Sayfa 6 / 9 İlkİlk ... 45678 ... SonSon
151 ile 180 arası toplam 242 sonuç

Konu: Turksportal İstifa (!)

Nesil
    2006
    Yer
    Malatya

Bu kadar tartışma, boğuşmadan sonra diyebiliriz ki; Football Manager oyununda artık "20" üzerinden değerlendirilen özellik puanlarının "100" üzerinden değerlendirilmesi gerekiyor.O kadar oyuncu var ki, çoğu zaman birbiriyle hemen hemen aynı birçok oyuncu ile karşılaşıyoruz. Oysa ki her oyuncunun oyun karakteri farklı, kimliği farklı. 100 üzerinden yapılacak bir değerlendirme daha anlamlı sonuçlar verecektir. Bu konuda, Fifa Manager doğru olanı yapıyor bence.

Tartışmalara gelirsem, Emre-Xavi kıyası yanlıştır. Türkiye Ligi'nde oyuncuların abartılı özelliklere sahip olmaması gerekir. Birçok kariyere baktım ve gördüm ki, oyuncular, sıradan Anadolu takımlarıyla Avrupa Kupaları'nda ilk sezon birçok tur geçebiliyor, hatta çeyrek final, yarı final oynayanlar var. Hal böyle olunca verdiğimiz puanlar şüphe doğuruyor. Şu da bir gerçek ki öyle 100 kişi puan versin de ortalaması alınsın gibi bir anlayış da yanlış, çünkü hâlâ Emre-Xavi, Arda-Messi kıyaslaması yapanlar var.

SI Games, sanırım oyuncuların kaybetmekten sıkılıp oyunu bırakmasını engellemek amacıyla 100 üzerinden puanlama sistemini getirmiyor. Ayrıca tabi bu, emek gerektirecek bir işlemdir.

Fenerbahçe'nin özellikleri yüksek yapılmış, Galatasaray tavan yapmış, Beşiktaş'a abanılmış gibi söylentiler aslında futbol holiganizminin bir parçasıdır. Oyundan kaynaklanan sebepler, artı bizden kaynaklanan eksiklikler hepsi olabilir sebebi ama kimseyi kırmaya, üzmeye hakkımız yok. Eleştiri, A takımı yüksek B takımı düşük olmuş demek değildir, teknik eleştiri yapılmadığı sürece gerisi değerli değildir.

aynen katılıyorum biz bu oyunu yıllardır 20 üzerinden değerlendirilen özellik puanlarıyla oynuyoruz ve buna alışkınız ki bence 100 üzerine geçmeye gerek yok. puan sınırı 20 olunca bır cok profıl aşağı yukarı aynı olabılır ama asıl onemlı olanın ca ve pa ozellıklerı ve her futbolcunun değişen ozellıklerının herkesın bırbırınden ayrılmasında baş etken olduğunuda bilen biliyor zaten bir çok arkadaş yüzeysel davranıp çok haksızlık ediyor son bir kaç gündür.

Quote Originally Posted by Flawless Victory View Post
    Bu kadar tartışma, boğuşmadan sonra diyebiliriz ki; Football Manager oyununda artık "20" üzerinden değerlendirilen özellik puanlarının "100" üzerinden değerlendirilmesi gerekiyor.O kadar oyuncu var ki, çoğu zaman birbiriyle hemen hemen aynı birçok oyuncu ile karşılaşıyoruz. Oysa ki her oyuncunun oyun karakteri farklı, kimliği farklı. 100 üzerinden yapılacak bir değerlendirme daha anlamlı sonuçlar verecektir. Bu konuda, Fifa Manager doğru olanı yapıyor bence.

Tartışmalara gelirsem, Emre-Xavi kıyası yanlıştır. Türkiye Ligi'nde oyuncuların abartılı özelliklere sahip olmaması gerekir. Birçok kariyere baktım ve gördüm ki, oyuncular, sıradan Anadolu takımlarıyla Avrupa Kupaları'nda ilk sezon birçok tur geçebiliyor, hatta çeyrek final, yarı final oynayanlar var. Hal böyle olunca verdiğimiz puanlar şüphe doğuruyor. Şu da bir gerçek ki öyle 100 kişi puan versin de ortalaması alınsın gibi bir anlayış da yanlış, çünkü hâlâ Emre-Xavi, Arda-Messi kıyaslaması yapanlar var.

SI Games, sanırım oyuncuların kaybetmekten sıkılıp oyunu bırakmasını engellemek amacıyla 100 üzerinden puanlama sistemini getirmiyor. Ayrıca tabi bu, emek gerektirecek bir işlemdir.

Fenerbahçe'nin özellikleri yüksek yapılmış, Galatasaray tavan yapmış, Beşiktaş'a abanılmış gibi söylentiler aslında futbol holiganizminin bir parçasıdır. Oyundan kaynaklanan sebepler, artı bizden kaynaklanan eksiklikler hepsi olabilir sebebi ama kimseyi kırmaya, üzmeye hakkımız yok. Eleştiri, A takımı yüksek B takımı düşük olmuş demek değildir, teknik elebştiri yapılmadığı sürece gerisi değerli değildir.

Ben de birebir böyle düşünüyorum. Çünkü bu oyun simülasyona ne kadar yakınlaşırsa o kadar insan bırakır. Ancak SI Games buna karşılık şöyle bir yola gidebilir ki, oyunun başında zorluk seçtirir veya Simülasyon - Arcade arası bir bar koyar biz oradan ne kadar simülasyon ne kadar arcade olduğunu seçeriz. Çünkü oyunun gerçekçiliğini arzu edenler ile oyunun genel kitlesine hitap eden bir oyun haline gelmeli. Yoksa iki tarafı da pek memnun etmeyecek.

Nesil
    2006
    Yer
    Bitlis

Şu da bir gerçek ki öyle 100 kişi puan versin de ortalaması alınsın gibi bir anlayış da yanlış, çünkü hâlâ Emre-Xavi, Arda-Messi kıyaslaması yapanlar var.

.
    bunu ortaya atan bendim ve bu fikri şu şekilde savunabilirim. çok farklı yöntemler söz konusu olabilir. yani atıyorum gelen değerlendirmeler üzerinden bir standart sapma hesaplanır. bu aralığın dışında kalan değerlendirmeler hesaba katılmaz. örnekle açıklamam gerekirse emrenin passing özelliği için mesela ortalama 14 sapma da 2 çıktı diyelim. 12 ve 16 arasında kalmayan değerlendirmeler gözardı edilir ve yeni bir ortalama hesaplanır. çok karmaşık görünse de çok basit bir progr*****la halledilebilecek bişey. böylece ardayla messiyi kıyaslayan adamın ya da emreyi xavi ile bir gören adamın değerlendirmesi dikkate alınmamış olur. ya da aynı şekilde çok düşük değerlendirmeler de safdışı bırakılır.
    aksi taktirde mevcut araştırmacıların ne derece objektif olduğu ya da doğru değerlendirmeler yaptığı hep tartışılacaktır. 1-2 kişinin yaptığı bir ölçümü eleştirmek kolaydır. ama 100-150 kişinin ortalaması alınırsa kimse bişey diyemez. diyene de bi değerlendirme de sen yap yolla denir.

