Quote Originally Posted by William Rookwood View Post
sebep? Ne bakımdan kıyaslanmaz artıları eksileri neler senin gözünde
FM Tabiriyle Technical özelliklerde kıyaslanmaz bence... Bir DR için en önemli tekniksel özelliklere baktığımız zaman; Orta açma konusu herkese malum. Sabri'nin ne kadar isabetsiz,hatta biraz daha ileri gidersek kötü orta açtığını biliyoruz,görüyoruz.Tabi geçen sezonlarında GG'ünde bu konuda başarısız olduğu ortadaydı fakat bu sezon kendini bu konuda çok geliştirdiğini düşünüyorum. Bu sezon bana göre gerçekten geliştirdi Orta bakımından Gökhan. Top kapma konusunda ben Gökhan Gönül'ün bırakın ligimizin,Avrupa'nın en iyi sağbeklerinden biri olduğu kanaatindeyim,fakat Sabri'de böyle top kapma konusunda pek ışık göremiyorum.Keza markaj ve pozisyon alma konularında da öyle. Bir bek için pozisyon alma çok önemlidir fakat Sabri bu konuda çok ama çok zayıf. Galatasaray'lı arkadaşların Sabri'nin arkasına kaçırdığı toplardan sonra ne kadar küfrettiğini bizzat biliyorum. Onun dışında baktığımız zaman fiziksel özellikler olarak pek bi fark göremiyorum gerek hız,gerek güç konusunda pek aşağı kalır yönleri yok birbirlerine. Fakat mental olarakta Sabri'nin GG'den baya geride olduğunu düşünüyorum. Sabri aşağı-yukarı 6-7 yıldır GS A takımında oynuyor ve ilk çıktığı zamanlarda ne kadar potansiyelli olduğu konusundaki haber-ler forumda mevcut. Fakat o bu şansı pek değerlendiremedi ve hala daha yerinde sayıyor. Fakat GG ise Hacettepe'den (bence) maksat elimizde bulunsun diye alınmasına rağmen Bir PSV maçında o zamanın sağbeki Önder Turacı'nın sakatlanmasıyla fırsatı eline geçirdi ve formayı bi daha bırakmadı. Bize ne kadar potansiyelli olduğunu gösterdi. Formayı kaptıktan sonra bırakmamak adına ne kadar kararlı olduğunu gösterdi. Buda onun sağlam bir mental yapıya sahip olduğunu gösterir bence...

*İşte bu yüzden bu iki oyuncu birbiriyle kıyaslanamaz bile dedim. Uzun olduysa kusura bakmayın -ki forumda ilk defa bu kadar uzun bir yazı yazdığımı hatırlıyorum
Bu arada bahsi açılmışkende söylemek istiyorum. Bana göre dünyanın en iyi 5 DR'si---> Maicon,Alves,Ramos,Lahm,Sagna'dır. GG'de kesinlikle ilk 10'a girer...