Quote Originally Posted by di canio View Post
Suçsuzluğu savunmak için kanıt gerekmez. Suçsuzluğun ispatı diye birşey yoktur. Aslolan suçun ispatıdır. Kimse suçsuzluğunu ispatla yükümlü değildir hukuksal açıdan.

Bu operasyonda iki sonuç var; ya suçlu çıkacaklar, ya da suçsuz. Basının davranışı olasılıklar üzerine konuşmak değil maalesef. Basının düşüncesi sabit, hükmü verdiler: Suçlular. Fenerbahçe küme düşecek, Yöneticiler hapis yatacak. Bizlerin tepkisi basının hüküm vermesine. Gizli yürütüldüğü söylenen bir soruşturmada henüz kanıt da, delil de belli değilken basının Fenerbahçe ve yöneticilerini şikeci ilan etmesine tepkimiz. Fenerbahçe'yi resmen küme düşürenlere tepkimiz. Fenerbahçe'ye ve soruşturmada gözaltına alınan isimlere atılan çamura, yapılan karalamaya tepkimiz. Başından beri deniyor ki suçsuzluğuna inanıyoruz. Delil belli değil, kanıt belli değil, ne ile suçlandıkları net bir şekilde belli değil hukuki olarak. Basında hüküm verildi ama. Aziz Yıldırım'a 87 yıl hapis verildi. Fenerbahçe küme düşürüldü.

Böylesine sert bir tepki gerekliydi. Varsın daha da sertleşsin üslupları. Onlar kalemleriyle kağıtlarıyla dövmeye çalışıyorlar Fenerbahçe'yi. Şiddet sadece fiziksel temastan mı ibaret? Kimi basın organlarının Fenerbahçe'ye karşı tutumu bir şiddet gösterisi değil midir?
Abi şimdi söyle söyleyim, hukuk açısından çok bilgi sahibi değilim ancak yürüttüğüm mantığa göre, suçsuzluk da ispat gerektirmez mi ? Misal bir cinayet davası, o gün o saatte başka bir yerde başka insanlarla olduğunu ispatlayarak suçsuzluğunu kanıtlayabilirsin. Basit bir mantık belki ama böyle düşündüm.

Basının olayında ben Fenerbahça taraftarını eleştirirken empati de yapıyorum, basının bu huyunu yeni öğrenmedik biz, her olayda en ufak malzemeyi büyütürek, abartarak rant sağlamaya çalıştıklarını herkes biliyor. Çoğu habercinin piyasada kalabilmek için yaptığı şey bu o nedenle içlerinden çok azı sıyrılıyor, onların görüşünü okurken, dinlerken herkes saygı duyuyor. Spor basınında örnek olarak, Bülent Timurlenk, Uğur Meleke gibi.

Bence verilmesi gereken tepki Şemsi'nin dediği gibi olmalıydı, böyle bir organizasyon onlara çok büyük darbe vurabilirdi. Biz zamanında Galatasaraylılar olarak Hürriyet gazetesi için denedik bunu, pek başarılı olamadık ama ben her gün baktığım Hürriyet'in sitesine Ercan Saatçi'den sonra hiç bakmadım, gazeteyi almadım, aldırmadım. Sizlerin maruz kaldığı olay ise çok daha büyük, haliyle bu yönde bir tepki çok etkili olabilir. Hatta kısmen yapılıyor bu, Lig Tv diğer kuruluşlara göre çok yumuşak geçiyor haberlerini, çünkü bir takım iptaller söz konusu olmuş. Tabii onların ticari boyutunu da gözardı etmemek gerek.

Son paragrafına katılıyorum, ancak şiddeti şiddetle çözemezsin, daha da körüklersin diye düşünüyorum.