Nesil
    2006
    Yer
    Malatya

Quote Originally Posted by serwan View Post
    bunu ortaya atan bendim ve bu fikri şu şekilde savunabilirim. çok farklı yöntemler söz konusu olabilir. yani atıyorum gelen değerlendirmeler üzerinden bir standart sapma hesaplanır. bu aralığın dışında kalan değerlendirmeler hesaba katılmaz. örnekle açıklamam gerekirse emrenin passing özelliği için mesela ortalama 14 sapma da 2 çıktı diyelim. 12 ve 16 arasında kalmayan değerlendirmeler gözardı edilir ve yeni bir ortalama hesaplanır. çok karmaşık görünse de çok basit bir progr*****la halledilebilecek bişey. böylece ardayla messiyi kıyaslayan adamın ya da emreyi xavi ile bir gören adamın değerlendirmesi dikkate alınmamış olur. ya da aynı şekilde çok düşük değerlendirmeler de safdışı bırakılır.
    aksi taktirde mevcut araştırmacıların ne derece objektif olduğu ya da doğru değerlendirmeler yaptığı hep tartışılacaktır. 1-2 kişinin yaptığı bir ölçümü eleştirmek kolaydır. ama 100-150 kişinin ortalaması alınırsa kimse bişey diyemez. diyene de bi değerlendirme de sen yap yolla denir.
    Sene içinde bu yol da denenebilir, belki bir sonraki oyunun datası hazırlanmadan önce birçok kişinin değerlendirmesi alınarak ortalamalara da bakılabilir, arasında ne gibi farklar olacaksa değerlendirilir. Bu excelde yapılabilecek küçük bir kodla olabilir sanırım. Tabi çok zehmetli olacaktır, bu yükü kaç kişi sırtlayabilir? Bu tarz bir fikir şimdi çok daha anlamlı oldu, teşekkür ederim.

Nesil
    2006
    Yer
    Bitlis

Sene içinde bu yol da denenebilir, belki bir sonraki oyunun datası hazırlanmadan önce birçok kişinin değerlendirmesi alınarak ortalamalara da bakılabilir, arasında ne gibi farklar olacaksa değerlendirilir. Bu excelde yapılabilecek küçük bir kodla olabilir sanırım. Tabi çok zehmetli olacaktır, bu yükü kaç kişi sırtlayabilir? Bu tarz bir fikir şimdi çok daha anlamlı oldu, teşekkür ederim.
    evet küçük bi kodla yapılabilecek bişey bu.oldukça da basit bir kod. en büyük zahmet onlarca kişinin gönderdiği değerleri girmek olur. ama bu da her araştırmacının puanları belirli bir şablonda doğrudan ya da basit bi kopyalama işlemiyle kullanılabilecek şekilde iletmesiyle aşılabilir bir problem. bence böyle bir uygulamayla gerçekten övünülecek bir türkiye datası olur.

Nesil
    2006
    Yer
    Malatya

Değerleri tek tek girmeye gerek yok, excel sayfasında bir örnek tablo oluşturulur. Bu tablo değerlendirmeyi yapacak kişilere gönderilir. Onlarda tabloda hiç değişiklik yapmadan sadece, mesela "pas" yazan yerin yanındaki kutucuğa o oyuncunun pas değerini girer. Herkes dosyayı sırayla 1,2,3,4 diye isim vererek kaydeder. Mesela D3 kutucuğuna herkes "pas" değerini girmiş olacak. Böylece biz de kodda "D3 leri topla, ortalamasını al ve şuraya yaz" diyeceğiz. Böylece yöneticiler hiçbir veri girmeden ortalama cart curt almış olacak.

Nesil
    2003

Bir forma rakam girme isini niyeti iyi olsun veya kotu olsun herkes yapabilir. Bu iyi veya kotu niyette olan kisilerin hangi rakamlari ve hangi niyetle girdigini bilmek icin, neden o sonuca vardiklarini bilmek ve ona gore karar vermek gerekli. Belki birisi gayet iyi niyetli ve cok dogru bir mantik ile bir ozelligin, standart sapmanin disinda olmasini ister. Diger oy verenlerden cok daha gecerli bir nedeni vardir ama azinliktadir. O zaman ne yapacagiz?

Sahsen benim tercihim, daha cok kisinin yorumuna uymak yerine ozelligin seviyesini en mantikli sekilde degerlendirecek kisinin yorumununu dinlemek olur.

Bu nedenle de arastirma boulunde oyuncu basliklari altinda ozelliklerin degisimini isterken, uyelerimizin bunu neden istediklerini aciklamalari daha faydali olacaktir.

Ek: Arastirma bolumunde yazanlari okumak, konu hakkinda 30 saniye dusunmus kisi ile konu hakkinda 10 dakika dusunmus kisileri ayirmayi da kolaylastirir. Rakam girmede bunu da belirlemek mumkun degil.

Nesil
    2006
    Yer
    Bitlis

Quote Originally Posted by perpetua View Post
    Bir forma rakam girme isini niyeti iyi olsun veya kotu olsun herkes yapabilir. Bu iyi veya kotu niyette olan kisilerin hangi rakamlari girdigini bilmek icin, neden o sonuca vardiklarini bilmek ve ona gore karar vermek gerekli. Belki birisi gayet iyi niyetli ve cok dogru bir mantik ile bir ozelligin, standart sapmanin disinda olmasini ister. Diger oy verenlerden cok daha gecerli bir nedeni vardir ama azinliktadir. O zaman ne yapacagiz?

Sahsen benim tercihim, daha cok kisinin memnun olmasindan daha ziyade ozelligin seviyesini en mantikli sekilde degerlendirecek kisinin yorumununu dinlemek olur.

