Sayfa 3 / 5 İlkİlk 12345 SonSon
61 ile 90 arası toplam 149 sonuç

Konu: FM 2012 Neden Türkçe Değil?

Nesil
    2006
    Yer
    Türkiye

Quote Originally Posted by vedat1987 View Post
    Benim söylemek istediğim biz çok korsan kullanıyoruz o yüzden dilimiz eklenmiyor dediğiniz için. Aynı şekilde birçok ülkede korsan kullanımı yaygın lakin oyunda dilleri çatır çatır yıllardır var.

Bizim yazdıklarımıza cevap vermekte çekincesi olmayan adminlerin yıllardır oyuna Türkçe dil eklentisi koymayan SI Games'e laf söyletmeme çabalarını anlıyorum.Ne de olsa hepimiz oyunu korsan olarak alıyoruz, bu konuda konuşmaya hakkımız yok değil mi?
    Ben korsan kullanıyorsam buna kılıf aramama gerek yoktur. Bunu FM'ye örneklediğimizde "oyun kalitesiz, Türkçe'de yok o yüzden korsan kullanıyorum" açıklamasını samimi bulmuyorum. Çünkü oyun %100 kaliteli olsa da Türkçe olsa da orjinal alırız mantığı yalandır. Birbirimizi bildikten sonra kimi kandırıyoruz. Ben bu düşünceyi eleştiriyorum. Ben nerede korsan kullanıyoruz diye dilimiz eklenmedi demişim merak ediyorum. Ben korsan kullanımını değil korsan kullanıp kullanıp kılıf bulmayı eleştiriyorum. Aslında FM'den, Turksportal'dan bağımsız olan bu eleştiriyi bu konu içerisinden yapıyorum diye yanlış anlaşılmasınıda doğal buluyorum.

Bizim kimseye laf söyletmeme çabasında değiliz. SI-GAMES bir yana en yakınım hatası varsa bu eleştiri alır. SI-GAMES'in uygulamalarını bende eleştiriyorum. Tabi biz burada bazı noktalara açıklık getirirken sanki savunuyor gibi görünüyoruz. Şirketin yaklaşımı budur diyoruz. Orjinal beklentileri var ve bu gerçekleşirse koyarlar diyoruz. Bunun savunmayla ilgisi nedir merak ediyorum. Olanı söylemeyelim mi? Şirketi ben yönetsem sadece Türklere özel oyun yaparım.

Bizim elimizden gelen ise bu satışlar olmadan yükünü çekeceğimiz bir yama hazırlayıp oyuna eklettirmektir. Bunun için uğraş verirken maddi çıkar, danışıklı dövüşle suçlanıyoruz.

Malesef bu konu ben bu oyunu oynadığım günden beri konuşuluyor. Hep aynı argümanlar etrafında dolaşılıyor. İşin tuhafı herkesin haklı olduğu konular var. O yüzden net bir çözüm önerisi sunulamıyor ya da bulunan çözüm yeterince destek görmüyor.

Ben, takip edebildiğim kadarıyla Turksportal ekibinin Türkçe Fm çalışmaları adına gösterdikleri çabayı yeterli ve yerinde görüyorum. Çeviriyi yetiştiremediğinizi söylüyorsunuz fakat o iş kolay iş değil. Çeviri yapmak önemli değil aynı zamanda o cümlede gerçekten bahsedilen şeyi Türkçe yazabilmek önemli. Ufak nüansları gözetmek lazım. Anlamı çok değiştirebiliyor.

Burda tek haklı görmediğim kurum oyunun yapımcısıdır. Açıkçası korsan kullanım ve orjinal satış rakamlarını bence bahane olarak kullanıyorlar. Bu bahane öyle güzel bir bahane ki hem onların bu işi ertelemesine veya çalışmamasına destek sağlıyor hem de satışlarını arttırıyorlar. Ama dediğim gibi bu bir bahane benim görüşüme göre. Eminim ki istenen rakamlara ulaşılsa "gözünüzün üstünde kaşınız var" denir ve yine ertelenir bu iş.

