Bugünkü farklı galibiyetimizde,evsahibi olmamız,rakibin savunmaya gömülüp kapanmaması ve teknik oyuncularımızın becerisi önplandaydı bence.Beş gollü galibiyeti hak edecek kadar iyi oynayanamadık ama önemli olan kazanabilmek,bunu yaptık hem de farklı bir şekilde.Umarım bu galibiyet yükselişin ilk adımı olur.

Maçtaki en iyi oyuncumuz,Aurellio idi bence.Hem savunmada çok iyiydi,hem de hücumda ekstra işler yaptı.(İlk goldeki asist,üçüncü gol) Maçın başında golü bulmamız çok iyi oldu.Gerçi rakip en baştada dediğim gibi kapalı bir oyun oynamaya niyetli değildi gibi.Çok boşluklar bulduk savunmalarında.İkinci yarının hemen başında golü yedikten sonra,üçüncü golü ve hatta dördüncü golü bulmamız da galibiyette önemli bir etkendi.Çünkü üst üste gelen bu 2 gol,rakibin umutlarına ve direncine büyük darbe vurdu.Belki zora girecek maçı rahat bir şekilde kazandık.

Quaresma'nın asisti çok iyiydi gerçekten.Keşke Almeida o topu ilk gelişte gol yapacak bir bitiriciliğe sahip olsa,bizim için çok daha iyi olurdu.Bitiriciliği pek iyi değil,topu süremiyor falan ama atıyor yine de gollerini.Sanırım sakatlığı ciddiymiş,üzüldüm doğrusu.Ama artık alıştık malesef bu uzun süreli sakatlıklara.Çok koymuyor eskisi gibi.Yerine giren Edu,pek iyi bir görüntü çizmedi doğrusu.Bobo'dan daha ağır bir adam.Keşke Bebe sakatlanmasaydı dedirtti,ama attığı goldeki vuruş becerisi ilerleyen zamanlarda işimize yarayabileceğinin göstergesi.Gönül isterdi keşke daha iyi bir forvet alabilseydik.Almeida'nın yokluğunda Pektemek'e daha çok şans verilmesi gerekiyor bence.Zira Edu pek tek forvet oynayacak gibi gözükmüyor.

Necip ve Fernandes,ilk yarı sahada yoktular.İkinci yarı kendilerine geldiler.Simao maç boyunca sahada pek gözükmedi.Quaresma 2 asistle katkısını sağladı.Ekrem,Toraman'a göre sonra sağ bekte daha iyiydi.İsmail de fena değildi.Egemen iyiydi.Sivok biraz soru işareti gibi duruyor bende.Sidnei'yi hiç denemiyor hoca.Ah Ersan sakatlanmayacaktı ki...Rüştü maç boyunca iyiydi ama golde hatası vardı.Allah'tan hemen goller bulduk da etkisi az oldu bu hatanın.

Son olarak taraftarın performansı bence çok iyi değildi.Hele bu maçta rakiplere,özellikle Bursa'ya,Ankaragücü'ne falan sataşmaları,yani diyecek laf bulamıyorum.Acaba Alen Markarya'nın olmaması nedeniyle bir başıboşluk mu var bilmiyorum ama taraftarın bu hareketleri Beşiktaş'a yakışmıyor kesinlikle.