Bu nedenle de arastirma boulunde oyuncu basliklari altinda ozelliklerin degisimini isterken, uyelerimizin bunu neden istediklerini aciklamalari daha faydali olacaktir.
    peki sizin yani birkaç araştırmacının verdiği değerin doğru ya da doğruya çok yakın olduğunun bi garantisi var mı? sizin takıldığınız kısım bu değerlendirmeyi yapacak insanların futboldan ne kadar anladığını sorgulamak. öyleyse tüm bu insanların da araştırmacıların futbol bilgisini sorgulamaya hakkı vardır.
    dikkat ettiyseniz her önüne gelen yazsın yollasın demedim. araştırmacı alırken nelere dikkat ediyorsanız aynı özellikleri yine arayın. hatta ben ilk mesajımda bu değerlendirmeleri yapacak kişiler söz konusu takımın maçlarının büyük kısmını ve antrenmanlarının gerekli bölümünü canlı olarak takip ettiğini ispatlaması gerektiğini söylemiştim. bir oyuncuyu canlı olarak izlemeden onun hakkında değerlendirme yapmak pek mümkün değil. antrenman izlemeden de potansiyelini yorumlamak olmaz. benim eleştirdiğim nokta bu araştırmayı 1-2 kişinin yapması. ve yine bence insanların bu işi bu kadar eleştirebilmesinin altındaki sebep budur.
    gerekirse farklı takım taraftarları arasından seçilir bir kulübün araştırma takımı. beşiktaş'ı sadece beşiktaşlı kişilerin değerlendirmesi kim ne derse desin objektif olmaz.
    dediğim gibi araştırmacı alırken dikkat edilen tüm hususlar göz önüne alınmalı elbet. sadece bir takımı 1-2 kişi değil 100 kişi araştırırsa gerçeğe daha yakın sonuç çıkar bence.

Nesil
    2003

peki sizin yani birkaç araştırmacının verdiği değerin doğru ya da doğruya çok yakın olduğunun bi garantisi var mı? sizin takıldığınız kısım bu değerlendirmeyi yapacak insanların futboldan ne kadar anladığını sorgulamak. öyleyse tüm bu insanların da araştırmacıların futbol bilgisini sorgulamaya hakkı vardır.
    dikkat ettiyseniz her önüne gelen yazsın yollasın demedim. araştırmacı alırken nelere dikkat ediyorsanız aynı özellikleri yine arayın. hatta ben ilk mesajımda bu değerlendirmeleri yapacak kişiler söz konusu takımın maçlarının büyük kısmını ve antrenmanlarının gerekli bölümünü canlı olarak takip ettiğini ispatlaması gerektiğini söylemiştim. bir oyuncuyu canlı olarak izlemeden onun hakkında değerlendirme yapmak pek mümkün değil. antrenman izlemeden de potansiyelini yorumlamak olmaz. benim eleştirdiğim nokta bu araştırmayı 1-2 kişinin yapması. ve yine bence insanların bu işi bu kadar eleştirebilmesinin altındaki sebep budur.
    gerekirse farklı takım taraftarları arasından seçilir bir kulübün araştırma takımı. beşiktaş'ı sadece beşiktaşlı kişilerin değerlendirmesi kim ne derse desin objektif olmaz.
    dediğim gibi araştırmacı alırken dikkat edilen tüm hususlar göz önüne alınmalı elbet. sadece bir takımı 1-2 kişi değil 100 kişi araştırırsa gerçeğe daha yakın sonuç çıkar bence.
    Arastirmanin nasil yapildigini dusunuyorsunuz bilmiyorum ama normalde Mayis ayinda ozellikler degerlendirilirken arastirmacilar, burada arastirma bolumundeki yorumlar ve kendi izlenimlerini bir araya katarak oyuncu profillerini hazirlar ve arastirma forumlarimiza asar.

Bu asilan profiller, diger butun arastirmacilarin yorumlarina aciktir ve yapilan yorumlarla hemen hemen her seferinde bir ortak nokta bulunur.

Yani arastirmayi yaparken "al dosyayi istedigin gibi yap, sonra oyunda ciksin" gibi bir yaklasimimiz yok. Her takimin profillerine diger takimlari tutan kisilerin de gozleri bakar. Bu forumlarin arastirma bolumunde oyuncu hakkinda herhangi yorum olmasa da.

Nesil
    2006
    Yer
    Bitlis

Arastirmanin nasil yapildigini dusunuyorsunuz bilmiyorum ama normalde Mayis ayinda ozellikler degerlendirilirken arastirmacilar, burada arastirma bolumundeki yorumlar ve kendi izlenimlerini bir araya katarak oyuncu profillerini hazirlar ve arastirma forumlarimiza asar.

Bu asilan profiller, diger butun arastirmacilarin yorumlarina aciktir ve yapilan yorumlarla hemen hemen her seferinde bir ortak nokta bulunur.

Yani arastirmayi yaparken "al dosyayi istedigin gibi yap, sonra oyunda ciksin" gibi bir yaklasimimiz yok. Her takimin profillerine diger takimlari tutan kisilerin de gozleri bakar. Bu forumlarin arastirma bolumunde oyuncu hakkinda herhangi yorum olmasa da.
    neyse.. fikrimi söyledim. eleştiriye ve yeni fikirlere açık olmadığınızı düşünüyorum.. madem ortak noktada buluşuluyor benim söylediğim çok daha geçerli bir yöntem olur o zaman. itirazınızın sebebini anlayamadım. bu işi pek ala mevcut ekiptekilerden daha iyi yapacak olanlar da vardır. ya da yoktur. sadece bu işi tekele almak iyi bir yaklaşım değil. başkalarının işin içine girmesine izin vermiyorsanız eleştirinin her türlüsüne açık olmanız gerekir.
    forumdaki yorumları değerlendirmeniz konusuna gelince. bi kişi pek ala düşüncelerine değer verilmeyeceğini düşünerek -ki bunun için haklı sebepler var- oraya yorum yazma gereği duymuyor olabilir. ama değerlendirmelerinin direkt araştırmaya katılacağını bilen insan daha özverili biçimde katkıda bulunur.

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul & İzmir

yanlış anlamayın ama oylama işi bana çok saçma geldi. bir oyuncuyu bütün düşünmek gerekir. örneğin; oyuncunun bitiriciliği orada yazdığı bitiricilikten ibaret değildir. bence hiç doğru yaklaşım olmaz. Türkiye den ne Messiler ne Ronaldolar ne Pique ler çıkar ama değil mi
    Eğer adaletsizlik karşısında tarafsız kalıyorsanız, zalimin tarafını seçmişsiniz demektir.

