Sayfa 165 / 483 İlkİlk ... 65115155163164165166167175215265 ... SonSon
4,921 ile 4,950 arası toplam 14489 sonuç

Konu: Büyük Şike Soruşturması

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by titates1 View Post
    Düne kadar tffye giydiren sş ve şg niye şimdi konuşmuyor ? iyilik meleği kesildiler , aynı hesap
    merak etme o şg bugün lig tv ye çıktı . sş nin de daha önemli işleri başladı .

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul & İzmir

Quote Originally Posted by benbenim View Post
    Fenerbahçe hiçbir zaman tff yi desteklemedi. sadece verdiği bazı kararları doğru bulduk. bundan ibaret.. tff 180 derece döndü farkında değilsiniz heralde. çıkıpta padişahım sen çok yaşa diye bağırmamızı mı bekliyorsunuz? zaten eminim bizim yerimizde siz olsaydınız sizi avrupadan men etselerde siz tff yi desteklerdiniz..

söyleminiz tam bir Sadri Şener söylemi olmuş..
    yalan mı demişsin de. bir daha oku istersen burada açıklamıştım..

Nesil
    2007
    Yer
    Afyonkarahisar

Gerçekten tam olarak sürecin nasıl yürüdüğünü bilmediğimden soruyorum.İtalya'da Juventus ve Fiorentina falan düşürüldüğünde nasıl olmuştu bu olay ? Yargı organları mı beklendi yoksa Federasyon kendi içinde karar mı vermişti? Yani Türkiye'de mahkemelerin hızını düşününce beklemek de saçma geliyor bana. Yani belgeler verilmeseydi tabiki de karar veremezdi elde hiçbir belge yokken fakat belegeler geldikten sonra "bunlarda birşey yok" diyemedikleri gibi "bunlarda çok şey var" da diyemediler Şimdi iddaaname 4-5 ayda çıkacak belki.Sonra tekrar toplanacak TFF, kararlar vermeden iddaa edilen suçlamalar taraflara bildirilecek ve savunma istenecek falan,gitti 2-3 ay daha. Sonra karar verilecek, verilen karara itiraz olacak al sana 2-3 ay daha. Konu sakız gibi uzadıkça uzarken bir tarafta Spor Toto Süper liginde maçlar devam edecek belki de 1 sezon bitecek. Maçlarda özellikle Fenerbahçe deplasmana gittiğinde rakip taraftarlar şikeci damgası vuran pankartlar açarak cezalar alacaklar.Bir sürü olaylar çıkacak.Avrupa maçları oynanırken UEFA ve TFF hep aklında "Acaba?" ile devam edecek. En sonunda suçsuzdur kararı çıkarsa amenna... Türk futbolu kaosu iyi yönetmiş ve kimseyi mağdur etmemiş olacak.Arada yıpranan Fenerbahçe kulübü ve iç sahada olay çıkararak ceza alan kulüpler falan olacak. Fakat eğer suçlulukları ispat edilirse işte o zaman yandı gülüm keten helva. Oynanan koca 1 sezon boşa gitmiş olacak. Tüm emekler takım sıraları falan yerle bir olacak.Tüm takımlar tazminat davası açabilir hale gelecek. UEFA "zamanında şüphe varken siz bu takımları bildirdiniz diye" Türkiye'ye cezalar yağdıracak. Şampiyonlar liginde Fenerbahçe'nin puan aldığı tüm kulüpler dava açacak. Yani bunların hepsi İHTİMAL. Ama gelinen noktada verilen kararlar yine yanlış. Eğer UEFA'nın verecek olduğu cezalardan ötürü Fenerbahçe Şampiyonlar Ligi'nden men edildiyse Beşiktaş'ın da 1 yönetici ve tekn. tirektörü tutuklu durumda Yani bu işin sonunda Beşiktaş suçlu bulunursa sırf kupayı iade ettiği için ceza almayacak mıyız?
    Kopan bir ipe düğüm attığınızda, ipin en sağlam yeri o düğüm olur.

Ama ipe her dokunuşunuzda canınızı acıtan yer o düğümdür...

http://www.twitch.tv/nannar_hhc

Nesil
    2006
    Yer
    ada'dan

Oyle bi tepki olustuki Trabzonspora karsi sanki bu kararlari biz verdik.
    Ne takimisiz istedigimiz adami iceri aldiriyoruz, yasak kaldiriyoruz , europa dan $L ye gecis yapiyoruz ....

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul & İzmir

şöyle birşey var. uefa nın bir kulüp yüzünden tüm ülkeye ceza vermesi mümkün değil. uefa ki en başta bu soruşturma başladığında her beyanında masumiyet karinesi ne vurgu yapmıştır. o yuzden tff ye neden söylemediniz diyemez çünkü şuan herkes masum.. italya daki olayı ben de tam bilmiyorum ama eğer şuan juventus aklanmışsa demekki yargı kararı beklenmemiştir.
    tff nin şu kararına sonuna kadar katılıyorum: kişilerin savunması alınmadan karar vermemezi beklemeyin. işte ya sonuna kadar ertelemeliydi ligi tff ya da hiç ertelememeliydi. çünkü değişen birşey olmadı.. ama o ne yaptı.. yaptıkları ortada..

