Sayfa 4 / 5 İlkİlk ... 2345 SonSon
91 ile 120 arası toplam 149 sonuç

Konu: FM 2012 Neden Türkçe Değil?

Nesil
    2001
    Yer
    Istanbul

size göre bu kadar eleştiriye sahip bir oyun ise oynamayacaksınız heralde ve orijinal almayı hak etmemek ne demek yahu bir ürün varsa bir para karşılığı vardır ve bu oyunu oynamak isteyen gider parasını verir satın alır.
    Mustafa Budak
    Turksportal

"Büyük sıçrayışı gerçekleştirmek isteyen, birkaç adım geriye gitmek zorundadır.
    Bugün yarına dünle beslenerek yol alır"
    Bertolt Brecht

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul & İzmir

Quote Originally Posted by axrax View Post
    sonuç=böle bir oyun orjinal alınmayı hak etmiyor tek avantajları karşılarında ciddi rakipleri olmayışı pes-fifa gibi rekabet ortamı yok lider benim diye istediği gibi at koşturuyor
    arkadaşım zaten aslolan orjinal almaktır. zaten senin korsan alma gibi bir hakkın yok ki; oyun ne kadar kötü olursa da olsun. hani maddi sıkıntı yüzünden orjinal alamıyorum diyenleri anlarım da haketmiyor diyorsun. o zaman sana da beğenmiyorsan oynama derler.
    Eğer adaletsizlik karşısında tarafsız kalıyorsanız, zalimin tarafını seçmişsiniz demektir.

Nesil
    2006
    Yer
    İzmir

Quote Originally Posted by axrax View Post
    1-oyun her sene ama hersene berbat hatalar veriyor cm03 ten beri oynuyorum ama fm hata vermede üstüne yok pes oynarım tek bir hata bile yok ama fmde dolu hatadan artık bıkan oyunu bırakan arkadaşlarım oldu(crash dumps gibi)
    2-oyundaki değişiklikler tatmin edici düzeyde değil elbette birçok yenilik var hersene küçük küçük rütuşlar yapılıyor gidin 2012 den beklentilerin başlığına hersene buna yakın şeylerin söylendiğini göreceksiniz ama sia oyuna bayan menajer olmayı ekliyor
    3-yapay zeka berbat durumda oyumcum sakatken devamlı gol yiyorum türkiye liginde hayatında uzaktan şut çekmemiş oyuncu 30 metreden gol atıyo herkesin başına gelmiştir bunlar
    4-taksitli oyuncu alımını abartmışlar hersene 300-400 milyonluk oyuncu alıyorum 4 sene vadeye yayarak klup bankadan veya başkandan kredi kullanıyo kimse sen bu kadar para harcayamazsın demiyo
    5-3d ekranından bahsetmiyorum zaten o kadar kötü ki iyiki eski usül 2d var oyundan daha az soğuyorum
    6-oyun türkçe değil ben artık senelerdir alıştım nerde ne var hiç zorlanmıyorum ama 2,3 senelik kullanıcılar çok zorlanıyor bence türk kullanıcı ları takmıyolar işin gerçeği
    sonuç=böle bir oyun orjinal alınmayı hak etmiyor tek avantajları karşılarında ciddi rakipleri olmayışı pes-fifa gibi rekabet ortamı yok lider benim diye istediği gibi at koşturuyor
    çoğuna katılmasamda bu kısma katılıyorum kesinlikle öyle
    çeviri zor evet ama SI için diğer dillerde de zor her dilde aynı zorluk var yani SI bizi önemsesin çocuk avutur givbi hele siz bi orijinal alın bakarık demesin bizde paşa paşa alalım orijinal oyunumuzu.

Nesil
    2009
    Yer
    İstanbul

sigames'in söylediğinden sonra orjinal almak isteyenlerin bir kısmı korsana yönelecektir bence. önce orjinal alın da türkçe'sine sonra bakarız... nedir bu ya? hakaret gibi.

Peki fm 2012 nin SI ya türkçe tercümesinin maliyeti tahminen ne kadardır ?

