AdamLar Ligden ayrıLan Emenike yi biLe PFDK ya sevk etti![]()
AdamLar Ligden ayrıLan Emenike yi biLe PFDK ya sevk etti![]()
ÖLürken BiLe Yanımda oL sevgiLim...
yeni geldim eve. açıklama tam bir fiyaskodur bana göre. ha be adam madem iddianameyi bekleyecektin neden ligi erteledin. ayrıca; pfdk ya sevk etmeler laf olsun diyedir. sadri şenerin açıklamaları her zamanki gibi yersizdir. bu kadar belgeyle bizi düşürmedilerse demek ki; bu dava boştur. artık gönlüm rahat hiçbir şey olmaz bize. tek dileğim artık bir an önce başkanın içerden çıkması.
Eğer adaletsizlik karşısında tarafsız kalıyorsanız, zalimin tarafını seçmişsiniz demektir.
Sadri Senerin Son aciklamasinin bos oldugunu sanmiyorum adamin dedigi
Ellerinde Belge yok Trabzon Hakkinda Ama bizi Pfdk"ya sevk ediyorlar
Birde Su var hapiste olan bir adami nasil Pfdk"ya Sevk Ederler
Sirf Mehmet ali aydinlarin bu aciklamasi laf olsun torba dolsun diye bir aciklamadir bana gore.
Emenike olayı durumun vehametini gözler önüne seriyor zaten. Ama şimdi ona da prosedür falan derler. Adam transfer olmuş gitmiş ama bizim kurulumuza sevkediliyor. İçler acısı.
Galatasaray'dan federasyona sert tepki
G.Saray yönetim kurulu, "Cezalar ligin oynandığı sırada verilirse hesabı kim ödeyecek. Karar fiyaskodur" diye görüş belirtti.
Tüm planlar bozuldu
Liglerin başlama tarihini 9 Eylül'e erteleyerek, bütün planların bozulduğunu belirten yöneticiler, "Eğer cezalar ligin oynandığı sırada kesilirse, bunun hesabını kim verecek. Madem ki bir netice çıkmayacaktı, neden 9 Eylül'e kadar bekletildik" dedi.
Futbolumuz yara aldı
Yöneticiler şöyle konuştu: "Biz fedarasyonun oluşumunda tam destek verdik. Ancak görünen o ki bu federasyon sezon başlamadan çatladı ve tüm güvenilirliğini kaybetti. Federasyon kişileri kurtarma yeri değildir. Federasyon başkanın açıklamalarını şaşkınlık içinde dinledik. Türk futbolu bu olaylardan dolayı oldukça büyük yara almıştır."
INTERNETSPOR
http://www.iha.com.tr/haber/videowat...vid=8977&cid=6
şu videoya bakın arkadaşlar 3 yönetici yanyana yürürken adamın dediği lafa bak..
-beşiktaşıda kurtardık sayemde teşekkür etmeleri lazım bu kadar sonuç başka kimsede yokki diyor...
Videoyu izlemenizi oneririm 1.45"den sonrasi ozellikle Bazı maçlarla ilgili şike kanaati oluşmuş ama karar...
http://www.ligtv.com.tr/VideoHaber/?r=1&hid=96820
Her yere çekilebilecek bir konuşma.
-Beşiktaş'ı kurtardık sayende (da yok orada ve ses sanırım Mehmet Ali Aydınlar'a ait,Hüsnü Güreli'ye ait olmadığı kesin)
-Teşekkür etmeleri lazım.Bu kadar sonuç başka kimsede yokki.(Bu kadar sonuçtan kasıt,başka hiç bir Beşiktaş'lının kendisi kadar Beşiktaş'ın suçsuz olduğunu kanıtlama konusunda bu kadar sonuç almadığını kastediyor olabilir.Başka bir ihtimal ise soruşturma geçiren kulüpler arasında suçsuz olduğu konusunda bu kadar sonuç olan başka kulüp olmadığını kastediyor olabilir.)
So what?