Nesil
    2006
    Yer
    Bitlis

Quote Originally Posted by benbenim View Post
    yanlış anlamayın ama oylama işi bana çok saçma geldi. bir oyuncuyu bütün düşünmek gerekir. örneğin; oyuncunun bitiriciliği orada yazdığı bitiricilikten ibaret değildir. bence hiç doğru yaklaşım olmaz. Türkiye den ne Messiler ne Ronaldolar ne Pique ler çıkar ama değil mi
    ben anlatamadım sanırım. oylamadan bahsetmiyorum. araştırmacı sayısının 1-2 değil 50-100 belki daha fazla olması gerektiğini düşünüyorum. bu işin birkaç kişinin elinden geçmesini saçma buluyorum. yoksa anket yapalım ne çıkarsa onu koyalım demedim. çok daha bilimsel bir yöntemden bahsettim. flawless victory anladı sanırım beni. her önüne gelen değil bu işi görev edinen insanlar olacak yine. sezonda 10-15 maç takip edecek. en azından bir o kadar antrenman. vs vs.. yoksa buraya bi anket açalım herkes oy versin falan demedim.

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul & İzmir

ben anlatamadım sanırım. oylamadan bahsetmiyorum. araştırmacı sayısının 1-2 değil 50-100 belki daha fazla olması gerektiğini düşünüyorum. bu işin birkaç kişinin elinden geçmesini saçma buluyorum. yoksa anket yapalım ne çıkarsa onu koyalım demedim. çok daha bilimsel bir yöntemden bahsettim. flawless victory anladı sanırım beni. her önüne gelen değil bu işi görev edinen insanlar olacak yine. sezonda 10-15 maç takip edecek. en azından bir o kadar antrenman. vs vs.. yoksa buraya bi anket açalım herkes oy versin falan demedim.
    bildiğim kadarıyla araştırmacıya her zaman ihtiyaç var ve gelen başvurular dahilinde kriterlere uygun kişiler alınıyor zaten. zaten 1-2 kişi değiller ki.. buraya pek yorum yazmıyorlar diye göremiyoruz..
    Eğer adaletsizlik karşısında tarafsız kalıyorsanız, zalimin tarafını seçmişsiniz demektir.

Nesil
    2005
    Yer
    Sakarya

1-2 değil, 25 tane siteye kayıtlı araştırmacı var şu anda. Gerçek rakamın daha fazla olması lazım. Daha detaylı bir rakam perpetua'dan alınabilir.
    "Beşerin taptığı bir kendisinin heykelidir"

Nesil
    2003

neyse.. fikrimi söyledim. eleştiriye ve yeni fikirlere açık olmadığınızı düşünüyorum.. madem ortak noktada buluşuluyor benim söylediğim çok daha geçerli bir yöntem olur o zaman. itirazınızın sebebini anlayamadım. bu işi pek ala mevcut ekiptekilerden daha iyi yapacak olanlar da vardır. ya da yoktur. sadece bu işi tekele almak iyi bir yaklaşım değil. başkalarının işin içine girmesine izin vermiyorsanız eleştirinin her türlüsüne açık olmanız gerekir.
    forumdaki yorumları değerlendirmeniz konusuna gelince. bi kişi pek ala düşüncelerine değer verilmeyeceğini düşünerek -ki bunun için haklı sebepler var- oraya yorum yazma gereği duymuyor olabilir. ama değerlendirmelerinin direkt araştırmaya katılacağını bilen insan daha özverili biçimde katkıda bulunur.
    Yeni bir fikir degil ki yazdiginiz. Vieri bu fikiri ortaya atali 3 yil oluyor. Hatta bu konuda bir miktar calisma da yapti.

Ama ben hala anlattiginiz gibi bir sistemin, yarar getirmekten cok zaman kaybina yol acacagini dusunuyorum. Biraz da meseleye pratik bakiyorum. Ben hic bir arastirmaciya, bak 100 kisinin ortalamasi 12 olsun diyor, bence de senin verdigin 15 dogru ama bu 100 kisiyi dinle demem. O zaman o arastirmaciya ihtiyacim yok demektir cunku.

Ya peki Alex icin 100 tane oy verilmis, Sezer Ozturk icin de 4 oy verilmisse ne olacak? Alex'i "halk" belirleyecek ama Sezer, Fenerbahce'ye transfer olana kadar "halk"in umurunda olmayacak. yani arastirmaciya hala ihtiyac var ki Sezer'i degerlendirsin.

Amac arastirmacilarin dusuncelerini belli bir yonde degistirmekse, ki oyle, bunun icin duzgun ve mantik cercevesinde yazilmis bir adet ozellik istegi, 100 kisinin ortaya koyacagi ortalama ozellikten daha degerlidir bence. Olaya tamamen pratik bakiyorum.

Yazilanlarin degerlendirilmemesine gelince, bu kacinilmaz cunku bir karar mercii olmak zorunda. O karar mercii de hangi yorumlarin gecerli, hangilerinin gecerli olmadigina karar vermek durumunda. Belirli bir standart sapmanin disindaki dusunceleri gozardi etmekten farkli da degil bu karar verme bence.

Nesil
    2006
    Yer
    Bitlis

Hala aynı kısır döngüdeyiz. Bana sizin verdiğiniz örnekteki o 15 in doğru olduğunu nasıl ispatlarsınız peki? Belki doğru olan 12 dir. Bence diye bişey yok yani. Varsa sizin dediğiniz değil bi başkasının dediği niçin olmuyor ya da?

Nesil
    2006
    Yer
    Bitlis

Quote Originally Posted by meddah View Post
    1-2 değil, 25 tane siteye kayıtlı araştırmacı var şu anda. Gerçek rakamın daha fazla olması lazım. Daha detaylı bir rakam perpetua'dan alınabilir.
    Ben takım başına 1-2 demiştim. Eğer toplam sayı buysa durum düşündüğümden daha vahim

Nesil
    2003

Hala aynı kısır döngüdeyiz. Bana sizin verdiğiniz örnekteki o 15 in doğru olduğunu nasıl ispatlarsınız peki? Belki doğru olan 12 dir. Bence diye bişey yok yani. Varsa sizin dediğiniz değil bi başkasının dediği niçin olmuyor ya da?
    Matematik degil, futbol bu. Ispatlama diye bir sey yok.

Benim izlenimlerime gore genelde bu konuda tartismalar ayni seyi izleyen kisilerin 6-7 puanlik gorus ayriligindan cikmaz. Ya bir taraf ozelligin tanimini yeterince kavrayamamistir. Veya birisi gordugunun FM'deki 1-20 degerlendirmesi icinde ne kadar iyi olmasi gerektigini kestiremez.

1-2 puanlik gorus farki da, gorus farkidir. Ispati zaten olamaz.

