TL, Serhat Çetin 660 bin TL.. Bize göre de, bunlar hak edilen ücretler değil..
Peki, bu sözleşmeleri Beşiktaş’ta kim imzaladı? O yöneticilerin başına tabanca mı dayadılar? Piyasanın çok üstünde olan bu rakamlar neden verildi? O tarihten, bugüne Beşiktaş kongre yapmadığına göre, yönetim aynı yönetim değil mi?.. Büyük olasılıkla geçen sezon sözleşmeleri yapanlar ile, bugün oyunculara zulmeden yöneticiler farklı kişiler ama bir kurumun yönetimde istikrarı, devamlılığı ve sürekliliği olmalıdır.. Kongre sonucu yönetimler değişse dahi.. Yaramgüme, Çetin ve Erden’in yerine, o sözleşmeyi imzalayan yöneticilere günde 3 antrenman yaptırılsa, vallahi daha mantıklı.. Çünkü cezayı hak edenler onlar..
İki hafta önce Yaramgüme, Erden ve Çetin yazılı tebligatla antrenmana davet edildi.. Günde bazen iki, bazen 3 antrenman.. Basketbol Akatlar’da, kondisyon ve atletizm ENKA Tesisleri ve Belgrad Ormanları’nda.. 30 Temmuz'a kadar.. Hiç izinsiz..Bütün bu olup bitenlerin Beşiktaş’a verdiği en büyük zarar, oyuncuların ödemelerindeki aşırı gecikme ve yönetimden görebilecekleri beklenmedik davranışlar karşısında, çok daha fazla para talep etmeleri.. Başkası 3’e imzalatıyorsa, Beşiktaş 5’e imzalatabiliyor.. Bu mudur kulüp yönetimi..? Olayın arkasında Serkan Erdoğan olayına kızgınlık da olsa, Erden ve Çetin'in sezonu sakatlıklarla geçirmiş olması da olsa, kabul edilebilecek bir surum değil.. Serhat Çetin'i alırken, koskoca Beşiktaş Kulübü, sakat olduğunu bilmiyor muydu ki, kazık yemiş olsun?
Basketbolcuların bir derneği var.. Yeni kurulan.. Ben onların yerinde olsam bir tepki veririm.. Hiç bir şey yapmasam, Belgrad Ormanları’na gider onlarla birlikte koşarım..
Üzücü.. Çok üzücü..
basketfaul
Allen Iverson: NBA'de oynamak istiyorum
17 Haziran 2011 11:27 | NTV Spor
Allen Iverson, kariyerine NBA'de devam etmek istiyor. Geçen sezon Beşiktaş forması giyen Iverson, Türkiye'de unutulmaz günler geçirdiğini vurguladı; bununla birlikte, ailesinden uzak kalmak istemediğini söyledi.
![]()
Geçtiğimiz sezon Beşiktaş forması giyen Allen Iverson, ülkesinde yayımlanan ünlü "Slam" dergisine konuştu. Türkiye'den övgüyle söz eden deneyimli yıldız, basketbolseverlerin çok tutkulu olduğunu belirtti. Iverson; "Harika bir tecrübeydi. Muhtemelen hayatı boyunca beni göremeyeceğini düşünen sporseverlerin önünde oynadım. Türkiye'deki taraftar harika... Maç boyunca ve devre arasında sadece maçla ilgileniyorlar. Bu inanılmaz. Seyirciler beni kısa sürede benimsedi. Harika bir fırsattı" dedi.
Iverson İstanbul'dan ayrılmasının sebebini; "Ancak ben orada olmak istemedim. Eşimden, çocuklarımdan uzak olmak çok zordu" sözleriyle açıkladı. Ameliyatı sonrası tamamen iyileştiğini söyleyen Iverson, yeniden NBA'de forma giymek istediğini vurguladı.
Iverson; "Mümkünse kariyerimi NBA'de tamamlamak istiyorum. Hayatım boyunca birçok hata yaptım. Şu anda NBA'de oynamayışımın sebebi bazı davranışlarım ve söylediklerimdi. Artık beni oynatmak isteyen herhangi bir takımda, hangi rolü biçiyorlarsa oynarım. Bunu herkesin bilmesini istiyorum" diye konuştu.