Saike
yabancı sınırlamasından bahsediyor olabilir ama sonuç falan diyor bilmiyorum ne olduğunu ve ligler devam edicek , önemli değil şimdilik.
ama,
beşiktaş yerine fenerbahçe yazsak burada , basında , diğer sitelerde yazılacakları düşünemiyorum.
http://www.haber1903.com/futbol/husn...stu-h3136.html
Beşiktaş Kulübü eski yöneticisi ve Türkiye Futbol Federasyonu Mali İşlerden Sorumlu Üyesi Hüsnü Güreli'nin dün yapılan TFF açıklamasının ardından İHA kameralarına yansıyan " Beşiktaş'ı da kurtardık sayemde. Teşekkür etmeleri lazım. Başka kimsede yok ki bu kadar sonuç " sözleri gündeme bomba gibi düştü.
Konu ile ilgili HABER1903'e açıklama yapan Güreli;
"Sinan Vardar'ın Holding patronundan yönetici olursa bu kadar olur. Yabancı sayısını serbest bırakma kararı yanlıştır" açıklamasının ardından ben de " Bundan en çok Beşiktaş faydalandı. Biz bu kararımız ile Beşiktaş'ı kurtardık. Sayemde lafını da Beşiktaşlı bir eski yönetici olarak kullandım. Bu düşüncemi şikeye çekmişler. Şike ile ilgili hiç bir alakası yoktur " diyerek sözlerini tamamladı.
benim aklıma direkt yabancı hakkı gelmişti. öyledir de zaten...
Eğer adaletsizlik karşısında tarafsız kalıyorsanız, zalimin tarafını seçmişsiniz demektir.
arkadaşlar yapmayın gözünüzü seveyim bi kulaklık takıp dinleyin beşiktaşı kurtardık sayemde diyor başka kimsede yokki bu kadar şeyy delil sonuç diyor kamerayı görüp gülmeye başlıyolar iyi dinleyin orayı,yabancı futbolcularada şeyy delil sonuç dendiğini ilk kez burda duyuyorum. (bu benim görüşüm)
Allah'tan Fener'i kurtardık demedi yoksa ülkede iç isyan çıkmıştı...
Bende şu gündemin olduğu ortamda öyle bir şey olacağına ihtimal vermiyorum.
Delil diyorsa önemli bana diyor gibi geldi ama olay "delil" kelimesi bence.
Şu Sadri Şener'e birisi anlatsın, Delil yok değil, ceza verilecek YETERLİ somut delil yok, savunmalar alındıktan sonra ifadelerdeki tutarsızlığa göre ceza verebilir PFDK.. Madem delil yok gibi laflar edip de işi anlamak istedikleri anlamasın kimse..
"İngiltere'de 2 büyük takım vardır. 1-Liverpool, 2-Liverpool Genç Takımı" Bill Shankly
Etik kurulunun raporunu bir defa daha dinle istersen.
Etik kurulu elimizdeki belgelere gore bazi musabakalarda sike, sike tesebbusu, tesvik veya tesvik tesebbusu vardir diyor. Fakat savunma almadan bu konuda nihai karar veremeyiz diyor.
Ayrica eksik deliller de var, bu delillerin ulasmasindan sonra yeniden inceleme yapilabilir deniyor.
Bence dunku aciklamaya en az sevinmesi gereken arkadaslar bu olaylarda takimlarinin isimleri gecen ve futbolsever arkadaslar.
Futbolseverlerin futbol izleme zevki saibeli olacak bir ligi baslatarak baltalandi. Hafta sonu sadece egelence icin stada gidecek aileler futboldan sogutuldu.
Isimleri gecen takimlarin taraftarlari ise az sevinme degil, uzulmeleri gerekli. Bu sezon lig baslar ve sezon ortasi, sezon sonu veya ilerleyen donemde karar cikar ve takimlarina ceza uygulanirsa, is sadece o cezalarla bitmeyecek. Anladigim kadariyla Avrupa'da eledikleri takimlardan tutun, ligde maglup ettikleri takimlara kadar herkesin dava acma ve tazminat isteme hakki dogacak. Mesela Fenerbahce Sampiyonlar Ligine katildi, karar sonrasi esasinda Trabzon'un gitmesi gerektigi ortaya cikti. Fenerbahce'nin Sampiyonlar Liginde kazandigi gelirleri Trabzon almak icin dava acacak. Diyelim Fenerbahce sampiyonlar ligi grubunda Arsenal'i yendi ve eledi. Arsenal, Fenerbahce'ye sampiyonlar ligine haksiz katildigi icin dava acacak. Ligde galibiyet ve beraberlik basina prim odeniyor. Bu primleri almak icin Super Lig kulupleri birer birer dava acacak.