Nesil
    2007
    Yer
    Zonguldak

Şike olayları patlak verincede Sadri Şener ve Şenol Güneş'in konuşmasını istemiştiniz.Serzon sonu konuşmuşlardı ne oldu?Artık çok antipatik oldunuz demiştiniz.Şimdi konuşsalar diyeceniz ki aaa adamlara bak CL'ye gidiyor hala konuşuyor.

İbrahim' katılıyorum bakalım ne olacak açıklamalardan sora sevkler olacak mı?Bizde Sadri Şener ve Şenol hoca konuşunca sevk edildiler.

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul & İzmir

evet o sevkler olmalı. federasyon lehine bir çok şey söylendi.. ama söylenmeliydi..

Nesil
    2005
    Yer
    Çanakkale-17

Son maçları kazanacağız diye canımız çıktı. 16 takım Trabzon'un şampiyon olmasını istiyoruz dedi. Bursaspor diyet ödedik dedi. Bir Ankara takımı topçuları maçtan önce Trabzon şampiyon olsun istiyoruz dedi. Buca Trabzonspor maçına yedek ağırlıklı kadroyla çıktı. Vs.. vs...

Ama Fenerbahçe şike ile suçlanıyor. Bu konuya son yazım.

Yazıklar olsun ülke futboluna da federasyona da. Futbol takımıyım diye geçinen ve Fenerbahçe suçlu olsun diye canı çıkan takımlara. Yazılar olsun Spor basınına ve futbol kamuoyuna. Canımız çıktı be kazanacağız diye maçları ...

Kulübü kapatın ey yönetim oynasın kalanlar kendi aralarında kardeş kardeş biz gidersek nasılsa 16-17 kulüp düşman olacak başka kulüpte bulurlar.

Yazıklar olsun böyle futbola!!!
    Bir Dost

Hellbells

Nesil
    2007
    Yer
    Afyonkarahisar

Yalnız dün Ali Koç,bugün de özellikle Aykut ve Volkan'ın moraller baya bozuktu. Yani Federasyon ne şiş yansın ne kebap derken şişi de kebabı da yaktı.Şimdi ortada yanacak birşey de kalmadı ama bakalım lig başlayana kadar daha ne açıklamalar gelecek Bursaspor da çıkıp açıklama yaptı.Yarın İ.B.B. de çıkıp Avrupa ligi de bizim hakkımızdır derse şaşırmayın. Trabzonspor başkanı Sandi Şener'i samimi bulmadığını dile getirdi Aykut. Trabzonspor'lu arkadaşlar alınmasın ama ben de onunla aynı fikirdeyim

Şenol Güneş'e asla laf etmem ama Sadri Şener'in tutumları bana da samimi gelmiyor ki adam samimi olmak zorunda da değil aslına bakarsanız,sonuçta muhtemelen fenerbahçe'nin şike yaptığını inanıyordur ve hakkı olanı aldığına inanıyordur bunlar normal şeyler.Diğer kulüplerle ilgilenmeyi bırakmalıyız artık şu an muhattap TFF.

Nesil
    2003

Fenerbahçe hiçbir zaman tff yi desteklemedi. sadece verdiği bazı kararları doğru bulduk. bundan ibaret.. tff 180 derece döndü farkında değilsiniz heralde. çıkıpta padişahım sen çok yaşa diye bağırmamızı mı bekliyorsunuz? zaten eminim bizim yerimizde siz olsaydınız sizi avrupadan men etselerde siz tff yi desteklerdiniz..

söyleminiz tam bir Sadri Şener söylemi olmuş..
    Kusura bakma ama zamaninda o dogru buldugunuz kararlari yuzunden bu noktaya gelindi. O kararlar ile surecin boyle gelisecegi ortadaydi. Bir cok kisi gordu ve soyledi ama dinleyen yoktu. Buna TFF de dahil. Baskalarini dinlemeyi tercih ettiler.

Bu ulkenin iki tane CAS hakimi var. Birisi Kismet Erkiner, digeri Turker Arslan. Dinlenilmesi gereken sadece bu iki kisi idi.

Quote Originally Posted by perpetua View Post
    Kusura bakma ama zamaninda o dogru buldugunuz kararlari yuzunden bu noktaya gelindi. O kararlar ile surecin boyle gelisecegi ortadaydi. Bir cok kisi gordu ve soyledi ama dinleyen yoktu. Buna TFF de dahil. Baskalarini dinlemeyi tercih ettiler.

Bu ulkenin iki tane CAS hakimi var. Birisi Kismet Erkiner, digeri Turker Arslan. Dinlenilmesi gereken sadece bu iki kisi idi.
    alakası yok.O kararlar masumiyet karinesi yönündeydi,UEFA'da hep masumiyet karinesinden bahsedip durdu zaten.Sorun medyanın bir çoğu yalan yanlış haberleriydi.Savcı efendi de UEFA yetkilisiyle görüştüğünde bunun farkına vardı ki hemen gizlilik geldi uefa yetkilisi gider gitmez davaya.

Nesil
    2007
    Yer
    Ankara

Durumun bu boyuta gelmesinde Savcının işbilmemezliği ve misyonuda etkilidir.

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul & İzmir

peki abi sana şunu sorarım: kişilerin savunması alınmadan mı karar verselerdi ? buna cevabın evetse tartışmaya gerek yok. çünkü farklı düşünüyoruz doğaldır olabilir.

