Lugano'nun alternatifi bulundu mu?
Belçika basınına göre Fenerbahçe, Juventus'a gitmesi gündemde olan Lugano'nun yerini Gent takımının 29 yaşındaki savunma oyuncusu Stef Wils ile dolduracak.
30 Temmuz 2011 Cumartesi - 13:16
DHA
Juventus ile anlaşma üzere olduğu söylenen Lugano'nun yerine stoper alternatifleri arasında sürpriz bir isim ortaya atıldı.
Gent takımının 29 yaşındaki savunma oyuncusu Stef Wils'in Fenerbahçe'ye transfer olacağı iddia edildi.
Getafe karşı oynadığı son maçta 90 dakika yedek kulübesinde bekletilen Wils için, Gent antrenörü Sollied'e bunun sebebi sorulduğunda "Stef transfer oluyor, onun yerine bu sezon aynı bölgede oynayacak olan Alpha Ba'yı denedim" cevabını vermesi ve ardından "Wils nereye gidiyor" sorusuna ise "Türkiye'ye" demesi dikkat çekti.
Kulüp adı açıklanmamasına rağmen, Belçika'nın flamand bölgesinde yayın yapan Belçika medyasının tamamı soz konusu Türk takımının Fenerbahçe olduğu konusunda hem fikir.
K.bakmayında lugano gibi bir oyuncunun boşluğu çok zor dolar bence.
Bir takımda yeri garanti olup önemli olan oyuncu gittiğinde eksiğini doldurmak bazen 5-6 yılı bulabiliyor Gs'den mondragon gitti daha yeni çözüme kavuştu kaleci olayı lugano giderse baya zorluk çekilir.
Benim tahminim Juve ile Lugano anlaştı ama Lugano fenerbahçe'nin durumunun belli olmasını bekliyor.Düşmezsek kalacak düşersek Juventus'a gidecek.
"İngiltere'de 2 büyük takım vardır. 1-Liverpool, 2-Liverpool Genç Takımı" Bill Shankly
İlk hedef Çelsiden Alex.Olmazsa Lugano deniyor.
Lugano eğer ayrılırsa yeni bir yabancı almaktansa Serdar Kesimal'in oynatılmasını isterim. Tabi yanında Yobo ile birlikte.
daha 19 yaşında, düşlerinde özgür dünya...
Lugano:Yazılanlara gülüp geçiyorum.13 Ağustos'da İstanbuldayım.
tribundergi Tribun Dergi
Diego Lugano: Ama eğer her şey karmaşık bir hale gelirse, bir şeyler yapmak için de harekete geçmem gerekebilir (DHA)
tribundergi Tribun Dergi
Diego Lugano: Aslında niyetim Fenerbahçe'de kalmak. Çünkü şampiyonlar liginde oynayacağız.
Barcelona ve Real Madrid iddiası!
Emenike ve Diego Lugano'nun ardından sarı-lacivertli yabancı oyuncular hakkında transfer iddiaları her geçen gün güçleniyor Brezilyalı sol kanat oyuncusu Santos için menajerlerin İspanyol devleri Real Madrid ve Barcelona ile görüşme yaptığı ileri sürüldü
31 Temmuz 2011 Pazar - 09:33
Sabah
Emmanuel Emenike'yi 10 milyon Euro'ya Spartak Moskova'ya satan Fenerbahçe'de diğer yabancılar hakkındaki transfer haberleri de her geçen gün artıyor.
Son olarak Brezilyalı sol bek Andre Santos için İspanya'nın iki devi Real Madrid ve Barcelona'nın devrede olduğu iddia edildi.
Sabah Gazetesi'nin haberine göre; Barcelona'nın geçtiğimiz günlerde menajerler aracılığıyla Fenerbahçe'ye 7 milyon Euro'luk bir teklif ilettiği, Real Madrid'in de oyuncuyla görüşmek için aracılarla temasa geçtiği bildirildi.