Kaldı ki gerçekten dil desteği vermeye niyeti olan bir firma bu işi sizlerin üstüne yıkmaz. Bu adamlar profesyonel adamlar. Gerçekten dil desteği sağlayacak olsalar kendi çevirmenlerini kendileri ayarlarlar. Sizin çevirilerinize güvenmezler. Yanlış anlaşılmasın siz yanlış çevirirsiniz demiyorum. Onlar bu işi ciddiye alsa siz (biz) sadece oyunu oynayan kesim oluruz, çalışan kesim değil. (doğal olanı yani)

Bu oyunda dil, oyunun bel kemiği. Her ne kadar oyunu oynarken anlamadığım tek bir yer olmasa da bu oyunu gerçekten güzel bir Türkçeyle oynamak kadar zevkli bir şey olamaz bence.

Şunu da belirtmek siterim ki oyun Türkçe olduğu zaman hiç düşünmem Orjinal alırım. Bir çok sevdiğim yerli ve yabancı sanatçının diskografileri orjinal olarak bende mevcuttur. Ancak beni adam yerine koymayan bir firmanın ürününe para basmak istemem. Demek istediğim kültürümüzde böyle bir korsan kullanım olduğu gerçeğine katılsam bile bu oyunun Türkçe çıkması halinde orjinal olarak alacak insanların gerçekten kayda değer sayıda olacağına inanıyorum.

Uzun oldu biraz, okuyanlara teşekkür ederim.

fm de tabı oncesı cm de en eskılerdenım.. amiga ıle 94 te baslayıp 93/94 te 1 ıle kolla tabı 3 ılede sımdının football managerın temelı atıldı ve galatasarayı secemememıze ragmen yanı turkıye lıgı yokken hagı ve dıger efsane kadronun profılını dun gıbı hatırlarım..

demek ıstedıgım bu oyuna hatası ve en guzel anları ıle ıyı kotu cok zaman verdım ve bu yerlere gelmesı hatta bu sıte TURKSPORTAL gıbı sıtenın kurulması bıle bence bır mucıze gıbı.. ılk cıktıgında sadece ıngıltere lıgıydı ve sonraları.. bu oyunu eskılerden bılenler benım gıbı dusunuyordur emınım ve hıckımseyı tanımadıgım turksportal sıtesının yonetıcılerı sayesınde ve zamanla ınanıyorum kı hatta emınım TURKCE sı bırgun cıkıcak..

Bu sene ılk defa maddı acıdan durumum ıyı olmasından oturu orjınal aldım oyunu. ve bundan sonrada orjınal alıcam. Eger gonul verdıysenız orjınal almaya calısın ben yıllarca cok cektım ılk defa bu sene cekmedım

dısketlerle baslayıp netten ındırerek cd sız fm gordum ya turkce hayal asla olamaz

saygılarımla ıyı forumla..

Nesil
    2005
    Yer
    istanbul-izmir

orjinal alın türkçe çıkarlaım firmanın sunduğu saçma bi sebep gibi geliyor bana...aga türkçe çıkarın da orjinal alalım yani müşteriden beklentiniz olması tuhaf ey si müşterinin sizden beklentisi olmalı...bu nasıl iş ya müşteri firmayı memnun etmeye uğraşıyor...çıkarmazsanız çıkarmayın arkadaş.

Ya ben hiç yalan söylemek istemem ben bir oyuna 100 lira vermem ister b*ktan bir oyun olsun
    ister dünyanın en güzel oyunu olsun benim bir oyuna 100 lira verecek kadar lüksümde yok
    bende korsan alıyorum.Çok zengin olmayanlarıda düşünmek lazım.