Ligler oynanmasin diyorum basindan beri. Liglerin oynanmasinin ortaya cikartacagi bu kaosun yarayacagi bir tek grup var. Medya. Futbol da, Federasyon da, Kuluper de buyuk zarar gorecek bu isin uzatilmasi sonunda.
abi federasyon hata yapmıştır ama bence en başta ligleri erteleyerek. hukuk diyor ki senin onları dinleme hakkın yok. federasyon ne yapsın yargısız infaz mı ? bu karar zaten kaçınılmazdı. ancak şöyle olabilirdi: herkesin %100 suçsuz olduğunu anlardı etik kurul ve federasyon. o zamanda savunma almalarına gerek olmazdı. ancak şimdi buna tam kanaat getirmeden onları dinlemem gerekir diyor.
ama hatayı en başta yapmıştır ligleri erteleyerek.
ben dün ki basın toplantısının bir kısmını seyretme şansı yakaladım ve Mehmet Ali Aydınlar'ın da etik kurulunun sunduğu rapordan bir parça okuduğunu dinledim.Orada; etik kurulu şike ve teşviki ispatlayacak kadar belgelere rast gelmediklerini beyan etmişlerdi.Ben mi yanlış dinledim diyeceğim hayı dinlemedim.Mehmet Ali Aydınlar çıktı ve etik kurulunun raporunda "karar vermeye yetecek kadar somut kanıtın" olmadığını ilettiğini söyledi.Bu şartlarda etik kurulun raporu doğrultusunda kimse fenerbahçeye ya da diğer takımlara ceza veremez.Kararı ertelemekte özgür spor hukuku sözüne ihanettir.
ayrıca anlamıyorum lig ne kadar oynanmasın? 1 sezon oynanmasın istiyorsanız bu saçmalıktır.
"İngiltere'de 2 büyük takım vardır. 1-Liverpool, 2-Liverpool Genç Takımı" Bill Shankly
"Bjk'yi kurtardık sayemde bana teşekkür etmeleri lazım" Hüsnü Güreli![]()
Etik kurulu metini benim M. Ali Aydinlar'in okumasindan yazdigim sekliyle yukarida.Kurul calismalari boyunca, daha once cumhuriyet savciligi tarafindan ifadesi alinamayan bazi kisilerin ifadelerine ve ifadesi alinan kisilerin ek ifadelerine basvuruldugu ogrenilmistir.
Bu kisilere ait ifadelerin ek kanit olarak talep edilmesine ragmen kurulumuza ulastirilmamistir.
Somut bir iddianin dogru olup olmadigi konusunda objektif olarak saglikli bir sonuca ulasilabilmesi icin ilgililerin ifadelerine basvurulmasi bazi yetkili kisi ve kurumlardan bilgi ve belgi edinilmesinin zorunlu oldugu tartismasizdir.
Bu husus, hukukun tum alanlarinda gecerli olan hukuki dinlenilme hakkinin gerekiginin yerine getirilmesi bakimindan da onemlidir. Ancak kurulumuza sevk olunan dosyada cumhuriyet savciligi gizlilik kararindaki dosyalar da yer aldigindan yapilacak incelemede ilgililerin ifadelerine basvurulmasi gizlilik kararinin ihlal edilecegi anlamina gelmektedir.
Bu gerekcelerle kurulumuz incelemelerini kendisine teblig edilen dosyadaki belgeler cercevesinde ve bunlarla sinirli olarak yurutmek durumunda kalmistir.
Bu zorunluluk sonucu bazi iddialar hakkinda kanaat olusturmaya yetecek deliller bulunmadigi, bazi kisilerle ilgili olarak da somut olayla ilgilerinin kurulamadigi gorulmustur.
Gizlilik karari sebebiyle tum bilgi ve belgelere ulasmanin da hukuken imkansiz oldugu gozden uzak tutulmamalidir.
