West Şansını Deneyecek

New Orleans Hornets’ın yıldız forveti David West, kontratının son yılındaki oyuncu opsiyonunu kullanarak serbest kalacağını açıkladı.

Hornets ile yeniden anlaşmayı tamamen gözden çıkarmadığını, ancak şampiyonluk kazanmak istediğini de ifade eren West, sözleşmesinin son senesindeki 7.5 milyon Dolar’dan vazgeçmenin başından beri aklında olduğunu ve sol diz çapraz bağlarını yırtılmadan önce de bunu düşündüğünü söyledi.

12 Nisan’da ameliyat olan yıldız oyuncu, ölü sezonda rehabilitasyon tedasini evinde devam ediyor. Ayrıca New Orleans’ın, toplu iş sözleşmesinin süresi dolana kadar West’e kontrat uzatma teklifi yapma hakkı bulunuyor.

Öte yandan Hornets’ın süper yıldızı Chris Paul ise takım arkadaşının serbest kalma kararına saygı duyduğunu belirtti. “David benim için bir kardeş gibidir” diyen Paul, “Kendisi ve ailesi için en doğru olduğunu düşündüğü şeyi yapmasını saygıyla karşılıyorum” diye konuştu. Yıldız oyun kurucu, West’in bu kararının, kendisinin takımdaki geleceğini nasıl etkileyeceği hakkında yorum yapmaktan kaçındı.

Felton, Portland’da Kalıcı Olmak İstiyor

Portland Trail Blazers, geçen yaz serbest oyuncu statüsünde olan Raymond Felton’ı kadrosuna katmayı çok düşünmüş, ancak finansal açıdan takıma uymayacağı gerekçesiyle bu hamleden vazgeçmişti. Bunun üzerinden 1 yıl geçti ve Felton, draft gününde yapılan bir takasla Portland’ın yolunu tuttu.

Dün düzenlenen basın toplantısında medyaya tanıtılan başarılı oyun kurucu, Trail Blazers formasını uzun yıllar giymek istediğini söyledi. “Uzun vadeli Portland kariyeri istiyorum ve bunun gerçekleşmesini sabırsızlıkla bekliyorum” diyen Felton, “Ama kontratımda 1 yıl kaldı ve beni tek endişelendiren de bu” şeklinde konuştu.

27 yaşındaki oyun kurucu 6 yıllık NBA kariyerinde 5 senesi Charlotte Bobcats olmak üzere 3 farklı takımda görev yaptı. Felton geçen yaz New York Knicks ile anlaştıktan sonra Carmelo Anthony takasıyla Denver Nuggets’a gitmişti. Raymond Felton’ın, ‘düşük tempolu bir yarı saha takımı’ olarak nitelendirilen Trail Blazers’da hücumları hızlandırması bekleniyor. Fakat bu beklenti ne Blazers’ın, ne de Felton’ın oyun stilini değiştireceği anlamına gelmiyor.

“Ben topu süratle rakip alana taşıyabilen bir oyun kurucuyum ama yarı sahada oynayan bir takımı da yönetebilirim” diyen Raymond Felton, “Koç Larry Brown ile iki sene çalışmak beni bu tarz bir oyuncu yaptı” ifadesini kullandı. 2005 NBA Draft’inde Bobcats tarafından 5. sıradan seçilen Felton, ayrı dönemde NBA’e adım atan ve süper yıldız haline gelen Deron Williams ve Chris Paul için de, “Onlar topun hemen kendilerine verildiği durumlarla karşı karşıyaydılar. Benim ise yaklaşık 3 yıl beklemem gerekti. Eğer burada kaldığım yerden devam edebilirsen bu çok iyi olur. Takımı ileri götürmek için elimden geleni yaparım” dedi.

Beaubois Tekrar Bıçak Altına Yattı

Dallas Mavericks’in Fransız oyuncusu Rodrigue Beaubois, sol ayağından ikinci kez ameliyat oldu.

Geçen yaz Fransa Milli Takımı ile 2010 FIBA Dünya Şampiyonası’na hazırlanırken sol ayağını kıran Beaubois dün bir operasyon daha geçirdi. Mavericks’den yapılan açıklamada Fransız oyuncunun tam olarak ne zaman iyileşmesinin beklendiğiyle ilgili bir bilgi yer almadı.

Bu sakatlık Beaubois’nın Dallas’taki ikinci sezonunun büyük bölümünü kaçırmasına neden olmuştu. Mavs’a büyük katkı sağlaması beklenen Fransız oyuncu, yeni sezona hazırlanırken yeniden sakatlanmış ve normal sezonun son maçında sakatlığı nüksetmişti. Dallas, kadronun önemli parçalarından biri olan Beaubois’nın yokluğuna rağmen şampiyonluğa ulaşırken, 28 maçta forma giyebilen genç guard 8.4 asist ve 2.3 asist ortalamalarında kalmıştı.