Sayfa 63 / 483 İlkİlk ... 1353616263646573113163 ... SonSon
1,861 ile 1,890 arası toplam 14489 sonuç

Konu: Büyük Şike Soruşturması

Quote Originally Posted by Bordo61Mavi View Post
    Trt'deki goruntulerde guluyordu. Eski goruntumu bilmiyorum ama adliye onunde. Fazla oyaladi bence herkesi
    Adam şeker hastası fenalaşıyor ama milleti oyalıyor,o da güzel Sanki oyalayınca eline bir koz geçecekmiş de

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Aziz Yildirim yarin salinsa dahi, emniyette yasadigi saglik problemleri adami 10 yil yaslandirir gercekten. Seker cok zor bir hastalik bu isin sakasi filan olmaz. Seker bir cikti mi vucudun heryerini tetikler. Benim anladigim Aziz Yildirim bir takim saglik problemleriyle cebellesiyor, bir allahin kulu "Gecmis olsun." demiyor da "Yalandan hasta diyorlar" vs diyorlar. Yakismiyor gercekten. Gecmis olsun Aziz baskan.

Bu arada ben Fenerbahce'nin suclu bulunsa dahi dusmesini istemeyenlerdenim. Tamamen duygusal olarak. Fenerbahce bu ligde olmayinca ne tadi kalacak ki ligin. Fenerbahce'yle cekismek, mac sonralari geyikler vs. bunlarin tadi cok ayri.

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul / Samsun

Vay be. En başta hiç birşey olmaz diyordum ama günler geçtikçe durum ciddileşti ve en son 1. adam tutuklu yargılanıyor. Federasyonun vereceği kararı çok merak ediyorum.

Bu arada Aziz Yıldırım eğer gerçekten hastaysa Allah acil şifalar versin.
    ultrAslan UNI ! ultrAslan UNI ! ultrAslan UNI !

Bir forum aktifliğini kaybettiği zaman üyeler gider, adamlar kalır. | Pavel Nedved

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

Son dakika : Mehmet Ali Aydınlar, hastanede Aziz Yıldırım'ı ziyaret ediyor.

Nesil
    2005
    Yer
    Çanakkale-17

Arkadaşlar ne o kadar belgesi sadece konuşmaları yorumlayıp soruşturma açılmış.Belge var diye konuşmaları düşenler akşama serbest kaldı Mehmet Yıldız gibi. Ayrıca o kadar görüntü , konuşma olsa düşmez miydi internet haber sitelerine düşerdi. Hikaye bunlar. O kadar maç şike olmuş 1 futbolcu içerde. Ne yani şikeyi yapan yöneticiler mi oynamış maçları. Enteresan bir soruşturma bekleyip görcez.
    Bir Dost

Hellbells

Nesil
    2006
    Yer
    ada'dan

Utanilcak bisey demedim evlerinde 1 haftadan beri onu bunu dinleyip fenalasan cok insan var. Emniyette cevap vermiyor, savcilikta cevap veriyor sorulara. Devlete ne zaman cevap verecegini secen bi adam kendi kendine yapar eziyeti.

Nesil
    2006
    Yer
    Türkiye

Federasyon kararını 2 günde verse ne olacak mahkemeler yıllarca sürse ne olacak. Benim bu konuyla ilgili olarak hiçbir çıkarım yok ki kararı hemen bekleyeyim.

Ben işin futbol tarafına bakıyorum. Futbolun içinde herzaman para vardı. Ancak paranın miktarı arttıkça ben futboldan zevk almamaya başladım. Galatasaray'ın kötü performansı bu yaşanan olaylar futboldan oldukça soğuttu.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul - Tokat

Quote Originally Posted by The.Crow View Post
    Arkadaşlar ne o kadar belgesi sadece konuşmaları yorumlayıp soruşturma açılmış.Belge var diye konuşmaları düşenler akşama serbest kaldı Mehmet Yıldız gibi. Ayrıca o kadar görüntü , konuşma olsa düşmez miydi internet haber sitelerine düşerdi. Hikaye bunlar. O kadar maç şike olmuş 1 futbolcu içerde. Ne yani şikeyi yapan yöneticiler mi oynamış maçları. Enteresan bir soruşturma bekleyip görcez.
    Ben de onu anlamıyorum ya. Emniyet 19 maçta şike var diyor ancak 1 futbolcu var şimdilik içerde ?