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

SIGames oyunu satın alın Türkçe yapalım diyor, Türk kullanıcılar Türkçe yapın orjinal alalım diyor. Bu döngüyü biri kırana kadar bu kavga devam edecek.
    Oyunu az oynayan kişilerin orjinal almamasını şu ekonomik durumda anlıyorum ama bütün sene bu oyunu oynayan kişilerin oyunun bug'ı var, Türkçe değil deyip oyunu orjinal almaması ayıptır. Madem oyun bu kadar kötü oynamazsın olur biter, madem oyun hep tekrar ediyor yeni oyun almazsın, FM 2008 için bile transfer yamaları var.
    Ben de SI'nin başında olsam Türkçe yama çıkarmazdım çünkü Türkçe çıkan oyunların satış miktarı belli, Türkçe olsa bu paraya oyun mu olacak denip oyun alınmayacak, ucuza satsan bu kez kâr edecek sayıya ulaşamayacak, bu kadar bug'lı oyuna para vermem diyenler olacak yine bir mazeret çıkacak, bunu kabul etmeyi bilmiyoruz bence.

Nesil
    2009
    Yer
    İzmir

Yalnız bin satış yaparsa fiyat 70000 Tl olur.

Nesil
    2001
    Yer
    Istanbul

Çeviri maliyeti oyunun tamamı için 50bin tl +/- 5bin varsayalım.

Oyun satış fiyatı KDV dahil 70 TL gibi bir rakam varsayarsak ve Türkiye içi parekende 10bin satış rakamına ulaşırsa, 700bin TL gibi bir ciro yapıyor. KDV %18 ve gelir vergisi %20 hariç 500bin TL gibi bir rakama takabül ettiğini varsayalım. Gümrük vergisi vb. gibi oranları bilmediğim için dahil etmiyorum. Bunun %40 gibi rakamı distribütör geliri olsa 200bin TL düşmemiz lazım. SEGA/SI 300bin TL gibi rakamı kazandığını düşünebiliriz. Bunlardan yazılım, teknoloji, üretim maliyetleri ve genel giderlerin %70 olduğunu düşünürsek 90 bin TL gibi net bir rakam kazanmaları gerektiğini düşünebiliriz. Çeviri maliyetinide eklesek 50bin TL düştüğümüzde 40bin TL gibi bir kara ulaşabiliyoruz. Bu rakam yetmiyor mu yahu
    Mustafa Budak
    Turksportal

Bertolt Brecht

Nesil
    2008
    Yer
    Antakya

Her üyeden 1-10 TL toplarsak elde edilen parayı Sİ'ye göndersek karşılığında Türkçe Fm istemiyoruz öylesine bağış. Benden 20 TL çıkar
    Last edited by lexoqe : 29.Ağustos.2011 at 00:23

Nesil
    2007
    Yer
    Ankara

Yapımı yarım kalan ve maliyetine güç yetmeyen camiler için her camide yardım kutusu felan oluyor. Cemaat para atıyor. Bizde camilerle anlaşsak parayı ancak öyle çıkartırız...

Nesil
    2001
    Yer
    Istanbul

çıkmayacak coşkun, çevirilere devam ediyoruz bıkmak yılmak yok yola devam 2013
    Mustafa Budak
    Turksportal

Bertolt Brecht

Nesil
    2008
    Yer
    Antakya

Quote Originally Posted by CoşkuN ÖzdemiR View Post
    Bu durumu değerlendirdik. Kimse yanaşmadı.

Dijital imza topladık. TÜrkçe çıksın diye o rakama bile ulaşamadık.

Hep fiyakos ile sonuçlanıyor.

70 TL bir öğrenci için iyi para, kimse korsan varken almak istemiyor. Fiyatı düşürsünler öyle alalım diyor herkes. Sİ de ilk önce o paraya alın sonra biz TÜRKÇE yapalım diyorlar. Artık inanacım zayıfladı. Bu oyunu türkçe göremiyecez gibi geliyor..
    Sigaraya gelince günde 5.5 tl 6. tl gibi para koyuluyor. Daha önce de yazmıştım çok basit bir para 70 tl. Günde bir paket içen kişi 3 günde 2 paket içse ve bu paketin maliyeti 5 tl olsa, 1 ayda 50 tl yapıyor. Bugün GTA 150-200 aralığında bir fiyat çekiyor, şimdi kimse bana fakir edebiyatı yapmasın.

