1 ile 30 arası toplam 686 sonuç

Konu: Oyuncu Profilleri

Hybrid View

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by alegz View Post
    Yahu bu zihniyeti anlayamıyorum... Kim size öğretti bu araştırma işini çok merak ettim? Yanlış anlama, dalga geçmiyorum bu sorumda...

O zaman, bir forvetin maç başı gol ortalamasına göre Finishing değerini de belirleyelim? Hatta Determination değerini bile belirleyebiliriz!

Mesela, Elmander

Adam 91 maçta 19 gol atmış Bolton'da.. Ama Finishing'ine bak? 15! Determination'a bak 17!

Senin anlayışına göre böyle oluyor...

Ve bu adam, FM'de golleri leblebi gibi saydırır gibi görünüyor...
    Ilk olarak Elmander'in degerleri, Ingiliz arastirmacilara ait. Eger itiraziniz varsa, onlarin kapisini caldirmaniz en dogrusu bence.

Istatistikler, bu tip tartismalara biraz somutluk kazandirmak icin ortaya konuluyor. Sadece istatistiklere dayanarak oyuncular pek tabii degerlendirilmiyor. Siz bir oyuncu icin 17 istediginizde bunu somut bir nedene dayandirmaniz lazim. Aksi takdirde bu sadece sizi memnun edecek rakamdan oteye gitmez ve acikcasi tartisacak bir sey de olmaz. Eger amac gercekci bir veritabani ortaya cikartmaksa, somut bir seyler ortaya koymak gerekli. Bir oyuncunun hem zayif, hem de kuvvetli yonlerini tartarak bir yere varilabilmeli.

Ben biraz futbol delisiyimdir. Hafta sonlari en az 7-8 mac izlerim. Sabah kalktigimda Ingiliz ligi, oglene dogru Turkiye ligi, ogleden sonra Ispanya ligi, aksama dogru da Brezilya/Meksika veya Arjantin, olmazsa gunduz izlemedigim maclarin tekrari. Hafta sonu izleyemezsem, hafta ici banttan izlerim. Saniyorum ki bu kadar cok mac izleyen birisi, ligimizin ve ligimizdeki oyuncularin asagi yukari hangi konumda olmasi gerektigi konusunda biraz fikir sahibi olur. Super lig'de haftada sadece 1-2 tane mac izleyen birisinden daha fazla olur, en azindan. Belki siz de her hafta 10 mac izliyorsunuzdur. Halbuki boyle olsa, oyuncular hakkinda somut bir seyler ortaya koyarak zaaflari ve kuvvetli yonleri konusunda tartismaya girerdiniz.

Quote Originally Posted by perpetua View Post
    Ilk olarak Elmander'in degerleri, Ingiliz arastirmacilara ait. Eger itiraziniz varsa, onlarin kapisini caldirmaniz en dogrusu bence.

Istatistikler, bu tip tartismalara biraz somutluk kazandirmak icin ortaya konuluyor. Sadece istatistiklere dayanarak oyuncular pek tabii degerlendirilmiyor. Siz bir oyuncu icin 17 istediginizde bunu somut bir nedene dayandirmaniz lazim. Aksi takdirde bu sadece sizi memnun edecek rakamdan oteye gitmez ve acikcasi tartisacak bir sey de olmaz. Eger amac gercekci bir veritabani ortaya cikartmaksa, somut bir seyler ortaya koymak gerekli. Bir oyuncunun hem zayif, hem de kuvvetli yonlerini tartarak bir yere varilabilmeli.

Ben biraz futbol delisiyimdir. Hafta sonlari en az 7-8 mac izlerim. Sabah kalktigimda Ingiliz ligi, oglene dogru Turkiye ligi, ogleden sonra Ispanya ligi, aksama dogru da Brezilya/Meksika veya Arjantin, olmazsa gunduz izlemedigim maclarin tekrari. Hafta sonu izleyemezsem, hafta ici banttan izlerim. Saniyorum ki bu kadar cok mac izleyen birisi, ligimizin ve ligimizdeki oyuncularin asagi yukari hangi konumda olmasi gerektigi konusunda biraz fikir sahibi olur. Super lig'de haftada sadece 1-2 tane mac izleyen birisinden daha fazla olur, en azindan. Belki siz de her hafta 10 mac izliyorsunuzdur. Halbuki boyle olsa, oyuncular hakkinda somut bir seyler ortaya koyarak zaaflari ve kuvvetli yonleri konusunda tartismaya girerdiniz.
    FM araştırmacıları aynı kafa yapısı(aynı düşünce) üzerinden oyuncuların profillerini belirlemiyor mu kardeşim?

Somut örnek mi göster diyosun? Ne kadar somut bilemem ama bir iki şey yazayım..

Emre'nin konsantrasyonu 14 oyunda.. Bence çok az.. En az 17 olması gerekiyor.. Neden mi? Emre'yi ne zaman maçtan kopmuş, sahada hayalet gibi dolaşıp veya rakibin attıgı golde hatasını gördün? Emre sahada bulundugu sürece müthiş bi konsantrasyon içinde oluyor... Takım arkadaşlarını maçta sert bi dille eleştiriyor, 90 dakika boyunca orta alanda takımı organize eden futbolcu... Bu da oyuncunun Konsantrasyonunun ne derece iyi olduğunu gösterir....