Yeniden NBA'de oynamak için çok çalışacağını söyleyen Iverson, teklif gelmezse, basketbol kariyerine başka bir ligde devam edeceğini belirtti.
Muratcan Güler Telekom’a döndü
Geçen sezon Antalya Büyükşehir Belediyespor forması giyen Muratcan Güler, Türk Telekom ile anlaştı. Tecrübeli oyuncu, 2006-2008 yılları arasında mücadele ettiği başkent ekibine döndü. Açıklama oyuncunun menajerlik firmasından geldi.
Muratcan Güler geçen sezon 11.5 sayı, 7.6 ribaund, 3.5 asist ortalamalarıyla oynamıştı.
Muratcan Güler ile anlaşan Türk Telekom, Nedim Yücel ile de son aşamaya geldi
Salsabasket
Cevher Özer - Galatasaray söylentileri var.![]()
Nedim Telekom’da
Eski oyuncusu Muratcan Güler’i kadrosuna katan Türk Telekom, bir önemli yerli transferi daha gerçekleştirdi ve Nedim Yücel ile söz kesti.
Bir süredir Mersin BŞB. ve Beşiktaş ile görüşen Nedim’le temaslarını hızlandıran Türk Telekom, bu sezon ribaunt kralı olan başarılı isimle 1 yılı opsiyonlu 2 yıllık sözleşme üzerinde anlaştı. Haftaiçinde kulüp temsilcileriyle buluşacak olan Nedim Yücel, resmi sözleşmeyi imzalayacak.
Nedim bu sezon Mersin’de 13.7 sayı 11.3 ribaunt 1.1 asist ortalamasıyla forma giydi.
Aslan'ın gözü Cevher'de
19 Haziran 2011 Pazar 14:31
Şampiyonluğu ezeli rakibine kaptıran G.Saray CC, Beşiktaşlı Cevher Özer'e kancayı taktı.
28 yaşında ve 2.05 metre boyundaki başarılı forvet Özer, 2006'dan bu yana siyah-beyazlı formayı giyiyordu.
Türk Telekom ve Banvit'in de yakından ilgilendiği Özer'in yüksek lig ve Avrupa hedefleri nedeniyle Galatasaray'ı tercih edeceği ileri sürüldü.
Özer geride kalan sezon 30 maçta, 26.4 dakika, 11.10 sayı, 5.0 ribaund, 1.77 asist istatistiklerini tutturdu. 2 maçlık play-off serisinde ise şu ortalamaları yakaladı: 12.5 sayı, 6.0 ribaund ve 2.0 asist.
Haber Kaynağı: Hürriyet
Çok iyi gider GS'ye
Dennis Mims Türk Pasaportu Alabilirse Aliağa’da Oynayacak | Salsa Basket
Geride bıraktığımız sezonda Aliağa’da forma giyen Kaspars Kambala’nın forma girme sürecinde idmanlarda ona yardımcı olan ve bu görevi layıkıyla yerine getiren Dennis Demarlow Mims’in önünde önümüzdeki sezon Aliağa’da forma giyme şansı bulunuyor şu anda. Daha önce Beşiktaş’ta forma giydiği kısa dönemde çözülemeyen Türk vatandaşlığı sorununu çözebilirse şayet Dennis Mims, önümüzdeki sezon onu Aliağa’da izleyeceğiz. Bu sezon David Lee Dixon’ın ‘Davud Kamer’ performansıyla Olin’de yaptığı katkıya benzer bir katkı gelebilir Mims’den. Aliağa’nın ve koç Burak Bıyıktay’ın elini güçlendirecek bir opsiyon olur bu kesinlikle.
Hatırlatmakta fayda var, Türk pasaportunu alabilir ve geçmişte yaşadığı sorunu çözebilirse şayet önümüzdeki yıl Aliağa forması giyecek Dennis Mims.