Quote Originally Posted by GeNç KaRTaL View Post
    Benim amacım iki olayı karşılaştırmak değil.O konuda haklısın,aynı şeyler değil.Benim sorum zaten o gün Beşiktaş artistlik yapıyor diyen Fenerbahçe'li arkadaşlaraydı.Kendi takımlarının yönetiminin küme düşürmeyeceğini bildikleri halde federasyondan küme düşürmesini talep etmesini nasıl yorumlarlar merak ettim sadece.
    Fenerbahçe bu konuda tam bir irade göstermiş bulunmakta, bu yüzden küme düşürülmesini can-ı gönülden istiyoruz. Düşürme olmazsa da talimatlar neyi gerektiriyorsa, yani ligden çekilmenin bedeli neyse de ödeyip bu ligden ayrılmalıyız.

Tam olarak oyle degil benim anlamadigim kadariyla.

Sampiyonlar Ligine gitme izininin verilmemesi bir tedbir karari (yani bir nevi supheliye yurt disina cikma yasagi veya tutuklama karari verilmesi gibi).

Henuz nihai karari veremedikleri icin de (savunma alamadiklari nedeniyle) ligden dusme kararini veremiyor TFF.

Karari ertlemenin en buyuk sorunu buydu. Son 1.5 ayda sucsuzluk karinesi dendi, delil yok dendi, yayin ihalesi vs. vs. dendi ve karar alinamadi. Halbuki alinabiliyormus. Ama bir (hatta iki) kere TFF kendini bagladi, iddianame yazilmadan karar veremem diyerek. Kisiler uzerinde karari almadan, kulupler uzerinde alabilirdi halbuki. Kuluplerin savunmasini da kulupler yapardi. Bireyler degil. Ama tabii hukukcu degilim.. tamamen yaniliyor olabilirim.

Gerci TFF dememek lazim bence. MAA demek daha dogru. Zira kendisine gore etik kurulunun raporunu kendisi disinda kimse gormemis, okumamis.
    Senin dediğini yaptık diyelim. Fenerbahçe, Beşiktaş veya adı geçen diğer kulüpler hakkında "düşürme" kararı verilseydi, bundan 3 ay sonra da düşürülen kulüpler hakkında beraat kararı çıksaydı ne olacaktı? Türkiye Futbol Federasyonu bunun bedelini nasıl öderdi? Tazminatı ödeyebilecek miydi?

Ortada bir yargılama var, burada federasyona veya başka bir şeye kızmadan önce, Türk yargısına sitem etmek gerekiyor. Soruşturma 8 aydır yürütülüyor deniliyor. Neden soruşturma 3 Temmuz gibi geç bir tarihte başladı, buna cevap verebilecek misin? Fenerbahçe'nin Sivasspor maçını oynadığı tarih, şampiyonluğunun kesinleştiği tarih nedir? 22 Mayıs'tır. Suç işlendi ve tamamlandı varsayımında, 3 Temmuz'a kadar ne beklendi? 1.5 ay kaybediliyor dikkat edersen.

TFF'nin hatalı yönleri var ama tüm kabahat TFF'de değil. Bu soruşturmayı hızlandırmak veya çabuk karar almak TFF'nin güdümünde değil. Cezai soruşturmanın hızlandırılması için gerekli tedbirler alınmadı. Suçüstü yapılmadı. Sonra da işler böyle karmakarışık hale geldi.

Nesil
    2006
    Yer
    İzmir

bugünkü olaylardan sonra biraz düşündüm bazı çıkarımlar yaptım, gerçi bunları burda paylaşmak ne kadar doğrudur bilmiyorum ama herkes fanatizm-romantizm havasında olayları duygusal olarak yorumluyor.

1) MAA ve yönetimi demek-ki Türk Futbolunu yönetecek isimler değillermiş. Böyle bir şey yaşanmasa bile bu adamlar yine kaos yaratacaklardı. Çünkü bir dediği bir dediğini tutmayan bir başkan etrafında karar vermekten çekinen, süreci yönetmekten çok idare etmek isteyen bu TFF yönetimi; yarın, öbür gün, hakem seçimleri ya da hakem hataları ile ilgili eleştiri aldıklarında yine saçmalayacaklardır.

2) Türkiye'deki bu kaosun önemli bir sebebi de; Türkiye'deki spor özellikle futbol yapısının yetersiz olmasıdır. Bugün şuan ki TFF yönetimini seçen kulüp başkan ve yöneticileri başlarına seçtikleri bu yönetimi şimdi yerden yere vuruyorlar. Demek istediğim anlayış yapısı değişecek. Ha bir de kesinlikle Spor Mahkemesi yapılanması lazım. TFF diyor-ki belgeler elimize ulaşmadı, gizlilik kararı var açıklayamıyoruz vb. Hukuk biliminin şöyle bir dejavantajı varki bazı olaylar gerçekleşmeden bu olaylara özgü kanunlar kurallar yapılamıyor, daha doğrusu akıllara gelmiyor, uğraşılmıyor. Türkiye'nin böyle bir durumda sporu, ligleri, kulüpleri zor durumda bırakmayacak şekilde spor federasyonları ve UEFA-FIFA ile işbirliği içinde çalışan spor mahkemelerini bir an önce kurması lazım.

3) Şu ana kadar süreçte son derece haklı çıkan tek isim GS yönetim kurulu başkanı Ünal Aysal'dır. Zira başkanın süreç zamana yayılamaz diyerek sürecin bu şekilde işlemesine karşı çıktığı yazılarındaki durum şimdi gerçekleşmiş. TFF saçmalamış, UEFA bir şekilde olaya karışmıştır.

