Ben şunu merak ediyorum.Acaba taktik oluşumunu daha küçük takımlarda mı yapmak uygun olur yoksa vasıflı oyunculara sahip olanlarda mı.
Ben şunu merak ediyorum.Acaba taktik oluşumunu daha küçük takımlarda mı yapmak uygun olur yoksa vasıflı oyunculara sahip olanlarda mı.
Şimdi şöyle bir durum var. Mesela İngilterenin alt liglerinden bir ekiple kariyere başladınızç Öncelikle mevcut kadroyu bir inceleyerek nasıl bir oyun anlayışı kurabileceğinize karar vermeniz lazım. Mesela ilk 11'de düşündüğünüz savunmacıların hemen hemen hepsi yavaş oyuncularsa siz savunma hattınızı geride kurmak zorundasınız. Ya da özellikle orta alanda kullanacağınız oyuncuların stamina değerleri düşükse siz çok pres yapan bir sistem kullanırsanız 60. dakikadan sonra maçı rakibe bırakırsınız. Bunun gibi analizleri yaptıktan sonra bütçeye de uygun olarak eksik mevkilere gerekli özelliklere sahip oyuncular trasnfer edip ilk yıl sizi 1-2 sene idare edecek bir sistem kurarsınız.
İlerleyen yıllarda ise kafanızda kullanmayı istediğiniz asıl taktiğe uygun oyuncuları takıma kazandırarak kademeli olarak o taktiğe geçiş yaparsınız. Yani önce her gelen oyuncuya ona özel ayarlar verirsiniz. Sonra ilk 11'in tamamı kafanızdaki sisteme uydugunda takım ayarlarını da değiştirirsiniz.
Kopan bir ipe düğüm attığınızda, ipin en sağlam yeri o düğüm olur.
Ama ipe her dokunuşunuzda canınızı acıtan yer o düğümdür...http://www.twitch.tv/nannar_hhc