ileri 3 lüsü çok sağlam ibb nin hakettikleri bi galibiyet oldu
ileri 3 lüsü çok sağlam ibb nin hakettikleri bi galibiyet oldu
Ben oynadığımız oyundan çok umutluyum.Geçen yıl ki takım gibi bayık bir futbol yok.Göze hoş gelen bir oyun anlayışımız var.Tabi açılış maçında kaybetmek moralleri bozdu.
Mutluluk sadece paylaşıldığı zaman gerçektir. - Alexander Supertramp
2-0 bitti maç ibb karşısında bile bu kadar korkak başlayıp pozisyon bulamadık yazık cidden
Ben demiştim İBB kazanır diyeNerde dedin demeyin,mesajım basit bulunduğundan silindi. Tebrikler İBB...
*Birde Webo iyi oyuncuymuş filan demenizi anlayamadım ben.Bu adam Kamerun 2.liginden gelen tanınmamış bi adam değilki,gayet kariyerli ve Milli Takımda da oynayan bir oyuncu.En az 15 gol atar ligde bu yıl.
Ben anlayamıyorum ya ibb mükemmel bir pas trafiğine sahip biz ancak selçuk'a pas atabiliyoruz o da bir saat analiz yapıyor kime atsam diye onu yaparken zaten topu kaybediyor. Yekta girdi o da sürekli top kaybı yaptı. Kazım desen bu adam ölmüş ya hani hiç mi istek olmaz bi insanda kaç maçtır izliyorum yürüyerek oynuyor ya. Arda gittiğinden beri takımda sıfıra inen bir futbolcu bile kalmadı adam gibi orta açılmıyor takımda. İleriye yönelik o kadar transfer yapıldı ama en zayıf bölge ilerisi atak yapamıyoruz malesef. Çağlar'ı bugün begendim çağlar şans buldukça daha da iyi olacak. İnşallah ileriki haftalarda böyle puanlar kaybetmeyiz.
Olmuyor, pozisyon yaratamıyoruz, yaratsakta son vuruşları yapamıyoruz bi çözüm bulmak lazım. Son değişikliktede madem Baros çıkcaktı Riera girebilirdi yabancı statüsü sorun olmazdı. İBB'nin forvet hattı çok tehlikeli, Doka ve Webo daha çok takımın canını yakar.
Screw you guys, I'm goin' home
İbb klasik futbolunu daha kaliteli bir kadroyla sahaya yansıtıyor , Gs ise ne oynadığı belli değil bir haldeydi , zaten alternatifsiz bir kadro var , bakalım konuşmak için çok erken tabi
İBB'nin kolay lokma olucağını sandı sanırım Fatih terim ve Galatasaray fakat büyük takımlara karşı çok iyi oynayan İBB yine maçı kazanmasını bildi.Bu arada kimse değinmemiş ama Melo'nun direk kırmızı görmesi gereken bi pozisyonu vardı, adamın birine kafa atmıştı,ilginç
Selçuk ve Melo arasında mesafe olarak dağlar kadar fark vardı . Hani nerede Liverpool maçındaki taktik Melo ve Selçuğu yan yana oynat işte . Selçuk oyunu kursun naptın sinyor .
Bu Webo Mallorca'lı Weboymuş ya yahuBen de İBB onu alamamıştır deyip tanınmadık adam zannediyodum.İBB konsantre olarak oynamaya devam ederse Webo gol krallığına yarışacaktır.
"İngiltere'de 2 büyük takım vardır. 1-Liverpool, 2-Liverpool Genç Takımı" Bill Shankly
Kazim bole gezicekse hic oynamasin. yaratici oyuncu istiyorsak bu sabri olmaz sahsen melo daha uygun 10 numara pozisyonuna umarim 4-1-4-1 taktiginden kurtuluruz Terim barca gibi oynatmaya calisiyor cok pas yapip iceriye girin die bizde xavi,iniesta yok sadece selcuk var o ayar topcu.
sistemim ve kadrom bole.
4-4-2
Sabri-ujfa-servet-balta(caglar)
Eboue-selcuk-melo-riera
Baros-sercan(elmander)
Maç boyunca gezen Kazım'a, aldığı 5 topun 3'ünü rakibe 2'sini boş alana atan Melo'ya katlanırsan ve oyuncuları kendi mevkinde oynatmazsan sonuç bu olur.
