Sayfa 1 / 3 123 SonSon
1 ile 30 arası toplam 66 sonuç

Konu: Ehliyet

Nesil
    2007
    Yer
    Bafra/Balıkesir

Default Ehliyet

Merhaba arkadaşlar. Daha önce böyle bi konu açıldı belki ama bilmiyorum. 3 ay sonra yani 3 Kasım da 18 yaşımı doldurmuş olacam. O zamana kadar bir sürücü kursuna yazılsam sınavları geçsem yaşım geldiğindede parayı verip ehliyeti alsam. Böyle bir durum varmıdır ? Yoksa 3 ay bekleyeceğim ve yaşım dolacak ondan sonra ehliyet alacam ? Böyle midir biri açıklarsa çok sevinirim.

3 ay önceden olmaz gbi çok uzun gbi ama şöle 1 ay kala kursa başlayıp sınava gırene kadar 18 olursan kabul oluyor diye biliyorum ben benim zamanımda vardı öyle bişiler.Daha iyi bilen arkadaşlar vardır tabi

Nesil
    2006
    Yer
    Bursa

Olmuyor resmi olarak 18 olman gerekiyormuş.
    Ondan sonra kurstur vs. gibi işlere başlıyorsun bende bir ara niyetliydim iyice araştırmıştım..

Nesil
    2007
    Yer
    Ankara

Adamlar resmi olarak seni kayıt ediyorlar ona göre sınava giriyorsun ve sınav harcı felan yatırman lazım. Olmaz öyle..

Nesil
    2009
    Yer
    Boykot Turksportal

Resmi belgelerini istiyorlar zaten 18 den önce kayıt olman söz konusu değil

Nesil
    2007
    Yer
    Bafra/Balıkesir

Zaman çabuk geçiyor. Bu gün sabah sürücü belgesini aldım. Bu gün okuldan öğrenci belgesini alacağım. Akşam okuldan gelince vesikalık fotoğraf çektireceğim. Pazartesi hastahaneye gidip sağlık raporunu alıcam ve kan verip kan grubumun ne olduğunu öğrendikten sonrada belgeleri verip kayıt olacam.

Şimdi benim anlamadığım kayıt olduktan sonra dershane gibi düşünürsek hep gitmek zorundamıyım ben bu kursa. Yani sadece sınava girsem ve geçersem sonrada direksiyon sınavındanda geçtikten sonra olay bitiyor değilmi ? Yani babam otomotib sektöründe çalışıyor, arabalara falan merakım var. Şöförlüğümde var. Ehliyeti alırım kesin ama takıldığım nokta dershane gibi falan düşürsek belli zamanlarda hep kursa gitmek mi lazım. Yada parkurda araba sürdürüyorlardı. Kurs dediğim buna mı giriyor yoksa dershane gibi 2 haftalık falanda kurs veriyorlar sanırım.

Hiç kursa gitmeden sınavı geçebillirsin,kurs formalite.Verecekleri kitabı 1-2 kere oku birde önceki yıllarda çıkmış soruları çöz tamamdır.
    Kurs gibi belirli saatlerde ders oluyor eğer azcık bilgin varsa gitmene gerek yok zaten.Yazılı sınavdan sonra direksiyon dersleri oluyor onlara katılman zorunlu tabi

Nesil
    2006
    Yer
    İzmir

Resmi belgelerde tarihler belli, o yüzden olmaz. özellikle polisle oyun olmaz

Nesil
    2006
    Yer
    Bursa

Quote Originally Posted by BaFraLı View Post
    Zaman çabuk geçiyor. Bu gün sabah sürücü belgesini aldım. Bu gün okuldan öğrenci belgesini alacağım. Akşam okuldan gelince vesikalık fotoğraf çektireceğim. Pazartesi hastahaneye gidip sağlık raporunu alıcam ve kan verip kan grubumun ne olduğunu öğrendikten sonrada belgeleri verip kayıt olacam.

Şimdi benim anlamadığım kayıt olduktan sonra dershane gibi düşünürsek hep gitmek zorundamıyım ben bu kursa. Yani sadece sınava girsem ve geçersem sonrada direksiyon sınavındanda geçtikten sonra olay bitiyor değilmi ? Yani babam otomotib sektöründe çalışıyor, arabalara falan merakım var. Şöförlüğümde var. Ehliyeti alırım kesin ama takıldığım nokta dershane gibi falan düşürsek belli zamanlarda hep kursa gitmek mi lazım. Yada parkurda araba sürdürüyorlardı. Kurs dediğim buna mı giriyor yoksa dershane gibi 2 haftalık falanda kurs veriyorlar sanırım.
    Kardeşim sınav 2 temmuzmu ne çok zamanın var, bu zaman zarfında geçmiş testleri çöz ama çok test çöz ben 1 dk bile girmedim derslere o yönden sıkıntın yok sana kalmış birşey ama yok merak ettim giderim dersende kimse neden geldin demez..

