Ramsey Xavi'nin, Cesc ise Iniesta'nın stilindeler, birbirleri ile uyumlular ancak Ramsey çok zayıf kalıyor ve deneyimsiz.Barcelona karşısında nasıl oynamışlardı hatırlayın.
Arsenal Avrupa'da temposu en yüksek takım şu anda. Sürekli tempoyu yönetememekten dolayı eleştirildiler. Bunun sonucu tempoyu düşüremedikleri için öne geçtikleri maçta dahi baskılı oynamaya devam edip puanlar kaybettiler.
Arsenal oyuncuları keskin bir dönemeçte, yetenekleri geliştirme şansları var. Eğer potansiyellerine yaklaşırlar ise Arsenal büyük bir güce sahip olacak. Mutlaka transfer de gelecektir, rotasyonu çok geniş bir kadro olacak ve bir iki sene sonra Barcelona'ya kafa tutabilecekler zannımca. 2 transfer Arsenal'i bambaşka bir takım yapar. Arsenal stadyum yapımı için ciddi borçlanmaya gitti, arkasına yapılan villalardan gelir sağladı ve borçlanmasını düzeltti. Biraz da zorunluluktan altyapıya yöneldiler.Düşündüğünüz kadar zengin olduklarını sanmıyorum.
Ramsey ve Cesc'in arkasına bir önlibero koymaları lazım, kanat oyuncularından da istedikleri verimi alamadıklarını düşünüyorum. Nasri'in performansı iyiydi aslında ama tek alternatif olarak hala eksikleri görünüyor. Vermaelen'in Kolou Toure'nin yerini doldurduğunu düşünüyor, o konuda pek hata yaptıklarını zannetmiyorum. Muhtemelen Kolou Toure kardeşi ile aynı takımda oynamak istedi, aynı sorun Cesc vs Barcelona için de var ve acil çözmeleri lazım.
TURKSPORTAL Interactive - FM Türkiye
Cengiz Haskan
Fenerbahçe Araştırmacısı