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul-Acıbadem

Quote Originally Posted by The.Crow View Post
    Şike soruşturması deyip duruluyor ya adli tatil bitsin göreceğiz bu şike ile ilgili değil çıkar amaçlı örgüt kurmak tarzı bir davaya dönecek olay.Korcan'da göstermelik bana kalırsa.Savcılar davaları iç içe geçirip ortaya karmakarışık şeyler çıkartmayı seviyorlar son yıllarda nedense! Tutuklanan 1 tane futbolcu varken 19 maçta nasıl şike yapılabilsin? biri çıksın ve söylesin futbolcusuz şike mi olur?

Not:Polise ifade vermemeyi seçmek insanların yasal hakkıdır.
    "İngiltere'de 2 büyük takım vardır. 1-Liverpool, 2-Liverpool Genç Takımı" Bill Shankly

Nesil
    2006
    Yer
    ada'dan

O yasal hakki dunyadaki cogu ulke uyguluyor

Nesil
    2003
    Yer
    Antalya

Sağlığı konusunda numara yapması bitti şimdi de yasal hakkını kullandığı için mi eleştiriliyor?
    daha 19 yaşında, düşlerinde özgür dünya...

Nesil
    2001
    Yer
    İstanbul

Federasyon herhangi bir karar veremez.
    Dava sonuçlanmadan karar vermesi hukuksuz bir durum olur. Dolayısı ile en doğru şey yeni sezonun tatil edilmesidir.

Fenerbahçe'yi ŞL için listede mahkeme kararı çıkmadığı sürece göstermek zorundalar.

Elimizde kanıt yok dedi Mehmet Ali Aydınlar.
    TURKSPORTAL Interactive - FM Türkiye

Cengiz Haskan
    Fenerbahçe Araştırmacısı

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by ABOOO View Post

Dava sonuçlanmadan karar vermesi hukuksuz bir durum olur. Dolayısı ile en doğru şey yeni sezonun tatil edilmesidir.

Fenerbahçe'yi ŞL için listede mahkeme kararı çıkmadığı sürece göstermek zorundalar.

Delilleri göstermediler Mehmet Ali Aydınlar'a. Ligin tatil edilmeside saçma olur. İtalya'da dava bitmeden karar verildi.

Nesil
    2001
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by Night_Mare17 View Post
    Delilleri göstermediler Mehmet Ali Aydınlar'a. Ligin tatil edilmeside saçma olur. İtalya'da dava bitmeden karar verildi.
    Ben tam tersini hatırlıyorum. Dava bitmeden karar verilmemişti.

Cengiz Haskan
    Fenerbahçe Araştırmacısı

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

TFF ozerk bir kurum abi, eger iddialar hakkinda kesin bir sonuca ulasirlarsa kararlari vermekte ozgurler. Uefa da bizden haber bekliyormus. Bakalim neler cikacak isin sonunda.

Nesil
    2007
    Yer
    Zonguldak

Ben tam tersini hatırlıyorum. Dava bitmeden karar verilmemişti.
    Dava hala sürüyor diye biliyorum bende.

Nesil
    2007
    Yer
    Raccoon City

oncelikle selamlar uzun zamandir ayri kaldim forumdan , bu konuyada hic bir yorum yazmamayi dusunuyorum ama sunu soylemedende edemiycem , ortada bir sike varsa ki ben oldugunu dusunuyorum birakinda bunlari yapanlarda cezalarini ceksinler , olaya fanatik yaklasmak cok abes kaciyor

Nesil
    2001
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by Trabzonspor View Post
    Sonuçlananı çok uzun zaman oldu hatırladığım.