Nesil
    2006
    Yer
    Aydın #09, Ankara #06

Tolga normal şartlarda gitmen gerekiyor ama ben gitmedim hiç birine. Devam zorunluluğu var diye bık bık konuşuyolardı ben yine gitmedim. Sadece sınavdan önceki Cuma günü deneme yapıyolar ona katıldım o kadar. Zaten biliyodum hepsini. Çocukluğum sanayide geçti, Motor 93, Sağlık 90, Trafik 90 aldım geçtim Sende hocayla konuş. Böyle böyle ben zaten biliyorum hepsini gelmesem olurmu diye. Çıkmış sorulardan çöz yeterlidir. Kitap falan saçma şeyler.

Nesil
    2007
    Yer
    Bafra/Balıkesir

Quote Originally Posted by eminoski View Post
    Hiç kursa gitmeden sınavı geçebillirsin,kurs formalite.Verecekleri kitabı 1-2 kere oku birde önceki yıllarda çıkmış soruları çöz tamamdır.
    Kurs gibi belirli saatlerde ders oluyor eğer azcık bilgin varsa gitmene gerek yok zaten.Yazılı sınavdan sonra direksiyon dersleri oluyor onlara katılman zorunlu tabi
    Aynen dediğiniz gibi evde hep kitap var hemde internetten falan çıkmış soruları vs. bulup kendim çalışabilirim. Direksiyonlu eğitim kursuna zaten giderimde bu dershane gibi olan bölüme gitmek istemiyorum

Quote Originally Posted by World Hollow o1 View Post
    Kardeşim sınav 2 temmuzmu ne çok zamanın var, bu zaman zarfında geçmiş testleri çöz ama çok test çöz ben 1 dk bile girmedim derslere o yönden sıkıntın yok sana kalmış birşey ama yok merak ettim giderim dersende kimse neden geldin demez..
    Aynen bende gitmek istemiyorum kurslara . Ama çalışırım evde yani testlere falan.

Quote Originally Posted by KaPaLı View Post
    Tolga normal şartlarda gitmen gerekiyor ama ben gitmedim hiç birine. Devam zorunluluğu var diye bık bık konuşuyolardı ben yine gitmedim. Sadece sınavdan önceki Cuma günü deneme yapıyolar ona katıldım o kadar. Zaten biliyodum hepsini. Çocukluğum sanayide geçti, Motor 93, Sağlık 90, Trafik 90 aldım geçtim Sende hocayla konuş. Böyle böyle ben zaten biliyorum hepsini gelmesem olurmu diye. Çıkmış sorulardan çöz yeterlidir. Kitap falan saçma şeyler.
    Evet İsmail abi olmassa bende konuşurum falan. İşte dosyaları sabah aldım. Adliyeye gidicem önümüz hafta. Şöförler cemiyetinden aldığımız sürücü belgesine adliyden bişey yapıyorlarmış. Onu yaptıracam. Öğrenci belgesi vesikalık resimler falan hepsini hazırlayıp bir an önce kayıt olayım istiyorum. Aynen abi senin gibi bizimde peder sanayici. Yani ister istemez bişeyler biliyor insan. En azından kalas gibi değilim yani hani alacam ehliyeti . Çıkmış sorular testler falan hepsine bakacam.

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

Tolga Derslere felan gitmene gerek yok. Ben sınavdan bir gün önce saat sabah 5'e kadar son 2 Yılda çıkmış sorulara baktım öyle sınava girdim. Sorular aynısı zaten. Şıkları bile aynı.

Nesil
    2007
    Yer
    Ankara

Bende derslere girmemiştim. Hatta verdikleri kitabı bile 1-2 gün kala göz gezdirdim. Birazda tutuştum açıkçası son güne yakın. Yinede en düşük Motor olmak üzere 2 sinden 90 üzeri aldım motordan 89-88 civarı bir puan almıştım... Direksiyon kursu olur, ehliyetci adam kursalara geliyorsun dedi bende zorunlu sandım tamam dedim. Neyse ilk gün gittik araç palio sanırım 1.4 motor felan kuş gibi, aldı adam götürdü çevre yoluna sonra verdi aracı, aldığım gibi sürdüm aracı, senin şöförlüğün var mı dedi bende evet deyince bundan sonra direksiyon kursuna gelmene gerek yok dedi. Gazdan felan kar edecekler sanırım

Ama gidebilme imkanın varsa kursun yararı olur, yok gitmeyeceğim dersen kendin iyi çalış kitaba...