Santos'un da yaşanan belirsizlik nedeniyle Fenerbahçe'den ayrılmaya sıcak baktığı gelen haberler arasında. İtalyan basını tarafından Juventus'la anlaştığı iddia edilen Uruguaylı Diego Lugano'nun, geçtiğimiz haftaya kadar Türkiye'den ayrılmayı düşünmediği, eşinin de 'Burada mutluyuz, Fenerbahçe'de devam et' dediği ileri sürüldü. Ancak özellikle Emenike'nin satışından sonra Lugano ve ailesinin de ayrılma fikrinde birleştiği, 31 yaşındaki oyuncunun menajeri Juan Figer'e kulüp araması yönünde talimat verdiği kaydedildi. Lugano'nun Fenerbahçe ile sözleşmesinde '3.5 milyon Euro'ya serbest kalır'maddesi bulunuyor. Ancak Fenerbahçe küme düşerse tüm yabancıları serbest kalacak.
STOCH'UN TALİBİ RUBİN KAZAN
Öte yandan Emenike'nin ardından bir başka Fenerbahçeli'ye de Rusya yolu gözüktü. Nijeryalı oyuncu Emmanuel Emenike'ye Spartak Moskova'yla birlikte talip olan, ancak 10 milyon Euro'ya Emenike'yi Moskova'ya kaptıran Rubin Kazan, Miroslav Stoch'a talip oldu.
22 yaşındaki Slovak yıldız için Fenerbahçe ile Rus kulübü yöneticilerinin önümüzdeki hafta başından itibaren görüşmelere başlayacağı ifade edildi. Takımdan ayrılması yüksek ihtimal olan bir başka futbolcu ise Daniel Güiza... Güiza, federasyonun vereceği karara göre hareket edecek. Şayet küme düşme olursa, İspanyol oyuncu ülkesinden bir takımla sözleşme imzalayacak. Bu ihtimali göz önünde bulunduran Okçu'nun menajerleri İspanya'da şu anda kulüp arayışında. Güiza ile ilgilenen kulüplerin Hercules, Malaga ve Mallorca olduğu bildirildi.
Diğer yabancılar neyse de Güiza biz küme düşsek bile takımda kalacak gibi geliyor bana.![]()
Ne Güiza'ymış anlamadım gitti, tamam iyi futbolcu ama tutmadı işte Fener'de, daha bu şike haberleri çıkmadan önce Bilica ile Güiza'nın gitmesi gerekiyordu bence.
Her sene Lugano'nun bu transfer haberlerinden bıktık. Her yıl aynı dedikodu, hep de Juventus'un adı geçiyor. Gitse de kurtulsak. İyi hoş futbolcu da bıktırdı artık bu takım arayışlarıyla. Gayet iyi bir para alıyor, taraftar da çok seviyor ama işin tadını kaçırdı, ben gitmesinden yanayım. Bir an önce kaça verirseniz verin, bedelsiz gitmesinden iyidir.
özer hurmacı: ''gerekirse iki sene bedava oynarım'' DHA
(/s)
"İngiltere'de 2 büyük takım vardır. 1-Liverpool, 2-Liverpool Genç Takımı" Bill Shankly
küme düşsek dahi neyapıp edip dia ve stoch'u elimizde tutmamız lazım. sanırım 3 yabancı hakkımız olacak diğeride alex olur..
Hani, kurşun sıksan geçmez geceden,Anlatamam, nasıl ıssız, nasıl karanlık... Ve zehir - zıkkım cıgaram.
Ben hala küme düşmemizi gerektirecek bir durumun varlığına inanmıyorum. Ama bu yaşanan kötü süreçte, ayrılmak isteyenin de yolu açık olsun. Gidenler için kim olursa olsun üzülmem. Gökhan Gönül bile, Alex bile gitse üzülmem. Gökhan Gönül kadar iyi olmasa da yüreğiyle oynayan İsmail Kartal'ı izledim. Lugano standartlarında olmasa da Fenerbahçe tarihinin en fazla maçına çıkmış, Fenerbahçe aşkıyla oynayan, göbekli Müjdat Yetkiner'i izledim. Alex gitsin, 16 yaşındaki Recep Niyaz'ı oynatırsın. Volkan Demirel gider, kimseyi bulamasan kaleye geçecek, Fenerbahçe'nin tarihini kitaplaştırmış Rüştü Dağlaroğlu'nun torunu en kötü anında bile gelir, iyi ya da kötü korur kaleni. Fenerbahçe forması sahaya çıkar. Lugano'suz da olsa çıkar.
daha 19 yaşında, düşlerinde özgür dünya...
hazırlık maçlarında en göze batan oyuncu özer'di, cristian'ın yanında.
ben bu sene özer'in vaadettiği patlamayı yapacağına inanıyorum.