Cengiz Haskan
    Fenerbahçe Araştırmacısı

Nesil
    2007
    Yer
    Zonguldak

http://www.goal.com/tr/news/2556/edi...%9F%C3%BCnelim

Sokaklara dökülmeye hazırlanan Fenerbahçe taraftarına yazılmış bir yazı.Güzel yazmış.

Sokaklara dökülmeye hazırlanan Fenerbahçe taraftarına yazılmış bir yazı.Güzel yazmış.
    Şu ayrımı yapalım.Şikeli bir geçmişi hiçbir Fenerbahçe taraftarı istemez.Buna adım gibi eminim.Yalnız burada büyük Fenerbahçe taraftarının üzerine düşen bazı sorumluluklar vardır.Ben de dahil bütün Fenerbahçe taraftarı şike yapıldığına inanmadıkları için takımlarına destek olmak istiyor.Bundan doğal birşey yok sanırım.Çünkü bizim görüşümüz Aykut Kocaman,teknik ekip ve futbolcuların alın terlerine saygısızlık ediliyor.

He ne olur şike en sağlam delillerle ispatlanır,benim burada söylediklerimin hepsi patlar.O zaman büyük Fenerbahçe taraftarı yine kendine yakışacak şekilde 104 yıllık çınarın adını kirletenlere gereken tepkisini verecektir.Şahsi olarak ben de burada kendi fikirlerimi o zaman beyan ederim.

Nesil
    2007
    Yer
    Zonguldak

Quote Originally Posted by Varonil View Post
    Şu ayrımı yapalım.Şikeli bir geçmişi hiçbir Fenerbahçe taraftarı istemez.Buna adım gibi eminim.Yalnız burada büyük Fenerbahçe taraftarının üzerine düşen bazı sorumluluklar vardır.Ben de dahil bütün Fenerbahçe taraftarı şike yapıldığına inanmadıkları için takımlarına destek olmak istiyor.Bundan doğal birşey yok sanırım.Çünkü bizim görüşümüz Aykut Kocaman,teknik ekip ve futbolcuların alın terlerine saygısızlık ediliyor.

He ne olur şike en sağlam delillerle ispatlanır,benim burada söylediklerimin hepsi patlar.O zaman büyük Fenerbahçe taraftarı yine kendine yakışacak şekilde 104 yıllık çınarın adını kirletenlere gereken tepkisini verecektir.Şahsi olarak ben de burada kendi fikirlerimi o zaman beyan ederim.
    Zaten ortada resim,ses kaydı vs varmış sanırım.Bundan daha fazla delili ancak onların içinde olursa bulursun yada itiraf olursa olur.Çok sağlam delil nedir?Suç üstü yapmak.Böyle bir imkan var mı?Yok.Bu durumda eldekiler ve mevcut ifadelerle sonuca varmak zorundasınız demektir.

Peki ya Şike+Teşvik pirimi varsa(Ben olduğuna inanıyorum).Ama bu deliller yeterli bulunmayıp olay kapanırsa.Şenol Güneş,Teknik ekip ve futbolcuların alın teri ne olacak?

Nesil
    2003
    Yer
    Bursa

Ben bu aLın teri muhabbetini de anLamıyorum. İyi tamam ortada bir aLın teri var. DiyeLim mi şike kanıtLandı ve Fenerbahçe küme düşürüLdü, yine mi aLın teri oLacak ? ortada bir aLın teri var diye ŞampiyonLuk geri aLınmasın mı ? Peki Ligde kaLan diğer şaibesiz takımLarın suçu ne ? onLarın aLın teri yok mu ? O adamLarLar sizin Emreniz kadar, Luganonuz kadar mücadeLe etmedi mi ? onLara geLince aLın teri oLmuyor mu ? Şike kanıtLanırsa aLın teri diye birşey kaLmaz, demek ki başka kaynakLar sayesinde zaten maçLara yaptırım uyguLanmış, o zaman ter feLan boş iş.
    ÖLürken BiLe Yanımda oL sevgiLim...

