Sayfa 7 / 16 İlkİlk ... 56789 ... SonSon
181 ile 210 arası toplam 472 sonuç

Konu: FM 2012 - Yeni Özellikler

1. Default

Benim oyunun Türkçe olmasından sonraki en önemli beklentim; takım aldığımızda antrenörlerimizi de kendimiz seçmemiz.Bu olay tüm dünyada böyle oluyor.Şimdi giriyoruz takıma eldeki malzemelerle (antrenörlerle) traning ratingleri 3 yıldızı geçmiyor çoğu zaman.Adamları da ha deyince kovamıyorsun.kovsan yeni adam bulmaya çalışsan, başkan sana"bu kadar antrenör yeter bizim takıma" diyebiliyor.Türlü türlü saçmalık oluyor yani.Bu olay düzeltilsin derim

Quote Originally Posted by nannar View Post
    mevcut taktik sistemi üzerine "ofanstayken" yani top bizdeyken ve "savunmadayken" yani top rakibe geçtiğinde şeklinde 2 ayrı şablon içeren bir taktik ayarı en büyük hayalim. Bu sayede AMR ve AML'deki paşaları savunmaya ayrdıma çekebiliriz.
    Kesinlikle, gerçek hayatta bizim gibi misal 4-4-2 şeklinde dizdiklerinide hiç zannetmiyorum hocaların tahtaya.
    Defans ayrı, ofans ayrı taktik en mantıklısı.
    Belki ben top bizdeyken daha çok 4-3-3 istiyorum, ama top rakipteyken 4-5-1 olsun istiyorum.
    Bu yapılabilir ve çok mantıklı bi fikir.

ne söylerseniz söyleyin boş! Sigames kafasına ne eserse onu yapıcak.

Nesil
    2007
    Yer
    Konya

rakibi 5-0 yensende rakibe 3-0 yenilsende aynı takım konuşmaları var değişsin bunlar

Nesil
    2008
    Yer
    Antakya

- Herhangi bir yerde, herhangi bir zamanda yönetim
    Dilediğiniz zaman kayıtlı oyunlarınızda ki oynanabilir ligler üzerinde bu özelliği ekleyebilirsiniz. Gelecek sezon başında şu ülkede yönetim göster yaparak kariyerinizin başında seçmiş olduğunuz ülkede kalmayabilirsiniz.

- Ses Tonu
    Yeni ses yonu sistemi ile takım konuşmaları ve görüşmelerde ses tonunuzun derecesini belirleyebilirsiniz. Yorumlarınızda yorum başına 6 farklı ton kullanabileceksiniz.

Esnek Oyun İmkanı: Bilgisayarınız pek güçlü değilse ve oyun oynarken fazla lig seçememekten dert yanıyorsanız,bunları unutmanın vakti geldi. Oyuna eklenen yeni özellik sayesinde oynanabilir ülkeleri,istediğiniz zaman değiştirebiliyorsunuz. 2 sezonluk İngiltere maceranızın ardından İtalya'ya yelken açmanız için işlemcinizin adını sormayacağız artık!

Konuşma: Takımınızla çok daha etkili konuşabilirsiniz artık. Fatih Terim'in "haydi aslanlarım" ruhunu taşıyan Football Manager 2012 ile 6 farklı ton seçebilir ve geliştirilmiş takım konuşmaları ile oyun zevkinizi katlayabilirsiniz.

bu ikisi çok olmuş bence

Nesil
    2006
    Yer
    İzmir

acaba en fazla tonu seçersek futbolculara dalabiliyor muyuz

Nesil
    2007
    Yer
    Ankara

Bakın demedi demeyin, SIGames yavaş yavaş önerilerimizi dinliyo. Bu seride bağırma, gelecek yılda oyuncuya dalma seçeneğini koyacak galiba

