Quote Originally Posted by serwan View Post
neyse.. fikrimi söyledim. eleştiriye ve yeni fikirlere açık olmadığınızı düşünüyorum.. madem ortak noktada buluşuluyor benim söylediğim çok daha geçerli bir yöntem olur o zaman. itirazınızın sebebini anlayamadım. bu işi pek ala mevcut ekiptekilerden daha iyi yapacak olanlar da vardır. ya da yoktur. sadece bu işi tekele almak iyi bir yaklaşım değil. başkalarının işin içine girmesine izin vermiyorsanız eleştirinin her türlüsüne açık olmanız gerekir.
forumdaki yorumları değerlendirmeniz konusuna gelince. bi kişi pek ala düşüncelerine değer verilmeyeceğini düşünerek -ki bunun için haklı sebepler var- oraya yorum yazma gereği duymuyor olabilir. ama değerlendirmelerinin direkt araştırmaya katılacağını bilen insan daha özverili biçimde katkıda bulunur.
Yeni bir fikir degil ki yazdiginiz. Vieri bu fikiri ortaya atali 3 yil oluyor. Hatta bu konuda bir miktar calisma da yapti.

Ama ben hala anlattiginiz gibi bir sistemin, yarar getirmekten cok zaman kaybina yol acacagini dusunuyorum. Biraz da meseleye pratik bakiyorum. Ben hic bir arastirmaciya, bak 100 kisinin ortalamasi 12 olsun diyor, bence de senin verdigin 15 dogru ama bu 100 kisiyi dinle demem. O zaman o arastirmaciya ihtiyacim yok demektir cunku.

Ya peki Alex icin 100 tane oy verilmis, Sezer Ozturk icin de 4 oy verilmisse ne olacak? Alex'i "halk" belirleyecek ama Sezer, Fenerbahce'ye transfer olana kadar "halk"in umurunda olmayacak. yani arastirmaciya hala ihtiyac var ki Sezer'i degerlendirsin.

Amac arastirmacilarin dusuncelerini belli bir yonde degistirmekse, ki oyle, bunun icin duzgun ve mantik cercevesinde yazilmis bir adet ozellik istegi, 100 kisinin ortaya koyacagi ortalama ozellikten daha degerlidir bence. Olaya tamamen pratik bakiyorum.

Yazilanlarin degerlendirilmemesine gelince, bu kacinilmaz cunku bir karar mercii olmak zorunda. O karar mercii de hangi yorumlarin gecerli, hangilerinin gecerli olmadigina karar vermek durumunda. Belirli bir standart sapmanin disindaki dusunceleri gozardi etmekten farkli da degil bu karar verme bence.