Nesil
    2006
    Yer
    Başkent

Bu operasyonla ilgili kafalarında onlarca soru oluşan Fenerbahçe taraftarının böyle bir refleks göstermesi çok normal Mustafa. Mesela sadece ben kısaca aklıma gelen soru işaretlerini yazayım, muhtemelen unutacağım birçok soru işareti daha olacaktır.

-Birçok kez dillendirildiği gibi 19 maçta şike var deniliyor ancak sadece Korcan içerde. Bir adamın bu kadar maçı etkilemesi mümkün değil. Bir arkadaş yöneticiler aracılığıyla para teklifi vs. dedi ama sonuçta atıyorum Mecnun Otyakmaz'ın Fenerbahçe'den para alarak şike yapması için gidip derdini futbolculara anlatması lazım. Bir şekilde teknik direktör veya en azından bazı oyuncuları bağlaması lazım. Piyasada kimse yok.

- Buca maçıyla ilgili Musa Aydın'ı bağladığımız söyleniyor. Musa Aydın ki giydiği her formayla bize gol atmış bir adam. O maçta da golünü attı.

- Bülent Uygun ve Sezer'in yine bu şike örgütünde olduğu iddia edildi. Sezer'in gözaltına alınmasının sebebi Fenerbahçe maçında 45 dakika oynamasıymış. Şimdi hem Bülent Uygun hem Sezer aynı amaç için çalışıyorsa (Fenerbahçe'nin 3 puan alması) Bülent Uygun neden kötü oynayan Sezer'i çıkarsın ? 90 dakika oynatır ve o 90 dakika içerisinde hiçbir şey yapmaz bu adam. Şike için daha mantıklı değil mi ?

- Mehmet Yıldız'ın bir konuşması takibe takılmış ve Mehmet'e bir pozisyonda neden gol atmadığı sorulmuş. Mehmet Yıldız da o pozisyondan sonra asist yaptım diyerek kurtulmuş. Oldu ya son 5 dakikada oyuna giren Mehmet Yıldız o asisti yapmamış olsaydı belki de şuan şikeci damgası yiyenlerden biriydi.

- Emenike oynamayarak şike yapmış. Yine mantıken şike yapacak adamın oynaması Fenerbahçe için daha avantajlı değil midir ? Sahada 90 dakika boyunca dolaşır, gol falan da atmaz, takımını da 1 kişi eksik bırakır.

- Üzerinde gizlilik olduğu söylenen dosyanın soruşturmanın ilk gününden itibaren tüm basında çarşaf çarşaf yer alması, Aziz Yıldırım'ın avukatının bile henüz bize bilgi verilmedi dediği ortamda özellikle bazı basın mensuplarının savcı edasıyla bilgilendirme yapması normal mi ? Ve bu basın mensuplarının Emenike'yi parkta para sayarken gördüklerini iddia ettikleri kamera kaydı ne oldu ? Emenike serbest bırakıldığında o iddia sahibi özür bile dilemedi. Böyle bir ortamda Fenerbahçe taraftarının dolaşan iddialara inanmaması normal değil mi ? Bu basın mensubu hala operasyonla ilgili detay bilgileri veriyor ve milyonlarca insanı inandırıyor.

- Aziz Yıldırım'ın Cüneyt Çakır'ı bağladığı haberi vardı. Cüneyt Çakır ispatlasınlar hakemliği bırakırım dedi.

- Şuan yine ülkenin önemli davalarından birinde önemli bir tutuklama oldu fakat o kişiyle ilgili 1 tane resme ulaşılamazken Aziz Yıldırım'la ilgili yayınlanan fotoğraflar malum. Emniyetin bu soruşturma sürecinde sürekli doğru veya yanlış sızıntılar yapmasının bir hedefi olmalı.

- Aziz Yıldırım ve diğer arkadaşlarının sporda şiddet yasası için sarfettiği çaba herkesçe biliniyor. Bu işlere bulaşıp da böyle bir yasa için uğraşması resmen kendi ayağına kurşun sıkması demek.