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

Birinin karar vermesi adaletli gibi gözükmese de istikrarlı ve doğruya daha yakın sonuçlar getirir. Oylamada futboldan anlamayan ve/veya fanatik görüşlü kişiler de olucaktır. Hem araştırma ekibi diğer kişileri dinlediği için adaletli de oluyor bence.

Nesil
    2006
    Yer
    Bitlis

Quote Originally Posted by ozaniel View Post
    Birinin karar vermesi adaletli gibi gözükmese de istikrarlı ve doğruya daha yakın sonuçlar getirir. Oylamada futboldan anlamayan ve/veya fanatik görüşlü kişiler de olucaktır. Hem araştırma ekibi diğer kişileri dinlediği için adaletli de oluyor bence.
    peki o biri niçin siz değilsiniz? ya da ben değilim? hadi diyelim siz ya da ben istemiyoruz. isteyen başkaları var. o zaman onlar da yapabilsin.
    ayrıca bir kez daha belirteyim ben oylama yapılsın demedim. hatta bunun kadar saçma bişey olamaz

Nesil
    2003

peki o biri niçin siz değilsiniz? ya da ben değilim? hadi diyelim siz ya da ben istemiyoruz. isteyen başkaları var. o zaman onlar da yapabilsin.
    ayrıca bir kez daha belirteyim ben oylama yapılsın demedim. hatta bunun kadar saçma bişey olamaz
    Arastirmacisi olan buyuk takimlardan birisi icin soruyorsaniz, o konuda yapacak cok sey yok.

Arastirmayi ilk aldigimizda ilgilenen kisilerden bir ekip kurduk. Bu arkadaslarin arastirmaya ve arastirma gereclerine alismasi icin hem biz hem de kendileri emek verdi. Gerekli bilgileri nereden toplayacagini, nasil isleyecegini ogrendi. Ogrenmek icin verilen bu emegin karsiliginda da onlardan bir sey yapmalarini istedigimizde, 10 cumle ile anlatmak yerine, 2 kelime ile anlatmamiz yetiyor.

Calismasinda herhangi bir aksaklik olmayan, cok buyuk hatalar yapmayan bir arastirmacidan ne cikacagi belli olmayan bir baska arastirmaci icin neden vazgecilsin ki?

Amac unvan ise, ekibin mevcut mantalitesine uymayacak bir amactir bu zaten.

Amac en iyisinin olmasini istemek ise, o zaman arastirma forumlarinda yazmak, hic de kucumsenecek bir sey degil. Bakarsiniz bir gun o takimin arastirmacisi arkadas, benim artik yapacak zamanim yok benim yerime cok yerinde yorumlar yapan XYZ gelsin der. Veya o arkadas biraktiginda bizim ilk kapisini calacagimiz kisi XYZ olur.

Arastirma icin bosta olan bir cok takim var. Bunlar icin ilgilenenleri de degerlendiriyoruz. Sonucta arastirmacisi olmayan bir cok takim varken, zaten arastirmacisi olan bir takim icin 2 veya 3 tane arastirmaci luks olur. Tutmadigi bir takimi surekli takip edip arastirabilecek kisiler, zaten her zaman degerli olmustur cunku hem arastirdiklari takim, hem de tuttuklari takim icin katkida bulunabilirler.

Nesil
    2006
    Yer
    Bitlis

peki son bişey sorabilir miyim? aynı takımı birden fazla kişinin araştırmasının ne zararı olabilir? farklı fikirler çıkar işte ne güzel. son karar yine o takımın yetkilisinde olur mesela. hani ben sapma ve ortalama fikrini ortaya atarken illa bu olsun demedim. madem ortada ters giden ya da ters gitmese bile daha iyi olabilecek bişey var neden bunun çözümleri konuşulmuyor? ve bişey daha.. siz gerçekten türkiye datasından ne ölçüde memnunsunuz? hatta süper ligden. mesela bu sezonu 10 kez oynattığınızda beşiktaş'ın 60 puan ortalamasıyla 7. sırada kalması hiç anormal gelmedi mi? yeni bir takım uyum sorunu falan demişsiniz ama aynı durum trabzonsporda da var bu sezon. hatta galatasarayda da. ve hatta ortalamada yine beşiktaş'ın önünde olan bursaspor da kadrosunda önemli değişikliklere gitti. beşiktaş'ın kadrosunda öyle kilit oyuncular değişmedi. tek değişen teknik direktör. ama çok daha büyük değişiklikler beşiktaş'ın önünde yer alan takımların nerdeyse hepsinde oldu.

Nesil
    2003

peki son bişey sorabilir miyim? aynı takımı birden fazla kişinin araştırmasının ne zararı olabilir? farklı fikirler çıkar işte ne güzel. son karar yine o takımın yetkilisinde olur mesela. hani ben sapma ve ortalama fikrini ortaya atarken illa bu olsun demedim. madem ortada ters giden ya da ters gitmese bile daha iyi olabilecek bişey var neden bunun çözümleri konuşulmuyor?
    Forumlarda sizin yazdiklarinizi, arastirmacilarin degerlendirmesi ile birden fazla arastirmaci olmasinin arasindaki farki bir turlu cozemiyorum. Biraz kalin kafali oldugum icin herhalde. Mantikli bir nedeni olsa, neden olmasin. Ama goremiyorum.

ve bişey daha.. siz gerçekten türkiye datasından ne ölçüde memnunsunuz? hatta süper ligden. mesela bu sezonu 10 kez oynattığınızda beşiktaş'ın 60 puan ortalamasıyla 7. sırada kalması hiç anormal gelmedi mi? yeni bir takım uyum sorunu falan demişsiniz ama aynı durum trabzonsporda da var bu sezon. hatta galatasarayda da. ve hatta ortalamada yine beşiktaş'ın önünde olan bursaspor da kadrosunda önemli değişikliklere gitti. beşiktaş'ın kadrosunda öyle kilit oyuncular değişmedi. tek değişen teknik direktör. ama çok daha büyük değişiklikler beşiktaş'ın önünde yer alan takımların nerdeyse hepsinde oldu.
    Ben genel olarak memnumum. Galatasaray 63, Bursa 60, Trabzon 68 puandayken Besiktas'in 60 puanda olmasi da cok da rahatsiz etmedi acikcasi. Ama ortalamada 3-4 puan daha yuksek olabilir Besiktas.

Tabii Fenerbahce'nin supurmedigi 3 sampiyonluktan 1 tanesini de Besiktas aldi. Digerleri Trabzon ve Bursa'nin sampiyonluklari oldu.

Orada supriz Gaziantep. Esasinda cok da supriz degil cunku kadrosu cok kaliteli olan bir takim Antep ama 56-27 gibi bir puan ortalamasi daha dogru olabilirdi.

