http://spor.milliyet.com.tr/hapis-ce...32/default.htm
Şike yapana bir de madalya taksınlar,tam olsun.![]()
http://spor.milliyet.com.tr/hapis-ce...32/default.htm
Şike yapana bir de madalya taksınlar,tam olsun.![]()
So what?
Saike
Bencede karar yanlış. Şike yapan cezasını çekmeli. Ama tabi yapan...
Şike yapan hapiste yatsın tabi ben buna karşı değilim
ama her şüpheliyi de -daha yarın ne olacagını bilmeden- aylarca hatta yıllarca hapiste tutup onca zaman geçtikten sonra "sen suçsuzsun çıkabilirsin" sözünü utanmadan arlanmadan söyleyebilen tek ülkeyiz ! işte bunun önüne geçmek için adım atılacaksa olumludur.
...
Yıldırım Demirören ve Sadri Şener'in üstün çabaları sonuç vermiş demek ki.Hayırlısı olsun.
Anladım da demek istediğim kaldırılmak istenmesinin amacını bilmem ama maddeler zaten ağır.Yanlış hatırlamıyorsam 5 yıldan başlıyor.Diğer ülkelerde durum ne bilmem ama diğer suçlarla kıyaslayınca 5 yıl hatta yukarısı çok ağır bence şike için.Yani ceza verilir zaten az mı olur çok mu bilmem de madalya taksınlar bari yanlış bir yorum bence.
Benim tepkim cezanın kaldırılmak istenmesine.Önce bireylerin yaptıkları,kulüplere mal edilmesin dendi,şimdi bireyler de ceza almasın deniyor.E nerede caydırıcılık? Bu yüzden dedim üstüne madalya da taksınlar diye.He bi de buna benim kulübümün başkanı öncülük ediyor,sözün bittiği yer...
![]()
So what?
Saike
kulüplerin geliri azalacak,yayıncı kuruluş batacak diye ligden düşmeyi kaldırmaya çalışıyoruz, şikeye karışana bu kadar ağır cezalar verilmesin diyoruz,tüzel kişilerin yaptığı hataları kurumların ödemesini yanlış buluyoruz, sonra da ekmek çalan çocukla devleti soyan bir olur mu diye veryansın ediyoruzBu ne ala memleket... Bu işin sonunda sporda şiddet yasası ve futbol federasyonundaki şike ile ilgili talimatlar düzeltilip konu ile ilgili kulüpler,kişiler ya da grupların menfaatleri gözetilirse belki 1-2 yıllığına girilecek olan maddi ve manevi zarardan kurtulmuş oluruz ama daha da Türk futbolu ile Avrupa liglerini kıyaslamasın kimse
Gidip kendi kendimizi kandıralım.Lig TV de maçları izleyelim. Şampiyonluklarımızı kutlayalım. Ne mutlu türk futbolunu bu kadar izleme fırsatı bulabilene
![]()
Kopan bir ipe düğüm attığınızda, ipin en sağlam yeri o düğüm olur.
Ama ipe her dokunuşunuzda canınızı acıtan yer o düğümdür...http://www.twitch.tv/nannar_hhc
şunu kesinlikle söyleyebilirim. şike yapan elbette düşürülsün. şike yapanlar da elbette cezasını çeksin. ama bana maç başına 5 yıl pek normal gelmiyor. hatta bildiğim kadarıyla diğer ülkelerde maximum 3 ya da 5 yıl hapis cezası vardı. o da en ağırıydı.
Eğer adaletsizlik karşısında tarafsız kalıyorsanız, zalimin tarafını seçmişsiniz demektir.
ben X takım ya da Y kişiden bahsetmiyorum. Sırf kulüpler zarara edecek,yayıncı kuruluş zarar edecek diye işin olurunun aranması o kadar mide bulandırıcı bir hal aldıki anlatamam. Ama tabi bu yaşananlara farklı pencereden bakanlar da mutlaka olacaktır. neyse... bu konu beni bozuyor.
Ama ipe her dokunuşunuzda canınızı acıtan yer o düğümdür...http://www.twitch.tv/nannar_hhc
Maç başına 5 sene gayet yerinde bence caydırıcılık açısından.O kadar insanın umutlarıyla oynuyorsun,5 sene çok değil.
So what?
Saike
Yakında Şike legal hale gelecek bu yolda emin adımlarla ilerliyoruz.Del_Piero demişti geçen biryerde Profesyonel Şikeci yetişmeye başlayacak diye haklı vallaha.Kim daha çok para verirse o kazanmaya başlar artık.
Şike yapana ceza yok.Şike yapan dümesin.Sıradakini merak ettim.
Bu islere karismaya niyetli baskan bulamaz desek daha dogru degil mi?