4) Nihat Özdemir, çok ciddi FB aşığı gözükse de çok boş bir adammış diye düşünmekten kendimi alamıyorum.

5) FB yönetimi ve sportif kadrosu haklı olarak ikilem yaratan bu 'men edilme' cezasının bu şekilde kalmaması ve gereğinin yapılması gerektiğini savunuyor. Fakat, Aykut Kocaman Trabzonspor yönetiminin açıklamalarını samimi bulmuyorum diyor, Ben de FB yönetiminin 'bizi düşürün' adlı propagandasını aslında pek de samimi bulmuyorum. Elbette bu eylemin mali sıkıntılar yaratacağı açıktır, fakat camia ve taraftardaki kenetlenme bu eylemin yapılmasındaki ana amaç gibi geliyor bana.

6) Ayrıca UEFA'nın diretmesiyle son dakikada FB'yi men eden TFF yönetimi, haklarının yenmesine rağmen halen daha GS dışında hiç bir kulüp tarafından eleştirilmiyor. Şöyle ki FB ŞL'ye gidemeyecekse, zamanında verilen bir kararla, Trabzon'dan başlayıp Avrupa Kupalarına gidecek takımların listesi yenilenmeliydi. Bu durumda bildiğim kadarıyla hakkı yenmiş olan, Bursa,Gaziantep,BJK gibi kulüpler bu konuda bir açıklama ya da olumsuz tavır sergilemedi.

7) Geçen sezon şampiyon olamayarak çok büyük yara almış Trabzonspor'un kendi lehleri dışında sürece bir tepki göstermemeleri, kulüp yönetiminin yaptıgı açıklamaları samimiyetsiz kılıyor, bu konuda Aykut Kocaman'a katılıyorum. Fakat Aykut Kocaman'a katılmadığım bir nokta var o da; isim vermeden bazı kulüpler bu durumdan yararlanıyor diyor. ima ettiği kulüpler şüphesiz GS ve Trabzonspor'dur. Trabzon'un duruşunu samimi bulmadığımı söyledim. Galatasaray'ın da süreçten yararlanmak gibi bir tavrı yok bence, aksine lig böyle devam edecek dendiğinde ilk karşı çıkan GS yönetiminin süreç hakkında bahsettiği ve sakıncalı olarak yorumladığı duruma girmiştir.

8) TFF'nin lig böyle devam edecek, ceza veya düşürme yok kararı aldıktan sonra, TFF'ye destek verdiğini başta İlhan Cavcav olmak üzere bir çok anadolu kulübü başkanları açıklamıştı. Burda tabi ki anlaşılmayacak bir şey yok. FB'nin düşmesi ya da ligin bir şekilde yara alması, bırakın şike iddaası ile karşılaşan anadolu kulüplerini, lige yeni çıkan ya da iddaaların dışında kalan tüm kulüplerin gelirlerini etkileyecek. Bu durumda mahkeme başlayıp, dava görülüp, sonuca bağlanana kadar bu kulüpler ligin düzeninin bozulmaması için bu doğrultuda davranan TFF'ye destek verecek, ve sürece karşı çıkan kulüplere ateş püskürmeye devam edecek.

9) Sonuç olarak; TFF elindeki bilgi ve belgelerle şikeye bulaşmış yada şüpheli kulüpleri kesinlikle düşürmelidir. Bu lig şu durum içinde başlarsa bırakın futbol zevkinin olmamasını, taraftar kapışmaları ve benzeri olaylar ile kaos sürekli büyüyecektir. Madem FB yönetimi 'bizi düşürün' isteğinde bulundular, bu durumda TFF'nin karar vermek için çekineceği tek isim Digitürk kalmıştır. Eğer TFF Türk futbolunu kurtarmak istiyorsa, bir an önce yazılı kurallara uygun kararları alması gerekmektedir. Haa eğer TFF bunu yapamıyorsa, UEFA daha dallanmış budaklanmış bu işe daha geniş ceza ve yaptırımlar uygulayabilir. TFF yönetimi süreci yönetemiyorsa rica ediyorum futbolu seven bir insan olarak lütfen istifa etsinler!

10) Ayrıca bir kaç arkadaşımızın bu konu ya da ilişkili konular içinde belirttiği gibi, bir çeşit entrikalar yaşandığını düşünüyorum. Şöyle-ki Haluk Ulusoy'u zar zor ayırdığımız TFF Başkanlığı makamından Mahmut Özgener kısa bir zaman içinde, hem de hiç bir aksilik ya da protesto olmadan ayrılmıştır. Burda çok büyük bir soru işareti var. MAA için FB'nin Aziz Yıldırım'dan sonraki muhtemel başkanı gibi yorumlar yapılırken, TFF başkanlığı için bir anda tek başına aday olarak kalması da şaşırtıcıdır. Ayrıca, TFF'nin play-off kararı; kesinlikle şu durumdan zarar gören yayıncı kuruluş için yapılmış bir uygulamadır. Zira siz yere düşmüş Türk Futbolunu ayağa kaldırmak istiyorsanız, bu şekil ilginç uygulamalar yerine asıl göreviniz olan kararları alırsınız.