Quote Originally Posted by eXcitinG View Post
    AsLında Sigames iLe konuşup Türkçe yama oLayından da adamLarı vazgeçirmek gerek. 3 yıL önce adamLara Türkçe yama ekLeyeLim dediğimizde adamLar böyLe bir niyetLeri uzunca bir süre oLmadığı söyLüyordu ama şimdi geLecek yıL oyun beLki Türkçe oLacak. O zamanda bu zihniyete yaranamayız. AdamLar o kadar işLerinin arasında tek kuruş menfaatLeri oLmadan data hazırLAsın, uğraşsın, çabaLasın, miLLet sağda soLda gezerken, adamLar data yapsın, veri girsin, uğraşsın, sonra aLdıkLarı tepkiye bak. Kimin için uğraşıyoruz ki. Niye uğraşıyoruz. Madem çok biLiyorLar geLsinLer yapsınLar Türkçe yamayı da, datayı da bizde oynayaLım bakaLım, nasıL oLuyor.
    siz gezerken biz data giriyoruz diyerek savunma yapmak, halinize şükredin gibilerinden eleştiriye kendini kapatmak, siz yapın da görelim diyerek mevcut durumda imkansız olanı insanlara teklif etmek çok mantıksız.

onca işlerinin arasında data hazırlıyorlar diye hiç bir şekilde eleştirilmemeliler öyle mi? bu kadar desteksiz bir savunma olamaz. hazırlamasınlar o halde. kimse kimseye zorla yaptırmıyordur bu data hazırlama işini diye tahmin ediyorum. elbet hazırlayacak birileri bulunur. bulunamazsa da en kötü türkiye ligi olmaz oyunda; ki biz bu oyunu tek cd'de tek ligin olduğu zamanlarda da oynardık, türkiye ligi yokken de oynardık. (seçilemiyorken demek istiyorum)

Nesil
    2001
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by tearkan View Post
    siz gezerken biz data giriyoruz diyerek savunma yapmak, halinize şükredin gibilerinden eleştiriye kendini kapatmak, siz yapın da görelim diyerek mevcut durumda imkansız olanı insanlara teklif etmek çok mantıksız.

onca işlerinin arasında data hazırlıyorlar diye hiç bir şekilde eleştirilmemeliler öyle mi? bu kadar desteksiz bir savunma olamaz. hazırlamasınlar o halde. kimse kimseye zorla yaptırmıyordur bu data hazırlama işini diye tahmin ediyorum. elbet hazırlayacak birileri bulunur. bulunamazsa da en kötü türkiye ligi olmaz oyunda; ki biz bu oyunu tek cd'de tek ligin olduğu zamanlarda da oynardık, türkiye ligi yokken de oynardık. (seçilemiyorken demek istiyorum)
    eXcitinG bir forum yöneticisi, ona kızmanız size hiçbir şey kazandırmaz. Konunun dahili tarafı değil, forumun düzeni ile ilgileniyor ama aynı zamanda sıradan bir forum kullanıcısı olarak da yazılanlardan rahatsız olduğu için cevap vermiş. Yanlış kişiyi eleştiriyorsunuz şu an.

Oyunun veritabanı keyfi bir sistemsizlikte yapılmıyor. Çok fazla detayı var, seçimler için oyunu ve oyuncuların verilerinin ne anlama geldiğini iyi bilmeniz gerekir. Bir oyuncu için 13-14 sıradan iken oyunun içinde 12-13-14 iyi özellikleri ifade eder. 15-16-17 ise dikkat çekici seviyede, üst kalitede seviyede, 18-19 world class seviyede, 20 en iyisi demektir. Bu ayrım bile çok önemli.

Burada tartışmayı kavgaya dönüştürmek değil önemli olan, sizin görüşlerinizi dinleyerek eksikleri gidermek ve yeni fikirlere açık olmak. Bunun için araştırma forumu var. Lakin niye ise hiç yazılmıyor, oyunun çıkmasına 1 aydan az bir süre kala herkes avazı çıktığı kadar bağırıyor?

Zamanında neden fikir beyan etmediniz, neredeydiniz? Hala neden Araştırma Forumu'na fikir beyan etmemekte ısrar ediyorsunuz? Daha önce Araştırma Forumu'nda görüş beyan edilen bazı fikirler oyuna uygulandı, ki bazı dostlarımızın kavga edildiğini düşündüklerinden ötürü eklenmediklerini sandıklarını anlıyorum. Eklenmediğini sandıklarınızın bazılarının ikna ettiğiniz için eklenmiş olduğunun farkına varabilirsiniz.

Siz hipotez sunacaksınız, biz doğruluğunu test etmek amaçla bütün karşıt görüşlerimizi sunacağız. Sonuca ulaşmaya çalışacağız doğru ya da yanlış olduğu hakkında. Sizin görüşlerinizi eleştirmem demek değil ki oyuna eklenmesin. Neden olmayacağını sunan araştırmacıya neden olması gerektiğini sunar ve ikna ederseniz oyuna eklenir. Araştırmacı neden olmayacağını sorgulamak zorundadır. Bunu ne yazık ki yanlış anlıyorsunuz. Bütün tartışmalarda herkes kendi görüşünü savunur ve görüşlerden birinin doğruluğu ortaya çıkınca herkes o görüşü kabul eder. Amacı budur.

Lütfen görüşlerinizi kavga etmemek, kibar kalmak sureti ile teknik anlamda belirtin. Teknik özellikler hakında bilginiz yok ise Araştırma Forumu'ndaki oyun özelliklerinin açıklamalarını bulabilirsiniz.

Daha fazla devam etmesin lütfen.

Football Manager 2012 Resmi Araştırma Alanı:
    http://forum.turksportal.net/vb/forumdisplay.php?f=1218
    TURKSPORTAL Interactive - FM Türkiye

Cengiz Haskan
    Fenerbahçe Araştırmacısı

Quote Originally Posted by ABOOO View Post
    eXcitinG bir forum yöneticisi, ona kızmanız size hiçbir şey kazandırmaz. Konunun dahili tarafı değil, forumun düzeni ile ilgileniyor ama aynı zamanda sıradan bir forum kullanıcısı olarak da yazılanlardan rahatsız olduğu için cevap vermiş. Yanlış kişiyi eleştiriyorsunuz şu an.

Oyunun veritabanı keyfi bir sistemsizlikte yapılmıyor. Çok fazla detayı var, seçimler için oyunu ve oyuncuların verilerinin ne anlama geldiğini iyi bilmeniz gerekir. Bir oyuncu için 13-14 sıradan iken oyunun içinde 12-13-14 iyi özellikleri ifade eder. 15-16-17 ise dikkat çekici seviyede, üst kalitede seviyede, 18-19 world class seviyede, 20 en iyisi demektir. Bu ayrım bile çok önemli.