1- Hutton olayı tamamen oyunun Finans/Transfer dengesi ile alakalı. Mesela biz diğer takımların finans bütçesi ile ilgili fikre sahip değiliz. Ama yapay zeka bizim transfer bütçemizi biliyor. Oyuncuyu bize daha pahalıya satıyor, oyuncuya kontrat verirken bizim klübümüzden daha çok para istiyor. Başka bir vasat klüp o oyuncuya teklif yaptığında daha az para/maaş istiyorlar. Aslında bu durumda kötü birşey yok ama bizde mesela diğer klüplerin finans bilgileri hakkında minimum bir bilgiye sahip olmalıyız. Diyelim ki oldu, 30M transfer bütçesi olan bir yapay zeka takıma, değeri 10M olan adamı 25M'den önerirsek kabul etmemeli. 15M'in üzerinde teklif yapmamalı.

2- Türkçe bir FM. Aslında hayal gibi ama hayal etmek gerçeğin provasıdır derler

3- İletişim/Etkileşim seçeneklerinin artması gerekli. Medyaya demeç vermek dışında herhangi bir adım atamıyoruz. Mesela istediğimiz oyuncuyla aynı mili takımda oynayan bir oyuncumuzdan ikna konusunda yardım istemek. (Bknz: Emre Belözoğlu'nun Selçuk İnan'la konuşması)

4- Özel hayat diyorsunuzda kendimize Ev alırsak, araba alırsak onu aldık bunu aldık ne yapacağız bunları? New Star Soccer 3'teki gibi güzel bir sistem oturtulursa mükkemmel olur. Klasik FM oyuncularının bu oyuna ısınmama olasılığını düşürürsek ek mod olarak kullanılabilir. Quick Start koyacağınıza bunu koyun.

5- Gerilim seviyesi yüksek olan bir derbi karşılaşmasında seyircilerin sahaya yabancı madde atması, sahaya taraftar girmesi, maçın ertelenmesi veya hakemlerin soyunma odasına gidip 10dk ortalığın sakinleşmesini beklese.

6- Ben mesela TFF hakkında sert eleştirilerimden dolayı 1 maç haklarımdan men cezası almış ve maçı asistan oynamıştı.5.Madde dahilinde saha kapatma, para cezası veya seyircisiz oynama cezası olsa oyuna gerçeklik katardı.

7- Kupa törenine şahit olmak isterdim. Uzun bir lig maratonunun ardından maçın bitiş düdüğü ile sevinen taraftarlar, sahanın içinde arkadaşlarına sarılıp zaferi kutlayan oyuncular. Şampiyonlar Ligi'nin finalinde bile kaybetsek madalya törenine katılmak.

8- 7.Madde olursa kendimizi de görmek zorundayız. Oyunu yaratırken kendi tipimizi ayarlamak ta olsa hiç fena olmaz idi. Böylece yedek klübesinde kendimizi görebilirdik.

9- Oyun motorundaki kaleci animasyonları düzeltilmeli. Bazen animasyonların kötü olduğundan gol yediğimi düşünüyorum.

Benim isteklerim bunlar, başkanlık modunu bende isterim ama FOOTBALL MANAGER ismine ve yapısına uygun olmadığını düşünüyorum. Ama ayrı bir mod olarak konulsada oynayabilirim.

Karlı havalarda oynanan maçlarda topun Kırmızı/Turunucu yerine Siyah olmasını istiyorum. Renk körüyseniz ve takımınız kışın karlı havada oynuyorsa hayat gerçekten zor oluyor yeşil çimler üzerinde

Maç motorunu düzeltsinler bazen çok saçma goller kaçıyo bide türkçe olsaydı iyi olurdu ama yine yok türkçe

Quote Originally Posted by ASLAN1905 View Post
    Maç motorunu düzeltsinler bazen çok saçma goller kaçıyo bide türkçe olsaydı iyi olurdu ama yine yok türkçe
    Sanırım 2D idi adamlar top şeklindeydi üstten görünüyordu, o bence 3D ye göre daha iyi onu kullan (fm 11 )

sakary Ali Misafir

Sezon öncesinde hazırlık kampları eklenebilir.Mesela bir takım yurt dışına gidiyor oraya giden diğer takımlarla da tarafsız sahada maç oynayabilir.