Ayrıca, Türkiye'de Emre'den daha iyi pas atabilen yerli oyuncu söyleyebilir misin bana? Emre'nin pas özelliği 13 olarak yansımış oyuna... Bu adam, Lampard, Xabi Alonso gibi uzun paslar ve öldürücü paslar atabilen bi oyuncu...

Eminim ki, sadece son 2 senede parlayan Selçuk İnan'ın pasları 15'den fazla olarak yansıtılmıştır...

Son olarak, Emre'nin top sürüşü 13 değil.. Oyuncuya hakarettir bu... Dribling için de al şu videoyu izle.. Somut örneğin kralı

Emre, günümüzde slalom yaparak gol atan 5-6 orta saha oyuncularından biridir.

http://www.youtube.com/watch?v=fZH6aidht-Q

Aslında bu videoda bahsettiğin herşey var.. Ama videonun ilk dakikaları tamamen dribling üzerine

Dakika 3.00'da ki pas dillere destan zaten

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by alegz View Post
    FM araştırmacıları aynı kafa yapısı(aynı düşünce) üzerinden oyuncuların profillerini belirlemiyor mu kardeşim?
    Hayir, dunyada herkes ayni tornadan cikmiyor. Herkesin bir maci izlerken konsantrasyonu da ayni degil, pozisyonlara yorumu da ayni degil. Oyle olsa, futbol konusmanin zevki mi olurdu?

Somut örnek mi göster diyosun? Ne kadar somut bilemem ama bir iki şey yazayım..

Emre'nin konsantrasyonu 14 oyunda.. Bence çok az.. En az 17 olması gerekiyor.. Neden mi? Emre'yi ne zaman maçtan kopmuş, sahada hayalet gibi dolaşıp veya rakibin attıgı golde hatasını gördün? Emre sahada bulundugu sürece müthiş bi konsantrasyon içinde oluyor... Takım arkadaşlarını maçta sert bi dille eleştiriyor, 90 dakika boyunca orta alanda takımı organize eden futbolcu... Bu da oyuncunun Konsantrasyonunun ne derece iyi olduğunu gösterir....
    Aklimda cok net bir ornek var acikcasi. Emre de kendisi yeterince konsantre olmadigi icin bu hatayi yaptigini soylemisti mac sonrasi. Deplasmanda oynadigimiz Azerbeycan macinda golun nedeni tamamen Emre idi. Ceza sahasi yayina yakin olan Emre, top vuran Sadiqov'un topa rahat rahat vurmasina izin verdi. Diger oyuncular yapmasi gerekeni yapti ama Emre, tutmasi gereken adami tutmadigi icin golu yedik.

Tek bir ornek olsa da bunlari cogaltmak imkansiz degil.

Ayrıca, Türkiye'de Emre'den daha iyi pas atabilen yerli oyuncu söyleyebilir misin bana? Emre'nin pas özelliği 13 olarak yansımış oyuna... Bu adam, Lampard, Xabi Alonso gibi uzun paslar ve öldürücü paslar atabilen bi oyuncu...
    Emre'nin paslari 15.

Eminim ki, sadece son 2 senede parlayan Selçuk İnan'ın pasları 15'den fazla olarak yansıtılmıştır...
    Belki Selcuk size son 2 senede parladi ama Manisa'da da Selcuk orta sahayi toparlayan, pas organizasyonunu duzenleyen oyuncuydu. Ozellikle Zelenka ile oynadigi donemde, Manisaspor'un onemli cikisinin bir parcasiydi. Manisa, Fenerbahce'yi 5-3 yenerken golleri atan belki Selcuk degildi ama orta sahada pas dagitimini etkili bir sekilde yaparak takimini ileriye tasian Selcuk'tu. Selcuk'un son 2 senede parladigini dusunen birisine diyebilecegim tek sey, futbolu biraz daha takip etmesi gerektigi.

Son olarak, Emre'nin top sürüşü 13 değil.. Oyuncuya hakarettir bu... Dribling için de al şu videoyu izle.. Somut örneğin kralı

Emre, günümüzde slalom yaparak gol atan 5-6 orta saha oyuncularından biridir.

http://www.youtube.com/watch?v=fZH6aidht-Q

Aslında bu videoda bahsettiğin herşey var.. Ama videonun ilk dakikaları tamamen dribling üzerine

Dakika 3.00'da ki pas dillere destan zaten
    Emre'nin top surmesi 14.

Hakaret oldugunu da hic dusunmuyorum. Alex'in de 14 mesela. Manuel Fernandes'in de 14.

Quaresma'nin 17, Nani'nin 17, Mata'nin 17, Nasri'nin 17, Luis Suarez'in 15, Kevin Prince Boateng'in 14, Sneijder ve Forlan'in 14, Aquilani ve Anderson'un 13, ve bir cok diger oyuncunun bu seviyelerde oldugu durumda, Emre'nin 16-17 gibi degerler almasi mi gercekci olurdu?

Neye gore karsilastirma yapiyorsunuz, neye gore dusuk diyorsunuz gercekten anlayamiyorum. Bir Nigel de Jong gibi 10 vermedik. Oyle olsa, tamam itiraz edin ve hak verelim ama Emre gibi bir oyuncu icin 14 gayet makul bir deger.

Mesaj Yetkileri