Ömer abi Muhammet Demirci ' nin technique 19 , dribbling 16 çok abartılı olmuş . Bu adam daha 16 yaşında geliştiğinde bir Messi falan olur herhalde , bana göre özellikle tekniksel özellikleri çok şişirilmiş .
Ömer abi Muhammet Demirci ' nin technique 19 , dribbling 16 çok abartılı olmuş . Bu adam daha 16 yaşında geliştiğinde bir Messi falan olur herhalde , bana göre özellikle tekniksel özellikleri çok şişirilmiş .
Yahu bu zihniyeti anlayamıyorum... Kim size öğretti bu araştırma işini çok merak ettim? Yanlış anlama, dalga geçmiyorum bu sorumda...
O zaman, bir forvetin maç başı gol ortalamasına göre Finishing değerini de belirleyelim? Hatta Determination değerini bile belirleyebiliriz!
Mesela, Elmander
Adam 91 maçta 19 gol atmış Bolton'da.. Ama Finishing'ine bak? 15! Determination'a bak 17!
Senin anlayışına göre böyle oluyor...
Ve bu adam, FM'de golleri leblebi gibi saydırır gibi görünüyor...
Muhammet Demirci - Teknik 19
Alex de Souza - Teknik 18
Vay beee... Araştırma ruhu bu olsa gerek
Tisdell ve Turgut'da demoda yoklar.
eto'o bitmiş.
Ilk olarak Elmander'in degerleri, Ingiliz arastirmacilara ait. Eger itiraziniz varsa, onlarin kapisini caldirmaniz en dogrusu bence.
Istatistikler, bu tip tartismalara biraz somutluk kazandirmak icin ortaya konuluyor. Sadece istatistiklere dayanarak oyuncular pek tabii degerlendirilmiyor. Siz bir oyuncu icin 17 istediginizde bunu somut bir nedene dayandirmaniz lazim. Aksi takdirde bu sadece sizi memnun edecek rakamdan oteye gitmez ve acikcasi tartisacak bir sey de olmaz. Eger amac gercekci bir veritabani ortaya cikartmaksa, somut bir seyler ortaya koymak gerekli. Bir oyuncunun hem zayif, hem de kuvvetli yonlerini tartarak bir yere varilabilmeli.
Ben biraz futbol delisiyimdir. Hafta sonlari en az 7-8 mac izlerim. Sabah kalktigimda Ingiliz ligi, oglene dogru Turkiye ligi, ogleden sonra Ispanya ligi, aksama dogru da Brezilya/Meksika veya Arjantin, olmazsa gunduz izlemedigim maclarin tekrari. Hafta sonu izleyemezsem, hafta ici banttan izlerim. Saniyorum ki bu kadar cok mac izleyen birisi, ligimizin ve ligimizdeki oyuncularin asagi yukari hangi konumda olmasi gerektigi konusunda biraz fikir sahibi olur. Super lig'de haftada sadece 1-2 tane mac izleyen birisinden daha fazla olur, en azindan. Belki siz de her hafta 10 mac izliyorsunuzdur. Halbuki boyle olsa, oyuncular hakkinda somut bir seyler ortaya koyarak zaaflari ve kuvvetli yonleri konusunda tartismaya girerdiniz.
Muhammed geçen sene Türkiye Kupasında 1 maçta oynadı.İzlemek isteyen olursa Muhammet'i BJK TV den izleyebilir A2 maçlarını resmi siteden maç programına bakıp. Yada geçen sene yapılan Ege Kupasının maç özetleri izleyebilir.
Sen ne zaman gördün attirson Muhammet'in sonradan oyuna girdiğini ? Ben kaçırmış olabilirim.
eto'o bitmiş.
Dunyada bir suru top teknigi muthis olan ama hayatinda hic futbol oynayamamis bir cok adam var.
Mesela bu arkadas:
http://www.youtube.com/watch?v=QtctX...eature=related
Tek bir ozellik, bir oyuncuyu muthis yapmiyor bildiginiz gibi. Alex'i futbolcu yapan, siradisi tekniginden daha cok siradisi zihinsel ozellikleri degil mi?
C.Ronaldonun da tekniği 18 bence Alex'i tekniği 18 diye bakmamak gerekir komple bir göz atarsanız mevkisinin en iyilerinden.