Galatasaray sadece Ujfalusi sağ bek oynarken o kanattan etkiliydi. Onuda göbeğe çekince ordaki etkinlikte bitti.
Bu takım ile Galatasaray'ın işi gerçekten zor.
sinirden yabanci sinirlamasini unutmusukevet baros ile elmander degismeli olabilir.
İlk yarı iyiydi Galatasaray. Muslera topu sektirmese iyi de bitecekti ilk yarı. Ama Gökhan çıkıp Sabri beke geçince daha da aksadı sanki oyun. Ujfalusi bildiğim kadarıyla asli mevki stoper ama ileri çıkışları gerçekten çok iyi. Sakin akıllı oynuyor, hele bir ara pası vermişti ilk yarıda iki kişi arasından gol olması işten bile değildi. Sabri daha basit oynamalı, zaten yerli kalitesi çok iyi değil Galatasaray'ın. Enerjisi, hırsı mücadelesiyle takımda kendine yer buluyor ama çok fazla şey yapmaya çalışıyor. Kabul etmek lazım yetenekleri sınırlı. Boş kaldığında çok iyi ortalar yapabiliyor mesela ama iki üç kişi çalımlayıp ara pası atacak bir yetenekte yok yani görünen bu. Klasik bek gibi oynasa, öncelik olarak savunma, ayağında fazla top tutmadan yakınındaki oyuncularla basit kısa paslarla çok daha iyi olur. Ayrıca kuş avlama hevesi de hiç bitmiyor![]()
Bu zamana kadar açık açık söyledim her ortamda İBB'yi çok antipatik buluyorum , gıcık oluyorum vs vs diye ama artık onlara ve A. Avcı'ya saygı duymanın vakti geldi bence. Ne yapıp edip kendi oyun stiline göre oyuncular bulmuş getirmiş. Hadi Webo'yu zaten bilmeyenimiz yok ama Doka'yı bulup getireni tebrik etmek lazım. İBB yine çok can yakacak bu sene.
Muslera'ya yüklenmek çok yersiz olur şimdiden. Futbol hatalar oyunudur diye boşuna denmemiş. O hatadan öncesinde ve sonrasında yaptığı çok kritik kurtarışlar da var yani gözardı etmemk lazım. Galatasaray'ın öncelikli sorunu aynı biz gibi hücumda organize olamamak bence.
Bu arada yanlış hatırlamıyorsam federasyon maç içinde hakemin gözünden kaçan pozisyonlarda kamera görüntüleriyle cezalar verebiliyor. Melo'nun bugünkü hareketinden sonra ceza alması gerekmez mi ?
Defansta çok iyi pas yapıyoruz tebrikler.
Defansta çok ağır kalıyoruz hücumda ise hiç çoğalamadık bugün. Baros tek başına kaldı Elmander'i oyuna sokup forveti çiftleseydik belki daha iyi olabilirdi. Elmander ortasahaya daha yakın oynardı hem pas trafiğine katkı verir hemde gol bölgesinde tehlike yaratırdı ama olmadı. Daha ilk hafta Fatih hoca'da bazı şeylerin farkına varmıştır elbet bugün. Önümüzdeki hafta herkesi kendi mevkiisinde oynamasını bekliyorum. Eboue'den sol açık Sabri'den ortasaha yaratmayız umarım. Sağ kanatta Kazım yerine Sercan'ı sol açıktaysa Eboue yerine Riera'yı oynatırsak daha yaratıcı bir ortasahaya sahip oluruz diye düşünüyorum. Eboue haftaya sağ beke geçmeli.
şaka maka Sabri dalga geçilen sabri değil artık, iyi oynamaya başladı. Hem Son Milli Maöta hemde bugün ben beğendim. Eskidende hırslıydı, mücadeleciydi, istekliydi, son 2 maçtır şanslıda.
Herzaman olduğu gibi yine Abdullah hoca çok süper iş çıkardı barçaya benzemeye çalışan 3 büyükler çok geç kaldı avcı bunu yapmaya çoktan başlamıştı bile helal olsun adama bence milli takıma bir adam çağırılıcaksa o adam bu olması gerekiyor.
