Puan durumu isteriz.![]()
eXcitinG | Arsenal
DisCo | Liverpool
Puan durumu isteriz.![]()
Arsenal maçına çok iyi hazırladığımızı söylemek istiyorum. Tam bir taktik savaşının olduğu mücadelede her zamanki gibi taktik bilgisi daha iyi olan taraf kazanmıştır.
Rakibimiz yenilginin hezimetini kaldırabilmek adına pollyannacılık (tatlı limon) savunma mekanizmasını kullanmaktadır. Pollyannacılık, bireyin hayal kırıklıgı yaratan bir duruma yada olaya karşı iyi tarafından bakarak uyum mekanizması geliştirmesidir. Yenilmesine rağmen istatistiklere sığınarak kendini avutmaktadır. Gerçeklerle yüzleşmek bu kadar zor olmamalıdır. Malesef yine kazanamadınız ve kazanamayacaksınız.
İstatistiklere gelin birde tarafsız şekilde değinelim.
İlkyarı 4-5 olacak maç malesef 2-1 tamamlanmıştır. Maçta penaltı kaçıran taraf Arsenal değil Liverpool'dur. 2. yarı Arsenal ekibi pozisyon bulmaya başlamıştır. Girilen pozisyon aynı, istatistikler aynı üstüne penaltıyı kaçıran Liverpool olmasına rağmen hala istatistik denmesi insanı şaşırtıyor. Şut atmak istatistikse ben birşey demiyorum. Çünkü 19 şutun 3 tanesi uzaktan 5 tanesi ise daha olgunlaşmadan durdurulmuştur. İstatistiğin ne olduğunu bilenler bunuda görecektir.
Arsenal takımının yaptığı açıklamalara baktığımızda ise hayretimizi gizleyemiyoruz. Kendi yapamadığını başkalarından ummak ancak Arsenal gibi büyük (!) bir takıma yakışır.
Önümüzde ki fikstür rahat, LiverpooL un ise çok zor.
ÖnceLLikLe menajerLik yerine Hikaye ya da Çocuk Romanı yazarLığı yapsaymışsınız daha başarıLı ve parLak bir kariyere sahip oLacakmışsınız. Boşuna bu işLer iLe uğraşıyorsunuz. Maç içerisinde topu topu 4 kez geLip 2 goL atıyorsunuz, oyunun tamamı kaLenizde oynanıyor ama yaptığınız açıkLAmaLar inanıLmaz derecede şok edici açıkLamaLar. Maçtan önce oyunda ki kasıLmadan doLayı takım konuşması yapamadığımızdan bahsetmesiniz, kaLecinizin 3 kez aLtı pastan pozisyon çıkardığını son dakika da artis artis konuşurken direkten dönen toptan sonra suratınızın aLdığı ifadeden bahsetmez, sadece işinize geLenden bahsedersiniz.
Tekrar söyLüyorum J.K RowLing iLe beraber çaLışırsanız geLeceğin en büyük hikaye yazarLarından birisi oLabiLirsiniz. MenajerLik size göre bir iş değiL.
SaygıLarımLa;
Hayrettin Karaca
ÖLürken BiLe Yanımda oL sevgiLim...