Originally Posted by
berkay19
Arkadaşlar sizce İzzet yerine Furkan Aldemir tercihi daha mı doğru olurdu? Ben kararsızım bu konuda açıkçası.
Furkan'ın hiç hazır olmadığını düşünüyorum. Hatta geçen seneki Karşıyaka performansı ile ilerlemediği, kısmen gerilediğini bile düşünüyorum. Sırtı dönük oyun konusunda çok zayıf durumda hatta. İzzet'in ofansif yetenekleri ile her zaman turnuvalarda bulunması gereken yetenekli bir genç oyuncu rotasyonunu doldurması açısından iyi. Yoksa İzzet'ten şu aşamada çok fazla şey beklememek lazım.
Kerem Gönlüm'ün yerine Mehmet Okut olmuyorsa tek alternatif var, o da Kaya Peker şu an. İzzet'i alarak monte etmesi ilk başka hoşnutsuzluk yaratsa da bu turnuvada 2 adt 5 no(Ömer, Oğuz) ve 2 adt 4 no (Ersan, Enes) ile götürebileceğimiz görünüyor. Hatta Gasol kardeşlerin ikisinde de 4,5 no olmalarından ötürü kağıt üzerinde Ibaka tek pivotmuş gibi gözükse de hiç de uzun sıkıntısı çekmiyorlar. Bu noktada dışı şutu olan bir uzun rotasyona ekleyebilmek çok iyi olur, İzzet uyum sağlarsa mükemmel bir eksik parça birleşimi birleşimi olurdu. Yoksa Furkan'ın da pek performans verebileceğine de inanmıyorum, Semih gibi hareketli ama sadece fiziği ile oynayan bir altı versiyonu uzun. Temel tekniği konusunda ilerlemesi gerek çok mesafe var. Enes'in Semih'ten fazla katkı verebileceğini bile düşünmeye başladım bugün izledikten sonra.
Umarım bu performans Litvanya ve İspanya maçlarında da devam eder Hazırlık maçlarındaki gibi hareketsiz ve azimsiz dış şuta bağlı statik oyun geri dönerse rezil sonuçlar ile hemen geri döneriz. Hiç umudum yoktu ama bugün yine süpriz yaratmayı başardılar.
TURKSPORTAL Interactive - FM Türkiye
Cengiz Haskan
Fenerbahçe Araştırmacısı