Yalniz benim anlamadigim Uefa neye göre karar verdi? TFF bu karari kendi vermemistir yoksa neden son gün ve lig'de niye birsey yapmiyorlar? UEFA dosyalari/delileri gördümü bilmiyorum ama gizlilik karari var. Sadece süphe oldugu için böyle bir karar verdiyse ozaman Milan ve Porto nasil katildi?
Bence Uefa, TFF'yi korkuttu eger sike ispatlanirsa Türkiye'yi men ederiz demistir ve TFF bu karari almistir. TFF bunlari bilmiyormuda son güne birakiyorlar..
UEFA eğer elenmiş bir takımı yeniden Şampiyonlar Ligi'ne hak edilmiş hak gibi alıyorsa, Şampiyonlar Ligi'nde Ön Eleme oynaması gereken takımı, UEFA Avrupa Ligi'ne katılması gereken takımı (Kayserispor) ve elendiği hâlde yoluna devam etmesi gereken takıma (Gaziantepspor) da aynı şekilde davranması gerekiyor.
Trabzonspor elendiği halde alınıyorsa üzerinde şüphe bulunan Trabzonspor ve Beşiktaş'ın yerlerine de Bursaspor'a ve onun yerine de Gaziantepspor, Kayserispor ve altındaki bir başka takıma katılım hakkı doğuyor. Aynı mantıkla düşünürsek.
Buna fırsatçılıktan çok hakkını aramak denir. Ki yine haksızlığa kurban edilen her türlü biz olduk.
Oğuz Kağan
TROLLING MAKES PERFECT
eğer kuraya kadar yürütmenin durdurulması kararı çıkarsa cl ye biz gideriz. yok çıkmazsa trabzon gider ve bu karar sonra çıkarsa tff ve uefa nın işi iş! tazminat öderler. ama orada fenerbahçe ye avrupa hakkı ekstra formullerle tanınabilir. ama bu onların takdir yetkisindedir. fenerbahçe sadece tazminat olarak para isteyebilir. başka bir şey isteyemez! evet uefa ne kadar akıllıysa tff o derece bilgisiz.
Türkiye'den çıkacak kararlar UEFA'yı bağlamaz. UEFA kendi kararını vermiştir ve Trabzonspor'u davet etmiştir. Fenerbahçe istese de CAS'a başvuramaz UEFA'nın bu kararına itiraz olarak çünkü kendisini iddia edildiği şekilde mağdur etti denen kurum TFF'dir. UEFA kendisi men etseydi, olası bir geri dönüşte tazminat ödemek durumunda kalacaktı, bu olaydan en kolay bu şekilde sıyrılabilirdi ve öyle de oldu.
Oğuz Kağan
TROLLING MAKES PERFECT
ve ayrıca bursa ve diger kulüplerin başvurması iyi bir şey. tff ve uefa nın başının yanması gerekir biraz. bjk kupayı vererek iyi niyetini gösterdi gibi mantıksız bir söylem açıklama olarak kabul edilemez. aynı şey ts başkanın yurt dışı yasağı içinde geçerli.
Futbol Federasyonu (TFF) tarafından, UEFA'nın isteği üzerine bu sezon UEFA Şampiyonlar Ligi'ne katılmaktan men edilen Fenerbahçe Kulübü, TFF Tahkim Kurulu'na itiraz etti.
Fenerbahçe Kulübü Avukatı Haluk Burcuoğlu, TFF'nin İstinye'de bulunan binasına gelerek, sarı-lacivertli ekibin TFF'nin aldığı men kararına yönelik itirazını Tahkim Kurulu'na iletti.
Haluk Burcuoğlu, federasyon binasına girişte oldukça sinirli şekilde sert bir açıklamada bulunurken, TFF'ye tepkilerini dile getirdi.
Aracından indikten sonra basın mensuplarına, ''Buraya geldik, konuyla ilgili gereken her yere de gideceğiz'' diyen Burcuoğlu, şu ifadeleri kullandı:
"TFF'nin Fenerbahçe'yi şampiyonlar Ligi'nden men etme hakkı yoktur. Hakkımızı her yerde arayacağız. Fenerbahçe'nin kim olduğunu görecekler. Biz TFF'nin özerk olduğunu biliyorduk ama değillermiş. Açın bakın mevzuata, TFF'nin Şampiyonlar Ligi'nden men etme yetkisi de yok. Hukukçu olduğuma üzülüyor, utanıyorum.''