En azından benim aklıma gecenin bir yarısı bu kadar soru işareti geliyor. Çok daha fazlalaştırılabilir. Dolayısıyla Fenerbahçe taraftarı inanmıyor. Olur da bu bahsedilenler gerçek çıkarsa ki bu büyük faciadır ve bugün Aziz Yıldırım için desteklerini belirten, yürüyecek insanlar o gün Fenerbahçe'ye bu olaydan dolayı verdikleri zarardan dolayı da hakettikleri tepkiyi verir.
    Fenerbahçe Cumhuriyeti

Nesil
    2003
    Yer
    Bursa

Quote Originally Posted by TR.CaPTaiN View Post
    Bu operasyonla ilgili kafalarında onlarca soru oluşan Fenerbahçe taraftarının böyle bir refleks göstermesi çok normal Mustafa. Mesela sadece ben kısaca aklıma gelen soru işaretlerini yazayım, muhtemelen unutacağım birçok soru işareti daha olacaktır.

-Birçok kez dillendirildiği gibi 19 maçta şike var deniliyor ancak sadece Korcan içerde. Bir adamın bu kadar maçı etkilemesi mümkün değil. Bir arkadaş yöneticiler aracılığıyla para teklifi vs. dedi ama sonuçta atıyorum Mecnun Otyakmaz'ın Fenerbahçe'den para alarak şike yapması için gidip derdini futbolculara anlatması lazım. Bir şekilde teknik direktör veya en azından bazı oyuncuları bağlaması lazım. Piyasada kimse yok.

- Buca maçıyla ilgili Musa Aydın'ı bağladığımız söyleniyor. Musa Aydın ki giydiği her formayla bize gol atmış bir adam. O maçta da golünü attı.

- Bülent Uygun ve Sezer'in yine bu şike örgütünde olduğu iddia edildi. Sezer'in gözaltına alınmasının sebebi Fenerbahçe maçında 45 dakika oynamasıymış. Şimdi hem Bülent Uygun hem Sezer aynı amaç için çalışıyorsa (Fenerbahçe'nin 3 puan alması) Bülent Uygun neden kötü oynayan Sezer'i çıkarsın ? 90 dakika oynatır ve o 90 dakika içerisinde hiçbir şey yapmaz bu adam. Şike için daha mantıklı değil mi ?

- Mehmet Yıldız'ın bir konuşması takibe takılmış ve Mehmet'e bir pozisyonda neden gol atmadığı sorulmuş. Mehmet Yıldız da o pozisyondan sonra asist yaptım diyerek kurtulmuş. Oldu ya son 5 dakikada oyuna giren Mehmet Yıldız o asisti yapmamış olsaydı belki de şuan şikeci damgası yiyenlerden biriydi.

- Emenike oynamayarak şike yapmış. Yine mantıken şike yapacak adamın oynaması Fenerbahçe için daha avantajlı değil midir ? Sahada 90 dakika boyunca dolaşır, gol falan da atmaz, takımını da 1 kişi eksik bırakır.

- Üzerinde gizlilik olduğu söylenen dosyanın soruşturmanın ilk gününden itibaren tüm basında çarşaf çarşaf yer alması, Aziz Yıldırım'ın avukatının bile henüz bize bilgi verilmedi dediği ortamda özellikle bazı basın mensuplarının savcı edasıyla bilgilendirme yapması normal mi ? Ve bu basın mensuplarının Emenike'yi parkta para sayarken gördüklerini iddia ettikleri kamera kaydı ne oldu ? Emenike serbest bırakıldığında o iddia sahibi özür bile dilemedi. Böyle bir ortamda Fenerbahçe taraftarının dolaşan iddialara inanmaması normal değil mi ? Bu basın mensubu hala operasyonla ilgili detay bilgileri veriyor ve milyonlarca insanı inandırıyor.

- Aziz Yıldırım'ın Cüneyt Çakır'ı bağladığı haberi vardı. Cüneyt Çakır ispatlasınlar hakemliği bırakırım dedi.