Nesil
    2008
    Yer
    Kocaeli-BOLU

Bazı forumlarda bakıyorum.Aziz Yıldırım ve Nihat Özdemir'e çok giydiren var kulüp sizin yüzünüzden bu halde diye.Burada pek yok galiba

Bu arada ne kadar alakası olur ama Tff Bank Asya'nın 5 haftalık programı açıklamış,bu az da olsa düşme olmayacağına işaret.Eğer olsaydı biraz bekletirlerdi diye düşünüyorum.

Nesil
    2007
    Yer
    Afyonkarahisar

UEFA'nın gönderdiği metnin çevirisi buymuş. varmı önceki sayfalarda bilmiyorum ama okumak isteyenler için...

Öncelikle fax olarak gönderilmiştir
    Türk Futbol Federasyonu
    Başkanın dikkatine
    İstinye Mah. Darüşşafaka Cad. No.45
    Kat. 2
    34330 SARIYER İSTANBUL
    Türkiye

Tarih
    23.08.2011

Sayın Başkan,

Halihazırda Türkiye’de, ve bilhassa, Fenerbahçe’yi ilgilendiren davayla ilgili maçlarda şike yapılması soruşturmalarına dair önceki pozisyonumuzu korumaktayız.

Konunun duyarlılığını görebiliyor olmakla beraber, anladığımız odur ki, şu an yukarıdaki bahsi geçen kulüp ve/veya sorumlusu olan yetkililerinin şikeye karıştığına dair kaydadeğer bir bulgu birikimi mevcuttur. Örneğin, klübün Başkanı ve (aralarında iki Yöetnim Kurulu üyesinin bulunduğu) kimi diğer üst düzey yetkililer, şüpheli şike faaliyetleriyle ilgili olarak Temmuz ayının başından beri hapishanede bulunmaktadırlar ve klübün şikeye karıştığı kanaatine dair (çoğu haber medyasında yer bulmuş) ciddi derecede belgelendirilmiş bir kanıt izine de rastlanmaktadır. İstanbul Polisi, tutuklamaların maçlarda şike yapılmasıyla ilgili gerçekleştirdiğini teyit eder bir basın açıklamasında bile bulunmuştur.

Dolayısıyla, bir klübün, kamunun gözü önünde şikeyle suçlandığı , Başkanı ile diğer üst düzey yetkililerinin hapishanede göz altında bulunduğu ve aynı zamanda klübün şike suçuna karıştığı hükmüne vardıran ciddi delillerin varlığının yer aldığı bir durumda, UEFA’nın bayrak taşıyıcısı klüpler müsabakasının (UEFA Şampiyonlar Ligi) muhtemelen katılımcısı olacağı bir durumla karşı karşıyayız. Bu pozisyonun UEFA tarafından, hatta genel anlamda futbol camiası için, kabul edilemez olduğunu anlayacağınızdan eminiz.

Bu sezon, başka klüplerin de benzer faaliyetlerden ötürü UEFA klüpler müsabakalarından ihraç edildiğini göz önüne aldığımızda endişelerimiz daha da büyüyor. Daha spesifik konuşmak gerekirse, –suça karışan kişiler hakkında henüz ceza hükmüne karar verilmemiş olmasına rağmen (ki büyük bir ihtimalle, bu süreç, yıllar olmasa aylar alacaktır)- Yunan Futbol Federasyonunun Disiplin Kurulları tarafından şikeye karıştıkları gerekçesiyle UEFA Avrupa Ligi’nden men edilmiş Olympiakos Volou vakasından bahsetmekteyiz .

Yine anlayışla karşılayacağınıza eminiz ki, UEFA, üye bir federasyonun bir klübü, bizim müsabakalarımızdan, ulusal yönetimsel kurumu ivedi ve etkin cezâi yaptırımda bulunmasından ötürü ihraç edilmişken, diğer yandan, başka bir üye federasyon klübünün, ulusal yönetimsel kurumunun harekete geçememesinden ötürü müsabakalarımıza katılabiliyor olacağı gibi bir duruma müsamaha gösteremez. Bu, keskin bir şekilde, şike davalarıyla ilgili ihtimamla çalışan ulusal federasyonları cezalandırmak olurdu ve böylesi güçlü ve (sayfa 1’in sonu) etkin bir futbol yönetimi UEFA’nın yaygınlaştırmaya çalışacağı türdendir, yıldırmak isteyeceği değil. Dahası, eğer bunun gibi kritik öneme sahip konularda özdeş yaklaşım politikaları izlemezsek, bu, UEFA klüp müsabakalarının güvenilirliği ve bütünlüğüne zarar vermekle kalmaz, aynı zamanda eşit muamele ilkesine de ters düşer.

Bildiğiniz gibi, UEFA Şampiyonlar Ligi Düzenlemeleri (2011/2012 yayımı) çerçevesinde, 2007 Nisan’ından bu yana, bir maçın sonucunu etkilemeye yönelik herhangi bir faaliyette, dolaysız ya da dolaylı olarak adı geçen herhangi bir klüp, müsabakalarda yer almaya elverişli değildir. Bu elverişsizlik dönemi sadece bir sene için geçerlidir.
    Sonuç olarak, mevcut olan kanıt ışığında, Fenerbahçe, bu sezon UEFA Şampiyonlar Ligi’nde yer almak için elverişli bulunmamalıdır. Bu olaylar çerçevesinde, uygun müdahale de, Fenerbahçe’nin UEFA Şampiyonlar Ligi katılımından çekilmesi olacak gibi gözükmektedir. Diğer bir yol olarak, TFF de klübü müsabakalardan çekebilir.