Bu sene türkçe çıkmassa orjinal almıycam dedim almıyorum . Korsan da takılıcam artık . Arkadaşlarımıda bu yone sevkediyorum yaklısık 2-3 yıldır alım artarda türkçe cıkar dige orjinal alıyorum artık yeter bu oyunlara gelmıyelım tamamen satıs politikası baksa bırsey deıl .

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

Yalnız SI'nin oyunu Türkçe çıkarması için hiçbir neden yok, Türkiye iyi bir pazar değil, orjinal oyun alımları diğer ülkelere göre hep düşük kalıyor. SI'nin oyunu Türkçe yapma masrafına girmesi için bir beklentileri olması gerekiyor, olaya duygusal bakmamak lazım.

Nesil
    2011
    Yer
    Zonguldak

Quote Originally Posted by Vieri View Post
    Bu şekilde devam edersen burada fazla barınamayacağını belirtmek isterim. Barınmanı isterim ama kurallara uyarak. Önceki mesajında evet hoşumuza gitmedi ve sildik. Sebebi ırkçı yaklaşımın ve uyarı aldın. Alıntı yaptığım bu mesajında da korsanı özendirmekten dolayı uyarı aldın. Korsana bu forumlarda izin vermiyoruz ve vermeyeceğiz.

Nasıl bir bakış açısı içerisinde olduğunu ise çözemiyorum, bu sitenin temelleri 1997'ye dayanıyor ve türkçe yama nedeniyle popüler olmadı. Oyunda şu anda oynadığın Türk ligi'nin Sports Interactive anketlerinden birinci çıkartmasına vesile olurken, binlerce insana fayda sağlayan bir kaynak olarak kalmaya da devam edecek. 2009'dan bu yana Türkçe yama yapmıyoruz. Öyle bir gayret içerisinde olsaydık her sene birşeyler çıkartırdık.

SI zaten bu imkanı bize tanıyor. Keşke belirttiğin gibi basit olsa hesap + 20 kişilik ekip, dilersen seni projeye dahil edelim ve bir iki gün 2 saatini ayırarak çalışmanın nasıl ilerlediğini gözlemle.
    Çok aşırı bir tepki verdim başlığı görünce ben bu konu başlığını Fm 07'den beri burada görüyorum ve her seferinde sizler tarafından bir sonraki sürümde Türkçe olabilir deniyor oyun çıktıktan sonra da orjinal alımı düşük olmasa çıkarılacaktı deniyor bu da ister istemez bende aşırı derecede sinir yapıyor ve yaptı da.

Bu sitede barınırım barınmam bu benim hayatımda bir eksikliğe sebep olmaz tehditkar konuşmalara da bu güne kadar hiçbir sitede boyun eğmedim eğmemde isterseniz üyeliğimi iptal edebilirsiniz

.Bu siteye ben ve arkadaşlarım Türkçe yama için üye olduk benim gibi üye olan çok kişi olduğunu da düşünüyorum sonuçta hala 2008 oynayan arkadaşlarım var . Irkçı söylemde bulunduğumu düşünmüyor aksine bize Irkçı yaklaşıldığını düşünüyorum bir çok ülkede kendi dilleri sunulurken 80 milyonluk ülkemizde kendi dil seçeneğimizin sunulmaması bu düşüncemi destekliyor sanırım.Sonuçta Avrupa'da genel nüfusun ve genç sayılabilecek nüfusun azlığını düşünürsek Türkiye pazarı daha cazip olmalı.

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by canavar77 View Post
    Ya ben hiç yalan söylemek istemem ben bir oyuna 100 lira vermem ister b*ktan bir oyun olsun
    ister dünyanın en güzel oyunu olsun benim bir oyuna 100 lira verecek kadar lüksümde yok
    bende korsan alıyorum.Çok zengin olmayanlarıda düşünmek lazım.
    O zaman ortaklaşa alcan . Korsan oyunu destekleme bence saçmalık .