Muhammed genç bir yetenek büyük bir umut var wonderkid olma ihtimali yüksek.Şuanki en belirgin özelliği tekniği ve top sürmesi buda oyuna güzel aktarılmış bence bu kadar sorun olmaması gerekirdi
topla hızlı olmak öyle kolay bişey değil zaten Cristianoyu Cristiano yapan Messiyi şu anda dünyanın en iyisi yapan topla topsuz kadar hızlı olmaları dia o kadar yetenekli bir oyuncu değil ama harika fiziksel özelliklere ve futbol bilgisine sahip Sabri'den hızlı Sercandan yavaştır ama topla 2'sindende hızlıdır...
Herkes sürekli bi Dia'ya 17 yetmiyor diyor ama biraz oyundaki diğer oyunculara da bakalım lütfen.. Tamam Dia kesinlikle çok çok hızlı bir kanat oyuncusu ve diyorsunuz ki Pace 17 - Acceleration 17 az ama bir de Aaron Lennon'ın profiline bakın göreceksiniz ki Pace 17 - Acceleration 18. Şimdi bir elinizi vicdanınıza koyup söyleyin Lennon mı hızlı Dia mı? Veya başka bir örnek olarak Hollandalı Elia'yı verebilirim.. Yanlış anlamasın kimse beni Dia kesinlikle hızlı bir oyuncu ama bir Walcott, bir Elia, bir Lennon veya pozisyonları farklı olsa da bir Agbonlahor kadar hızlı da değil insaf edin..
Buradaki çoğu kişi Sercana göre Diayı tartışıyor.Oyunu oynadıysanız Sercan 19 19 du buda anormal bir olay ve burdaki çoğu kişinin bu yüzden Dia 20 20 olur diyor çünkü hız konusunda Sercanla kıyaslanamaz.
Sercan 16-15 e çekilsin Dia aynı seviyesinde kalsın ozman kimse itiraz etmez.
Sercan'a göre tartışılırsa evet hak veriyorum Pace 18 - Acceleration 19 olan bir Sercan'a göre 1'er puan yukarıda olması lazım elbette Dia'nın ama bu konu hakkındaki tartışmalar başta doğrudan Dia'nın yükseltilmesine yönelikti bu yüzden böyle bir yorum yaptım.. Siz hariç çoğu kişinin anlatma tarzı Sercan'a değil Dia'ya itiraz eder nitelikte olduğu içindi yorumum ama dediğim gibi kesinlikle katılıyorum Sercan hızlı, çabuk bir oyuncu olsa da Dia'ya kıyasla az da olsa yavaş görünüyor. (ama 15lere düşmesi de biraz acımasız olur)
FM araştırmacıları aynı kafa yapısı(aynı düşünce) üzerinden oyuncuların profillerini belirlemiyor mu kardeşim?
Somut örnek mi göster diyosun? Ne kadar somut bilemem ama bir iki şey yazayım..
Emre'nin konsantrasyonu 14 oyunda.. Bence çok az.. En az 17 olması gerekiyor.. Neden mi? Emre'yi ne zaman maçtan kopmuş, sahada hayalet gibi dolaşıp veya rakibin attıgı golde hatasını gördün? Emre sahada bulundugu sürece müthiş bi konsantrasyon içinde oluyor... Takım arkadaşlarını maçta sert bi dille eleştiriyor, 90 dakika boyunca orta alanda takımı organize eden futbolcu... Bu da oyuncunun Konsantrasyonunun ne derece iyi olduğunu gösterir....
Ayrıca, Türkiye'de Emre'den daha iyi pas atabilen yerli oyuncu söyleyebilir misin bana? Emre'nin pas özelliği 13 olarak yansımış oyuna... Bu adam, Lampard, Xabi Alonso gibi uzun paslar ve öldürücü paslar atabilen bi oyuncu...
Eminim ki, sadece son 2 senede parlayan Selçuk İnan'ın pasları 15'den fazla olarak yansıtılmıştır...
