1 ile 30 arası toplam 13405 sonuç

Konu: Fenerbahçe Sohbet Alanı

Hybrid View

Nesil
    2003
    Yer
    Antalya

Quote Originally Posted by Revolution View Post
    O 1 milyonun içinde Fenerbahçeliler yok mu? Tepkisini koymak isteyen her türlü koyar, aynı Digiturk iptallerindeki gibi. O gazeteyi çok okumak istiyorsa da internetten okuyabilir. İnternet sitelerine aynılarını koyuyorlar resmen.
    Fenerbahçe taraftarı gazete okumamak, satın almamak, izlememek gibi tepki göstermeden saldırdı gibi bir anlayış varsa doğru değil. Bu bizim ilk tepkimiz değil. Satın almamak, okumamak, izlememek, takip etmemek gibi tepkiler çoğu Fenerbahçeli tarafından koyuluyor zaten. Ama bu tepkinin büyük bir etkisi olmadı basın üzerinde. Bir söz var, yanılmıyorsam Ziya Paşa'nın; "Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir, tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir". Aynen o durum. Yayla çıkartmasında tepki gördüler, takibindeki cadde yürüyüşünde tepki gördüler. Uslanmadılar. Hala saldırmaya devam ettiler. Bazı arkadaşlar demiş ki neden görevini yapmaya çalışan foto muhabirlerine saldırıyorsunuz. Oraya gelen bütün medyacılara tepki gösterildi. Saha içindeki muhabir değil sadece. Basın tribünündeki eli purolu yazarlara da tepki gösterildi. Yayıncı kuruluşa da tepki gösterildi. Mehmet Baransu, Ekrem Açıkel, Atilla Türker, Fatih Altaylı iyi ki gelmediler o maça. İnanın sağ çıktıklarına bile pişman olurlardı. Fenerbahçe taraftarı kimlere tepki göstereceğini büyük oranda biliyor.
    daha 19 yaşında, düşlerinde özgür dünya...

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by di canio View Post
    Mehmet Baransu, Ekrem Açıkel, Atilla Türker, Fatih Altaylı iyi ki gelmediler o maça. İnanın sağ çıktıklarına bile pişman olurlardı. Fenerbahçe taraftarı kimlere tepki göstereceğini büyük oranda biliyor.
    Abi şunu yazdıktan sonra yukarıdakilerin inan hiçbir önemi kalmıyor. Bu adamlara öldüresiye saldırmak kimlere tepki göstereceğini büyük oranda bilmek mi? Alıntıladığın mesajımı yazarken amacım o şekilde tepki konmak istenirse mümkün olduğuydu, bu konu hiç kafamda yoktu ama şu yazdığını okuduktan sonra açıkçası dehteşe kapıldım. Bana kalırsa Fenerbahçe taraftarı bazı şeyleri körü körüne yapıyor. Tüm yöneticiler ve kulüp aklanırsa büyük bir iş olarak görülecektir belki ama ya aklanmazsa? Aklanmazsa gereken tepkiyi yöneticilere gösteririz diyorlar ama bu insanlara gösterilen ağır hareketler ne olacak? İpin ucu kaçtı. Umarım anlatabilmişimdir ne demek istediğimi.

Nesil
    2003
    Yer
    Antalya

Quote Originally Posted by Revolution View Post
    Abi şunu yazdıktan sonra yukarıdakilerin inan hiçbir önemi kalmıyor. Bu adamlara öldüresiye saldırmak kimlere tepki göstereceğini büyük oranda bilmek mi? Alıntıladığın mesajımı yazarken amacım o şekilde tepki konmak istenirse mümkün olduğuydu, bu konu hiç kafamda yoktu ama şu yazdığını okuduktan sonra açıkçası dehteşe kapıldım. Bana kalırsa Fenerbahçe taraftarı bazı şeyleri körü körüne yapıyor. Tüm yöneticiler ve kulüp aklanırsa büyük bir iş olarak görülecektir belki ama ya aklanmazsa? Aklanmazsa gereken tepkiyi yöneticilere gösteririz diyorlar ama bu insanlara gösterilen ağır hareketler ne olacak? İpin ucu kaçtı. Umarım anlatabilmişimdir ne demek istediğimi.
    Bu isimleri yazmak istemedim açıkçası. Ama bu isimlerin neler yaptığını, sürecin başından beri neler yapmaya çalıştıklarını birçok kişi biliyor. Bu kişilerin neye ve kimlere güvenerek böyle pervasızca davranabildikleri de sanırım açıktır. Mümkün olduğunca siyasetten uzak tutarak yazmaya çalıştım ancak, bu bahsettiklerim ne kadar uğraşsak da uzak tutulamıyor.

Bu isimler suçlananlar aklanamazsa diye birşey düşünerek yapmıyorlar yaptıklarını. Bu isimlere göre suçlar ve suçlular belli. Henüz şüpheli sıfatındaki insanları 87 yıl hapis yatırdılar bu isimler. Hangi maçta şike ve teşvik primi iddiası olduğu bile belli değilken, hatta bunların şike ve teşvik primi iddiasının bile gerçekliği henüz belli değilken, Fenerbahçe'yi şikeci ilan ettiler bu isimler. Bizim inandığımız, futbolcuların emeklerini, alınterlerini hiçe sayarak şampiyonluğumuzu elimizden aldılar bu isimler. Şampiyonluğumuzun sonucu Şampiyonlar Ligi'ne katılmamamız gerektiği yönünde Federasyonu bile tehdit etti bu isimler.

Bunları yapmalıydılar. Ama henüz suç ve suçlu diye birşey yokken, mahkeme yapılmamışken, iddianame bile hazırlanmamışken değil; mahkeme sonucunda deliller ortaya çıktığında veya şike ve teşvik primi ile ilgili kesin kanı sağlandığında yapmalılardı bunu. Emenike şike parası sayıyordu. O zaman ipin ucu elde miydi? Belli basın kuruluşları basın özgürlüğü rahatlığı altında istedikleri gibi kişiileri ve kurumları suçlayacaklar, karalayacaklar. Toplum gözünde şikeci ilan edecekler. Onlar istedikleri gibi şiddet uygulayacaklar Fenerbahçe üzerine. Stadda kimseye ağır bir saldırı olmamıştır bunu da belirteyim. Yabancı madde atılmıştır sadece. Fenerbahçe taraftarı bunu yapınca ipin ucu kaçmış mı olacak?

Gazete almamak, izlememek, takip etmemek ses getirmedi, getirmiyor maalesef. Herkes kör gibi davranıyor yapılanlara karşı. Biraz göze sokmak gerek. Bu da böyle bir tepkiyle oldu. Bu tepkiyi de abartmamak gerek bence. Ağır bir saldırı olmadı diye biliyorum ben. Yukarıda saydığım isimler ile ilgili maça gelmeleri ihtimali üzerine yazdıklarım da tamamen kendi fikrim. Öyle olacağından değil.
    daha 19 yaşında, düşlerinde özgür dünya...

Mesaj Yetkileri