Altını çizmeliyiz ki eğer bu yollardan biri veya diğeri izlenmezse ve UEFA klübe karşı kendi Disipliner Prosedürlerini harekete geçirmek zorunda kalırsa (ama şimdi ama önümüzdeki aylarda), müteakip yaptırımın, özellikle klübün 2007 Nisan’ından bu yana herhangi bir şike olayında bulunmadığını teyit ettiği Katılım Kriterleri formunu doldurmuşken yalan söylediği suçu tespit edildiğinde, çok daha ağır olacağı ihtimali yüksektir. Hükmedilmesi muhtemel yaptırımın biçimini öngöremesek de, bazı başka şike olaylarında (örn. Pobeda), klüplerin UEFA klüp müsabakalarından sekiz yıla kadar men edildiğini de hatırlatırız.

Tamamlamak adına, şunu da telkin etmeliyiz ki, eğer TFF bu konuyla ivediyetle ilgilenmezse, bu aynı zamanda TFF’ye yönelik gerekli disipliner adımların da atılmasına yol açacaktır. Göreceğiniz üzere, UEFA, tüm bu durumlar ışığı altında, Fenerbahçe’nin bu sezon UEFA Şampiyonlar Ligi’nde başlamasını ve sonrasında şikeye karıştığının ispatlanması üzerine müsabakalardan ihraç edilmesini kabul edemez.

Lütfen emin olunuz ki UEFA, TFF’ye hem Avrupa hem de Türk futbolu için açıktır ki en yüksek önemi taşıyan soruna müdahale yolunda verebileceği bütün desteği temin etmeye devam edecektir. Tekrarlamak gerekirse, TFF’nin, Türkiye’de halihazırda soruşturulmakta olan şüpheli şike olaylarıyla ilgili tüm dosyalara dair ivedi ve etkin disipliner adımları atması konusunda elini çabuk tutmasını telkin etmekteyiz.

Fenerbahçe’nin durumuna mahsus olarak, cevabınızı 24 Ağustos 2011, Çarşamba öğle vakti itibariyle almış olmak temennisindeyiz.

Saygılarımla,

UEFA

Gianni Infantino

Genel Sekreter

Cc: Sn. Şenes Erzik, UEFA Yönetim Kurulu 1. Asbaşkanı

Nesil
    2007
    Yer
    34

Küme düşme gibi birşey şuan olamaz zaten, olacak olanı söyliyim. Fenerbahçe ya çıkar yargı sonucu belli olana kadar paşa paşa oynar -ki oynamıyacak gibi gözüküyor- ya da 2 maç sahaya çıkmaz küme düşürülür, bu da bir sene maç yapmıyacak demek. Seneye bank asya'dan başlıyacak, tabi yargı şike var derse 2.ligden de başlıyabilirler.

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by Xsnoopkarl View Post
    alakası yok.O kararlar masumiyet karinesi yönündeydi,UEFA'da hep masumiyet karinesinden bahsedip durdu zaten.Sorun medyanın bir çoğu yalan yanlış haberleriydi.Savcı efendi de UEFA yetkilisiyle görüştüğünde bunun farkına vardı ki hemen gizlilik geldi uefa yetkilisi gider gitmez davaya.
    peki abi sana şunu sorarım: kişilerin savunması alınmadan mı karar verselerdi ? buna cevabın evetse tartışmaya gerek yok. çünkü farklı düşünüyoruz doğaldır olabilir.
    Ceza yargisi ile disiplin yargisini karistirmayalim.

Kuluplere stat kapatma cezasi verilirken, o stat kapatma cezasina neden olan kisilerin yargisinin bitmesi bekleniyor mu?

UEFA yarginin bitmesini bekledimi Fenerbahce'nin Sampiyonlar Ligine katilamayacagi konusunda gorus bildirirken.

Quote Originally Posted by eGowiCh View Post
    Senin dediğini yaptık diyelim. Fenerbahçe, Beşiktaş veya adı geçen diğer kulüpler hakkında "düşürme" kararı verilseydi, bundan 3 ay sonra da düşürülen kulüpler hakkında beraat kararı çıksaydı ne olacaktı? Türkiye Futbol Federasyonu bunun bedelini nasıl öderdi? Tazminatı ödeyebilecek miydi?

Ortada bir yargılama var, burada federasyona veya başka bir şeye kızmadan önce, Türk yargısına sitem etmek gerekiyor. Soruşturma 8 aydır yürütülüyor deniliyor. Neden soruşturma 3 Temmuz gibi geç bir tarihte başladı, buna cevap verebilecek misin? Fenerbahçe'nin Sivasspor maçını oynadığı tarih, şampiyonluğunun kesinleştiği tarih nedir? 22 Mayıs'tır. Suç işlendi ve tamamlandı varsayımında, 3 Temmuz'a kadar ne beklendi? 1.5 ay kaybediliyor dikkat edersen.