Bugün en beğendiğim isimler Ujfalusi ve yediği gole rağmen Muslera'ydı. Felipe Melo savunmacı olmasına rağmen Baros'un yapamadığını yapıp topla ceza sahasına girmeye kalkıştı birkaç kez. Baros yaşadığı sakatlıklardan ötürü inanılmaz güçsüz. Devre arasına kadar ya toparlar kendini ya da devre arasında gider zira Fatih Hoca da Elmander ve Baros'la idare edeceğiz dedi. Burdan çıkarılabilecek tek anlam Baros'un gideceği bence.
Lige İBB gibi çok diri bir takıma karşı onların sahasında oynayarak başlamak şanssızlık. Hemen karalar bağlamanın anlamı yok. Fatih Hoca bu yenilgiden birçok ders çıkarmıştır bence. En azından öyle olmasını umuyorum.
Galatasaray a gelirsek bence bir takım olamamışlar hiç bir düzen yok bir gazla olacak iş değilbu sinyor adamlar lpg ile çalışmıyor bence fatih terim en iyi bildiği işi eski sistemini takımına yüklemesi lazım herkez barçayı taklit etmeye çalışıyor siz taklit ederseniz barça taklidi karşısında ezer geçer önemli olan taklit eden değil edilen takım olmak bence ve şunu birkez daha söyleyelimki yeni çocuklar yetişmedikçe türkiyenin birtek futbol sistemi vardır oda defansif oyundur biz futbol yaşantımız boyunca pas yapan bir takım olamadık ve pas yapan oyuncularda yetiştiremedik bu sistemin bir süre sürmesi gerekiyor ben başkalarının değilde kendi bildiğimizi yapmaktan yanayım türk futbolu adına Bunuda Abdullah hoca o kadroya göre çok iyi başarmış durumda heleki üzerine yeni oyuncular eklendimi takım gerçekten takım oldu doku m. p.webo holmen bu üçlü gerçekten süper ayrıca oyuncuların üzerindede hiçbir yük olmaması yaptıkları sistemi çok rahat bir şekilde uygulamalarını sağlıyor Abdullah hocanın sistemi çok sağlıklı bir sistem rakip takımları artık barçayı örnek aldıkları için hoca defans çekilip üzerlerine çekiyor ve atağa kalkarkende golleri izleyin 3-4 kişiyle resmen dalga geçermiş gibi oynuyorlar![]()
Türk Ligi'ne bakınca en istikrarlı takım bana göre İBB. Bu istikrar teknik kadro ve oyun planı olarak böyle. İBB defansif oynuyor, İBB kontr-atak futbolu oynarak kazanıyor vs... Bunlar önemli değil. Önemli olan yıllardan beri aynı hoca ile devam edebilmesi ve her sezon kendi sisteminde oynayabilmesi. Ligdede belli bir konumdan aşağı düşmemesi İBB'nin saygıyı hakeden bir takım olmasını sağlıyor. Abdullah Avcı'yı milli takıma yakıştırabilen insanlardanım, çünkü adam taktik uygulamasını biliyor. Türkiye liginde nasıl kazanabileceğini yada nasıl taktiğin gideceğini çok iyi biliyor. Onu geçtim çoğu takım karma düzen oynarken, adam bu hedefsiz takıma bir şablon yerleştirmiş yıllardır bozmadan devam ediyor ve bu sezonda oldukça kaliteli adamlar almışlar ki en çekindiğim deplasmanlardandı şimdi dahada korkutuyor. Hatta kendi evimizde de zorlayacaktır.
G.Saray ise bir çok yanlışla sahadaydı. Bana göre Arda'nın gitmesi herşeyi bozdu. Arda gibi orta sahada yetenekli bir adama ihtiyacı var G.Saray'ın. Birde yıllardan beridir şu adamlar mevkisinde oynayamıyor bir türlü. Hele Sabri'nin oynamadığı yer kalmadı. Yazık oluyor adamada. Ama bu skor aldatmamalı. G.Saray hertürlü kafaya oynar bu sezon.