Default Hüsran

Yaklaşık 1 yıldır büyük bir ümitle oyunun türkçe çıkmasını bekledim hatta etrafımdaki akraba ve arkadaşlarıma da oyunun türkçe çıkacağını muhakkak almamız gerektiğini söyledim ama şimdi görüyorum ki türkçe bu sene de hayal. artık bundan sonrada türkçe çıkacağı kanaatinde değilim. yaklaşık 2 ay önce tanıştığım facebook üzerindeki topeleven oyununa devam edeceğim. 2 aydır bu oyuna 150 tl den fazla para harcadım ve harcamayada devam ediyorum neden çünkü oyun türkçe. sen ürünü iyileştirmeden üreticiye bu kadar al onra türkçe çıkaracam de bizde yeriz. yok öyle yağma. doğru düzgün satış politikası geliştirmezseniz türkiyede size ekmek yok.

Nesil
    2006
    Yer
    İzmir

Quote Originally Posted by Vieri View Post
    Çeviri maliyeti oyunun tamamı için 50bin tl +/- 5bin varsayalım.

Oyun satış fiyatı KDV dahil 70 TL gibi bir rakam varsayarsak ve Türkiye içi parekende 10bin satış rakamına ulaşırsa, 700bin TL gibi bir ciro yapıyor. KDV %18 ve gelir vergisi %20 hariç 500bin TL gibi bir rakama takabül ettiğini varsayalım. Gümrük vergisi vb. gibi oranları bilmediğim için dahil etmiyorum. Bunun %40 gibi rakamı distribütör geliri olsa 200bin TL düşmemiz lazım. SEGA/SI 300bin TL gibi rakamı kazandığını düşünebiliriz. Bunlardan yazılım, teknoloji, üretim maliyetleri ve genel giderlerin %70 olduğunu düşünürsek 90 bin TL gibi net bir rakam kazanmaları gerektiğini düşünebiliriz. Çeviri maliyetinide eklesek 50bin TL düştüğümüzde 40bin TL gibi bir kara ulaşabiliyoruz. Bu rakam yetmiyor mu yahu
    haha seninki kayserili hesabı oldu 700 liraadan tavşan çıktı

Nesil
    2006
    Yer
    İzmir

Ya ben bir şeyi merak ediyorum CM nasıl türkçe çıktı SI bi CM kadar olamıyor mu

Site yöneticilerinin bu cesareti tebrik edilmeli, en azından Türkçe için somut bir adım atıldı -tamamlanamadı ama olsun bir ilkti bu.

SI; daha gerçekti oyun yapmak yerine daha görsel zevki yüksek olan bir oyun yapma içerisinde 2008 sürümünden beri. Yama için çok güzel bir bahaneleri var (Bu bahanenin haklı olması için SI'nin aile şirketi olması lazım, global oyun yapım şirketi değil) beni tatmin etmiyor. Ve bu oyunun kimse tarafından oynanmamasını istiyorum. Korsanını oynamak bile SI'nin reklamını yapmaktır.

Forum üyeleri, yani biz umutlandık türkçe oyun gelecek diye fakat inanmıyordum zaten. Gittim orijinal oyunu aldım ama Miles amca her zamanki gibi ağzına pelesenk olan hatta ve hatta twitter'da "copy paste" yaptığı "Siz satın alın, biz bakıcaz türkçesine" postunu gördük her zaman ki gibi.

Ben oyunu seviyorum ama bu kadar hata ve etik bulmadığım bir pazarlama politikasıyla sunulan bir oyunu oynamak zorunda değilim. Sizlere de tavsiyem budur.

Saygılarımla. (Türkçeleştirme çalışmasına başvurdum ve görev aldığım projelerimden dolayı mailinize cevap dahi yazamadım, kaynadı gitti, Özür dilerim.)

Nesil
    2011
    Yer
    Istanbul

70 Tl bir öğrenci için çok para 30 olsa bir nebze

Nesil
    2005
    Yer
    Samsun

Quote Originally Posted by _yoLcu_ View Post
    Ya ben bir şeyi merak ediyorum CM nasıl türkçe çıktı SI bi CM kadar olamıyor mu
    Cm'nin piyasası çok düşmüştü ve artık yenilik arıyorlardı ama yemedi

Ayrıca 70 lira çok fazla bir miktar değil ama oyun hep aynı oyun olunca açıkçası insanın içi el vermiyor orjinal oyun almaya.

Fakat bu sene öyle yada böyle Türkçe çıksada çıkmasada oyunu orjinal alacam.
    20 Ocak 1989 - Onların formaları vardı , Taraftarları için terlettikleri.