Kurulumuz, dosya icerigi ile sinirli olarak yaptigi inceleme ve degerlendirmeler sonunda kanaat olusturmaya yetecek duzeyde kanit bulunan bazi musabakalardaki eylemlerin, ilgili kisiler ve kisilerin eylem ve davranislarinin kulupleri izafesinin mumkun oldugu durumlarda spor kulupleri bakimindan sike,sike tesebbusu, tesvik primi veya tesvik primine tesebbus olustugu kanaatine ulasmis bazi musabakalar bakimindan yada olaylarda adi gecen kisiler acisindan ise kanaat olusturmaya yetecek kanit bulunmadigi seklinde gorus bildirmistir.
Bu sekilde karar verilen durumlarda sike veya tesvik primi vakalarinin gerceklesip gerceklesmedigi konusunda bir suphe mevcuttur. Ancak bu suphe dogrultusunda kanaat getirmeye yetecek kanit bulunmamaktadir.
Savciligin gizlilik kararinin kalkmasi veya iddianamenin duzenlenmesi ile birlikte delillerin kamuoyuna acilmasindan sonra yeni delillere ulasilmasi ve TFF yonetim kurulunun, kurulumuzu tekrar gorevlendirmesi durumunda yeniden inceleme yapilmasi mumkundur.
Kurulumuz ayrica dosyadaki kanitlar cercevesinde bazi kisilerin savcilik evraklarinda supheli olarak belirtilmelerine ragmen somut olayla ilgisi gosterilen yeterli kanit bulunmadigi yonunde kanaat bildirilmistir.
Elde olan belgelere gore bazi musabakalarda sike, sike tesebbus, tesvik veya tesvik tesebbusu olustugu konusunda kanaat getirilmistir diyor etik kurulu.
Devaminda da dedigi, savunmalarini alamadigimiz icin bu eylemler konusunda karar ver( e)miyoruz, gizlilik kalktigi zaman bu konuda tekrar gorevlendirilirsek bu konuda yeniden inceleme yapariz.
Yani bundan cikartilacak bazi maclarda sike vs. var ama bunun kararini, etik kurulu olarak biz kendimizi riske almamak icin bu karari savunma almadan vermek istemiyoruz ama ileride bizden calisma yapmamiz istenirse bu calismayi yapariz.
Bu kararsizlik nedeniyle baskalari zarar gorurse de sorumlulugu uzerimize almiyoruz (ozellikle M. Ali Aydinlar'in Avrupa kupalarina gitme konusundaki kendine guvenen gitsin yorumu da bu yonde yorumlanabilir).
Temizlik yapmak icin gerekiyorsa 5 yil oynanmasin. Futbol, etik degerlerden daha onemli degil. Etik degerlere yeterli onem verilmedigi icin bu sorusturma ile karsi karsiyayiz.ayrıca anlamıyorum lig ne kadar oynanmasın? 1 sezon oynanmasın istiyorsanız bu saçmalıktır.
"Delil yetersizliği" kavramı vardır hukukta. Bu ne demektir, istenildiği kadar kanaat getirilirse getirilsin "deliller" yeterli olmadığı, kişiye isnat edilen suçun delillendirilemediği söz konusu ise kişi delil yetersizliğinden beraat eder. Ortaya bir iddia atılıyorsa, bu delillendirilmelidir. Söz konusu rapordaki ifade senin dediğin gibi "savunmaları aldığımızda yeniden inceleriz" demek değildir. Eğer öyle olsaydı, şu ifadeler yer alırdı:
"Filanca müsabakalarda şike, şikeye teşebbüs, teşvik primi ve teşvik primine teşebbüs oluştuğu kanaatine varılmış olup kesin hüküm verilebilmesi için suç isnat edilen gerçek ve tüzel kişilerin savunmalarının alınması gerekmektedir."
Oysa kurulun raporu oldukça açık. Halk diliyle söylemek gerekirse: "Eldeki deliller yeterli değil, bu deliller takımların şike yaptığını göstermez. Her ne kadar kanaat oluşacak belgeler mevcut olsa da, bunun daha sağlam belgelerle ispatlanması gerekir. Eldeki verilerle takımların şike yaptığı sonucuna varılamaz."