- Şuan yine ülkenin önemli davalarından birinde önemli bir tutuklama oldu fakat o kişiyle ilgili 1 tane resme ulaşılamazken Aziz Yıldırım'la ilgili yayınlanan fotoğraflar malum. Emniyetin bu soruşturma sürecinde sürekli doğru veya yanlış sızıntılar yapmasının bir hedefi olmalı.

- Aziz Yıldırım ve diğer arkadaşlarının sporda şiddet yasası için sarfettiği çaba herkesçe biliniyor. Bu işlere bulaşıp da böyle bir yasa için uğraşması resmen kendi ayağına kurşun sıkması demek.

En azından benim aklıma gecenin bir yarısı bu kadar soru işareti geliyor. Çok daha fazlalaştırılabilir. Dolayısıyla Fenerbahçe taraftarı inanmıyor. Olur da bu bahsedilenler gerçek çıkarsa ki bu büyük faciadır ve bugün Aziz Yıldırım için desteklerini belirten, yürüyecek insanlar o gün Fenerbahçe'ye bu olaydan dolayı verdikleri zarardan dolayı da hakettikleri tepkiyi verir.

İyi hoş avukat gibi sayfaLarca yazmışsında benim bir sorum oLacak sana ve tüm Fenerbahçe taraftarına ?

Eğer savcı Başkanı içeri atarsa ki asLında attı ama şu anda Hastane oLayına yine uzadı süreç ve Fenerbahçe küme düşürüLse kabuLLenmeyecekmisiniz ? Yine haLa çıkıp biz şike yapmadık, şaibe yapmadık, haksızLık yapıLdı bize mi diyeceksiniz ? Bu havayı seziyorum ben bütün Fenerbahçe taraftarında. Yok akLıma o takiLdı, yok bu düşündürücü feLan, fiLan sürekLi sanki birşeyLer arama havaLarı. Benim ve diğer bütün takım taraftarLarınında akLında bir Dünya soru var, bir sürü cevabını buLamadığımız, kafamızı buLandıran soruLar ve oLayLar var. Emniyet, Savcı diyor ki eLimizde net deLiL var, video var, resim var, o var, bu var. Siz haLa bir arayıştasınız. Hayır cidden merak ediyorum bu sorumun cevabını. Senin bu sorduğun soruLarı zaten sormuşLardır Savcısına da, Emniyetine de, onLar zaten eLLerinde net beLgeLer varki demek bu soruLarı geçiştirecek gücü kendiLerinde buLuyorLar. Yoksa niye daLgamı geçiyor bu savcı ve Emniyet bütün Türkiye iLe.
    ÖLürken BiLe Yanımda oL sevgiLim...

Ali Koç'a "30 milyon Fenerbahçe taraftarı arkanızda" söylemleri hatırlatılınca Sayın Ali Koç, "Daha yeni başlıyor" diye cevap vermiş.

Başkan hakkında tutuklama kararının hemen akabinde Sayın Ali Koç Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne gelmiş.

Nesil
    2006
    Yer
    Başkent

Quote Originally Posted by eXcitinG View Post
    İyi hoş avukat gibi sayfaLarca yazmışsında benim bir sorum oLacak sana ve tüm Fenerbahçe taraftarına ?

Eğer savcı Başkanı içeri atarsa ki asLında attı ama şu anda Hastane oLayına yine uzadı süreç ve Fenerbahçe küme düşürüLse kabuLLenmeyecekmisiniz ? Yine haLa çıkıp biz şike yapmadık, şaibe yapmadık, haksızLık yapıLdı bize mi diyeceksiniz ? Bu havayı seziyorum ben bütün Fenerbahçe taraftarında.
    Valla istediğini sezebilirsin. Önemli olan senin sezginlerin değil mahkemenin sonucudur. Şuan içerde bulunanların tedbiren mahkemeye kadar tutuklu kalmalarının onların suçlu olduğu anlamına gelmediğini bilmek için avukat olmaya gerek yok. Mahkeme sonuçlanır, Fenerbahçe ve yöneticileri suçlu bulunur biz de çıkar gerekli tepkimizi gösteririz. Öyle birileri bize yaptınız da yaptınız diye empoze etmeye çalışıyor diye evet sizin dediğiniz olsun diyecek değiliz.