TFF'nin hatalı yönleri var ama tüm kabahat TFF'de değil. Bu soruşturmayı hızlandırmak veya çabuk karar almak TFF'nin güdümünde değil. Cezai soruşturmanın hızlandırılması için gerekli tedbirler alınmadı. Suçüstü yapılmadı. Sonra da işler böyle karmakarışık hale geldi.
    Beraat karari cikarsa, Fenerbahce TFF hakkinda tazminat davasi acabiliyorsa acar ve o davanin sonucu beklenirdi. O durumda iddia sahibi de Fenerbahce olurdu, Fenerbahce'nin, TFF'nin yanlis karar verdigini kanitlamasi gerekirdi. saniyorum beraat ettiler, simdi bastirsin TFF paralari kadar basit degil mesele.

Ya peki mevcut durumda Kasimpasa, Bucaspor, Konyaspor ve Altay TFF aleyhinde tazminat davasi acarsa ne olacak?

Disiplin uygulamasi yapmak sadece tazminatin az olabilecegi kisi ve tuzel kisilere mi mahsus? O zaman vur 3. lig kuluplerine, super lig kulupleri sonsuza kadar istedigini yapsin. Bu adalet mi? Buyuk takim taraftarinin sana verecegi tekpiden korkup buyuk takimin oyuncusuna 1 mac, kucuk takimin oyuncusuna 4 mac ceza vermekten farki ne bunun?

Tahkim verilen karari geri cevirmis olsa zaten tazminat sozkonusu olmazdi, degil mi? Ama o noktaya bile gelmedik.

Sorusturma'nin dogru/yanlisligi veya neden sucustu yapilmadigi hakkinda ise cevap veremeyecegim. Saniyorum sen veya bir baska kimse de kolay kolay veremez. Iddianame'yi gormedik ve aldiklari kararlari neden aldiklari hakkinda cok fazla fikrimiz yok cunku.

Belki de bu sezon da takip etmeye devam edip daha da kapsamli bir calisma haline getirecek ve cok daha fazla kisiyi dahil edeceklerdi ama tutuklu olanlara bilgi sizdigi icin ilk operasyonu yapmak zorunda kaldilar. Belki de devami olacak. Nasil bilebiliriz ki?

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul & İzmir

Masumiyet karinesi her alanda geçerli. Daha önce cezası kesinlesmeyen hangi kulübe ceza verdi UEFA. Anlamak güç. Önümüzde birçok ornek var Avrupa'ya katılan. Ayrıca bu karineyi UEFA her aciklamasinda tekrarlamıyor muydu

Nesil
    2003

Masumiyet karinesi her alanda geçerli. Daha önce cezası kesinlesmeyen hangi kulübe ceza verdi UEFA. Anlamak güç. Önümüzde birçok ornek var Avrupa'ya katılan. Ayrıca bu karineyi UEFA her aciklamasinda tekrarlamıyor muydu
    Ceza hukukuna gore cezaya carptirilmak baska, disiplin yaptirimi uygulamak baska diyorum.

Diyelim bir hakem bir futbolcunun diger futbolcuya tukurdugunu gordu ve kirmizi kart gosterdi. Tukurugun delili araniyor mu tukuren futbolcuya ceza vermek icin yoksa hakemin raporuna mi bakiliyor disiplin cezasi uygulamak icin? Futbolcuya ceza veriliyor, futbolcu savunmasi ile tahkim'e basvuruyor. Cezasinin kaldirilmasi, azaltilmasi, yukseltilmesi veya onanmasi icin.

Kimse tukurluklu suratin resimlerini gosterip sen mi yaptin demiyor, neden yaptin diye sormuyor cezayi vermeden once.

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul & İzmir

peki sizin bakış açınızla bakalım olaya. tff yaptığı açıklamada şuan da düşürmeye yetecek yeterli delil yok demişti. bu da bir karar.. tff kararını vermiş kararını düşürmeme yönünde kullanmış eğer iddianameyle ekstra birşey görürse düşürecek.

şampiyonlar liginden men kararına ise; tedbiren alınmış demiştiniz. şampiyonlar liginden men ile ligden küme düşürülme aynı seviyede karar. ikiside bir organizasyondan men etmeye yönelik. o yüzden biri diğerinin tedbir kararı olamaz.

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Uefa'nın gönderdiği mektuba bakınca ortaya şu çıkıyor
    Federasyondan biri ya da birileri UEFA'ya bu davanın tek hükümlüsünün FENERBAHÇE olduğunu empoze etmiş yani olay geniş kapsamlı bir şike operasyonundan ziyade sözde FENERBAHÇE'nin karışmış olduğu şike olayları diye lanse edilmiş

(ki)

Trabzon'un Şampiyonlar Ligine alınmasının ardından Fener taraftarının UEFA'ya onların başkanının bu davadan yurt dışına çıkma yasağı var uyarı mail'lerinin ardından apar topar Sadri Şener'in yurt dışı yasağı kaldırıldı

BU OLAYIN SORUMLULARI NASIL BİR DÜMEN ÇEVİRİYORSUNUZ ?
    ...
    http://i.hizliresim.com/eNzXNg.gif

Türkiye'nin En İyi Football Manager Sitesi

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Tek soru Yeter Federasyona
    Eğer biz suçluysak bizi küme düşürün
    Eğer biz suçlu değilsek neden şampiyonlar liginde yokuz ?
    ...
    http://i.hizliresim.com/eNzXNg.gif

Türkiye'nin En İyi Football Manager Sitesi

Nesil
    2007
    Yer
    Ankara

TFF Disiplin Kurulu eski üyelerinden Remzi Kazmaz: Bu kararın altında yalnızca Fenerbahçe kalmadı. Fenerbahçeliler tepkilerinde haklıdır.