Ha eğer ortada gerçekten bir para transferi olsaydı, (Ümit Karan'ın çantasında para olmadığı ispatlandı) o zaman zaten yeterli delil var olduğundan yaptırım uygulanabilirdi. Konuşmalar da yeterli değil. Semih "Abi mamalansalar yenerler, yenmeyi bırak berabere kalsalar yeter" diyor. Buradan kesin bir anlam çıkmıyor mesela teşvik primi için. "Abi parayı gönderdik Eskişehirspor'a, çıkıp adam gibi oynayacaklar, yenmeseler de olur." diye bir konuşma geçse, eyvallah. Ama sen bu konuşmayı teşviğe çekemezsin. Ben de kalkıp iyi futbol oynamaları anlamını çıkarabilirim. Ciddi bir yaptırım var, o yüzden böyle saçma sapan konuşmalarla kimseye ağır cezalar verilip bunun vebali alınamaz.
26 klasörlük delil eğer bir yeterli kanıt olarak nitelendirilemiyorsa -ki kurulun içinde Prof. Dr. Oğuz Atalay gibi değerli bir hukuk adamı da var, diğer üyeler de çok değerli hukukçular- kimse federasyonu suçlamasın, Etik Kurulu'nu suçlamasın. Hukukun H'sinden anlamayan insanlar kalkıp da yıllarını mesleklerine adamış, 26 klasörü 25 gün incelemiş ve 150 sayfalık mütalaa yazmış kurulu eleştiremez.
Artık insanlar kurula bile inanmaz hale gelmiş![]()
Harika. O zaman uzun metin yazmisligin vardir. Bilirsin ki bir metin yazildiginda bunun basi ile sonu birbirinden bagimsiz degildir. Cumlelerin birbirlerini takip etmesinin bir nedeni vardir.
Delil yetersizligi olarak tabir ettigini, zaten Etik kurulu asagidaki cumlelerde aciklamiyormu?
Ilgililerin ifadesine basvuramadiklari icin calismalarini sadece savciliktan gelen belgelerle yapmak zorunda olduklarini ve bu nedenle savunma almadan saglikli bir karar alamayacaklarini soylemiyor mu bu cumleler?Somut bir iddianin dogru olup olmadigi konusunda objektif olarak saglikli bir sonuca ulasilabilmesi icin ilgililerin ifadelerine basvurulmasi bazi yetkili kisi ve kurumlardan bilgi ve belgi edinilmesinin zorunlu oldugu tartismasizdir.
Bu husus, hukukun tum alanlarinda gecerli olan hukuki dinlenilme hakkinin gerekiginin yerine getirilmesi bakimindan da onemlidir. Ancak kurulumuza sevk olunan dosyada cumhuriyet savciligi gizlilik kararindaki dosyalar da yer aldigindan yapilacak incelemede ilgililerin ifadelerine basvurulmasi gizlilik kararinin ihlal edilecegi anlamina gelmektedir.
Bu gerekcelerle kurulumuz incelemelerini kendisine teblig edilen dosyadaki belgeler cercevesinde ve bunlarla sinirli olarak yurutmek durumunda kalmistir.
Burada da diyor ki savunma alamadigimiz icin bazi konularda kanaat olusturacak yeterli deliller bulamadik. Tum belgelere de ulasamiyoruz. Ama elimizdeki belgelere gore bazi maclarda sike vs. olduguna kanaat getirebiliyoruz, bazilarinda ise kanaat getiremiyoruz denmiyor mu?Bu zorunluluk sonucu bazi iddialar hakkinda kanaat olusturmaya yetecek deliller bulunmadigi, bazi kisilerle ilgili olarak da somut olayla ilgilerinin kurulamadigi gorulmustur.
Gizlilik karari sebebiyle tum bilgi ve belgelere ulasmanin da hukuken imkansiz oldugu gozden uzak tutulmamalidir.