Karşı görüşte akıllarında soru kalanlar da yazar, konuşuruz. Forumlar tartışmak içindir. Varsa aklınızı kurcalayan sorular, şüpheler siz de yazarsınız. Sizin aklınızda soru var diye düşündüklerimizi yazmaktan vazgeçecek değiliz.

Edit: Bildiğim kadarıyla TSI'de twitter gibi harf kısıtlaması yok.
    Fenerbahçe Cumhuriyeti

Eğer savcı Başkanı içeri atarsa ki asLında attı ama şu anda Hastane oLayına yine uzadı süreç ve Fenerbahçe küme düşürüLse kabuLLenmeyecekmisiniz ? Yine haLa çıkıp biz şike yapmadık, şaibe yapmadık, haksızLık yapıLdı bize mi diyeceksiniz ? Bu havayı seziyorum ben bütün Fenerbahçe taraftarında.
    Özel yetkili Cumhuriyet savcısı, tutuklama talebinde bulundu. Daha henüz sayın başkan mahkeme karşısına çıkmadı. "Başkanı içeri attı" söylemi yanlış, başkan henüz tutuklanmadı. Mahkeme başkanı dinledikten sonra serbest bırakabilir veya tutuklayabilir.

Serbest bırakıldığı varsayımında, ne diyeceksin? Çok merak ediyorum.

Tutuklandığı varsayımında, tutuklanma bir tedbirdir. Ceza yargılamasının temel prensiplerinden biri olan masumiyet karinesi gereğince, kişi hakkında kesinleşmiş mahkumiyet hükmü olmadıkça suçsuzluğu esastır. Sayın başkan tutuklansa bile, hakkında kesinleşmiş bir mahkumiyet hükmü olmadığından "suçsuz"dur.

Sayın başkanın "suçlu" olduğu yolunda çıkan her türlü söylem kesinlikle yanlıştır ve hukuka aykırıdır.

Bu uzun bir süreç, daha ortada iddianame bile yokken sayın başkanın şike yaptığının söylenmesi oldukça komik.

Henüz soruşturma bile tamamlanmadı. Daha soruşturma sona erecek, kovuşturma başlayacak ve bir hüküm ortaya gelecek. Akabinde temyiz süreci başlayacak. Uzun bir süreç. Sayın başkan hakkında söz söylerken herkes ne dediğini tekrar sorgulayıp öyle söylesin.

Nesil
    2005
    Yer
    Sakarya

Sonuçlananı çok uzun zaman oldu hatırladığım.
    İtalya'daki dava hem sonuçlandı, hem de devam ediyor.

Sonuçlandı, zira, müteakip sezon uluslararası arenaya çıkacak takımların belirlenebilmesi için hızlı bir süreç işletildi; İtalya Futbol Federasyonu, ilgili mahkeme ve UEFA'nın katkılarıyla soruşturmanın sportif kısmı tamamlanarak ilgili kulüpler hakkındaki kararlar, UEFA'nın tanıdığı süre içerisinde verildi.

Hala devam ediyor, zira, sportif kısmı, hem de 5 yıl önce tamamlanmış olsa da davanın adlî kısmı henüz tamamlanmadı; yani sanıkların sivil mahkemede yargılanması sürüyor. 5 yıl önce verilen cezalar; kulüplere küme düşme, puan silme vs. ve şahıslara sportif faaliyetlerden men gibi cezalardı; hapis cezaları yanılmıyorsam sivil mahkemeden gelirse gelecek.