Onlar Türkçe çıkarmadan bu oyun satılmayacak, biz almadan onlarda türkçe çıkarmıyacak sanırım. Türkçe olduğu takdirde oyun piyasaya çıkmadan ön spariş bile verecektik ama vermiyoruz. Hersene ha oldu ha olacak ortada birşey yok artık gerekte yok sıktılar sürekli aynı oyalamalar ile. Herkes gibi bu sene yapacağım yöntem korsan oyun ve yama sırf inat için almıyorum oyunu varsın oyunda Türkçe'nin t si olmasın onlar çıkarmadan bir daha para verirsem ne olayım.

Nesil
    2006
    Yer
    ⓪❾

" Soru: FM 2012'de Türkçe dil seçeneği olacak mı?

Miles: Hayır.Türkiye'de tercümeye para ödeyecek kadar satış olmuyor. "

---------------------------------------------------

Stratejilerinde bir değişiklik olmayacak sanırım.

> Görev bizde.

- Al orijinali oyna Türkçe'yi -
    <')))))>-<

Benim için türkçe olmasından öte türk ligindeki kalite. her oyunumda kaç senedir istisnasız 3 sezon sonra ligte mücadele sıkıcı olmaya başlıyor. Aynı şey ingiltere, ispanya vs yaşanmıyor. Kendi adıma konuşmam gerekirse ne zaman türk ligi özenle hazırlanır orjinal oyunu o zaman alırım.

Nesil
    2006
    Yer
    Malatya

Son iki senedir orjinal alıyorum, eğer tek oyun alınacaksa çok büyük paralar değil, taksit falan filan alınabiliyor. Ama herkesin düşüncesi farklı. Tabi öğrenciler var, durumu çok kötü olanlar, o yüzden eğer sürekli oynadığınız tek oyunsa orjinal alın ve Türkçe çıkmasına katkı sağlayalım.

Pes, FM, NBA, Assasins Creed, Dirt 3 diye arka arkaya yazdığınızda oyunları orjinal alma fikri uçuk geliyor ama sadece FM diyince katlanılabilir.

Nesil
    2006
    Yer
    İzmir

Quote Originally Posted by yugi View Post
    " Soru: FM 2012'de Türkçe dil seçeneği olacak mı?

Miles: Hayır.Türkiye'de tercümeye para ödeyecek kadar satış olmuyor. "

---------------------------------------------------

Stratejilerinde bir değişiklik olmayacak sanırım.

> Görev bizde.

- Al orijinali oyna Türkçe'yi -
    türkçe yapsınlar öyle alırım orijinali
    daha önce de dediğim gibi
    biz müşteriyiz bizi memnun edecekler ki bizde ürünü alalım
    satıcıyı memnun edip ürün almak benim mantığıma tamamen uymuyor.
    yapsınlar orijinal türkçe alalım oyunu.

Nesil
    2007
    Yer
    Konya

kim verir yahu 90 lirayı bi oyuna bırakın allah aşkına

Nesil
    2006
    Yer
    ⓪❾

Quote Originally Posted by _yoLcu_ View Post
    türkçe yapsınlar öyle alırım orijinali
    daha önce de dediğim gibi
    biz müşteriyiz bizi memnun edecekler ki bizde ürünü alalım
    satıcıyı memnun edip ürün almak benim mantığıma tamamen uymuyor.
    yapsınlar orijinal türkçe alalım oyunu.
    Senin düşüncene de hak vermemek elde değil. Ben de Türkçe olursa orijinal satışlarda artış olabileceğini düşünüyorum.

Hiç değilse bir sene denesinler. Türkçe olsun. Baksınlar satışlara,olmadı diğer sene yapmazlar. (Bu aralar meşhur Play-off konusu gibi

Ütopik tabi bunlar.