Mesela Ocak ayında çoğu takım Antalya'ya geliyor..

Nesil
    2006
    Yer
    Malatya

Oyuncu değeri ne ise o fiyata satılsın, gerçek hayatta şu adamın değeri 20 m TL diyip de kendi takımı ama ben 40 m TL istiyorum diyemiyor. Oyunda ise Neymar'ın değeri 9 m ama benden 107 m istediler ilk sezon. Madem öyle değeri olarak altında 50-60 yazsın da içimiz yanmasın.

Quote Originally Posted by sakary Ali View Post
    Sezon öncesinde hazırlık kampları eklenebilir.Mesela bir takım yurt dışına gidiyor oraya giden diğer takımlarla da tarafsız sahada maç oynayabilir.

Mesela Ocak ayında çoğu takım Antalya'ya geliyor..
    Sanırım Vardı Öyle Bişe Kamp mıydı neydi fazla hatırlayamadım şimdi

Nesil
    2007
    Yer
    Ankara

Quote Originally Posted by jesmatador View Post
    Sanırım Vardı Öyle Bişe Kamp mıydı neydi fazla hatırlayamadım şimdi
    Şuanki kamp sisteminin içeriği değiştirilip benim önceki sayfada önerdiğim gibi olsa çok daha süper olur:

Quote Originally Posted by SAİT71 View Post
    Kamp merkezlerimiz olabilir. Bu konu illa şart değil ama Düzce Topuk Yaylası gibi gerçeğe uygun olarak kamp amaçlı tesis yaptırabilme imkanımız olmalı. En azından kamp masrafı olmaz.

Bence sezon öncesi kamplar Fm'de şöyle olmalı. Mesela yardımcımızı görevlendirip hangi merkezde hangi takım kamp yapıyor diye rapor hazırlatabiliriz. Yada kamp programı yaparken Antalya şehrinde kampa giren takımlar listelenebilir. Böylece orda hangi takım var biliriz ve buna göre seçeriz kamp yerimizi. Mesela Almanyanın bir şehrine gidiyoruz ordaki takımları görebilelim. Bu şehirlere büyük takımların gelme olasılığıda şehrin popülaritesine bağlanabilir. Böyle olursa daha gerçeğe yakın olur. Atıyorum 2. ligdeki bir takımda antalyada Avrupanın iyi takımlarıyla oynama şansı yakalar. Tabi 2.3. ligde oynayan yabancı kulüplerde olur orada.

Artık teknik adam kamerası olsun ya mesela kamera açısı yedek kulübesi içerisinden gösterilsin sonra arada bir ayağa kalkıp saha kenarına falan gelelim .

Sizcede güzel olmazmıydı ?

ve birşey daha

mesela bazı oyuncular problem yaşasa teknik adamlarla .
    antrenmana gelmedi uyarıları daha ayrıntılı olsa mesela (x adlı hocayla yasadıgı sorunlar nedeniyle vs.vs)
    x adlı oyuncu izinsiz ülkesine gitti vs.
    kadro dışı bırakıldı gibi uyarı/bildirimler olsa .

x adlı oyuncu ülkesinden geç döndü

x adlı oyuncu kampa geç katıldı (mesela kadromuza bakınca oyuncu ikonlarında dönmedi olsun
    hani tatilde-mutsuz-vs falan yazarya)

oyuncular sadece teknik direktörü sevmiyor
    bazen bence takım arkadaşlarıylada sorun yaşamalı
    oyuncu bilgi ekranında X adlı oyuncu x adlı oyuncuyu sevmiyor da olabilir

x adlı oyuncu sözleşmesi bitmeden kulüpten habersiz x adlı takımla görüşüyor vs.

oyuna başlarken yada daha sonra favori takım gibi
    favori oyuncu favori personel yazma olsun

antrenmanlarda kros çalışmaları olsun

son olarak gelişmemiş ülkelerin ligleri yer alacağına
    birleşik arap emirlikleri - katar ligi - s.arabistan vs. olsun
    Last edited by burc ugur : 20.Ağustos.2011 at 19:58

msgm sılemedım sılersenız sevınırım flood amaclı bırlestırdım dıger msgmla..