Açıklamasının ardından TFF binasına giren Burcuoğlu, itiraz dilekçesini sunmak üzere Tahkim Kurulu'nun bulunduğu kata geçti.
Bu arada, Fenerbahçe Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Yasemin Merçil de daha sonra federasyon binasına geldi.
internetspor
Renkli yazdığım yerde kurulan cümle çok enteresan eğer hukuksuzluk yaparak bu karar alınmışsa TFF ödeyeceği tazminatı toplamaya başlasın yavaş yavaş.
uefa dan kurayı ertelemesini bekliyorum ama çok zor.
abi bende diyorum ki eğer takhim kurulu yürütmenin durdurulması kararını verirse; tff nin feneri cl den atma kararı duracak ve doğal olarak fenerbahçe cl ye katılacak. trabzon ise; fenerin yerine gelmiştir ama uefa nın özel davetiyle yani o feneri bağlamaz. onun açıklamasını uefa yapar. eğer tff ts yi yollasaydı diret çekebilirdi. ama burada farklı bir uygulama olabilir. ama fenerin hakkı yenemez.
İyi de bak sorun şurada tahkimden dönse bile UEFA diyebilir ki Fenerbahçe benim için şüpheli bir kulüptür onun yerine Trabzonspor'u davet ettim. O zaman zaten Fenerbahçe'nin yapabileceği bir şey kalmıyor.
Oğuz Kağan
TROLLING MAKES PERFECT
uefa trabzonu türkiye şampiyonu olarak davet etti 3.eleme turunda hakkını kaybeden bi takımı bidaha turnuvaya alamazsın bal gibide gideriz aslında CAS'a.
Aynen öyle bi turnuvadan elenen takım tekrar o turnuvada oynayamaz her ne olursa olsun diye biliyorum ben.Bu olay UEFA'nın da başını ağrıtabilir bu yüzden.Ah bi Şekip Mosturoğlu şu süreci yönetiyo olabilseydi kulübümüz tarafından,çok daha dişli ve spor hukuku konusunda bilgili bir yönetimimiz olurdu.
Volou'nun düşürülmesi ve men edilişi üzerine elediği Differdange'nin UEFA tarafından bir üst tura davet edilmesiyle benzer bir durum denebilir, birebir aynısı olmasa da.
Oğuz Kağan
TROLLING MAKES PERFECT
Temiz krampon, sıfır tolerans gibi yalan bahanelerle bizi sildiler.
UEFA Bursaspor'u almalıydı. Hiç bir şekilde bu kararın adil olduğuna inanmıyorum inandıramazlarda...
Fenerbahçe tercümanı Samet Güzel ve futbolcusu Orhan Şam ifade veriyor.
bizim yerimize gitmesi gereken bi takım varsa oda bursaspordur.
Ola ki iddianame açıklandığında fenerbahçe ile birlikte beşiktaşta suçlu görünse federasyon tarafından Türk futbolu ceza almayacak mı merak ediyorum.Hayır türk futbolu değil sadece beşiktaş ceza alırsa o gün geldiğinde o zaman fenerbahçenin men edilmesi UEFA'dan tamamen bağımsız demektir.
Süreç çok karışık yani fenerbahçe ile aynı davada yargılanan bjk'yi yolluyosunuz avrupa'ya ve bjk'nin de aynı fb gibi ceza alması ihtimali var.Eğer avrupadan ceza alma ihtimali varsa türk futbolunun bjk'yi neden yolluyorsun? eğer yoksa ki bence yok bence sadece sorumlu kulüp ceza alır, fenerbahçeyi hangi hakla men ediyosun?
Men ediyosan neden utanmadan bugün fenerbahçeli bir fikstür çekebiliyosun?
Orhan Şam'mı ? Ne için aldılar çocuğu acaba, kimbilir ne yaptı gariban. Niye Fener'e transfer oldun diye almış olabilirler.