Nesil
    2009
    Yer
    Boykot Turksportal

Derse hangi erkek gidiyorki 3 yılın çıkmış sorusunu çözdüm girdim aldım ehliyeti şimdi sürücü kurslarına yaptırım geliyor,derse girmeyenlere direksiyon sınavına sokan kurslar kapanıyor bilginize mecbur gideceksiniz

Nesil
    2007
    Yer
    Bafra/Balıkesir

Quote Originally Posted by RasAnt View Post
    Derse hangi erkek gidiyorki 3 yılın çıkmış sorusunu çözdüm girdim aldım ehliyeti şimdi sürücü kurslarına yaptırım geliyor,derse girmeyenlere direksiyon sınavına sokan kurslar kapanıyor bilginize mecbur gideceksiniz
    Şimdi belgeleri götürdüm kayıt oldum. 9 Haziran'da derslere geliyosun dedi. Ama derslere gitmek istemiyodum bende. Bu mecburi işi kötü olmuş.

Nesil
    2006

18 yaşını doldurmadan hiçbir işlem yapmazsın.

Ben sınavlara hiç çalışmadım, direksiyon dersine de gitmedim, ehliyeti aldım. O kadar zor bir olay değil, test sınavını geçince, direksyon da kaza yapmadığınız sürece kalmazsınız.

Nesil
    2007
    Yer
    Bafra/Balıkesir

18 olduk abi geçiyor bile . İşte daha biraz önce belgeleri götürdüm. 9 Haziran'da derslere geliyosun dedi. 9 Haziran'da başlıyormuş dersler. Sınav 2 Temmuz'da.

Olmassa dersin ilk günü giderim bakarım duruma göre falan artık bişey yaparım.

Nesil
    2009
    Yer
    Ankara

Hadi bakalım şimdiden hayırlı olsun Tolga
    "insanı kirleten, ağzına giren değildir. ağzından çıkandır insanı kirleten."

Nesil
    2006
    Yer
    Pekin

Sanırım derslere gelme konusunda,arada müfettişler baskın veriyorlar yoklama için.Müfettişlerin baskın verecekleri zamanı da bilir genelde kurs sahipleri.Tanıdıksa konuşup derslere gitmeyebilirsin o şekilde.Müfettişlerin geleceği zaman yoklama için gidersin o kadar.Bilgin varsa,derslere gitmeden rahat alıyorsun ehliyeti zaten.Ha çok iyi bir şey değil ama burası Türkiye maalesef.
    So what?
    Saike

Nesil
    2006

Tolga, kurs filan yalan gir mebin sitesine son çıkmış üç sınavın sorularını çöz geçemessen bana haber ver, soruların aynıları şıklar dahil olmak üzere çıkıyor.

Nesil
    2007
    Yer
    Bafra/Balıkesir

Sağol Berk.

@Genc Kartal

Kurs sahibi tanıdık. Yani o konudan belki yırtabiliriz .

Batuhan abi aynen dediğin gibi netten bakıyorum sorulara. Onlara çalışır girerim artık.

Nesil
    2007
    Yer
    Bafra/Balıkesir

Perşembe günü kursa gidicem. Yanlız ben biraz asosyel bir insanım. Yani insan içinde olmayı, fazla konuşmayı falan pek sevmiyorum. Şimdi bu kurs dershane gibi mi oluyor ? Gidiyoruz tek kişilik sıra tarzı masalar var oraya oturuyoruz. Tahtada hoca anlatıyor 2 saat sonrada çıkıp eve mi geliyorum ?

Böyle birşeymi yani. Soru falan sorar bide uğraşmayalım . Sevmiyorum zaten pek konuşmayı falan. Birde kaç saat sürüyor, ne anlatıyorlar bu kursta. Ben aslında gitmeyi düşünmüyorum. Yanlız ilk gün gidip bi ortama bakayım falan diye gitmek istiyorum.

