Quote Originally Posted by onurtayfun View Post
Hocam Galatasaray ile ilk sezonun 2.yarısına başladım..daha ilk sezonun başında personeller ile bütün oyuncuları değiştirdim..Oyuna başlarkenki oyunculardan;Musa çağıran,arda turan,emre çolak,cem sultan,berkin vs. var.. diğer herkesi sattım..

Kurduğum takımı pasa dayalı,rakibi kanatlardan vuran bi sistemde oynatıyorum..Ligde 2.yim..ama büyük takımlara karşı oldukça zor durumlara düşüyorum..Ben sizden taktik değilde kendi taktiğimi oluşturmam için destek isteyeceğim..Oyuncu profillerini filan koyabilirim..

Özellikle büyük takımlara karşı Dengeli bir sistem kurmak istiyorum ama başarabilmş değilim..Oyunun 2 yönünü de dengeli kurmam için ne yapmalıyım?

Orta sahayı mı kalabalık tutmalıyım,önceliği defansa mı vermeliyim,kontra ataklarla mı gol aramalıyım,şuursuzca saldırmalı mıyım?

Dediğim gibi kendi taktiğimi kendim yapmak istiyorum,yoksa nasıl öğreniriz ki bu işi?

Şimdiden teşekkürler hocam..

hocam oyuna hiç yama kurmadım belirtmek isterm..
ben de her zaman ekmek satmaktansa ekmek yapmayı öğretmekten yanayım fakat yapmayı denemekten sıkılan arkadaşların hazır taktik isteklerini de geri çevirmeyi uygun bulmuyorum Öncelikle eğer dengeli bir taktik yapmak istiyorsan dengeli bir diziliş,dengeli bir sistem kurmalısın ama bunu yaparken kadron da dengeli olmak zorunda. Hem teknik oyuncularihem hızlı hem de mücadeleci oyuncular olmalı kadronda. Sadece teknik oyuncularla savunma yapılamadıgı gibi sadece hızlı adamlarla da maç kazanılmaz. ya da sahada sürekli koşan mücadele eden bir 11'inizin olması size her zaman maç kazandırmaz. Büyük takımları savunma yaparak durdurmak çok zor. Fakat hurra diye saldırırsanız da çok gol yersiniz. Büyük takımlara karşı en makul diziliş ve oyun anlayışı normal tempoda, kalabalık orta saha ile ya da eğer rakip sürekli kanatlardan geliyorsa kanatlara yayılan bir dizilişle oynamaktır. Eğer siz benim kendi mentalitem olacak ve her maç aynı taktikle çıkıcam derseniz 3 farklı maçta 3 farklı futbol izleyebilirsiniz. Yani her takımın kendinden güçlülere, denk rakiplere ve zayıf rakiplere karşı ayrı ayrı kullanabileceği taktikler olursa çok fazla sürpriz yaşamazsınız.Bunu aynı dizilişe 3 taktik yaparak da uygulayabilirsiniz. fakrlı dizilişle de uygularsınız Ama bir taktiği yaparken en önemli nokta oyuncunun yapabileceklerini iyi bilmek yani oyuncuyu iyi tanımaktır.Siz Servet'ten savunmada top sürerek dikine paslarla çıkmasını beklerseniz, Sabri'den muz orta beklerseniz ya da zayıf bir forvetin mentality ayarını düşürüp kalaye sırtı dönük bırakırsanız o taktikten verim almanız zaten beklenemez. yani oyuncuların zincirlerini çzömek istiyorsanız önce onları iyi tanıyın,sonra gerisi geliyor zaten.