Quote Originally Posted by _yoLcu_ View Post
    acaba en fazla tonu seçersek futbolculara dalabiliyor muyuz
    yılmaz vural mode

artık favorı personel durumunda gelısme olsun.. cok sevdıgım oyuncularda adım yazıyor fakat bende yazmıyor. en azından ısım yazsınmı dıye teklıf gelsın kabul edersek yazsın etmezsek yazmasın. sevmedıgımızde yazsın ne guzel olur

Nesil
    2008
    Yer
    fethiye

Bir kulübun favori oyuncularindan biri olan fakat futbolu birakinca kulüple alakasi kalmayan birisini (Örneğin Oliver Kahn > Bayern Münih kaleçi antrenörü gibi) personel olarak teknik heyetimize katinca taraftar bize tesekkur etsin,guvenirligimiz artsin
    Last edited by nikootinn : 21.Ağustos.2011 at 01:20

Aldığımız paranın bir amaca hizmet etmesi şöyle olabilir.
    Misal biz borcu olan bir adamız ve kolay yoldan borclardan kurtulmak için menejer olmaya karar verdik ve aldıgımız maaşlarla bu borcu ödeyelim. Oyuna başlarkende isteyen borçla başlasın isteyen normal bir şekilde

- Top toplayıcı eklenmeli oyuna kesinlikle; 10 ve 11de kaleci gidip taca çıkmış topu alıyor aut kullanmak için
    - Zaman geçirme olayı çok abartılıydı 10 ve 11de. 1,5 dk korner atışını beklediğimi hatılıyorum. Hakem böyle durumlarda kart göstermeli.
    - Home grown oyuncu bugu vardı 11de. o kesinliklefixlenmeli, çok büyük sıkıntı yaratıyordu 2017den sonra.
    - Tesis geliştirmelerde fln planlama aşaması daha kısa sürmeli.

şimdilik bunlar geldi aklıma.

Nesil
    2010
    Yer
    Karabük

Teknik direktör yüzleri yapılabilir.Biz seçeriz ve maçta bizi gösterir.En başta sinirli - mülayim gibi - normal seçenekleri olabilir.Maçta bizi gösterirken sinirli seçtiysek full bağıran bir moda girebiliriz.Veya basın mensupları soru sormaya korkar falan.Bunlar hoş ayrıntılar olur.

İlk sayfalarda dediğim gibi , oyuncu bulmak için sadece scout gerekmez.Gidersin Endonezya'ya kamp kurdurursun.Ordaki altyapı çalışanları sana önerir.Harika bir şey olur.

Paramızı harcayacak yerler yapılmalıdır bence.Maaştan kesip bütçeye koyma falan.

GS'de oynayanlar bilirler.Nerdeyse her maaş - transfer bütçesi istediğinizde cevap hayır olur.Bir düşünün.2.senesinde ŞL finali oynamış takıma transfer bütçesi isteyince vermiyor.Finansı kendim düzelttim yemin ederim

Şimdilik bu kadar

Nesil
    2003
    Yer
    Antalya

CM 2 ile başlayıp FM 11 ile devam ettim. Ben bu oyunu gol atınca ekranın ortasında takımın renkleri ile yanıp sönen "Gooooaaaaaalll" yazısıyla sevdim. O zamanlar ne korner hatası vardı ne de Crush Dump. 3 boyuta önem vereceklerine bunlara vakit ayırsınlar, ben yine sadece yazılarla oynayayım. Başka birşey istemem.
    daha 19 yaşında, düşlerinde özgür dünya...

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul/Antalya

Şu kontrat saçmalığını düzeltsinler. Bir oyuncuyla 1 sezonda 3-4 kere kontrat yenilediğimiz oluyor. Oyuncuların menejerleriylede irtibat kurma şansımız olursa güzel bir eklenti olur.