Burada tartışmayı kavgaya dönüştürmek değil önemli olan, sizin görüşlerinizi dinleyerek eksikleri gidermek ve yeni fikirlere açık olmak. Bunun için araştırma forumu var. Lakin niye ise hiç yazılmıyor, oyunun çıkmasına 1 aydan az bir süre kala herkes avazı çıktığı kadar bağırıyor?

Zamanında neden fikir beyan etmediniz, neredeydiniz? Hala neden Araştırma Forumu'na fikir beyan etmemekte ısrar ediyorsunuz? Daha önce Araştırma Forumu'nda görüş beyan edilen bazı fikirler oyuna uygulandı, ki bazı dostlarımızın kavga edildiğini düşündüklerinden ötürü eklenmediklerini sandıklarını anlıyorum. Eklenmediğini sandıklarınızın bazılarının ikna ettiğiniz için eklenmiş olduğunun farkına varabilirsiniz.

Siz hipotez sunacaksınız, biz doğruluğunu test etmek amaçla bütün karşıt görüşlerimizi sunacağız. Sonuca ulaşmaya çalışacağız doğru ya da yanlış olduğu hakkında. Sizin görüşlerinizi eleştirmem demek değil ki oyuna eklenmesin. Neden olmayacağını sunan araştırmacıya neden olması gerektiğini sunar ve ikna ederseniz oyuna eklenir. Araştırmacı neden olmayacağını sorgulamak zorundadır. Bunu ne yazık ki yanlış anlıyorsunuz. Bütün tartışmalarda herkes kendi görüşünü savunur ve görüşlerden birinin doğruluğu ortaya çıkınca herkes o görüşü kabul eder. Amacı budur.

Lütfen görüşlerinizi kavga etmemek, kibar kalmak sureti ile teknik anlamda belirtin. Teknik özellikler hakında bilginiz yok ise Araştırma Forumu'ndaki oyun özelliklerinin açıklamalarını bulabilirsiniz.

Daha fazla devam etmesin lütfen.

Football Manager 2012 Resmi Araştırma Alanı:
    http://forum.turksportal.net/vb/forumdisplay.php?f=1218
    öncelikle mesajımda en ufak bir kızgınlık belirtisi yok. yanlış anlamış ve dolayısıyla yanlış yönde bir değerlendirme yapmışsın. forum yöneticisi olduğu da yazıyor zaten ayrıca belirtmene gerek yok.

benim dataya yönelik ya da devam etmekte olan tartışmaya yönelik bir yorumum veya değerlendirmem olmadı. sadece yazmış olduğu cevabı ve cevapta kullandığı üslubu eleştirdim. bu da net bir şekilde anlaşılıyor yazdığım mesajdan. kendisinin araştırmacı olmadığının, verilen değerlerin ve dolayısıyla tartışmanın doğrudan muhatabı olmadığının farkındayım. ancak bu konunun muhataplarının eleştirilmesine ilişkin bir cevap yazmış. bu nedenle ben de doğrudan ona hitaben bir cevap yazdım. sanırım bu kısmı yanlış değerlendirip onu konunun tarafı gibi gördüğümü sanmışsın. bunu ve yazdığım mesajda eleştirdiğim şeyi netleştirirsek, senin iddia ettiğinin aksine, doğru kişiyi eleştirdiğim fark edilir diye umuyorum.

bu insanlar siz gezerken data giriyor demiş. ben de kimse kimseye bu işi zorla yaptırmıyordur diye tahmin ediyorum demişim. onca işlerinin arasında karşılık beklemeden bunlarla uğraşıyorlar demiş, ben de madem öyle uğraşmasınlar, elbet uğraşacak birileri bulunur demişim. diğer bir deyişle, bunun bir lütuf gibi yansıtılmaya çalışılmasına hiç gerek yok demeye çalışmışım.

son olarak; kavga etmeden, kibar kalarak mesaj yazın diyerek havada kalan ithamlarda bulunmak yerine mesajımdaki 'kibar olmayan', 'kavga eden' kısmları belirtmen gerekir. aksi halde bu yaptığın yazdığım ya da yazacağım mesajlara karşı önyargılı bir tutum takınmak olacaktır.

Nesil
    2003
    Yer
    Bursa

Quote Originally Posted by tearkan View Post
    öncelikle mesajımda en ufak bir kızgınlık belirtisi yok. yanlış anlamış ve dolayısıyla yanlış yönde bir değerlendirme yapmışsın. forum yöneticisi olduğu da yazıyor zaten ayrıca belirtmene gerek yok.

benim dataya yönelik ya da devam etmekte olan tartışmaya yönelik bir yorumum veya değerlendirmem olmadı. sadece yazmış olduğu cevabı ve cevapta kullandığı üslubu eleştirdim. bu da net bir şekilde anlaşılıyor yazdığım mesajdan. kendisinin araştırmacı olmadığının, verilen değerlerin ve dolayısıyla tartışmanın doğrudan muhatabı olmadığının farkındayım. ancak bu konunun muhataplarının eleştirilmesine ilişkin bir cevap yazmış. bu nedenle ben de doğrudan ona hitaben bir cevap yazdım. sanırım bu kısmı yanlış değerlendirip onu konunun tarafı gibi gördüğümü sanmışsın. bunu ve yazdığım mesajda eleştirdiğim şeyi netleştirirsek, senin iddia ettiğinin aksine, doğru kişiyi eleştirdiğim fark edilir diye umuyorum.

bu insanlar siz gezerken data giriyor demiş. ben de kimse kimseye bu işi zorla yaptırmıyordur diye tahmin ediyorum demişim. onca işlerinin arasında karşılık beklemeden bunlarla uğraşıyorlar demiş, ben de madem öyle uğraşmasınlar, elbet uğraşacak birileri bulunur demişim. diğer bir deyişle, bunun bir lütuf gibi yansıtılmaya çalışılmasına hiç gerek yok demeye çalışmışım.

son olarak; kavga etmeden, kibar kalarak mesaj yazın diyerek havada kalan ithamlarda bulunmak yerine mesajımdaki 'kibar olmayan', 'kavga eden' kısmları belirtmen gerekir. aksi halde bu yaptığın yazdığım ya da yazacağım mesajlara karşı önyargılı bir tutum takınmak olacaktır.
    Ben site yönetimi iLe sorumLuyum. Ama bu siteye bağLı oLan bir ekibin çaLışmaLarı böyLe acımasız ve abartı bir şekiLde eLeştiriLiyorsa tepkimi de gösteririm. Siz acımasız bir şekiLde adamLarı eLeştirirken sorun oLmuyorda adamLar siz gezerken data yapıyor deyince neden aLınıyorsunuz onu anLayamadım tam oLarak. Birde o çaLışmaLarı yapan ve bu eLeştiriLere maruz kaLan adamLarın yerine koyun kendinizi.
    ÖLürken BiLe Yanımda oL sevgiLim...