Tabii sadece kendisinin karismamasi yetmez. Olaya o kadar hakim olacak ki etrafindakilerin karismasina da izin vermeyecek. Baskan bulmak zorlasir cunku esas ihtiyacimiz olan kadar meziyetli potansiyel baskanlar az.
Şike soruşturmasında tutuklanan İstanbul BŞB"nin eski futbolcusu İskender Alın ve Sivasspor"un eski kalecisi Korcan Çelikay"ın avukatlığını yapan Beşiktaş Kulübü Divan Kurulu Üyesi Avukat Ali Rıza Dizdar, önemli iddialarda bulundu.
37 kişinin tutuklandığı operasyonu yürüten özel yetkili Cumhuriyet Savcısı Mehmet Berk"in iddianameyi 15 Ekim"den önce bitirmesinin mümkün olmadığını ileri süren Dizdar, "Savcı ile konuştum.15 kişi hakkında takipsizlik kararı vereceğini söyledi. Ama kimler bırakılacak bilmiyorum" dedi. Savcılıktaki sorgulamalara da değinen Dizdar, "Aziz Yıldırım"ın kurduğu suç örgütüne üye misin diye soruyorlar. Evet dersen suçu kabul etmiş oluyorsun, hayır dersen Aziz Yıldırım"ı suçlamış oluyorsun" ifadesini kullandı. Ali Rıza Dizdar açıklamalarını, "Ben de yakında Futbol Federasyonu"ndaki usulsüzlükleri açıklayacağım" dedi.
Mynet Magazin Servisi
Hani deniliyor ya sürekli fenerbahçeli medya satılmış medya cart curt.Bu haberi okuduktan sonra spor sitelerini gezdim oralardan veriyim haberi diye ama yok! neden bi sorar mısınız kendinize, şu önemli açıklamalar sizce neden yok spor sitelerinde?
"İngiltere'de 2 büyük takım vardır. 1-Liverpool, 2-Liverpool Genç Takımı" Bill Shankly
Her suçu aynı derecede kabul etmiyorum.Bir insanı öldürmekle şike yapmak elbette aynı derecede değil.Ama şike yapmak da dediğiniz gibi ufak bir şey değil.Nice insanın emeği,parası gidiyor.5 yıl ceza gayet iyi.
Şike legal hale mi gelsin istiyorsunuz anlamadım ki.5 yıl falan olacak ki caydırıcı olsun kimse bir maçlığına bile yeltenemesin şike yapmaya.
Yahu tecavüzde için bile madur kişi evlenmeyi kabul ederse suçlu cezadan kurtulur ibaresi getirilmesi fikrinin ortaya atıldığı ülkede bu çok normal bence.
Şikenin karşılığı olan suç miktarı,süresi avrupadaki örneklere bakılarak yeniden düzenlenmelidir ama bu dava sürerken değil. Dava bittikten sonra olmalı bu. Şu an olması aziz yıldırım ve arkadaşlarını kurtarma operasyonu olarak algılanıyor kamuoyunda bu da çok tehlikeli bir durum. Zaten devam eden bir dava varken kuralları değiştirmeye kalkmak etik değil en baştan.
"İngiltere'de 2 büyük takım vardır. 1-Liverpool, 2-Liverpool Genç Takımı" Bill Shankly
Şu davadan sonra spor mahkemeleri kurulmalı. Bu tür olayların davaları spor mahkemelerince yürütülmelidir.
Serdal Adalı savunma hakkından feragat etti
Serdal Adalı, Türkiye Futbol Federasyonu’na dilekçe vererek savunma hakkından feragat etti. Adalı, TFF'ye verdiği dilekçeyle PFDK'nın kendisi için vereceği kararı açıklamasını istedi.
Futbolda 'Şike Soruşturması' kapsamında bugün önemli gelişmeler yaşandı.
Şike soruşturması kapsamında tutuklu bulunan Beşiktaş yöneticisi Serdal Adalı, savunma hakkından feragat etti. Adalı, dilekçeyle Türkiye Futbol Federasyonu'na başvuruda bulundu.
Adalı, avukatı Ömer Durak aracılığıyla verdiği dilekçede savunma hakkından feragat ettiğini Türkiye Futbol Federasyonu'na iletti.
Adalı, verdiği dilekçe ile kendisiyle ilgili kararın bir an önce açıklanmasını istedi.
ÖKSÜZ DE İFADE VERDİ
Kasımpaşa Kulübü Başkanı Hasan Hilmi Öksüz de, bugün İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne gelerek ifade verdi. İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nde yaklaşık 2 saat kalan Öksüz, emniyet müdürlüğünden ayrılırken olaydan mağdur olduklarını söyledi.
FM Gazetesi