Nesil
    2003
    Yer
    İzmir/KARŞIYAKA

4 Aydır nete girmemiştim bir bakayım Fm Türkçe olayına dedim gene hüsran gene hüsran Neyse en azından Türkçe yapmayı düşünmüşler geçen seneye kadar onuda akıl edemiyrlardı.

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul & İzmir

Quote Originally Posted by medievil View Post
    4 Aydır nete girmemiştim bir bakayım Fm Türkçe olayına dedim gene hüsran gene hüsran Neyse en azından Türkçe yapmayı düşünmüşler geçen seneye kadar onuda akıl edemiyrlardı.
    keşke sen akıl edip bir yama çıkarsaydın...
    Eğer adaletsizlik karşısında tarafsız kalıyorsanız, zalimin tarafını seçmişsiniz demektir.

Nesil
    2006
    Yer
    Malatya

Sakin olun elbet bir gün çıkacaktır. En azından 2012'de yama seklinde de olsa eklenecek.

Nesil
    2006
    Yer
    Pekin

Quote Originally Posted by Flawless Victory View Post
    Sakin olun elbet bir gün çıkacaktır. En azından 2012'de yama seklinde de olsa eklenecek.
    Yama olarak ekleneceği kesin değil daha.
    So what?
    Saike

Nesil
    2008
    Yer
    Şanlıurfa

Zaten bu hayatta ne kesinki

Nesil
    2007
    Yer
    Ankara

çok güzel bir yaklaşım olmuş
    eto'o bitmiş.

Nesil
    2008
    Yer
    İSTANBUL

Ben oyunu 4 senedir orjinal alıyordum fakat artık sıkıldım bu siz orjinal alın biz Türkçe yapalım muhabbetinden.Oyunun içeriği arttıkça anlaşılması zor bi hal alıyor.Ben açıkçası bundan sonra Türkçe çıkana kadar orjinal almıycam.Bence bi kampanya yapılsın orjinal almasın kimse Türkçe olmadığı için bakalım o kadar düşük satış rakamı olunca ne yapacaklar.

Nesil
    2008
    Yer
    fethiye

Siz önce orjinal alın sonra biz Türkçe çıkarırız diyorlar.Bu ne yüzsüzlük.Benim bildiğim,sektörü ne olursa olsun pazarlığı satıcı değil alıcı yapar,Miles Jacobson'un senelerdir yaptığı bu kapristen bıktık hepimiz.

Nesil
    2008
    Yer
    Şanlıurfa

Adam istediği gibi at koşturuyor sektörde. Bununda sebebi kendisine şuanda hiç bir managerlik oyununun rakip olmamasıdır.

Nesil
    2006
    Yer
    2 kıtada birden olandan;)

megan fox bana neden pas vermiyor?

Nesil
    2006
    Yer
    Malatya

Facebook'tan falan dürt bir şey yap.

Nesil
    2009
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by Vieri View Post
    SI bu işi para garantisi vermeden yapacak kişiler arıyor, bizler herhangi bir para beklentisine girmeden elimizi taşın altına koyduk ve onları bu konuda ikna ettik. Bu işi ön ödeme veya peşin para ile rahatlıkla yaptırabilirsiniz. Olaki bu işe ayıracakları bütçe varsa bu bizim için öncelik olmasada ne olursa olsun kurduğumuz sistem ile kimin ne kadar emek verdiğiniz tespit edebiliyoruz.

Oyuna ait çeviri dosyalarının kelime, harf ve cümle oranlarını yazılımla hesapladık. Çeşitli çevirmenlik büroları ve serbest çevirmenlerden fiyat araştırması yaptık. Ortalama 30binTL kadar bir bedel çıktı. Üstelik buna ek olarak oyunda yer alan çeşitli kodlama kısımlarını çevirmek normal bir çeviri yapmak gibi olmadığı için daha maliyet ve zaman gerektirdiğini hatırlatmak isteriz. Bu iş dışarıdan kolay gözüksede, içerisine girdiğinizde işin boyutunun ne kadar zorlayıcı olduğunu kısa sürede fark edebilirsiniz.
    demek istediğim hem oyunu ücretsiz türkçe yaptırtıyo hemde belli miktarda satılmasını istiyo ne kadar para gözlülük bu

Sayfa 4 / 5 İlkİlk ... 2345 SonSon

Mesaj Yetkileri