Arkadaşım bir kişi bunu dedi diye niye bu kadar ciddiye alınır. Deyip demediğini bilmiyorum ve umurumdada değil ama şu geldiğimiz nokta çok komik bir durum. Şu takımlarımızda oynayan en fazla 2-3 adam haricinde hiç birisi Avrupadaki hayal ettiklerimizle kıyaslanamaz bile. Tr standartlarına göre iyi oyuncular olduğunu veya başka bir oyuncudan iyi olup olmadığını oturup tartışabilirsiniz ancak gidipte Xavi Iniesta ile kıyaslamış birisine cevap dahi vermemen gerekir bu durumda.
FM'den soğudum demoyuda indirmeyi düşünüyordum ama oyunu oynamayacağım. Resmen iğreniyorum şu tartışmalardan sonra... Değeri 15 olmuş niye 17 değilmiş, niye abanma 10da 15 değil. Bir oyuncunun 17-18 değerleri hakettiğini göstermesi için ilk önce hem liginde hem Avrupa kupalarında hemde milli takımla büyük organizasyonlarda birşey ispatlaması istikrar sağlaması lazım. Bizim ligde bu tür bir takım bile yokken oyuncuları sadece ligin içinde oynadıkları oyunla puanını 17-18 yapacak olursak işimiz var. Bu demek değilki bir oyuncu olağanüstü performans göstersin ve gözlere batıra batıra özelliklerini sergilediği takdirde ona hakkettiği değer verilmesin. Bunlar istisnaidir. Ancak Türk futbolunda bir gerçek var...
U-17, U-19 yaş kategorilerinde bir çok oyuncumuz -8 , -9 PA, 22-23 yaşlarında 150-160 PA, daha sonrasında 115, 120 PA... Bence her oyuncunun özelliklerinin artması gerektiğini savunmak yerine bu saydığım grubun dışına kendini atmayı becerebilen adamların yüksek olması gerektiğini savunmak daha mantıklı.
F.Bahçe'nin şampiyon olup olmadığıda umurumda değil. FM'de takımı aldıktan sonra 3-4 iyi transfer yaparsan zaten ligi götürürsün büyük takımlarla, bu kadar tartışma manasız geliyor.
Favori oyuncumda Necip Uysaldır... Son milli maçta döktürdü çocuk. (Macaristan U-21; 2-1) Bence bu çocuğun değerleri farklı gözlemlenmeli. Ben sadece bir örnek veriyorum. Mesela demiyorumki Bu oyuncu iyi ancak Gökayda iyi olmalı. Hayır. Ben bu oyuncunun oyununa baktığım zaman çok şey görebiliyorum ve sadece bu oyuncu için bunu söylüyorum. Sarı çizmeli Mehmet ağa ile kıyaslama gibi bir düşünce ile söylemiyorum. Yukarıdaki verdiğim PA örneğinin dışına çıkacak Türk oyunculardan diyorum. Gökay'ı da ayrı bir yerde değerlendirmek gerekir. Ama biz Necip ile Hakan Şükür'ü bile kıyaslarız böyle bir durumda.