Emre'nin anticipation artışını mantıklı buluyorum, notlarıma ekledim.
Geçen sene araştırma alanında bu sene eleştiren arkadaşlar bu konuyu hiç not etmemişler. Lütfen görüşlerinizi daha önceden belirtin. Şu an daha önce söyledik gibi bir ifade görmek hoş olmaz, çünkü daha önce belirtmediniz.

Emre'nin fiziği eskisi gibi değil. Eskiden sık sık (Inter, Newcastle demiyorum, Gs maçları özetlerini bile bulsanız kafi) zone pres yapardı, şimdi o sayı azaldı. Gerçekten ihtiyaç varsa çok az sayıda yapıyor, ön alana takımın tamamı ileri çıkmadan en ön alana kadar prese çıkmıyor. Bu sayede Aragones döneminde 60'larda pili biten Emre'nin kondüsyonu, 70-75lere kadar çıktı sezon başını iyi de geçirince. Eskisi kadar sık sık sakatlanmadığı için de daha diri duruyor ama üstüste maç oynadıkça çabuk yıpranıyor. Dolayısı ile eski temposu yok, topla paslı çıkıyor, fazla dribbling kullanmıyor. Çok gerekirse çeviklik ile bir rakibi geçip fazla riske etmeden pasla çıkıyor. Work rate'in yüksek olması doğru olmadığı gibi, yüksek değere çıkarırsanız dahi pres görevi verilirse Stamina ve Natural Fitness'ı bir nebze düşük olacak bir Emre için oyundan çabuk kopması anlamına gelir, ki bunu Aykut Kocaman da istemezdi zaten.

Sadece Fenerbahçe'yi konuşurum. Elbette küçük eksiklikler olma ihtimali her zaman var, test aşamasında da kapatmaya çalıştık. Bunu uygun bir dil ile söylersiniz görüşünüzü belki kazandırabilirsiniz. Kimse kimseye futbol bilmiyor demesin sakın, bu çok ayıp. Tartışmak görüş ile olur, hiçkimse yarışmıyor burada. Üstünlük kanıtlamak gibi bir hedefiniz olmamalı.