Nesil
    2008
    Yer
    Antakya

Maç motoru hala saçma. Top boştayken oyuncular koşmuyor, yürüyerek topa gidiyorlar. Kontralarda ise oyuncu topu aldıktan sonra koşacağına rakibin defansının yerleşmesini bekliyor. Kanatlardan gelenler illa ki içeri girip şu çekecek, kanatlardan gelip orta yapıp kafa vuruşuyla gol olduğunu pek göremiyorum. Daha çok şey yazmakla bitmez. Kaleci ile baş başa yukardaki oyuncuya verip %100 gol pozisyonunu mahvedip kaleye vuranlar. 3d yapacaklarına bunları bir düzeltsinler. Bir oyuncunun morali düzelmesi için gol atması gerekmiyor. Yahu daha hepsini yazsam sayfalar sığmaz.

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

3 basit hata var bence maç motorunda kolayca düzeltilebilecek.

1-) korner kullanıldıktan sonra topun korner kullanılan kişiye geri atılması ve akabinde ofsayta düşülmesi

2-) Bir top olması, topun oyuna geri dönmesini izlemek işkence oluyor.

3-) Bu sene ortaya çıkan bir hata da kalecinin topu dikmesi, o topa savunmanın kafa vuruşu ile topu rakip savunmanın gerisine kadar atıp gol pozisyonları yaratması. Gerçeğin aksine öyle çok gol oluyor.

Geçmiş senelerde ortaların hiç gol olmaması gibi sorunları çözdüler, umarım bu sorunlar da çözülür.

Nesil
    2006
    Yer
    Malatya

Quote Originally Posted by ozaniel View Post
    3 basit hata var bence maç motorunda kolayca düzeltilebilecek.

1-) korner kullanıldıktan sonra topun korner kullanılan kişiye geri atılması ve akabinde ofsayta düşülmesi

2-) Bir top olması, topun oyuna geri dönmesini izlemek işkence oluyor.

3-) Bu sene ortaya çıkan bir hata da kalecinin topu dikmesi, o topa savunmanın kafa vuruşu ile topu rakip savunmanın gerisine kadar atıp gol pozisyonları yaratması. Gerçeğin aksine öyle çok gol oluyor.

Geçmiş senelerde ortaların hiç gol olmaması gibi sorunları çözdüler, umarım bu sorunlar da çözülür.
    2.'ye katılıyorum, bazen bu sebepten oyunu kapatıyorum.

Bence transfer sistemi sistemi geliştirilmeli. Örneğin transfer yaparken önce klüple konusalım (konuşalım derken karşılıklı mesaj şeklinde) ve bonserviste anlaşalım. Sonra oyuncuyla yada onun menajeriyle konuşup maaş konusunda anlaşalım. Yani sadece bonservis teklifi yolladık kabul edildi ve oyuncun kontrat imzaladı. Bunun gibi olmasın. Transferler için biraz daha uğraşılmalı bence.

Ve oyundayken yazan haberlerde geliştirilebilir. Örneğin villarealde bir oyuncuyu transfer etmek istiyoruz. Orada şöyle yazabilir. x klübünün başkanı x adlı oyuncuyu transfer edebilmek için ispanyaya villareal klübüyle anlaşmaya gitti. Ya da x klübünün menajeri x adlı oyuncuyla prensipte anlaştı.

Bunların dışında antereman sistemide geliştirilmeli. Mesela gerçekteki gibi başka ülkelerde kamp yapabilelim. İstediğimiz zaman antremanı yardımcı antrönör yapsın istediğimiz zaman biz girip oyunculara koşu antremanı veya pas antremanı vs. yaptırabilelim.

Tüm bu dediklerim oyuna daha da zevk katabilir. Ama bunlardan önce oyunda türkçe dil desteği olsa bence daha iyi.

Quote Originally Posted by jesmatador View Post
    Sanırım 2D idi adamlar top şeklindeydi üstten görünüyordu, o bence 3D ye göre daha iyi onu kullan (fm 11 )
    onu kullanıyorum zaten

Sayfa 7 / 16 İlkİlk ... 56789 ... SonSon

Mesaj Yetkileri