Nesil
    2006
    Yer
    Elazığ

Ne yapacaksın kursta ya ben bir gün bile gitmedim al kitabı sorularına çalış , geçmiş yılların sorularına bak.1 kerede kendin oku.Zaten yarısı çıkmış sorulardan geliyor,yarısınıda kendin yaparsın

Nesil
    2006
    Yer
    Bursa

Perşembe günü kursa gidicem. Yanlız ben biraz asosyel bir insanım. Yani insan içinde olmayı, fazla konuşmayı falan pek sevmiyorum. Şimdi bu kurs dershane gibi mi oluyor ? Gidiyoruz tek kişilik sıra tarzı masalar var oraya oturuyoruz. Tahtada hoca anlatıyor 2 saat sonrada çıkıp eve mi geliyorum ?

Böyle birşeymi yani. Soru falan sorar bide uğraşmayalım . Sevmiyorum zaten pek konuşmayı falan. Birde kaç saat sürüyor, ne anlatıyorlar bu kursta. Ben aslında gitmeyi düşünmüyorum. Yanlız ilk gün gidip bi ortama bakayım falan diye gitmek istiyorum.
    Bunları düşünesiye varya elli defa geçtiydin şu sınavdan ya bak keyfine test çöz diyo millet sana 1 kere gittim onuda kan vermek için ne derse girdim ne birşey yaptım hiç birşey diyende olmadı..

Nesil
    2007
    Yer
    Newcastle

Aynen öyle oluyor. Ben de yazıldıktan sonra bir kere gittim kursa. Baktım yaşını başını almış ablalar falan var bir daha da gitmedim. Hoca anlatıyor sen bakıyorsun. Arada soru soruyor cevap istiyor falan. Gereksizlik ötesi anlayacağın Tolga son yıllarda çıkmış sorulara bak yeter zaten. Hele motor bilgin varsa biraz kasacak hiçbir şey yok.

Nesil
    2007
    Yer
    Bafra/Balıkesir

Derslere hiç gitmedim. Sınav 2 Temmuz'da. Evdeki kitapdan ve internetten çıkarttığım sorulara falan çalıştım. Biraz öncede direksiyon hocası aradı. Yarın gelebilirsen direksiyon çalışalım biraz dedi. Bakalım nası olacak. Debriyaj ile aramda bi sıkıntı var. Sert alıyorum biraz debriyajı. Araba patinaj çekiyo. Bunu bi aşabilirsem sürecem adam gibide.

Yarın sanırım boş bir alanda yada sürücü kurslarının eğitim gösterdikleri yerde çalışırız heralde. Şehrin ortasında verirse arabayı kaldırma falan çıkabiliriz. Dahaca o kadar sürebileceğimi sanmıyorum.

Nesil
    2006
    Yer
    Aydın #09, Ankara #06

Yaa Tolga çok kolay. Önce Debriyajı kaldıracaksın ufaktan. Arabanın devir göstergesine bak. O göstergeyi 10'a kadar çıkardıktan sonra debriyajı kaldır yavaştan.

Ben de bu yaz ehliyet almaya çalışacağım. hiç bilmiyorum. Becerebilir miyim dersiniz

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Yarim debriyaj hafif gaz olay tamamdir sıkma kendini

Nesil
    2006
    Yer
    Bursa

Derslere hiç gitmedim. Sınav 2 Temmuz'da. Evdeki kitapdan ve internetten çıkarttığım sorulara falan çalıştım. Biraz öncede direksiyon hocası aradı. Yarın gelebilirsen direksiyon çalışalım biraz dedi. Bakalım nası olacak. Debriyaj ile aramda bi sıkıntı var. Sert alıyorum biraz debriyajı. Araba patinaj çekiyo. Bunu bi aşabilirsem sürecem adam gibide.

Yarın sanırım boş bir alanda yada sürücü kurslarının eğitim gösterdikleri yerde çalışırız heralde. Şehrin ortasında verirse arabayı kaldırma falan çıkabiliriz. Dahaca o kadar sürebileceğimi sanmıyorum.
    O kadarda güvenmiyon mu kendine kardeşim?
    Sıkıntı etme yahu, bakcaksın almışın ehliyeti gelcen okucan burdaki yorumları...

Bu test sürüşlerinde hocaları iyi anla eğer pratik yapıcak durumun yoksa iyi anla başka yerde süremezsen aileden birisiyle anlamazsan patlarsın hoş hocalar sınavda yardımcı oluyor frene basmadığında hocam ben frene basmıyom kendisi basıyor deme sınavda geçersin...

Sayfa 1 / 3 123 SonSon

Mesaj Yetkileri