James Gist ve Bojan Bogdanovic Fenerbahçe Ülker'de
Son 5 yıldaki 4. lig şampiyonluğunu elde eden Fenerbahçe Ülker, gelecek sezon THY Euroleague’de de başarılı olabilmek için kolları hemen sıvadı, uzun süredir görüştüğü James Gist ve Bojan Bogdanovic’e imzaları attırdı.
Fenerbahçe Ülker, bir yandan ezeli rakibi Galatasaray Cafe Crown’ı geçerek şampiyonluğa ulaşmanın sevincini yaşarken, diğer yandan da gelecek sezonun kadrosunu kurma çalışmalarına başladı.
Sarı-lacivertli ekip, geçtiğimiz sezon Cibona forması giyen ve sergilediği performans ile Avrupa’nın birçok dev kulübünün transfer listesine giren Bojan Bogdanovic’i renklerine bağladı. Yıldız forvet, Euroleague’de 10 maçta 18 sayı, 3.5 ribaunt, 1.8 asist ve 1.7 top çalma ortalamalarıyla oynadı.
Fenerbahçe Ülker’in ikinci transferi ise James Gist oldu. Adana’da görevli bir ABD’li askerin oğlu olarak Türkiye’de doğan 25 yaşındaki power forvet, geçtiğimiz sezon Partizan’da forma giymişti. 14 maçta süre alan yıldız basketbolcu 11.4 sayı, 6.9 ribaunt, 1.6 asist ortalamalarıyla dikkat çekerken, atletik özellikleri ve bloklarıyla da beğeni topladı.
Sarı-lacivertli kulübün iki oyuncuyla da sözleşme imzaladığı ve bir iki gün içinde resmi açıklamayı yapacağı öğrenildi.
basketdergisi
Hani final-four hedefi ?
Bogdanoviçi anlarım da gist nedir ?
Fenerbahçe Ülker gücüne güç katıyor 19 Haziran 2011 Pazar![]()
Basketbol Erkek - Haberler kategorisindeki haberleri görüntüle
![]()
Tüm haber kategorilerini görüntüle Bu yıl lig ve Türkiye Kupası’nı kazanarak başarılı bir sezon geçiren Fenerbahçe Ülker Basketbol Takımımız da transfer çalışmalarını da bir yandan sürüyor.
Geçtiğimiz sezon Cibona forması giyen ve forvet mevkiinde oynayan Bojan Bogdanovic ile geçtiğimiz sezon Partizan forması giyen power forvet mevkiinde oynayan James Gist ile ön anlaşma sağlandı.
Bojan Bogdanovic ile James Gist önümüzdeki günlerde sağlık kontrolü ve diğer prosedür işlemlerinin ardından resmi sözleşmeye imza atacaklar.
FENERBAHÇE SPOR KULÜBÜ
Gist Türk statüsünde sanırım. Bu kadar atletik Türk oyuncu bulamayacağınız için çok iyi hamle. Bogdanovic nasıl olacak onu bilmiyorum. Emir, Tomas, Kinsey varken hele.
Kinsey gidiyor deniyor.
Gist icin wikipedia da yazan tanimlardan biri,
"He is the first American child who born in İncirlik Air Base"
Guzel transferler ama henuz yeterli degil, daha takviyeler olacaktir. Gist yerli statusunde oldugu icin gayet iyi olmus. Spurs 57.siradan secmis 2008de. Hayirlisi olsun.
Gist türk statüsünde değil galiba, twitter Eyüp Yıldız değil dedi 3-4 saat önce. Bir kaç kişi daha aynı şeyi söyledi, Türkiye'de doğması yetmiyor, kan bağı olması gerekiyor şeklinde yazılar gördüm.
http://www.youtube.com/watch?v=z48uRBtKqK0
Adanalı Gist![]()
Transferleri hiç beğenmedim. Barcelona Eidson'ı Teodosiç'İ alsın biz..
Ermal Kurtoğlu Efes'e gidiyor diyorlar. Zaten hem yerli kalitesi hem de uzun sıkıntısı çekiyoruz..