UEFA'nın TFF'ye yaptığı dayatma Fenerbahçe'ye CAS yolunu açabilir. UEFA Türkiye'ye gelip 45 dakikada hukuku hiçe sayıyor.

Nesil
    2003

peki sizin bakış açınızla bakalım olaya. tff yaptığı açıklamada şuan da düşürmeye yetecek yeterli delil yok demişti. bu da bir karar.. tff kararını vermiş kararını düşürmeme yönünde kullanmış eğer iddianameyle ekstra birşey görürse düşürecek.

şampiyonlar liginden men kararına ise; tedbiren alınmış demiştiniz. şampiyonlar liginden men ile ligden küme düşürülme aynı seviyede karar. ikiside bir organizasyondan men etmeye yönelik. o yüzden biri diğerinin tedbir kararı olamaz.
    Etik kurulu'nun raporunu diger konuda uzun uzun tartismistik. Ben farkli yorumladim, Egemen farkli yorumlamisti. Etik kurulunun raporu da acik bir sekilde bazi maclarda sikeye rastlanmistir diyor. TFF etik kurulunun verdigi bu kanaat ile bile ceza verebilir bildigim kadariyla. Kulup de savunmasini tahkim'e yapar. Bireyler de PFDK'ya sevkedilir (zaten edildi).

Bence en onemli nokta su. Eger TFF, Fenerbahce'nin ceza almayacagina guveniyor olsa UEFA'ya "git isine" diyebilirdi. Ama muhtemelen etik kurulunun raporunda bahsedilen maclardan bir kismi Fenerbahce'yi ilgilendiren maclar. Bu da TFF'nin (daha dogrusu etik kurulu raporunu okuyan tek TFF yonetim kurulu uyesi olan MAA'in) elini kolunu bagladi. UEFA'ya karsi gelemedi.

Bunlarin olacagini ongorup eger etik kurulu raporu ile beraber karar verilmis olsa, ne Fenerbahce son dakikada Sampiyonlar Liginden alinmis olurdu, ne de TFF tehdit edilmis olurdu ne de Fenerbahce 2 yil birden kaybetmek ile karsi karsiya olurdu.

Halbuki UEFA karar vermenin oldukca kolay oldugunu gosterdi. Ileride tazminat odemek mi gerekebilir? Peki, oderiz diyebiliyor rahatlikla. Korkunun ecele faydasi yok derler ya.

Ikinci paragrafi tam olarak anlayamadim acikcasi. Biri, digerinin tedbir karari olur dememistim. Sampiyonlar ligine alinmama bir tedbir karari demistim. Ileride daha buyuk cezalar almamak ve daha Sampiyonlar Ligi organizasyonunun marka degerini dusurmemek icin alinmis bir karar. Benzer karari ligimiz icin de alabilirdik ama alamadik.

Daha düne kadar federasyona destek veriyordunuz,şimdi karşı çıkıyorsunuz diyenleri görüyorum.

Şu noktayı hiç kimse ya anlamadı ya da anlamak istemedi."Türk Futbolunda büyük soruşturma" konusu başlığı altında Fenerbahçelilerin attığı bütün mesajlar birdi.

Federasyon,ligde şike yapılıp yapılmadığını tespit etmek için ne savcılığın iddianamesini beklemek zorundaydı,ne de mahkemenin kararını.Kendi etik kuruluna bu incelemeyi yaptırabilirdi ve varacağı “kanaat”, bu konuda karar almasına yeterdi.Ama Federasyon bu yolu tercih etmedi.Bunun yerine kendisini savcılık iddianamesinin yazılması ile bağladı,kararını ancak bundan sonra vereceğini açıkladı.Yine de iddianameyi bekliyorsanız karar veremezsiniz.Adı üzerinde bu “iddianame”dir ve o iddialar kanıtlanana kadar kimsenin suçlu olduğunu göstermez.

Bir UEFA görevlisi geldi, savcı ile görüştü ve döndü.Savcılık,gizli dosyayı nasıl gösterdi? Gösterilen dosya,Federasyonun elindeki dosya ise o zaman savcılık,UEFA yetkilisi ile neden muhatap oldu? Normal olanı UEFAnın muhatabının TFF olması değil midir?

Bunun yanında federasyon Şampiyonlar Ligi'nden men etme kararını neden 24 Ağustos'ta vermiştir? Bu soruşturmanın içinde olan diğer takımlar neden Avrupa Kupalarında yollarına devam ediyorlar?

Sadece bu soruların cevabını arıyoruz.Tepkimiz bu yüzdendir.

ve yine bugün şunu söyluyoruz.Eğer suçluysak neden Süper Lig'deyiz? Suçlu değilsek neden Şampiyonlar Ligi'nde yokuz?

Nesil
    2011
    Yer
    Bursa

ligin ortasında düşürücekler bizi ve kimse bişey diyemiyecek işte o zaman gerçekten fenerbahçe tamamen bitmiş olucak o zamana kadar muhtemelen artık taraftarda yorulur bunlardan kimse sanmasın ki ligde kalmak bizim faydamıza tam tersine kat be kat zararımıza.

Nesil
    2007
    Yer
    Ankara

Muhtemelen Şampiyonlar liginin kura çekimlerine 1 gün kala alınan karar gibi düşürme kararınıda ligin ortasında verirler...

Mesaj Yetkileri