Crysis'in Türkçe çıkması satış pazarlaması değil, oyunu yapan firma olan Crytek'in kurucularının ve sahiplerinin 3 Türk Kardeş olmasıdır. Türkçe çıkan oyunlar konusunda satışın arttığını düşünüyorum ben. Senin çevrende almayan olabilir ama benim çevremde sırf Türkçe diye menejerlik oyunlarıyla alakası olmamasına rağmen CM'yi alan bile oldu. Biz gazla çalışan bi millet olduğumuz için ufak bir reklamla satış rakamlarını patlatmak çok kolay olur diye düşünüyorum.
SI'yın yaptıkları konusunda bende Türkçe yoksa orjinalde yok düşüncesindeyim. Çünkü bize alırsanız yaparız garantisini bir türlü vermiyorlar ve satış rakamlarını yüksek tutuyorlar. İngilizcesi yeterli seviyede olmayan kişilere ulaşacak hizmet verilmezse geri dönüşünüde beklememeliler. Adam anlamadığı oyuna niye 80-90TL versin ki. Ayrıca SI'in bu yamada cebinden para da çıkmayacak sonuçta burada bu çeviriyi yapacak ekip SI'dan herhangi bir ücret talep etmiyor. SI'ın yapacağı tek şey bu çeviriyi oyuna eklemek ve ülkedeki satış rakamlarını gözlemek. Satmasa bile şirketin eline yapışmayacak ya da zarara uğratmayacak nasıl olsa.