Hayır Fenerbahçe tamam elendi; ama Avrupa'da hala bir takım eksiğiz neden bir Türk takımı yerine Atc. Bilbao mücadele edecek ki? O zaman o takım ile bir Türk takımı mücadele etmesi gerekiyor. Böyle saçmalık olamaz, son gün böyle karar alınamaz.
Bu arada tahkim kararı bozarsa Fenerbahçe, BATE'nin olduğu grupta yer alacak, BATE'de Trabzonspor'un yerinde... Tabii böyle bir karar çıkmaz...
Ne kadar adaletli bi karar oldu şimdi bu. Harika bi karar bence. Bi biz zan altındayız çünkü. Yarın öbür gün olduda Trabzonspor adına bi suçlama çıktı ceza aldılar o zaman ülke futbolu ceza almıyodu di mi ? Ya bu federasyon ne kadar komik bi kurum. Neremle güleceğimi şaşırdım yemin ediyorum. Ya arkadaş şampiyonlar ligine yollamadıysan şampiyonluğuda geri al cezanıda ver. 10 gün önce bu belgelerle karar veremeyiz deyip şimdi nasıl men ediyorlar yahu çıldırmamak elde değil. Ama yok olmaz ki bizim örnek aldığımız ligler belli böyle Yunanistan, Belçika falan. Niye Portekizi veya İtalyayı örnek alıp karar verelim ki . Gerek yok yahu vurun abalıya vurun.
Nereden bakarsak bakalım bu iş böyle olmaz. Eğer soruşturmada adı geçen takımlar -UEFA'ya göre gazetedeki haber bile yeterli olduğu için söylüyorum- yollanmayacaksa bu takım Bursaspor olmalıydı. Ön eleme oynayacak takım da Gaziantepspor. Neden Türk takımı gitmiyor da Bilbao bizim yerimize gidiyor. Basel neden bir üst torbadan katılıyor. Bu nasıl saçma bir karardır. Ya MAA yalan konuşuyor ya da UEFA yanlış işler peşinde. Şimdi Bursa itiraz etti. Yakında Antep ve Kayseri de itiraz edecek belki de. Şu an maddi ve manevi kayıp var kulüplerde. Herşeyi geçtim. Şikeden dolayı Avrupa'da oynamayan Fenerbahçe Türkiye'de oynayabiliyor. O zaman bizim ülkede soruşturmanın önemi yok. Bu işte bi iş var. Bana göre bu kararı TFF verdi. UEFA yetkilisi Fenerbahçe katılacak diye haber okudum. Akşamüstü bu haberler çıktı. Futboldan soğutmayı başardılar bizi. Teşekkürler !
TariboWest
2006 yılı porto şike yapıyor -6 puan ile lige başlıyor ve yanı zamanda şampiyonlar liginde oynuyor. 2007 yılı milan şike yapıyor lige -8 puan ile başlıyor ve şampiyonlar ligi şampiyonu oluyor. Ve 2011 yılı fenerbahçe şike ile suçlanıyor. (Henüz verilmiş karar yok)Ama nasıl oluyorsa şampiyonlar liginden men ediliyor hemde kura çekiminden bir gün önce. Bu nasıl bir adalet?
Nede böyle oluyor .. Çünkü o kendini her şey zanneden UEFA Portekiz ve İtalya'ya söz geçiremez. Ya da bu ülkeler UEFA'ya boyun eğmez. Ancak bizim gibi 3.dünya ülkelerine daha verilmiş hüküm yokken bile ceza verme yüzsüzlüğünü gösterirler.
Bir Dost
Hellbells
Tabiki insan inanmakta güçlük çekiyor ama Ertem Ş. Tweetinde:
Yunan futbol federasyonu BJK ve Bursanında men edilmesi için ciddi baskı yapıyor demiş...
Bursa ne alaka onu çözemedim.
Yunanlıların baskısı gözardı edilemez. Çünkü onlar yaklaşık 1000 puan üzerimize geçtiler ve biz bu sene onları muhtemelen geçecektik. Şimdi bizim takımlar elenirse aradaki fark iyice açılacak Avrupa sıralamalarında.