Son olarak, Emre'nin top sürüşü 13 değil.. Oyuncuya hakarettir bu... Dribling için de al şu videoyu izle.. Somut örneğin kralı![]()
Emre, günümüzde slalom yaparak gol atan 5-6 orta saha oyuncularından biridir.
http://www.youtube.com/watch?v=fZH6aidht-Q
Aslında bu videoda bahsettiğin herşey var.. Ama videonun ilk dakikaları tamamen dribling üzerine
Dakika 3.00'da ki pas dillere destan zaten
Oyundaki Türk Takımlarından Demoda Bütün Oyuncuları Olan Tek Takım Orduspor ve Orduspor Kadrosunu ve Yabancılarını Ekliyorum.
Jean Gosso
Miguel Garcia
Osei Banahene
Saso Fornezzi
Wilfried Dalmat
Sergio Zijler
Tobias Nickenig
FATİH TEKKE
YALÇIN AYHAN
TÜM KADRO
Diğer Görmek İstediğiniz Orduspor ve Başka Oyuncu Profilileri İçin İsteklerinizi Belirtebilirsiniz![]()
En Tehlikeli İnsan Az Anlayıp Çok İnanandır. "A.Çehov"
Fransa ligini seçince de trabzonsporun kadrosu çıkıyor...
Sega karadenizli mi ne?
Profesör Alex'in Profesör Değerleri Bu Adam Oyunda Dağıtır Maşşallah Nerdeyse Hepsi 18-19
![]()
Pilot Takımla İlgili Onun Açıklaması
Fiorentina'nın Pilot Takımı Orduspor Olduğu İçin Görülüyor Vitesse'de Chelsea'nin Pilot Takımı
Kim Demiş Trabzon Açık Göstersin Bakalım
Trabzon Bir Tek Zokora Var Fransada Açılınca Var Diyen Arkadaşın Elinde Heralde Press Versiyonu Var
Merak Ettim Trabzon'u Nasıl Açtın Alegöz
![]()
Konun amacından sapmayaLım. Birbirimiz iLe tartışacaksak biLe bunu beLLi bir üsLub iLe yapmaya özen göstereLim.
ÖLürken BiLe Yanımda oL sevgiLim...
Muhammed'e laf söyleyenler gerçekten Muhammed'in kaç maçını izledi? Bu çocuk alt yapıda kendinden 3-4 yaş büyükleri çalıma diziyor, sıradışı soğukkanlı çalımlar atıyor ve bu şekilde kendini daha da geliştiren bir isim oluyordu. Lütfen bunu unutmayın. Daha bacak kadarken ki videolarını izlerseniz görürsünüz. Şimdi bu çocuğu Türkiye Kupası'nda bir maça tak diye çıkarınca döktürecek hali yok heralde ki o maçta da ayağında top tutmadı. Hep sağa sola pas dağıttı. Takım oyunu şeklinde çok iyi oynadı bence. Gereksiz kasmadı kendini. Eğer balon olsaydı kasardı kendini ve sürekli çalıma gitmeye çalışıp kendini göstermeye çalışırdı.
Ayrıca Muhammed'i Alex ile karşılaştırdığınıza göre demek ki bir korkunuz var bu çocuktan. "Eyvah Beşiktaş'ın alt yapısından bir yıldız doğuyor" diyorsunuz demek ki. Yani bence gereksiz bir karşılaştırma Alex ve Muhammed'in tekniği flan. Ona bakarsanız diğer özellikleri vasat bir hayli. Mesela gücü "1". Buda ileri ki FM yıllarında sürümlerinde kendini gösterdikçe artacak bir şey.
Kısacası diyeceğim bu konudalarda tarafsız olunmalı. Sen fenerlisin, sen galatasaraylısın, sen vs takımlısın diye bu şekilde anlamsız karşılaştırmalar yapılması yanlış geliyor bana. Alex bir numaralı teknik oyuncumu yani Türkiye Liginde? Ondan iyi tekniğe sahip genç oyuncu olamaz mı? Tabi olur niye olmasın? Ama gençtir, diğer özellikleri vasattır ve yaş ilerledikçe kendini geliştirirse belki wonderkid bile olabilir. Bunlar olağan şeyler.
FM Gazetesi
onu bunu bırakın da,şu profili verilen gökhal gönülden bana iki tane lazım![]()
Andre Bahia
![]()
Aristide Bance
![]()
Cristian Riveros
![]()
Kris Boyd
![]()
Mathew Amoah
![]()
Karcemarska
![]()