Sınavda Türkçe, matematik soruları var. zaten sınava girene kadar geçireceğin süreden sonra soruları okumayacaksın bile. a-b-c-d-e-d-c-b-a şeklinde desenler yap.
Diplomanın aslı onlarda kalmıyor. Fotokopisini de istiyorlar zaten fotokopileri alıyorlar. Aslını sadece görmek için istiyorlar. Fotokopilere aslı gibidir mührü vuruyorlar.
KPDS sonucun varsa götürmen yedek subay olarak askerlik yapmanda etkili olabilir. Ben götürmedim bir şey olmadı.
Evet gitmeyen herkese uzun gideyim hiç olmazsa para alayım fikri cazip geliyor. Bana sorarsan ne kadar para verirlerse versinler 5 dk. fazla kalınmaz askerde. Yedek subay olarak gitmek ayrı bir sorumluluk zaten. Asker beceremez sen fırça yersin. Gerçi sonra gider askere fırça atarsın ya orası ayrı. Bizim Sekopej şimdi yedek subay olarak askerde. O konuyu görürse daha detaylı bilgi verebilir yedek subaylık için.
Ehliyet şoför olmak gibi bir durumun olursa işe yarıyor. Ama kısa dönem gidersen genellikle şoför yapmıyorlar. Zaten yaparlarsa da olma arabaı üzerine zimmetliyorlar uğraş dur.
Başka sorun varsa alaım.
Evet şubeye gidip muayene olman gerekiyor. Üstte yazdığım gibi diploma ya da mezuniyet belgesi ve fotokopisi, nüfus cüzdanı ve fotokopisi ve resim yeterli oluyor. Muayene oluyorsun ve sana soruyorlar zaten tecil hakkını kullanmakistiyor musun diye. İstiyorum dersen bir dilekçe yazdırıyorlar. Ama bu gidiş zamanını milletin askere gideceği zamana getirme çok sıra beklersin.Bu askerliği 2 yıl erteletmek için askeri şubeye gitmek gerekiyor sanırım yanımızda ne getirmemiz lazım nasıl oluyor bu işler anlayan beri gelsin![]()


Dizim konusunda, koşmayı sporu bırak postacı yürüyüşü bile yasak. 

Alıntılı Yanıtla