Ama değişik formüller de üretmek lazım,Turksportal'ın yaptığı gibi.Bu sene olamadı ama belki bir sonraki sene olabilir.Vazgeçmemek lazım.Gönüllülük esas,yardımlaşma esas.
    <')))))>-<

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

Aral Game'nin sitesinde FM'nin PES'ten daha fazla sattığı görülüyor. Bu durumda PES Türkçe ile ilgili adımlar atarken Sigames hala oyalıyor. Bence inandırıcılıklarını tamamen yitirdiler. Oyun satışı iki katına çıksa da ellerini kaldırmazlar. Sadece steam neden baz alınıyor. Bayii satışları da ekleniyor mu o satış rakamlarına ??

Nesil
    2006
    Yer
    Türkiye

Her seri aynı şeyleri konuşuyoruz.

SI-GAMES talep olmasına rağmen şartlar koyuyorsa Türkiye pazarına önem vermiyor demektir. Sebep olarak ise korsanı öne sürüyor. Yani başta dediğim gibi Türkiye pazarı o kadar önemsiz ki hizmet getirip orjinal alım beklemek yerine önce orjinal alın ben hizmeti getiririm diyor. Orjinal almazsanızda keyfiniz bilir, bize göre hava nerden eserse hoş diyor.

SI-GAMES'in yönünden olaya bakarsak Türkiye pazarına önem vermiyorken buraya yönelik 1 lira bile harcamaması normaldir. Yapsın ne var demeyin. Siz kara geçmeden iş yaparmısınız ya da önem vermediğiniz, beklentinizin olmadığı bir yere yatırım yaparmısınız.

Bizlerde gerek kültür gerekse maddi sıkıntılar nedeniyle orjinal oyun alamıyoruz. Orjinal alın diyenlere kızmıyorum, orjinal alamam diyenlere de kızmıyorum. Herkesin kendince doğru bir hesabı var.

Oyun pahalı diye de SI-GAMES'e kızıyoruz. Bu ülkenin vergi olayı anormalse 5 liralık iş 50 liraya geliyorsa suçlu SI-GAMES ya da bizler değiliz.

Turksportal'da Türkçe'nin eklenmesi için çabalar veriyor. Ona da kızıyoruz. Turksportal sadece iyi niyetle Türkçe'yi ekletmeye çalışıyor. Eklenip eklenmemesi kararını vermiyor malesef.

Bu kadar penceresi olan bir konunun neresinden bakarsan birileri haklı çıkıyor. Hatta vergi yönünden bakarsak kızdığımız SI-GAMES ile aynı noktada bile buluşuyoruz.

O yüzden isteyen istediğini alsın. Oyuna Türkçe eklenirse de oynar tadına varırız. Bu süreçte yapılacak tek şey Turksportal'a bu konuda destek olmaktır.

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by hakan769 View Post
    kim verir yahu 90 lirayı bi oyuna bırakın allah aşkına
    ben

Peki turksportal şöyle bir uygulama yapsa; FM dosyalarının belirli bir oranda türkçeye çevrildiği malum, oyunun kasımda çıkacağını varsayar isek 2-3 ay daha var ve eldeki doyaların türkçeleştirme oranı o zamana kadar dahada iyileştirelebilir hatta misal bu türkçeleştirme sürecinin tamamlanması ocak ayına kadar sürdü ve % 100 e yakın bir türkçe oluşturuldu, orjinal oyun aldığını kanıtlayan kullanıcılara bu yamayı sunsalar hem oyunun orjinal alınmasına bir katkı sağlanmış olur hemde oyunu türkçe oynamak isteyenlere bir avantaj sağlanır. Tabi bu sadece bir fikir ve ne derece uygulanabilir, avantajları ve dezavantajları neler olur bilemem. Turksportal'ın böyle bir hizmet için zorunluluğuda yoktur bununda bilincindeyiz fakat böyle bir imkan mümkün ise değerlendirmeye alınabilir belki.

Nesil
    2006
    Yer
    Türkiye

Geçmişte yeterli seviyeye ulaştığında ayrım yapmadan paylaşmıştık ve bu seri içinde yeterli seviyeye gelirse paylaşırız.