Bizde de benzer bir süreç söz konusu olacak; bizim Federasyon da, istese de istemese de UEFA'nın tanıdığı süre içerisinde İtalya'dakine benzer bir karar verecek. Yalnız, bizdeki davayı direkt sivil mahkeme açacağı için süreçte bazı farklılıklar olacaktır.
    "Beşerin taptığı bir kendisinin heykelidir"

Nesil
    2010
    Yer
    Rize #53, Mersin #33

Eğer savcı Başkanı içeri atarsa ki asLında attı ama şu anda Hastane oLayına yine uzadı süreç ve Fenerbahçe küme düşürüLse kabuLLenmeyecekmisiniz ? Yine haLa çıkıp biz şike yapmadık, şaibe yapmadık, haksızLık yapıLdı bize mi diyeceksiniz ? Bu havayı seziyorum ben bütün Fenerbahçe taraftarında. Yok akLıma o takiLdı, yok bu düşündürücü feLan, fiLan sürekLi sanki birşeyLer arama havaLarı. Benim ve diğer bütün takım taraftarLarınında akLında bir Dünya soru var, bir sürü cevabını buLamadığımız, kafamızı buLandıran soruLar ve oLayLar var. Emniyet, Savcı diyor ki eLimizde net deLiL var, video var, resim var, o var, bu var. Siz haLa bir arayıştasınız. Hayır cidden merak ediyorum bu sorumun cevabını. Senin bu sorduğun soruLarı zaten sormuşLardır Savcısına da, Emniyetine de, onLar zaten eLLerinde net beLgeLer varki demek bu soruLarı geçiştirecek gücü kendiLerinde buLuyorLar. Yoksa niye daLgamı geçiyor bu savcı ve Emniyet bütün Türkiye iLe.
    Peki bende size şöyle bi soru sorayım. En basitinden şurda bi sınav muhabbeti vardı bilmem hiç denk geldinizmi ben ve birçok arkadaşımızın mağdur olduğu. Şifre , kopya vs. vs. bi dünya muhabbet döndü hepimiz haklıydık halbüki ama devleti yöneten abilerimiz olur öyle dedi konu kapandı dimi. Yani sizcede orda haklımıydılar. Bu kadar burda feryat ettik hepsine verecekleri bi cevap vardı. Ama harbidende biz haklıydık bunu görmek için bilge bi kişiliğede sahip olmaya gerek yoktu. Orda işte tüm Türkiye gençleriyle dalga geçtiler. Bunu yapanda böyle basit insanlar değil bu devleti yöneten insanlar yaptılar. Adam sadece tatmin olduk dedi bizde tatmin olduk . O dedi diye bizde kabullenecekmiyiz yani yüzdelik bir dilime vurduğunda %100 haklımı bunlar. Demekki abi senin mantığınla düşündüğümüzde haklılar. Ne şifre var ne kopya. Birileri bize olur böyle şeyler dediklerinde '' Hah olur dimi. İçimize su serptin '' dememiz gerekiyor. Çünkü hiç yanılma payları yokki.

Nesil
    2006
    Yer
    Giяєѕun

Egemen Sayın Başkan derken tüylerim diken diken oldu gerçekten

Her neyse; bende şunu söylemek istiyorum ne zaman kabulleneceksiniz ? Ben F.Bahçe suçlu veya Aziz Yıldırım suçlu demiyorum.

Sonuçta şu durumda suçsuz diyorsunuz, serbest kalsaydı ilk aşamada yine suçsuz olacaktı, tutuklu olarak yargılanacak yine suçsuz, dava sonuçlanana kadar tutuklu kalsa yine suçsuz olacak.

Ben eminim ki dava sonuçlansa yine suçsuz denilecek ve gerçekler ortaya çıkacak denilecek.

Beni Fenerbahçe'li arkadaşlar yanlış anlamasın ben genel profilden bahsediyorum. Öte yandan tekrar ediyorum ben ne F.Bahçe'yi ne de Aziz Yıldırım'ı suçlamıyorum sadece varsayımlardan bahsediyorum.

Büyük sıçrayışı gerçekleştirmek isteyen, birkaç adım geriye gitmek zorundadır. "Bertolt Brecht"

Mesaj Yetkileri