(/s)
Basın saldırışa geçti.Bugünlerde bütün yabancı futbolcuların ayrılık haberlerini sık sık göreceğiz.Küme düşürüleceğimizi düşünmüyorum,fakat bu en kötü ihtimali aklımıza getirirsek Stoch ve Dia'yı ne yapıp edip kadroda tutmamız lazım.
Özer yanlış hatırlamıyorsam yıllardır doğru düzgün sezon öncesi kamplarında bulunamadı.Zaten bulunsa da uzun sakatlıklar geçirdiği için gücü yetmiyordu istediklerini yapmaya.Emre'de ilk geldiği sene dökülmüştü mesela sezon öncesi kampını kaçırdığından dolayı.Bu sene kendisinden umutluyum.
veya diyecektim ve demişimDia'nın şu hazırlık maçlarındaki performansını gördükten sonra ben de öyle düşünüyorum.Geçen seneye göre çok güçlenmiş.Bu sene Şampiyonlar Ligi'nde patlama yapar
Olumsuz bir durum oluşur ve küme düşürülürsek,Stoch'dan önce ikna edilmesi gereken futbolcu o olmalı.
iyi oyuncular ama takım küme düşerse kalmak istemez bence ikiside.
Hiçbirisi umurumda olmaz. Luganonun bu tip durumlarda her zaman şahsını düşündüğünü bildiğimiz için onun gitmek isteyecek olması normal geliyor. Yabancılarda bir tek Alex kalsa benim için yeterlidir. Emre GG Volkan üçlüsüde Türk olarak kalsın gerisi isteyen gider isteyen kalır hiç umurumda olmaz.
Marca: Güiza Granada'ya transfer olabilir
2 Ağustos 2011 11:13 | NTV Spor ve Ajanslar
İspanyol spor gazetesi Marca, Fenerbahçe'nin İspanyol futbolcusu Daniel Güiza'nın, Granada'ya transfer olabileceğini yazdı.
![]()
İspanyol spor gazetesi Marca, Fenerbahçe'nin İspanyol futbolcusu Daniel Güiza'nın, Granada'ya transfer olabileceğini yazdı.
"Güiza'yı transfer etmeye en yakın takım, Granada" diye yazan İspanyol gazetesi, La Liga takımlarından Mallorca, Getafe, Atletico Madrid'in Güiza ile ilgilenmesine rağmen şu anda Granada'nın isminin önde olduğunu ileri sürdü. Fenerbahçe'nin, "Güiza'nın bonservisini bedava vermeyi kabul ettiği ancak İspanyol futbolcudan 1 milyon euroluk alacağından feragat etmesini istediği" belirtildi.
Şike skandalına adı karışan Fenerbahçe'nin ligdeki geleceğinin Güiza'yı da çok yakından ilgilendirdiğini, sarı lacivertlilerin küme düşürülmesi halinde İspanyol futbolcunun takımdan ayrılmasının garanti olacağını yazan İspanyol gazetesi, "Şu anda anahtar Güiza'da. Eğer Granada'ya gelmek istiyorsa, Fenerbahçe'den alacağı 1 milyon euroyu bırakmalı ve Türk kulübünden kazandığı yıllık 3,5 milyon euroda indirim yapmalı" yorumunda bulundu.
Öte yandan, Fenerbahçe ile 1 yıllık daha sözleşmesi olan Güiza'nın basına yaptığı açıklamada, "La Liga başlamadan önce kendimi yeniden İspanya'da görüyorum. Evime (Jerez'i kastederek) yakın bir kulüp olma olasılığı yüksek" ifadesini kullandı.