Yok ben ayrım olsun, paylaşın veya paylaşmayın açısından demedim, ki söylemlerim sadece kendi düşüncelerimden ibarettir. Paylaşımların daha öncede bir ayrım yapılmadan sunulduğunu gayet iyi biliyorum, hatta ilk türkçe FM yi turksportal sayesinde oynamıştım 2008 ile.

Nesil
    2006
    Yer
    İzmir

Quote Originally Posted by Zerdüşt. View Post
    Aral Game'nin sitesinde FM'nin PES'ten daha fazla sattığı görülüyor. Bu durumda PES Türkçe ile ilgili adımlar atarken Sigames hala oyalıyor. Bence inandırıcılıklarını tamamen yitirdiler. Oyun satışı iki katına çıksa da ellerini kaldırmazlar. Sadece steam neden baz alınıyor. Bayii satışları da ekleniyor mu o satış rakamlarına ??
    yunanca spiker koyup türkçe spiker koymazsan bizde burun kıvırırız tabi pes geçen sene büyük ayıp yaptı o konuda.

Quote Originally Posted by _yoLcu_ View Post
    yunanca spiker koyup türkçe spiker koymazsan bizde burun kıvırırız tabi pes geçen sene büyük ayıp yaptı o konuda.
    Seninde maşaALLAHın var el atmadığın futbol oyunu kalmamış )

kimse kusura bakmasın da oyunu oynamak için ingilizce bilmeye gerek yok. ben bir gram ingilizce bilmezken elimde sözlükle öğrendim bu oyunu. bu oyun -veya oyunlar- sayesinde ingilizce mi daha da ileri seviyeye taşıdım.

adamlar gayet haklı. fm alanların yarısı bile orjinal almıyordur bu ülkede. zaten yarımız almış olsa oyunu türkçe çıkarmak için çabalarlar.

oyunun 90 lira olması ülkemizin suçu. dünyada en pahalı vergi alınan ülkeyiz. dışarda 10 euro olan şey bizim ülkemizin sınırlarından geçince 50 euroya çıkıyor.

zaten, eğer oyunu bu kadar oynamak istiyorsanız elinizin altında internet var. anlamadığınız kelimeyi de girin çevirtin. bu kadar zor değil bu.

FM12 Neden Türkçe Değil Çok Basit Bu Sorunun Cevabı Burada Verilmez

En Tehlikeli İnsan Az Anlayıp Çok İnanandır. "A.Çehov"

Nesil
    2009
    Yer
    İstanbul

konuyu tamamen okumadım ancak eğer sigames oyunun çevirisi için sizleri görevlendiriyosa hemde ücretsiz sigames in politakası bellidir

Nesil
    2001
    Yer
    Istanbul

Quote Originally Posted by Goofy View Post
    Peki turksportal şöyle bir uygulama yapsa; FM dosyalarının belirli bir oranda türkçeye çevrildiği malum, oyunun kasımda çıkacağını varsayar isek 2-3 ay daha var ve eldeki doyaların türkçeleştirme oranı o zamana kadar dahada iyileştirelebilir hatta misal bu türkçeleştirme sürecinin tamamlanması ocak ayına kadar sürdü ve % 100 e yakın bir türkçe oluşturuldu, orjinal oyun aldığını kanıtlayan kullanıcılara bu yamayı sunsalar hem oyunun orjinal alınmasına bir katkı sağlanmış olur hemde oyunu türkçe oynamak isteyenlere bir avantaj sağlanır. Tabi bu sadece bir fikir ve ne derece uygulanabilir, avantajları ve dezavantajları neler olur bilemem. Turksportal'ın böyle bir hizmet için zorunluluğuda yoktur bununda bilincindeyiz fakat böyle bir imkan mümkün ise değerlendirmeye alınabilir belki.
    merhaba bu önerini bizde düşünmüştük ve SI'a sunmayı planlıyorduk. Teşekkürler.
    Mustafa Budak
    Turksportal