Kurulumuz, dosya icerigi ile sinirli olarak yaptigi inceleme ve degerlendirmeler sonunda kanaat olusturmaya yetecek duzeyde kanit bulunan bazi musabakalardaki eylemlerin, ilgili kisiler ve kisilerin eylem ve davranislarinin kulupleri izafesinin mumkun oldugu durumlarda spor kulupleri bakimindan sike,sike tesebbusu, tesvik primi veya tesvik primine tesebbus olustugu kanaatine ulasmis bazi musabakalar bakimindan yada olaylarda adi gecen kisiler acisindan ise kanaat olusturmaya yetecek kanit bulunmadigi seklinde gorus bildirmistir.
Burada da yukaridaki iki bolumun ozeti yapiliyor. Savunma alamiyoruz, elimizde sike olduguna kanaat getirebilecegimiz bazi belgeler var ama bu konuda nihai karar veremiyoruz cunku elimizde sadece etik kuruluna teblig edilen belgeler var (ilgililerin savunmasi yok) savunma tarafi olmadigi icin de elimizdeki deliller yeterli degil denilmiyormu?.Bu sekilde karar verilen durumlarda sike veya tesvik primi vakalarinin gerceklesip gerceklesmedigi konusunda bir suphe mevcuttur. Ancak bu suphe dogrultusunda kanaat getirmeye yetecek kanit bulunmamaktadir.
Savciligin gizlilik kararinin kalkmasi veya iddianamenin duzenlenmesi ile birlikte delillerin kamuoyuna acilmasindan sonra yeni delillere ulasilmasi ve TFF yonetim kurulunun, kurulumuzu tekrar gorevlendirmesi durumunda yeniden inceleme yapilmasi mumkundur.
Gizlilik karari kalktigi, delillerin kamuoyuna ulastigi ve biz de savunma alabilecegimiz zaman bize bu gorev verilirse tekrar incemele yapariz demiyor mu?
Hukuk falan yok bu yazdiklarimin icinde. Etik kurulundaki insanlarin bize verdigi mesaji anlama var. Hukuk konusunda yorum zaten yapmam cunku hukukcu degilim. Beni sucladigin gibi etik kurulunu da elestirmiyorum. Eminim onlar hukuku yorumladiklari sekilde en dogru karari vermislerdir.
Benim elestirim sadece ve sadece ortalik bu kadar karisik durumdayken liglerin ileride buyuk yaptirimlar cikmasi ihtimali varken baslatilmasi.
Last edited by perpetua : 16.Ağustos.2011 at 20:48
Mehmet Ali Aydınlar'ın niyeti hakkında bir fikrim yok, iyi midir kötü müdür taraflı mıdır tarafsız mıdır bilemem. Bir çok kişinin de benim durumumda olduğunu biliyorum. Tecrübesizliğinden ve göreve gelir gelmez böyle bir süreç ile karşılaşmasının da etkisiyle, yaptığı ilk açıklamadan son açıklamaya kadar söylediği çoğu şey tutarsız. İnsanlara güven veremiyor, soruşturmada adı geçen takımların taraftarları da eleştiriyor, diğer takım taraftarları da. Konuşmalarında konuya hakim olmadığı çok belli, bir çok şey olabilir diyerek geçiştirilebilir belki ama şu son Avrupa'ya gidecek takımlarla ilgili yaptığı yorum, ibretliktir.
Ligi ertelemeleri doğru bir karardı, ancak o karar açıklandığında Mehmet Ali Aydınlar, bu sürede bir karar vereceğiz demişti. Dün yaptığı açıklama ise, verdiği teminat ile örtüşmüyor. Ortaya sürdükleri savunma hakkı dün mü ortaya çıktı ? Bir karar vereceğiz derken bundan kimsenin haberi yok muydu ? Evet savunma hakları var, madem federasyon gizlilikten ötürü savunma alamayacaktı neden karar vereceğiz diyor ki ?
Şimdi lig başlayacak, hukuki süreçte herkes aklanır, kimse suçlu çıkmazsa federasyonun tutumu sorun yaratmayacak, herşey tıkırında devam edecek. Ancak bir kişi bile suçlu çıkarsa çok farklı şekillerde hak ihlalleri ve buna bağlı talepler olacak. Şaibeli başlayan lig, kaos ile devam edecek. Mehmet Ali Aydınlar ve yönetimi bu süreci yönetemedi.