Nesil
    2006
    Yer
    Bitlis

Forumlarda sizin yazdiklarinizi, arastirmacilarin degerlendirmesi ile birden fazla arastirmaci olmasinin arasindaki farki bir turlu cozemiyorum. Biraz kalin kafali oldugum icin herhalde. Mantikli bir nedeni olsa, neden olmasin. Ama goremiyorum.
    estağfurullah.. asla öyle bişey demek istemem ima dahi etmem. ama size aradaki farkı açıklayabilirim. insanoğlu doğası gereği karşılık alacağı işleri her zaman daha özenli daha titizlikle yapar. forumda gerçekten dikkate alınıp alınmadığını bile bilmediği yazılar yazmak yerine doğrudan bu ekipte yer almak ve adını o listeye yazdırmak insanın kendini gerçekleştirme ihtiyacının tatminidir. sırf bu ihtiyacını karşılamak için dahi olsa, insanlar daha istekli olur ekipte yer almaya. bakın başlık açılmış forumda oyunda türksportal ve ekibi diye. yani bir kişinin "bu oyuna benim de katkım oldu bakın" diyebilmesi bile aslında çok önemli bi farktır. insanlara bunun sağlanması da gerekir. çünkü dediğim gibi bu bir ihtiyaçtır her şeyden önce. oyuncuların girip o listedekilere teşekkür etmesi insana maddi anlamda bişey kazandırmasa da manevi açıdan değerlidir. ama kimse x kişisi de forumda yorum yapmıştı demez 2 sene sonra. o listede isimleri olanlar hatırlanır.

Ben genel olarak memnumum. Galatasaray 63, Bursa 60, Trabzon 68 puandayken Besiktas'in 60 puanda olmasi da cok da rahatsiz etmedi acikcasi. Ama ortalamada 3-4 puan daha yuksek olabilir Besiktas.

Tabii Fenerbahce'nin supurmedigi 3 sampiyonluktan 1 tanesini de Besiktas aldi. Digerleri Trabzon ve Bursa'nin sampiyonluklari oldu.

Orada supriz Gaziantep. Esasinda cok da supriz degil cunku kadrosu cok kaliteli olan bir takim Antep ama 56-27 gibi bir puan ortalamasi daha dogru olabilirdi.
    bu konuya gelince. madem istatistiklerle konuşuyoruz bikaç bişey de ben yazayım. beşiktaş son 10 yılda ortalama 65,5 puan toplamış. en iyi sezonunda 85 en kötü sezonunda 54 puan toplayabilmiş ki bunların da ortalaması 69,5. son 10 yıla bakıldığında beşiktaş en kaliteli kadrosunun bu yılki kadro olduğunu söyleyebiliriz. ama buna rağmen sizin yaptığınız çalışmada beşiktaş bu sezonu neredeyse geçirebileceği en kötü şekilde geçirmiş. yaptığınız sadece 1 sezon olsa ve beşiktaş ligi 50 puanla bitirse anlardım. çünkü dediğim gibi en kötüsü 54 puan ve bundan bir miktar sapma gayet olağan. ama 10 kez oynatıp ortalamasını almışsınız. yani beşiktaş'ın ortalama puanının 65 civarında ve hatta kadroya bakıldığında 70e yakın çıkmasını beklerdim ben. diyeceksiniz ki trabzon ortalama 68 almış galatasaray 63. şunu söyleyebilirim ki trabzonspor'un ki biraz yüksek bence. sürpriz yapmaya aday bir takım olsa da trabzonspor bu kadrosuyla bu sene ligde beşiktaş ve galatsaray'dan daha iyi olması kağıt üzerinde mümkün değildir. dediğim gibi 1 sezonun sonucu olsa hiç itiraz etmem. ama madem ortalama alındı bu şekilde çıkması anormal geldi bana. galatasaray da düşük bir miktar. 70 civarı olabilirdi yine.
    gaziantep bursa ve ibb'nin ortalamada daha yukarıda olmasını ise asla anlayamadım. bu takımların kadroları iyi evet. şampiyon dahi olabilirler belki evet. ama iş yine gelip 10 sezon ortalamasına dayandığında böyle sonuçlar almaları anormal. ne yani antep'in kadrosu beşiktaş'tan daha mı iyi. e başındaki teknik direktörün de bu kadro kalitesi farkını ortadan kapatıp öne geçebilecek biri olduğunu söyleyemeyiz.
    sonuç olarak dediğim gibi. eğer 1 sezon değerleri olsaydı gayet normal olabilirdi. ama bu resmen şu anlama geliyor. hani derler ya sabaha kadar oynansa x takımı y'yi yenemezdi diye. tam olarak bu yani. bence bu da beşiktaş ve galatsaray'a haksızlık anlamına geliyor.
    umarım anlatabilmişimdir.bu saatten sonra ne kadar mümkün bilmiyorum ama 21 ekim'e kadar düzelir umarım bu durum.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

İbretle ve dehşetle bu anlamsız tartışmayı takip ediyorum. Bu kadar anlamsız bu kadar gereksiz başka bir tartışma varmı çok merak ediyorum.

Arkadaşlar, araştırma ekibi özel hayatlarından , kendilerine ,belkide ailelerine ait zamandan vakit ayırarak bu işleri yapmaya çalışıyor. Eleştiriyede açığız diyorlar , araştırma forumumuz var gelin oraya eksik veya yanlış gördüğünüz hususları yazın diyorlar. Ama söylediklerine göre oraya uğrayan yok, onu beğenmedim bunu beğenmedim diyen çok.

Eğer daha iyisini yapabileceğini düşünen varsa kursun ekibini yapsın, herhalde yapmanız için illada SIGAMES in resmi araştırma ekibi olmanız gerekmiyor. Daha iyisini yaptıktan sonra gelip burada istediği gibi karşılaştırmalı olarak ahkam kessin ki forum takipçileri olarak bizlerde havanda su dövmekten öte somut verilerle eleştiri yapan o ekibe helal olsun diyelim. Demekki daha iyiside olabiliyormuş diyebillelim.

Herkese iyi oyunlar

Sayfa 6 / 9 İlkİlk ... 45678 ... SonSon

Mesaj Yetkileri