"Büyük sıçrayışı gerçekleştirmek isteyen, birkaç adım geriye gitmek zorundadır.
    Bugün yarına dünle beslenerek yol alır"
    Bertolt Brecht

Nesil
    2001
    Yer
    Istanbul

Quote Originally Posted by Facx View Post
    konuyu tamamen okumadım ancak eğer sigames oyunun çevirisi için sizleri görevlendiriyosa hemde ücretsiz sigames in politakası bellidir
    SI bu işi para garantisi vermeden yapacak kişiler arıyor, bizler herhangi bir para beklentisine girmeden elimizi taşın altına koyduk ve onları bu konuda ikna ettik. Bu işi ön ödeme veya peşin para ile rahatlıkla yaptırabilirsiniz. Olaki bu işe ayıracakları bütçe varsa bu bizim için öncelik olmasada ne olursa olsun kurduğumuz sistem ile kimin ne kadar emek verdiğiniz tespit edebiliyoruz.

Oyuna ait çeviri dosyalarının kelime, harf ve cümle oranlarını yazılımla hesapladık. Çeşitli çevirmenlik büroları ve serbest çevirmenlerden fiyat araştırması yaptık. Ortalama 30binTL kadar bir bedel çıktı. Üstelik buna ek olarak oyunda yer alan çeşitli kodlama kısımlarını çevirmek normal bir çeviri yapmak gibi olmadığı için daha maliyet ve zaman gerektirdiğini hatırlatmak isteriz. Bu iş dışarıdan kolay gözüksede, içerisine girdiğinizde işin boyutunun ne kadar zorlayıcı olduğunu kısa sürede fark edebilirsiniz.
    Mustafa Budak
    Turksportal

"Büyük sıçrayışı gerçekleştirmek isteyen, birkaç adım geriye gitmek zorundadır.
    Bugün yarına dünle beslenerek yol alır"
    Bertolt Brecht

Nesil
    2006
    Yer
    fm dünyasında bir takımda

1-oyun her sene ama hersene berbat hatalar veriyor cm03 ten beri oynuyorum ama fm hata vermede üstüne yok pes oynarım tek bir hata bile yok ama fmde dolu hatadan artık bıkan oyunu bırakan arkadaşlarım oldu(crash dumps gibi)
    2-oyundaki değişiklikler tatmin edici düzeyde değil elbette birçok yenilik var hersene küçük küçük rütuşlar yapılıyor gidin 2012 den beklentilerin başlığına hersene buna yakın şeylerin söylendiğini göreceksiniz ama sia oyuna bayan menajer olmayı ekliyor
    3-yapay zeka berbat durumda oyumcum sakatken devamlı gol yiyorum türkiye liginde hayatında uzaktan şut çekmemiş oyuncu 30 metreden gol atıyo herkesin başına gelmiştir bunlar
    4-taksitli oyuncu alımını abartmışlar hersene 300-400 milyonluk oyuncu alıyorum 4 sene vadeye yayarak klup bankadan veya başkandan kredi kullanıyo kimse sen bu kadar para harcayamazsın demiyo
    5-3d ekranından bahsetmiyorum zaten o kadar kötü ki iyiki eski usül 2d var oyundan daha az soğuyorum
    6-oyun türkçe değil ben artık senelerdir alıştım nerde ne var hiç zorlanmıyorum ama 2,3 senelik kullanıcılar çok zorlanıyor bence türk kullanıcı ları takmıyolar işin gerçeği
    sonuç=böle bir oyun orjinal alınmayı hak etmiyor tek avantajları karşılarında ciddi rakipleri olmayışı pes-fifa gibi rekabet ortamı yok lider benim diye istediği gibi at koşturuyor

Sayfa 3 / 5 İlkİlk 12345 SonSon

Mesaj Yetkileri